בשנה הבאה ימכרו כבר מאות רבות, אפילו אלפי מכוניות. רובן המוחלט יונדאי. בהצלחה.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...fbf829249d.jpg
Printable View
בשנה הבאה ימכרו כבר מאות רבות, אפילו אלפי מכוניות. רובן המוחלט יונדאי. בהצלחה.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...fbf829249d.jpg
כאשר לא מרשים לנו לטעון את האוטו בבית. אלא רק מחשמל ביוקר ...
מעבר לזה, טווח נסיעה יחסית קטן יותר.
לא חושב שזה יכול לשמש יותר מגימיק של אוטו שני במשפחה לגברת שנוסעת לקניון ולאסוף ילדים.
לפחות לא בנתיים.
אם הייתי גר בכרך העירוני ומשתמש ברכב לנסיעות קצרות במרכז, ואם היה לי בית קרקע עם חניה שאפשר להטעין את הרכב בשעות הלילה, בוודאי שהייתי הראשון לקנות. אבל אני לא...
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
אם אני לא טועה, אלו מכוניות שניתן לטעון משקע מוד 2, מהבית, בלי שום צורך בעמדה ייעודית.
כתבה מעניינת באתר ynet:
https://www.ynet.co.il/articles/0,73...334045,00.html
אכן, אפשר לטעון משקע חשמלי בהתקנה ביתית - אבל הטעינה איטית. נכון, כרגע זה מתאים לבעלי בית פרטי עם חנייה צמודה, ולא ממש למתגוררים בבניין דירות. פריסה של תחנות לטעינה כמו של חברת ג'ינרגי חלקן מהירות, קיימת כבר פה ושם. ראיתי בחניונים בתל-אביב למשל. אבל אין סיבה שהיא לא תתפשט מהר מאד בהתאם לביקוש- תחשבו, להרים כמה עמדות טעינה במגרש חנייה של בניין, של סופר-מרקט, של מרכז קניות, או בכל תחנת דלק רגילה, בחניות שליד בית הקפה - זה השקעה כספית זניחה כמעט. אין מה להשוות בכלל למורכבות של פריסת תשתית תחנות דלק.
אני מסיים עכשיו שנתיים עם i10, ובסוף שנה הבאה אשקול בשיא הרצינות לקנות את איוניק החשמלית למשל. בשגרה הטעינה בכל ערב תספיק מעל ומעבר, ואני מאמין שפריסת תחנות טעינה תהיה כבר בעוד שנה מספקת כדי ליסוע לאן שצריך.
מכונית חשמלית לגמרי, מורידה המון מורכבות מכאנית - אין שמן, אין פילטרים, אין כמעט במה לטפל, בלמים מחזיקים מאה אלף קילומטר בקלות. ובכל מקרה קונים אותה בסוג של ליסינג מהיבואן - ירידת ערך ושאר עלויות ידועות מראש.
זה מגיע, ותוך שנתיים זה כבר יהיה ברור מאליו, הקליטה תהיה יותר מהירה משל הרכב ההיברידי (שהיום הם הרכבים הכי נמכרים בישראל).
מה זמן של "טעינה איטית" לעומת טעינה "רגילה" ?
אם כבר אז לחסוך למשהו עם עיצוב מודרני:
https://www.bbc.com/news/amp/world-europe-45292028
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
בסטטיסטיקות של בטר פלייס רוב הנהגים יכולים להסתדר עם רכב מוגבל ל 100 קמ
וטעינת לילה ארוכה.
אני הרהרתי בזה בזמנו, אשתי נוסעת כ35 קמ לעבודה, סה"כ 70 קמ ליום, ורנו הפלואנס ZE יכלה לעמוד במשימה ללא בעיה טכנית מלבד תג מחיר גבוה (בהתחלה) עבור רכב 2 במשפחה.
ואגב.... גם היא יכלה (ולמעט משתמשים עדיין) להיטען מכל שקע חשמל ביתי, זה היה מוגבל לצרכי " שליטה על עומס ברשת החשמל " או בשמה השני "רשת חשמל מנוהלת".
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
כרכב חשמלי ששימושו העיקרי הנו לנסיעות עירוניות, סביבותיה ופרברים
הרנו פלואנס החשמלית הייתה רכב גדול מדי.
מחירה היה יקר והסוללה לא הייתה בבעלות בעל הרכב.
ללא ספק ש"בטר פלייס" ז"ל האיצה בעולם את פיתוח הרכב החשמלי.
