לא קשור לג'יפים...
סתם שם את זה כאן
רק אני לא מופתע אף פעם?
Printable View
לא קשור לג'יפים...
סתם שם את זה כאן
רק אני לא מופתע אף פעם?
.?.
אל תיקח את כל מה שאתה קורא כתורה מסיני (לך תגיד את זה לעיתונאי..)
שים לב כמה תיקים פליליים של בכירים וראשי ערים שנפתחו בתרועות וצלצולים ומעצרים מתוקשרים נסגרו בקול ענות חלושה בתקופה האחרונה. (מבשרת ציון, רמת גן,ירושלים, חבל מודיעין ועוד שניים שאיני זוכר בצפון)
הרבה פעמים המשטרה ״נופלת לידיהם״ של אינטרסנטים כאלו ואחרים שמניעים אותה לטובתם האישית.
לשים אות קלון על אדם קל מאוד, לתקן זאת במידה ולא היה כלום לאחר מכן הרבה יותר קשה.
ולא, אין לי שום קשר לפרשה הזו ואני לא בא להגן על אף אחד.
אלעד.
האמת, נראה לי שרק אתה עושה מזה עניין. אנחנו בתוך עמנו חיים...
אפילו בכלא יש אגף ל VIP עם תנאים לוקסוס וחניה למטוס פרטי. לאלה שנתפסו סטטיסטית או לא ידעו להתחלק עם השותפים בשלל
אתה יודע כמה פרשיות שחיתות, חמורות מזו, התפרסמו בחודש האחרון?
יש לך ראש ממשלה שיחקר השבוע בפעם ה12 !!!! בפרשות שבהן מנכ"ל משרד ממשלתי והיועץ האישי של המשפחה הם עדי מדינה, ואתה מתרגש מאיזה שחיתות של "פקיד"???
למה שמת את זה פה? כי זה משרד התחבורע?
דרור,
אין לי תואר בפסיכיאטריה, לא בפסיכולוגיה ולא בשום מקצוע רפואי, ולכן אני נמנע מלקבוע אם אנשים לוקים בתיסמונת כזו או אחרת.
אבל אני מכיר איזה אתר...... שכמה כותבים שם........ על הרבה פחות מזה, כבר היו קוראים לך פראנואיד......:rolleyes:
לא, אתה לא היחידי שאינו מופתע...גם אני לא מופתע..
מצד שני אני לא יכול להגיד שאני לא מתרגש, כי אני כן. מאוד!
לא בגלל אותם אינדיבידואלים שנתפסים פה ושם, אלא יותר כי זה כל פעם מעלה לי את הצחנה לגבי כל הגנבים והעלוקות הכי גדולים שפועלים במרץ כל השנה ב ר ש ו ת החוק!
פקיד כזה או אחר שלוקח לכיס זה ממש לא מזיז לי...זה לא מה שמשפיע עלי, האזרח הקטן..
בנקים, חברות הביטוח, מונופלים, ומגזרים עושקים דווקא כן!! המון! אם באופן ישיר ממש ואם באופן עקיף. זאת הרעה החולה האמיתית שלנו ואין לך מה לעשות עם זה...כי הכל חוקי!
והמשטרה האימפוטנטית והמעוותת הזו...כל םעם שאני שומע על "הישיגיה" בא לי רק יותר להקיא עליה.
אתמול עבדתי במפעל בקרית גת. פעמיים בתקופת החגים המפעל נפרץ ונגנבו ממנו סחורות כלים וציוד במאות אלפי שקלים. וזה לא המפעל היחיד שחווה את זה. היו עוד כמה כאלה בסביבה.
כולם יודעים מי העבריינים, אז מה?
מפעלים שמפרנסים עשרות משפחות...זה לא חשוב...
אתם יודעים מה עשתה המשטרה בזמן הזה???
נכון. חיפשה אנטנות מבצבצות מרכבי שטח בתחנות דלק בדרום...
בזה היא טובה...ויעילה..ומרתיעה...ומאיימת...
אחרי זה מתפלאים למה אמון הציבור במוסדות המדינה ברצפה...ולמה אנשים מכבדים את החוק פחות מחמותם...
זה מה יש...ועם זה אנחנו חיים..
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
דווקא העובדה שנתפסים כאן כל הזמן מושחתים, עד הרמות הכי בכירות היא (לדעתי) תעודת כבוד למשטרה.
