משהו מומלץ ..
תודה.
Printable View
משהו מומלץ ..
תודה.
מומלץ?
אין מומלץ. זה פונקציה של הסוכנות שממנה אתה משכיר.
מה כן חשוב?
1. לחברה גדולה, או קטנות כמו דולר שבפועל הם הרץ, יש כמה סניפים כך שאם זה מתאים לך, בתוספת קטנה מאוד אתה יכול לקחת בשדה התעופה ולהחזיר בסניף אחר בתוך העיר - אני לקחתי לפני שבועיים בשדה התעופה במדריד וירדתי לפורטוגל. כשעליתי בחזרה החזרתי את האוטו במרכז מדריד - כך לא נאלצנו להיסחב עם מזוודות משדה התעופה למרכז העיר (בילינו שם עוד 3 ימים). גם יותר נוח וגם הרבה יותר זול: 11 יורו תוספת וחסכתי מונית ל5 אנשים עם מזוודות מהשדה לעיר.
2. תחליט על היעדר השתתפות עצמות בביטוח. אם תעשה בחברת ההשכרה, זה יעלה לך בערך כפול מסוכנות חיצונית (כגון RentalCover), אבל במקרה של נזק (כמו של האדיוט שכותב לך עכשיו) אתה תידרש להתחיל את הניירת של התביעה עם החברה השניה.
3. אנחנו מזמינים פורד גלקסי, 7 מקומות, גדול ונוח. הפעם קיבלנו סיאט אלהמברה במקומו - גם הוא אוטו מדהים. מנוע טורבו דיזל 1.9 או 2.2, המון מומנט. צריכת דלק מדהימה של בערך 20 ק"מ לליטר, כולל דרכים הרריות. המון מקום ואחלה מזגן.
יאללה תהנה
בברכה,
יוני5
תודה !
רק השבוע החזרתי את האוטו.
עכשיו אני מנסה להתמודד עם כמויות המיילים (שעד עכשיו מנצחים אותי - הורדתי כמה שיכולתי, התחלתי את הבוקר עם 307 בתיבה, עכשיו אני עם 335 וכל עובדי האלילים והמזלות + אנטישמים מאירופה נוטים להציף אותי ביום שישי) ולכן עוד לא הגעתי.
את הניירת יש פה ליידי במשרד.
רוצה לומר בקיצור - עוד לא הגעתי לזה.
בברכה,
יוני5
לי היה נסיון ברומניה עם חברת iCar Hire Insurance שביצעתי אצלם את הביטוח המשלים (Excess insurance) ובסופו של דבר זה השתלם.
המשפחה שטיילה איתנו קיבלה סדק בשמשה הקידמית ולקחו להם סכום מכובד על התיקון מתוך הפיקדון.
תבענו את הביטוח המשלים בחברה הנ"ל ואחרי שהצלחנו לנפק להם את כל המסמכים הדרושים, קיבלנו את ההחזר הכספי המלא.
החסכון מול רכישת 0 השתתפות בהשכרת הרכב היה של מאות יורו והמחיר היה הרבה טרטור וזמן מול המבטחת.
כמה תובנות מהימים האחרונים:
המנהל שלי שכר רכב מcar rentals באיטליה ואמנם לקח ביטוח מלא, אבל כשבא להחזיר את הרכב מצאו סדק קטן בשמשה הקדמית וכנראה שהוא הולך לחטוף כמה מאות יורו כהשתתפות עצמית (אאודי q3)
אתמול בלי קשר לסיפור הזה סגרתי רכב לשבוע משדה התעופה בברגמו ולמזלי שאלתי את הנציג בצ׳ט באופרן לגבי שעות ההחזרה - מסתבר שלא כל החברות מאפשרות 24 שעות, בעייתי אם הטיסה שלך חזרה לארץ ב6 בבוקר. לאחר בדיקה שלו הוא שלח אמנם הצעה מעט יקרה יותר אבל בחברה עם החזרה בכל שעה - שלא הוצגה באתר. לקחנו ביטול השתתפות עצמית, צמיגים ושמשות וזה יצא יקר במעט מcar rentals.
באיזו איזו חברה לקחת בסוף ?