בעתיד, הלא רחוק כל כך, מעניין מה יעשו בפסולת הסוללות/מצברים
הפגומים, שנשארים גם לאחר ניצול חומרים מהם לשימוש חוזר
(יזרקו לאוקינוס ההודי?).
בברכה - רפי לין
רק מהמחשבה על זה יש לי חלחלה.
החשמל פה בקושי מספיק בקיץ לצרכנים, מעניין עוד כמה תחנות כוח מזהמות יצטרכו בשביל החרא הזה.
מעניין כמה מסרטנים יש בדבר הזה.
ובאמת מעניין מה יעשו עם זה ואיך ניפטרים מיזה אחרי כמה שנים של שימוש כשזה כבר פג תוקף...
בשביל הזבל האלקטרוני, הסינים מגבירים את אחיזתם באפריקה....
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
בשיא האופוריה של בטרפלייס, חברת חשמל התייחסה לנושא ואמרה שזה יפה שהוא מוכר מכוניות חשמליות אבל להם אין מספיק חשמל לתמוך בתחזית שלו..
על מנת לתמוך בייצור החשמל המוגבר למכוניות האלו, תחנות הכוח שיעבדו ייצרו יותר זיהום מהמכוניות שלכאורה נחסכו מהמשק.
זה תהליך שצריך להיבנות יחד, לא כל ענף בקצב שלו בנפרד.
יש תכנית ממשלתית להקמת ישרות תחנות כוח שמתקדמת במרץ כבר כמה שנים טובות. וזה לא קשור לח"ח, הכל חברות פרטיות.
כרגע הרבה תחנות תקועות בגלל התנגדויות מקומיות של תושבים באזורים בהם הן אמורות לקום.
וייצור חשמל בתחנת כוח אמור להיות יעיל ונקי הרבה הרבה יותר ממנוע בעירה פנימית.
הבעיה העיקרית היא הסוללות.
דורון,
זו דוגמה מצויינת למה המדינה מנהלת קרב עם חברת חשמל על הפרטה, ובתור התחלה, הפרטה של היצור.
אף אחד כבר לא שואל את חברת חשמל כמה תחנות להקים, וזה כבר לא תלוי בוועדים שלהם כמה זמן הבניה תקח.
אם הם יעשו בעיות עם ההולכה, גם את זה יקחו מהם... ובעצם כבר היום מדברים על חברות נפרדות בכל תחום (הולכה, יצור....).
בעיקר בגלל מציאת הגז, כל המשק הישראלי יזוז לכיוון של חשמל. דווקא הטעינה בבית, בלילה (שעות שפל בצריכה) לא מהווה בעיה (שבת בצהרים בקיץ, המזגנים לוקחים הרבה יותר חשמל).
לגבי הרעיון של מכונית חשמלית, אני חושב שהחישוב טיפה שונה ממה שאנשים מעלים פה.
זה נכון שלהרבה אנשים, ברוב הימים 100ק"מ זה מספיק, אבל, מכונית (בעיקר בישראל) זו הוצאה גדולה, וכל עוד אין לי הרבה מכוניות בבית, אין לי את הפריוויליגיה להחזיק מכונית רק ליום יום. תמיד מגיע רגע האמת שלא מסתדרים ופתאום צריך את המכונית "השניה" למשימה שהיא עושה ביום יום.
מבחינה זו, הרכב הנוסף הזה דומה לרכב שטח בבית. ביום יום אני מעדיף לנסוע ברכב חברה, אבל שאני "נתקע" אני יודע שאני יכול לקחת גם את הטרופר לסידורים. זו גמישות חשובה שאנשים לא ירצו לוותר עליה.
אלפי משפחות חיות עם רכב חברה אחד, שאיתו עושים את כל הנסיעות הארוכות, ורכב שני לנסיעות הקצרות, אבל בידיעה שאם נתקעים , זו רק שאלה של עלות הדלק, ואפשר לנסוע ברכב השני.
בטרפלייס היתה אולי חברה עם חזון, אבל בעיקר עם חזון איך לרמות ולשקר.
והסיפור הזה של 100 ק"מ הוא עוד דוגמה. "בשיא האופוריה של בטרפלייס", היא ניסתה לחדור לשוק דרך השוק של הליסיינג והשוק המוסדי. זה סקטור, שהסיבה (כמעט) היחידה שכדאי למשתמש להכנס אליו, זה אם הוא נוסע הרבה קילומטרים בחודש (כל הילדים שגדלו על רכב עם דלקן...). בקיצור, עבורם ה 100ק"מ פשוט לא רלוונטי.