שחיתות יש בכל מקום בעולם (לפחות בכל מקום שבו יש אנשים). מדינות שאתה לא שומע בהן על שחיתויות הן מדינות שלא מטפלות בזה.
וואלה צודק... משרד בעייתי במיוחד לעומת משרדים אחרים.
במשרד לעניני דתות הכל הרבה יותר טוב, והמשרד נותן שרות מצויין...
והמשרד לעניני ירושלים מחולל מהפכות....
והשר לענינים אסטרטגים.....
ובכלל, השר לשיתוף פעולה אזורי, קורע תחת כמות השיתופי פעולה....
ומה בדיוק עושה משרד המדע?
לא שאני חושב שרוב המשרדים מתפקדים סביר, אבל משרד התחבורה..... יש גרועים ממנו.
יאללה תמשכיו לברוח, הרודפים מעבר לפינה :-)
ממש עבודה קשה של המשטרה...
כל המקרים של תפיסת מושחתים הם תמיד לאחר מעשה. הרבה אחרי. ותמיד בזכות אנשים שהיו בסביבה הקרובה והחליטו להעביר את המידע למשטרה. בדר"כ כדי להציל את התחת שלהם...
למשטרה לא היה מושג ובטח לא את היכולת לעשות את העבודה לבד.
וגם אם...מה זה שווה לי ולך כשהבטחון האישי שלנו שואף לאפס? מה זה שווה שאתה רואה ברחוב את העבריינים האמיתיים בהמוניהם מסתובבים חופשי ברכבי היוקרה שלהם? מה זה שווה ש-90% מעבירות רכוש כלל לא נחקרות?
שהאלימות ברחוב רק גואה? שהילדים שלך סובלים מאלימות ברחוב, במועדונים, במקומות בילוי שבהם מסתובבים יותר מחבלים פר מטר רבוע מאשר בעזה? ואין להם שום רתיעה ורסן לשלוף את הסכין, בטח לא ממשטרה. כאשר משפחות פשע מטילות את אימתן לכל עבר? כאשר הטרור החקלאי משתולל? כאשר חמולות סוחטות דמי חסות בהיקף חסר תקדים ובאין מפריע..??
המשטרה כגוף ביצועי האמור לדאוג לבטחונו של האזרח ולמנוע מעשי פשיעה על ידי הרתעה ונוכחות משמעותית ברחוב, כלל לא מורגשת עד לא קיימת!
נכון לעכשיו אתה פוגש באיש חוק רק כשהם משתפים פעולה עם המדינה בחליבת האזרחים שומרי החוק! בכבישים וברחובות העיר, או כאשר אחד השכנים מזמין אותם כשחנו לו בחנייה...(ומסתמן גם כשיש לך אנטנה ברכב...).
במגזרים שלמים שעושים דין לעצמם, המשטרה כלל לא נכנסת! מגזרים שלמים! בתאי שטח גאוגרפי נרחבים! מדינות בתוך מדינות! שם אתה רואה את אוזלת היד ואת האיוולת. את האין משטרה.
אבל כשמדובר על חמגשיות וסיגרים נוצצים...הו... אז אתה רואה את "עוצמת" המשטרה...צוותים על גבי צוותים... עשרות שוטרים...אגפים שלמים...השקעות של מיליונים!! דבקות במשימה ומסירות אין קץ...מחול האיוולת.
וזה על קצה המזלג על מה שיש לי להגיד על משטרת ישראל ו"תועלתה" לחברה.
ועם כל זאת, אין לי שום טענה כלפי השוטרים עצמם. הם עושים את עבודתם ואני לא מזלזל בהם. כל הביקורת שלי היא על המשטרה כגוף ועל קובעי המדיניות של הגוף הזה.
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
וואוו, אתה ממש רואה שחורות. והאמת היא שזה כמעט בכל נושא שעולה כאן לאחרונה.
היפה הוא שאתה גם מגבה את הנתונים השחורים משחור שלך בנתונים.
אז כדי לאזן קצת,
אגיד שלדעתי (הפרטית בלבד) אנחנו חיים דווקא במקום עם יחסית בטחון לאזרח. גם בהשוואה למדינות שאינן עולם שלישי. שאנחנו מקבלים רשת תמיכה מהמדינה שאינה מובנת מאליה (בעיני),
ושאם להסתמך על נתונים שמפורסמים מעת לעת, שיעורי עבירות הפע"ר (אלו שנחשבות כמפריעות לאזרח במיוחד) נמצאות דווקא בירידה, ובמיוחד עבירות גניבת הרכבים (ואם אתה מתייחס לגידול השנתי ברכבים אז הירידה הזאת אפילו יותר קיצונית).
