כמו בכותרתhttp://www.jeepolog.com/forums/attac...&thumb=1&stc=1
Printable View
Cj3 high hood?
CJ3b
CJ3B
ברוך הבא מנוע הוריקן
אלמנטרי ווטסון:
1. מי בתמונה: חיילי צבא ההגנה
2. היכן?: ברחוב הראשי של רפיח
3. מתי?: מיד לאחר סיום מבצע קדש, אוקטובר 1956
אבל מה זה לכל הרוחות הפרונט הגבוה הזה? לשם מה הוא נועד?
בברכה,
יוני5
נראה לי שדרור כבר ענה על זה
לרגל המעבר לשסתומים עיליים.
OHV Over Head Valves.
לאור נזיפה חמורה שקיבלת מ PW, אני מעניש את עצמי בחודשיים ריתוק במוצב עלום שם בסיני. ולפני שאני יוצא לגלות, הרי התיקונים הנדרשים (הפרטים המדוייקים בנדיבותו של נסיך החידות והשפל)
1. החיילים בתמונה שייכים לחט' 12 גד' 75
2. המיקום הוא אכן ברצועת עזה, אך בעיר עזה עצמה, סמוך למסגד המרכזי.
3. הזמן נכון.
בברכה,
יוני5
אני יכול לדמיין דיון בפורום ג'יפולוג, קיץ 51'.
חברת ג'יפ חושפת דגם חדש - cj3b. החדשות הגדולות - לראשונה, שסתומים עיליים! טכנולוגית העתיד! 72 כוחות סוס!
ותגובה אופינית:
"עובדי אלילים, סוגדי הטכנולוגיה, אתם עוד תתחרטו, תתגעגעו לראש השטוח הישן והטוב כשהשסתומים המוצצים ישתו לכם את הדם במוסך המרכזי...
... אז תוכלו ליסוע במהירות 70 קמ"ש! ביג דיל! איפה אפשר במדינת ישראל ליסוע במהירות מטורפת כזאת? ותאמינו לי, גם אם יהיה אפשר, המדינה הזאת, על פקידוניה ורשעוניה, תמצא דרך לאסור עליכם לעבור את ה50! מה אתם חושבים, הזקן יוותר על הכנסות?... זה טריק להכריח אותכם להחליף את הג'יפ הישן...
... אין, לא יתפוס בחיים. שסתומים עיליים! קוקואים כולכם. לא מבין איך אנשים משכילים, אינג'ינירים עם דיפלומה, מאמינים בהבלי הטכנולוגיה..."
1. חודשיים בסיני זה פרס, לא עונש.
2. 2 הוכחות מצולמות נוספות לארוע חט' 12 / גד' 75 מצורפות.
3. בברכה
PW
קובץ מצורף 120871קובץ מצורף 120870
כבודה של הטכנולוגיה במקומה, אבל יצא להם מה זה מכוער .
אין מצב שזה צה״ל בעזה.
אין אפילו אבן אחת על הכביש
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
חרטוט.
כבר אז שסתומים עיליים היו חדשות של שלשום.
מנועי הראש השטוח בג'יפים הראשונים היו מיושנים להחריד גם כשהג''יפ הוצג לראשונה בשנת 1941.
היו שסתומים עיליים במנועי הדיזל של הצוללות כבר כמעט עשןר קודם ...
ומתברר שכבר הרבההההההה לפני
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Overhead_valve_engine
סביון,
1. מי שמגדיר אותי כחכם זו בעיה שלו. (תשאל את נמרוד)
2. לא התחכמתי עם PW,
2.1 באמת הייתי בטוח שהמיקום הוא רפיח, בואכה המסגד הראשי. מניין היה לי לדעת שPW הוטבל במסגד הזה בעזה כבר 4 דורות (בכל פעם שהוא עושה גלגול נשמות מטבילים אותו במסגד הזה.
2.2 תסכים איתי שגם החיילים בתמונה לא ידעו באיזה חטיבה הם. אפילו לדיין, הרמטכ"ל זה לא היה אכפת. בעצם אף אחד, מאז ועד היום, להוציא את PW לא ידע שמדובר בחט' 12 ובגד' 75. אז מניין הייתי צריך לחשוד שהוא יידע?
אבל היי, צדקתי לגבי התאריך, לא ככה?
בהכנעה,
יוני5