לכל מי ששאל מה נהיה עם זה....
אז זה מה שיצא. תהנו.
ותודה לצוות הרחפניסטים - צביקה סגל ובועז רייז
Printable View
לכל מי ששאל מה נהיה עם זה....
אז זה מה שיצא. תהנו.
ותודה לצוות הרחפניסטים - צביקה סגל ובועז רייז
והאמת שהכתבה די מוזרה לי, היילקס ניצחה כביכול למרות שהיא לא הגיע ראשונה באף קטגוריה..
היא צודקת לגבי אפקט ההדר בגל הטיוטות העתיקות, לגבי הרכבים החדשים עושה רושם שאין הבדל כל כך בין רובם אז זה נטו מה שבא יותר טוב לקונה בעין
וואו!!
כתבה נדירה, אין דברים כאלה.
לקחת כזה מגוון רחב של כלים, למסלול מאתגר כזה, ללא הגבהה, מיגון או צמיגי שטח, שאפו.
יבואן איסוזו כנראה בגלל היעדר נעילה העדיף שלא להביך את המועמד.
נהניתי מאוד,
דניאל
מבחן יפה ומעניין
אני חושב שרצוי להביא למבחן כזה את המידות המורשות של הצמיגים על פי התחייבות היבואן - כלומר למה ניתן להחליף את הצמיגים המקוריים
סה"כ זו שאלה שחוזרת בפורומים אין ספור פעמים
חוץ מזה השתכנעתי - עכשיו רק צריך לגרד 250 אלף ש"ח...
יש עוד טנדר דבל קבינה 4x4 שלא השתתף במבחן.... לא רק איסוזו
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...0dff800743.jpg
מפורט ומהנה לקריאה.
אני רוצה להתייחס לסיכום שלך דרור:
הדגשתי את השורה שאני חושב שאתה קצת טועה בה. ההנחה שלך מוטעית. מה שחשבת על המותג היילקס לא היה נכון. היילקס 2018 הוא המשך ושיפור ישיר של הדגם הקודם, שהוא המשך ושיפור ישיר של זה שלפניו, וכן הלאה. כל דורות ההיילקס, כל אחד בדורו, היה מוצר בשל ואפוי, בנוי לתלפיות, וכו', וטוב יותר בשורה התחתונה מהמתחרים. הם לא עשו שום שינוי תפיסתי בדגם הזה - הם פשוט ממשיכים לייצר טנדרים טובים בלי גימיקים, עם שינויים מאד הדרגתיים וקטנים, וזה תורם בעקיפים גם למוניטין האמינות.ציטוט:
אני מודה ומתוודה, מעולם לא הייתי ממעריצי טויוטה – התופעה הצרכנית/פסיכולוגית שצמחה עם השנים סביב המותג, נשענת על מוניטין אמינות אגדי של כמה דגמים עתיקים מלפני עשרות שנים והתפתחה לכדי הערצה/סגידה עיוורת בניחוח שמזכיר דת או כת, שכולן ביחד כמו כל אחת לחוד הובילו למעמד ללא תקדים בשוק היד-השניה, בנוסף לבינוניות הדינמית הכמעט-מסורתית שהפגינו רוב כלי הרכב מתוצרת טויוטה לאורך שנים ארוכות, גרמו לי להטיל ספק ולפקפק ולא ללכת שבי בעיניים עצומות לרווחה אחרי תופעת העדר.
אבל מסתבר שלעתים יש משהו בחוכמת ההמונים. יומיים במדבר בתנאים שלא נותנים הנחות, גרמו לי להשתכנע שבאמת יש משהו בהיילקס. בהנחה שכל מה שחשבתי על המותג עד כה היה נכון, אז כנראה שכאן ביצעו המהנדסים היפניים עבודת שיפור ראויה מאוד. היילקס 2018 אולי לא הכי טוב בכל סעיף ספציפי, אבל הממוצע הכולל שלו הוא הטוב מכולם. מוצר בשל, בוגר ו"אפוי" כמו שצריך, בנוי לתלפיות, מאוזן ומעורר בטחון ואמון. הנדסה נכונה, ירידה לפרטים והקפדה על איכות גבוהה. כל הטנדרים האחרים באמת מצויינים, אבל בשטח טויוטה היילקס טוב קצת יותר. רק קצת, אבל גם "קצת" זה מספיק. וכך, למרות שהוא גם היקר ביותר מבין חמשת הנבחנים שלנו, מבחינתנו הוא טנדר ה-4X4 לשימושי שטח הנבחר שלנו. שאפו.