יתרה מזאת, כל הטריק שבטפלייס דחפה! של תעריף חשמל מיוחד לטעינה, ושאי אפשר לטעון מכונית לבד מהחשמל שיש לי בבית, רק עצר את ההתפתחות של מכוניות כאלו בארץ (אפשר לראות את זה גם פה בתגובות).
שקר נוסף - כל הטריק של החלפת סוללות. ברגע שהם הלכו על החלפת סוללות, כל התחנות "חשופות" לשני גלים של החלפות, בבוקר, בדרך לעבודה, אחה"צ שחוזרים מהעבודה. ע"מ לחסוך בכמות הסוללות (שהיוו עלות משמעותית בפרוייקט הזה), התחנות חייבות לטעון את הסוללות מהבוקר מיידית )להתכונן לגל של אחה"צ), מה שגורם בעצם לעומס על מערכת החשמל בשעות השיא של הבוקר.
אם בטרפלייס הייתה נותנת "לתדלק" בבית, הצרכנים היו צורכים חשמל בלילה, שעות השפל.
עד כמה ששמעתי לאחרונה, המדינה מתכוונת להוציא השנה מכרזים ל 2500 עמדות הטענה "ציבוריות" בעיקר במקומות עבודה.
אני מוכרח להודות שכל המודל של טעינת רכב בעבודה לא ברור לי (אם יש לי חניה פרטית ואני יכול לטעון בבית, אני לא צריך טעינה בעבודה. אם אין לי בבית ואני יכול לטעון רק בעבודה, אז מה אני עושה בחופשים? שאני חולה וצריך לנסוע לרופא?).
לדעתי, מכונית חשמליות יתפסו נפח משמעותי רק אם -
- או שיהיו הקלות מיסוי (ירוק) משמעותיות (שהתחליף של ה I10 של נמרוד, יעלה 30% פחות מהברירה מונעת בנזין).
- הטכנולוגיה תשתפר והטווחים יעלו (לטווחים גדולים מ500-600).
בעניין תחנות הכוח ונצילותן-
נצילות תחנות במחזור משולב(כ50% ממשק החשמל הישראלי) הוא כ-60%.
עוד כ-20% מתחנות הכוח בארץ המופעלות גז(לא במחזור משולב) - אך יעילותן היא כ-40%.
שרפת גז טבעי פולטת עשרות אחוזים פחות CO2 ליחידת אנרגיה.
יעלות מנוע בעירה פנימית הוא כ-40% ממה שאני מכיר.
כך שבכל מצב עדיף להשתמש ברשת החשמל במקום מנועי בעירה פנימית. גם זיהום אוויר, וגם נצילות.
בנוסף, יש לא מעט מדינות בעולם שמשתמשות בכורים גרעיניים, טורבינות רוח, מים, פאנלים סולרים וכו'.
הפקת חשמל בצורה הזאת יעילה משמעותית מגז טבעי, ובקושי מזהמת.
כך שבוודאי עדיף להעיף את הבעירה הפנימית לפח הזבל של ההיסטוריה ולעבור לחשמל.
הכל יחסי.
כשאתה שורף טונות של גז, אתה מזהם יחסית משמעותית פחות משריפת טונות של פחם, אבל אתה עדיין פולט המון.
תעשה את החשבון כמה מכוניות בעירה פנימית שווה ייצור חשמל נדרשת לאותה כמות של מכוניות חשמליות, תהיה מופתע.
ההתייחסות הנכונה היא מעגל אנרגיה מלא מייצור ועד גריטה.
סך כל האנרגיה המושקעת במוצר.
גריטת הסוללות לבד מייצרת פסולת רעילה בכמות גבוהה מאשר גריטת רכב בעירה פנימית.
NIMBY מכיר?
העניין הוא שאצלך יהיו רכבים שיפליצו פרחים ובאמת יש סיכוי לא רע שמקוממת בערים האויר יהיה נקי יותר, ותחשוב שאתה עושה נעים לסביבה המקומית שלך, אבל מבחינת כדור הארץ, זה לא מדויק.
את הסוללות שולחים כבר היום למקומות שאין בהם תקן כמו אצלך, על תקן מתחת לשטיח בצד השני של הכדור, אצל ״אנשים שאתה לא מכיר״.
אצלינו בעבודה יש 4 תחנות טעינה בחניה .. כבר שנים.
בחיים לא ראיתי משהו מחובר לשם.
רכב כזה משלם 10% מס במקום 80% לרכב רגיל,
משהוא פה גוזר קופון שמן מאוד..