https://www.4x4.co.il/article/12103
קראתי ולא התחלתי אפילו להשתכנע.
מצד שני זה שלא השתכנעתי לא אומר כלום.
מי מכיר?
Printable View
https://www.4x4.co.il/article/12103
קראתי ולא התחלתי אפילו להשתכנע.
מצד שני זה שלא השתכנעתי לא אומר כלום.
מי מכיר?
אהבתי עת הסרטון, ממש יפה.
אבל מעבר לסרטון תדמית מקצועי ומהוקצע, פלוס הררי מילים יפות ומונחים פסאדו טכניים מפוצצים, אני לא רואה ראיות מוצקות לאפקט שאמור להתקבל מהחומר.
לכן, כל זה עדיין נראה ונשמע לי כמו פנטזיה מארץ האגדות.
לא קונה.
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
מן הסתם, תוסף השמן אטומיום Atomium הוא עוד מותג שמן נחשים במצעד האינסופי של נוכלויות.
אני חושב... שזה סתם תוסף שמן. אולי עוד מותג של מוליבדן דיסולפיד ואולי משהו דומה. אלו תוספים מוכחים שיש להרבה מותגים. ואם זה המצב אז חבל שהם לא אומרים ככה פשוט וישר שזה מה שזה.
חומר פלאי... קשה לי להאמין.
אסף.
עוד טיעון שלדעתי מעלה את הספק הוא - מה לעזאזל יודע יצרן תוסף השמן הזה בכל הקשור למטלורגיה, סיכוך, ותהליכי שחיקה במנועי בעירה פנימית שיצרני שמן מכובדים מאוד העוסקים בפיתוח ומחקר בתחומים אלו, עשרות בשנים, לא יודעים??
אם ניתן לייצר כאלו שמנים עם יכולות שכאלה, מה מונע מיצרני השמן המוכרים והטובים, לפתח שמנים המכילים כבר בתוכם את התרכובות הקסומות הללו בשמן למנוע שלהם??
אז כנראה שיצרני השמנים הקלאסיים יודעים לפחות את זה... שאין בזה ממש..
טל.
"בתערוכת אוטומוטור שהתקיימה בפסח 2018 הודגם מנוע של רכב שעבד 4 ימים ללא שמן, לאחר שטופל במוצר המתאים של*ATOMIUM"
אני איבדתי עניין בקטע הזה , שזה די בהתחלת החפירה שלהם.
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
מנוע שקיבל תוסף מוליבדן דיסולפיד יכול לעבוד בלי שמן ובלי עומס במשך הרבה זמן. לא שזה לא יזיק לו.... אבל הוא לא ייתפס מיד.
מנוע ש'סתם' חי עם שמן טוב, גם יעבוד בלי עומס לא מעט זמן. אבל פחות.
לא לשכוח שהשמן הוא מדיה טריבולוגית אבל לא רק. שמן בעיקר משמש להעברת חום. ובלי שמן הכל יתחמם וייתפס ברגע שיש עומס.
אסף.
אסף,
אתה משתמש בשמני מנוע עם מוליבדן?
( למשל LM mos2 ?)
אני משתמש בו ובגלל הצבע כל הזמן חושש מבוצה במנוע...
אין אינדיקציה מהשמן לספיחת הלכלוך במנוע
אבל אמר לך אסף שזה לא ככה..
שמנוע שטופל במוליבדן יעבוד יותר.
(לא יודע מה יש בתוסף הספציפי בכותרת הגיון)
לא כל חומר שנמכר הוא שמן נחשים.
זה תלוי מאד במה מצהירים ומה אתה מקבל בפועל.
יש תוספים יעילים ויקרים.
במבחן עלות תועלת הכדאיות ליצרנים לא שווה לפתוח ליין מוצר, כי השמן יהיה יקר מאד.
בתור משתמש פרטי שקונה את התוסף בנפרד, אתה כן יכול להחליט אם להוסיף.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
אני לא מהנדס שמנים ( או בכלל ) אבל כידוע לי ששמן המנוע לא רק משמן / מוריד טמפרטורה בשל הקטנת החיכוך .. אלא גם סופח ליכלוך .. אם לא תחליפו שמן כל כה וככה .. יהיה לכם בוץ במנוע במקום שמן.
בגלל זה לא שווה לייצר שמן ששורד לעד.
לא ?
כן.
אסף.
כעשור אני משתמש בשמן מוס של ליקוימולי בכל הכלי רכב גיפ אופנוע ופרייבט.
המבחן הכי טוב הוא הפרייבט, פיגו 306 שעברה הרבה והמנוע עבד קשה.
לפני כשנה יצא לי לפתוח את המנוע חלקית, שמחתי לראות שהוא במצב ממש טוב. האם זה נס שמן אני לא יודע להגיד. אבל בטוח שהוא לא הזיק
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
אז לא הבנת.
1. הכוונה שלי הייתה שגם מנוע שטופל בשמן איכותי, יתן את אותה התוצאה.