ועוד אוסיף ואומר,
שאם הייתי מרגיש כמו שאתה מתאר,
כנראה שהייתי גר במדינה אחרת.
חכה !
יש משהו חדש. המשטרה / מתנ׳א מתחילים להוריד מהכביש רכבים שעברו שינוי מבנה לא חוקי ...
אופניים חשמליים שנותק בהם מגביל המהירות !
חח
מצחיק קצת. אולי השוטרים יהיו עסוקים עם אופניים ויהיה פה שרשור תחנות בדיקה של משרד התחבורע לאופניים בלי מגביל מהירות.
ויהיה פחות לחץ לחפש אנטנות מבצבצות ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
שוטר בנושא אנטנות הוא בסך הכול ליווי לפקח מ. תקשורת.... זה לא שמדובר באג׳נדה של המשטרה.
כמו להגיד משהו על שוטר בארוע ספורט...
השוטר בשטח הוא רק פיון.
עושה מה שאומרים לו.
לא שחסרים שוטרים נבלות... אבל בתכל'ס הם רק מבצעים מדיניות.
והמדיניות היא להתעלל באזרחים כי זה הכי קל - ולהימנע מלהתעסק עם דברים שעלולים לסכן את השוטרים בדברים שעלולים להתפתח לארוע גדול ואלים כמו בדואים וכו'
כן, רוב משרדי הממשלה רקובים כמו משרד התחבורע. השחיתות והחידלון בהם לא פחות גרועים.
אבל התחביב שלנו נמצא בחיכוך מתמיד עם המשרד הזה וזה למה מחדלי משרד התחבורע מעניינים אותי/אותנו יותר מחדלונות משרד המדע והחלל או אפסות המשרד לענייני אזרחים ותיקים או מיותרות משרד הדתות.
משרד התחבורע הוא המשרד האזרחי הגדול ביותר והוא נוגע להרבה מאוד תחומים בחיי היומיום שלנו. מחדליו הישירים והעקיפים אחראיים למאות הרוגים ואלפי פצועים ונכים בשנה, כל שנה. אחראיים להתעללות הממשלתית הבלתי פוסקת במגזר הגדול בישראל. וכן - בעלי רכב הם מגזר. מגזר שאם היה לא היה כל כך אפאטי ומטומטם והיה משכיל לנצל את כוחו בלי להתבייש, היה מכתיב כאן סדר יום אחר ושונה.
כבר תועד והוכח איך דברים מתנהלים במשרד הזה. איך המנכל הקודם נאלץ לסיים את תפקידו אחרי שכל עם ישראל ראה בטלויזיה איך רב-מאכערים בכיר חבר מרכז הליכוד, כדורגלן-צמרת בדימוס, מנהל אותו ואת סדר יומו ופגישותיו תמורת תשלום. וחוץ מסיום תפקידו בשקט, שום דבר לא נעשה בעניין הזה!!!!! הוא אדם חופשי. גם הרב-מאכערים ממשיך "לעבוד". הכלבים נבחו עד שאיבדו את הקול, והשיירה ממשיכה לעבור.
סמלה של מדינת ישראל מייצג בעיני היום את השחיתות והריקבון. פקידיה ומשטרתה הם בעיני אויבי הציבור. אני היום לא מאמין לשום דבר שיוצא משם - גם אם יגידו לי רק מה השעה. כל תקנה, כל חוק, חשודים בעיני מיד כנגועים באינטרסים של מקורבים. החל מהאפודים הזוהרים ב-25 שקלים דרך ההגבהות ועד לעסקאות החמקנים והצוללות וכל דבר אחר.
תבקרו פעם בכנסת, תסתובבו במסדרונות בין מאות המאכערים החרדים שרובצים שם, צפו בדיוני הוועדות. זה מרתק. לראות איך הכל מתנהל שם דרך לוביסטים ומאכערים. ואז מבינים איך הכל עובד. מישהו משלם למישהו דרך מתווכים מקצועיים שעובדים בפנים, כדי שיקדמו את ענייניו. הכל שם כסף וכסף ועוד כסף - הביקור הזה לא מומלץ לבעלי חוש צדק מפותח ולכאלה שמתרגז/ים בקלות - כי זה מרתיח את הדם ומקפיץ את הפיוזים לראות איך שודדים שם את קופת הציבור.