יורופקאר
באיזה שדה אתה נוחת?
תבדוק שלחברה שאתה שוכר ממנה יש סניף בתוך השדה (ליורופקאר לא היה סניף בשדה בוונציה וצריך לקחת מונית/שאטל מעפן הלוך-חזור)
אני בד"כ מזמין דרך האפליקציה של rentalcars את הרכב לבד ובדלפק מוסיף את הביטוח ביטול השתתפות עצמית
נוחתים ב לאונרדו דה וינצי ברומא.
חמשת היורו-סנט שלי לגבי השכרה באיטליה -
אופרן באמת אחלה. ממליץ לבדוק גם ישירות באתר של אופרן וגם דרך האתר של אלדן. מפתיע אבל לפעמים יותר משתלם להזמין דרך האתר של אלדן, שפותח לך הזמנה באופרן, שפותחת לך הזמנה ביורופקאר, מאשר להיכנס ליורופקאר ולהזמין ישירות. אל תשאל אותי איך קורה כזה דבר.
בפעם האחרונה שהייתי באיטליה שכרתי רכב דרך האתר של ריינאייר, ששלח אותי לחברת thirfty שפועל התגלתה כחברה קטנה בשם loca auto. האמת קיבלתי אחלה רכב, אפילו שדרגו אותי בחינם, אבל ביטוח ביטול השתתפות עצמית עלה המון המון המון. לכן אני ממליץ להוסיף את הביטוח הזה בארץ, ולא לסמוך על האיטלקים המקומיים.
אגב, אם כשאתה מגיע לאסוף את הרכב מציעים לך לשלם מראש על מיכל דלק מלא כדי שתוכל להחזיר את הרכב עם מיכל ריק - תסרב בנימוס. ברוב המקרים זה לא משתלם וזה סתם מעצבן לתכנן את התדלוקים ביום-יומיים האחרונים כדי להגיע לשדה על הפס האחרון.
אההה, בלי קשר להשכרה - אם אתה נכנס לערים הגדולות שים לב טוב טוב לשלטי ה-ZTL, אם תעבור אותם אתה עלול לקבל דוח.
מה זה zlt ?
ואיך עושים את הביטוח בארץ .. טרם הבנתי.
אשמח להסבר.
תודה.
מה זה שלטי ה-ZTL ?
בעוד שבועיים אגיע עם רכב שכור לצפון איטליה (משוויץ).
בברכה - רפי לין
בנסיעה האחרונה ליוון שכרתי מהם, רק שים לב שהביטוח שלהם הוא דרך חברה ישראלית (לא זוכר איזה) ובמקרה של נזק אתה צריך לשלם בחברת ההשכרה ולתבוע אותם בארץ ולשם כך הם דורשים דו"ח נזק מחברת ההשכרה ואישור משטרה אם הנזק הוא חיצוני לרכב כמו שריטות או מראה שבורה.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
את הביטוח בארץ עושים דרך חברה כמו rentalcover שדרכה אני עשיתי
במקרה של פגיעה באוטו, כמו שהיה לי, חברת ההשכרה גובה ממך את התשלום ויש 5 מסמכים שאתה צריך לשלוח לחברת הביטוח והם אמורים להחזיר לך את הכסף של ההשתתפות העצמית.
חברות ההשכרה מתורגלות בעניין ונותנות לך את המסמכים ואני גם בדקתי אונליין מה צריך על מנת לוודא שאני לא ארוץ אחרי חברת ההשכרה בעניין.
בגדול המסמכים הם צילום רשיון נהיגה וצילום דרכון של הנהג - לזה אתה לא צריך את חברת ההשכרה, דוח הנזק שזה הניר עם השרטוט של האוטו שאתה מקבל כשאתה לוקח את האוטו ועליו הוא מסמן כשאתה מחזיר את האוטו, היכן הפגיעה, מסמך המציין את עלות ההשתתפות העצמית והקבלה שאכן שילמת.
בגדול זה לא סיפור.
בברכה,
יוני5
בינתיים מצאתי מה זה ZTL:
https://www.vivaitalia.co.il/addicte...9E%D7%A0%D7%95
בברכה - רפי לין