2. שמן איכותי בהחלט כבר מכיל תוספים. אתה צריך לבחור איזה תוסף (עיקרי),אתה מעוניין שיהיה בשמן המנוע שלך על פי סוג המנוע, אופן השימוש, גיל, אזור אקלימי וכיוצא בזה. ישנם לא מעט תוספים לפי מספר קטגריות - עמידות בפני שחיקה, הפחתת חיכוך, מניעת בוצה ומשקעים, ועוד כל מיני - כולם, כולל סיפורי האגדות...נמצאים בשמנים האיכותיים שיש ליצרני השמנים המוכרים והמכובדים. נכון, הם יקרים. מאוד יקרים.
3. התוסף שאסף ציין (MoS2), ידוע כבר עשרות שנים ובהחלט ישנם יצרנים שעשו בו שימוש בשמנים שלהם (כמו לדוגמה השמן שציין המגיב מעליי של LIQUI MOLY).
זה בדיוק למה שכיוונתי. שמנים איכותיים מכילים כבר מראש בתוכם תוספים שונים, בטח ובטח שמנים סינטטיים, שהם בדיוק אותם תוספים שמוכרים לך בנפרד עם כל מיני סיפורי אגדות, ואם כבר התוספים האינטגרלים הם ביחסים מדוייקים ומאוזנים לשמן הבסיס.
לסיכום, אני מאמין לפי מיטב הבנתי:
1. 99% מהתוספים (שבמקרה הטוב, אם הם באמת לא סתם שמן...), כבר קיימים בשמני המנוע האיכותיים, פשוט רובם לא מודעים כלל לגבי התוספים שכבר קיימים בשמן.
2. אין משהו שיצרני התוספים יכולים ללמד את יצרני השמנים הגדולים על עשרות שנות ניסיון מחקר ופיתוח. וגם אם יש איזושהו פיתוח חדשני, הוא יבלע על ידי הגדולים. ומהר.
טל.
תפנימו שמנסים למכור לכם שמן נחשים. כבר מאות שנים. המוכרים מתחלפים, ה"מוצר" מתעדכן, אבל המודל העסקי לא משתנה. כל מילה שמישהו כותב ברצינות משרתת את הנוכלים התורנים - במקרה הזה "אטומיום".
סטייה קטנה מהקו:
לא מעניין אותי כמה זמן המנוע עובד בלי שמן. אין לי שום כוונה להגיע למצב הזה. מעניין אותי כמה זמן המנוע יעבוד עם שמן.
אז מה בעצם הטענות שלהם:
המנוע עובד זמן רב ללא שמן-כאמור, זה לא מעניין.
התוסף מתקן מנועים פגומים, אבל במקום אחר באתר כתוב שאין להשתמש במוצר במנוע שיש בו תקלה -אותי זה הצחיק.
אורך חיים משופר למנוע: מנסיוני הקט, בעיקר במכוניות די חדשות, אבל גם עם משאיות משומשות מאוד ומכוניות ותיקות, זה די חריג, כמעט ולא נראה, לראות מנוע שנאסף אל אבותיו בתהליך טבעי, מתמשך.
זה תמיד, טוב, אולי לא תמיד, אבל כמעט, בעקבות קטסטרופה כלשהי. בוצה בשמן עקב החלפות לא מספיקות, עבודה קלוקלת של מכונאי, התחממות, רצועת טיימינג קרועה, מסנן אוויר פגום או לא מטופל, הנדסה בסיסית קלוקלת, מערכת נשם מנוע לא תקינה, פגם ביצור ובטח שכחתי איזה מאה סיבות נוספות.
ומכיוון שכך, אני לא רואה שום תועלת בשיפור איכות השמן מעבר למה שהיצרן מגדיר (בהנחה שהתוסף הזה הוא לא שמן נחשים) .
ובנימה הומוריסטית משהו: חיפשתי באתר ולא מצאתי את ההבטחה הסטנדרטית של משווקי שמני נחשים למיניהם-החזר כספי במידה ואתה לא מרוצה מהמוצר בתוך זמן מוגדר. הייתי בטוח שזה אחד מהקריטריונים לזיהוי.
תכל'ס, דעתי: עזבו שטויות. תחליפו שמן, לעתים תכופות. כפול ממה שהיצרן רשם, במיוחד ברכבים החדשים עם מרווחי טיפולים מופרכים, ובמנועי טורבו. תדאגו שמערכת הקירור תהיה פיקס. כשאתם עושים טיימינג תדאגו לרכיבים מקוריים או שווי ערך, ולא ב180 ש"ח לקיט. כשהמזרקים לא פועלים תקין, טפלו בזה. ממיר קטליטי כנ"ל.
כן אבל..
במקרים רבים אלו אותם יצרנים..
שמוכרים לך גם את זה וגם את זה..
והשמן המתווסף עולה משמעותית יותר מהרגיל.
אני לא מתייחס לרגע לאטומיום, לא יודע מה זה ולא רכשתי וצורת השיווק שלהם מבחינתי היא על גבול הזלזול באינטיליגנציה.
זה לא שולל שיש תוספים שעושים משהו.
זה שוב ממחיש שקשה מאד להפריד מי הוא מה.