זה גם ברור שלפי השיטה הזאת, במשרד ממשלתי אחר שרוכש חמקנים וצוללות ולא מתעסק בווסטים צהובים ובהגבהות לג'יפים, כבר לא מדובר במעטפות עם 5000$ אלא באתננים של עשרות מיליונים. אבל זו השיטה וזו הנורמה ובשורה התחתונה אנחנו שותקים ומשלמים.
שימו לב - בשרשור אחר מדברים כאן על מכשירי הקשר. יש איזה חוק זניח שמגדיר תדר כ"משאב" ששייך למדינה ושהדמגוגים מטעם המדינה מזהירים שזה נורא מסוכן שמשתמשים בו בטיול ג'יפים ללא אישור ורישיון. אבל אם תשלמו 270 שקל אחת לשנתיים לפתע השימוש בתדרים האלה בכלל לא יהיה מסוכן לאף אחד.... וכרגיל תמיד קופצים כל אלה שמוכנים לשלם תיכף ומיד - כי זה זניח מבחינתם, העיקר שיהיה שקט ושיעזבו אותם במנוחה ושפקחים ושוטרים לא יחרימו להם את המכשיר. הבנתם את זה? ככה בדיוק עובדת השיטה!...
באותה מידה המדינה יכולה להגדיר את האוויר שאתם נושמים כ"משאב" ששייך לה, להתקין לכם מד זרימת אוויר קטן בגרון כשאתם נולדים ומאותו רגע לחייב אתכם על כל שלוק של אוויר שאתם לוקחים לריאות. או שתשלמו דמי נשימה שנתיים.... נשמע לכם מופרך?... ברגע שזה יתאפשר טכנולוגית (זה כבר אפשרי) והשלטון כאן יתדרדר עוד קצת לכיוון הטוטליטרי ויוסרו כל מיני חסמים דמוקרטיים, זה לא יהיה מופרך בכלל. יקראו לזה באיזה שם מכובס ותהיו בטוחים שחלק גדול מהציבור יסכים ואפילו יצדד בזה ויהיה מוכן להתווכח עד זוב דם על זכותו של השלטון לעשות את זה.
והכל קשור לשיטת ההפרד-ומשול שפותחה כאן לכדי אמנות. שימור ופמפום הסכסוך השכונתי-איזורי על מנת לקבע את המצב של עם מפולג ומסוכסך כל הזמן שקל לתמרן אותו ולשלוט בו באמצעות זריעת פילוג ושנאה בין המחנות הפוליטיים החלוקים אצלנו מבית. שדעת האזרחים תהיה מוסחת כל הזמן מהמצב הפנימי-אזרחי במדינה ומהעניינים ה"לא חשובים" האלה שבתכל'ס הם-הם עצם העניין ולא איראן/חיזבאללה/חמאס/אבו-אדולף-מאזן.
אין מה לעשות בעניין הזה? יכול להיות. ואולי יש מה לעשות ואנחנו עוד לא מספיק בוגרים ובשלים להתקומם נגד המתועבים האלה ולזרוק אותם מחלונות משרדיהם. רק הזמן יגיד. אבל הכי גרוע לטמון ראש בחול ולהתעלם. אם נתעלם זה לא ייעלם.
אמ-לק.
בכל מקרה,
לגבי האופניים החשמליים שעלו כאן,
וואלאק, בא לי להתנדב למשטרה רק כדי להוריד אותם.
אין לי שום טיעון חכם או הגיוני. פשוט שונא את הכלי הזה. יודע שזה משהו שדפוק אצלי, ושבשימוש מושכל זה אחלה פתרון להרבה אנשים, אבל כשאני רואה את כל הילדים והערסים עליהם, משהו משתחרר לי בשכל. משהו בסגנון של מה שקורה לדרור כשהוא רואה פקיד ממשל (-;
אין ספק בכלל ! וערס עם משקה אנרגיה ביד אחת ופלאפון ביד השניה רוכב בזיגזג עם אופניים חשמליים באמצע הכביש זה משהו שמעלה את הלחץ דם לכל אדם שפוי .. ( נסעתי אחריו כמה ק"מ אתמול )
אבל הכלי עצמו הוא לא רוצח .. הוא פתרון מדהים וזול במדינה צפופה עד מוות ויקרה עוד יותר .. הרוצח הוא מי שלוחץ על ההדק.
אייל, אל תאשים את האקדח, תאשים את היורה.