לגבי ההיבטים הטכניים - תיבת העברה "סופר סלקט" של מיצובישי, שכתבי הרכב כבר שנים מהללים, היא דווקא נקודת החולשה המסורתית של הטנדרים והפאג'רואים, כי היא כוללת יחס LOW ארוך 2:1, לעומת כל המתחרים שמציעים יחסים של 2.6-2.7:1.
עוד נקודה - בכל הכלים שנבחנו נהגתי ארוכות (ואני מסכים לגמרי עם המסקנות שלך) חוץ מהנבארה החדש שלא יצא לי עדיין, והוא עושה רושם של רכב מצויין על הנייר. לא הבנתי עד הסוף מה בכל זאת לא הסתדר לך.
עניין הצמיגים הוא רעה חולה של ממש, גם בטנדרים.
עוד רעה חולה של צמיגי חתך נמוך היא העדר מבחר של פרופילי AT ו-MT במידות המקוריות.
למה לעזאזל טנדר, שהוא רכב עבודה, צריך צמיגים בחתך 60 או 55?... ועוד בקוד מהירות שלעולם לא יגיע אליה?...
זו אופנה קלוקלת נטו, שמוכתבת על ידי מעצבים ואנשי שיווק. בחירה שגויה שעלולה לקלקל טיולים ולעלות ללקוח הרבה כסף ובכמה מצבים לגרום לתקיעות ואפילו למצבי סיכון.
צמיג חתך נמוך עם דופן עדינה מכניס אותי ללחץ במקומות עם הרבה טרשים חדים כמו החמרן. לא שפנצ'ר זה סוף העולם - למרות שברור שהיבואנים לא אוהבים נזקים ברכבי ההדגמה שלהם, רובם מודעים לבעייתיות של הצמיגים ואף יבואן רכב בישראל עוד לא מלק לי את הראש בגלל פנצ'ר... אבל אני הופך את העולם על מנת למנוע נזק וכמו שאני מזיין למודרכים שלי במוח - הבעיה היא לא הפנצ'ר הראשון אלא הפנצ'ר השני ואילך. אז ברור שמי שרוכש רכב חדש ומתכוון להשתמש בו בשטח יכול לבחור אם לקחת סיכון ולשחק עם מידות הצמיגים או להתארגן על "טעות הקלדה" ברשיון, אבל זה מבחן לכלי רכב סטנדרטיים מהניילון.
לא טרחנו לבדוק באוטו דאטה ולמיטב ידיעתי מה שמגיע מהיבואנים זה מה שמותר כרגע. במקרה של הדימקס החדש בדגם המאובזר, גם הוא מגיע על חתך נמוך.
גם נושא הילוך הכוח שאין לאמארוק - אתם רואים שאם יש מנוע מספיק גמיש והילוך ראשון קצר יחסית, אפשר להסתדר טוב מאוד גם בלי זה וכל מי שמכיר ג'פ"סים M151 יאשר שזה נכון. אבל בסופו של דבר זה מפריע. למרות המנוע החזק של האמרוק, בלימת המנוע לא מספיקה והגיר עובד קשה. אז בטיול פעם בכמה חודשים זה בכלל לא נורא, אבל רכב שצריך לעבוד ככה בשטח על בסיס קבוע?... התחושה היא שהעסק סובל לא מעט ויתקשה לשרוד ככה לאורך זמן.
וזה מוביל לעניין כבד משקל - יש דברים שקשה להעביר ולשכנע אנשים על בסיס תחושות. אבל עם אחרי הרבה שנות נסיון אני נותן המון משקל לתחושות ולדעתי קל להרגיש כשמכונה עובדת נכון וטוב ונותנת לנהג בטחון, למרות שהנתונים על הנייר לכאורה לא מחמיאים לה - זה המקרה של ההיילקס. את תולדות הרומן שלי עם מכוניות טויוטה וההייפ המוצדק או לא שנוצר מסביבן כולכם מכירים, אבל כשהם עושים משהו טוב ונכון - אי אפשר לקחת את זה מהם.