דרור,
הנושאים חשובים, אבל עם כל הכבוד, ויש כבוד, הודעות כאלו מזכירות לי פופוליזם של פוליטקאי, ולא מקדמות שום דיון עניני (והאמת, אפילו מוציאות את החשק לנהל דיון).
אין לי שום בעיה, שלאנשים אחרים יש דעות אחרות משלי, אבל יש לי בעיה להתייחס ברצינות, למי שהסנדרטים שהוא דורש מעצמו, שונים ממה שהוא דורש מאחרים. אי אפשר לדרוש מקצוענות ממשרד ממשלתי, בזמן שאתה בעצמך לא מדייק,מעגל פינות וסתם זורק בוץ על עובדי ציבור שעושים את עבודתם (אתה יכול להגיד שהשוטר פיון, בדיוק כמו שהשוטר יכול להגיד שאתה פיון במערכת של העיתון שאתה כותב בו).
* החוק שמגדיר תדרים כמשאב ששיך למדינה, הוא לא זניח. בזכותו אתה אתה שומע רדיו, משתמש בטלפון סלולרי, טס במטוסים, מפליג בסירות.....וכן, גם אלו שמגינים עליך, מהצבא ועד משטרה, מד"א מכבי אש וכו'. כל אלו יכולים לעשות את עבודתם, בזכות אותו חוק "זניח" שמאפשר להם שימוש ברשת קשר.
* כבר ראינו איך תחנות שידור פירטיות השביתו את בן גוריון.
* האמירה של "אבל אם תשלמו 270 שקל אחת לשנתיים לפתע השימוש בתדרים האלה בכלל לא יהיה מסוכן לאף אחד...." היא ממש דמגוגיה (מצטער, לא מוצא בעברית מילה מתאימה יותר). האמירה הנכונה היא, שאם תתחייב להשתמש בתדרים מאוד! מסויימים, והספקים מוסכמים, תוכל להשתמש, בתמורה לסכום בהחלט סביר.
* אף אחד!!! במדינה לא מרוויח מזה שרצים אחרי ג'יפאים ומחרימים להם ציוד, זה הפסד כספי ברור (תנסה לחשוב כמה עולה יום עבודה ורכב של חוליה כזו, וזה עוד לפני הליכים משפטיים).
* משרד התקשורת לא שונה מהותית ממשרד התחבורע, אין שם אנשים חרוצים יותר ואין שם איזה עודף משאבים.
* כל המבצעים האלו, והאכיפה , מתחילים ומסתיימים בצורך של גופים שקיבלו תדרים (בעיקר מערכת הבטחון) להשתמש בתדרים שלהם מבלי הפרעה.
*בניגוד למה שאתה כותב , אף אחד לא רודף אחריך בשביל הכייף או בשביל איזה קנס מגוכך. הם עושים את זה כי אין ברירה, כי מערכות אחרות מובתות או ניזוקות.
אם נבין את כל מה שכתבתי, ונפסיק להשתין מהמקפצה , ואנשים, מרצונם, יתכנסו לאותם תדרים של הרשיונות (אלו שתקבל אם תשלם 270 ש"ח), ובמקביל, יכניסו את עצמם למשמעת בנושא עוצמת שידור, ומשמעת דיבור (כי אחרת התדרים האלו יהיו עמוסים מדי), ויש עוד אמצעים כמו "תדרים פרטיים" (שזה בסה"כ פתיחה של השמע לפי טון מסויים).....
אז יש סיכוי טוב, שאף אחד לא ירוץ אחריך (בנושא הזה :-) ).
וזו מבחינתי החשיבות של הדיון הזה (אני לא מתכוון לחנך, אני פשוט רוצה אולי להצליח לקדם משהו), אם נמשיך להגיד שהכל לא עניני והכל מונע מרדיפה של האזרח, לדעתי רק נגיע לאכיפה יותר נוקשה.
לעומת זאת, אם ננסה להיות ענינים ולנתח את העובדות, וגם נדרוש טיפה מעצמנו, ולא רק מהמדינה ופקידי הממשלה, אז אולי "ירדפו אותנו קצת פחות".
וכן, אני יודע כמה בעלי מכשירי מוטורולה ישנים, ששילמו 1000 ש"ח וצפונה, לא חושבים בכלל לזרוק את המכשיר הזה, רק בגלל שהוא מפריע לאחרים, עדיף להמשיך להגיד שהאחרים סתם רודפים אותנו.
My two cents
זיו כל מילה ברזל