מצויין סופסוף כתבה שרלוונטית גם למי שלא קונה טנדר כדי להעמיס שקי מלט.
שאלה,
האם ניתן לשפר את זווית הגישה של ההילקס עם טמבון אחר, או שמא מתחבאים שם כל מיני אילוצים שיחייבו גם טמבון אפטרמרקט להיות מחרשה קדמית?
בנוסף, האם יש אפשרות לשנות מידת צמיג בנבארה?
תיקון, טעיתי. בטרייטון שיפרו את יחס LOW ל2.56:1 במקום ה2:1 שהיה בהאנטר.
טרייטון/פולבק זה טנדר בנזונה.
מנוע חזק מאוד, תיבת העברה מרובת מצבים עם יתרון בבטיחות האקטיבית, ביצועים מצויינים, עבירות טובה.
אפילו בתי הגלגל גדולים ויש בהם מקום לצמיג גדול יותר.
במקרה של הפיאט, זו גם בחירה טובה בהיבטי מחיר ואחריות ארוכה.
אבל כאבי הגב.... אלמלא נוחות הנסיעה הנוראית ותנוחת הנהיגה, הם היו מתברגים יותר גבוה.
כתבה מעולה. תענוג לראות שלא פסה עיתונאות רכב מקצועית בארץ.
ברשט"ג לא קראו את המבחן ;):
קובץ מצורף 121144
אין אוטו לגבוהים ואוטו לנמוכים ואוטו לממוצעים. אוטו צריך להתאים לכולם. לתאילנדי קצר הרגליים ולהולנדי גבה הקומה.
בשביל זה יש כוונונים לכסא ולגלגל הגה.
ויש מכוניות שבהן טווח הכוונון מוגבל. למרות שבהחלט יכלו להוסיף עוד ס"מ או שניים וזה היה משנה את הכל. זו אגב היתה פעם מחלה אופיינית של טויוטות. אבל עובדה - הם פתרו את זה יפה מאוד. מה שמוכיח שהכל אפשרי וצריך רק לרצות.
ניסאן נבארה הקודם אגב, הציע תנוחת נהיגה מערבית למהדרין והרבה יותר טובה.
תסתכל על זה מנקודה אחרת - זה שאני גבוה מהממוצע חושף את ערוות חלק מהמכוניות - בעייה של הנדסת אנוש. וזה משהו שעד היום היה יתרון מובהק ומוחץ של מכוניות אירופיות ואמריקאיות.
לגבי נוחות נסיעה - אני מדבר על נוחות של מתלים לא מוצלחים. אפשר להחליף קפיצים ובולמים כמובן ולהגיע לתוצאות טובות מאוד, אבל אנחנו נסענו בטנדרים סטנדרטיים.
הממוצע לא חשוב.
במלחמת העולם, איזה אמריקאי במשרד ההגנה בא עם רעיון ענק. הוא מדד את כל הטייסים ומתוך המדידות התחילו לייצר מטוסים עם קוקפיט שמתאים בדיוק לטייס הממוצע.
מייד הביצועים של הטייסים פחתו, חלקם דיווח על מכאובים שונים ומשונים, הם פגעו פחות ונפגעו יותר.
אז הלכו ובדקו כמה טייסים בדיוק הם במידה של אותו טייס ממוצע. התוצאה היתה אפס.
ואז המציאו את הנדסת האנוש כפי שאנחנו מכירים אותה. המטוס (או הטנדר) אמור להתאים לכל טווח המידות מהאחוזון החמישי של נהגות ועד אחוזון 95 של נהגים.
יש מכוניות איומות שמראש בנויות לנהגות מערביות מעל גיל מסויים וזהו. לי ולך לא יהיה נוח בהן. לחותנת שלי הן מושלמות. כנראה שמראש לא נרכוש אותן אז לא נורא.
אבל טנדר כן צריך להתאים לא לגבר הממוצע בישראל אלא לטווח גדול של נהגות ונהגים בכל העולם. קשה לקבל חיסכון דווקא על זה.
אסף.