דיון פתוח על רישוי מכשירי קשר ושאר הגיגים
אחרי שנים רבות של שימוש ג'יפאי במכשירי קשר "מתחת לרדאר", צץ לו השרשור הזה וניער קצת את המים העכורים בביצה הקטנה שלנו.
לאחר גישושים מול משרד התקשורת, ובסיוע רב של מוטורולה ישראל (שוב תודה לתמי :) ), הושק לאוויר תדר הג'יפאים העברי הראשון.
הדיונים (והברברת) בפורום כמובן נמשכים, ורובם כרגע באוף-טופיק, אז חשבתי שאולי כדאי לרכז ולעשות סדר בדברים:
מדריך לרישוי ורישום חוקי של מכשירי קשר בתדר הג'יפאים החדש: כאן נמצא המדריך המפורט שלב-אחר-שלב כיצד ניתן לקבל רישוי למכשיר קשר בתדר הג'יפאים. בשלב ראשון מדובר על מכשירים חדשים מכל יצרן שמיובא לארץ באופן חוקי, וכן מכשירים משומשים קיימים של מוטורולה בלבד. זהו שרשור נעוץ ונעול שאינו מיועד לדיונים, והוא יעודכן (בסיוע המנהלים) ככל שיעלה הצורך.
תדר הג'יפאים העברי החדש - שאלות ותשובות: זה המקום לשאלות (ותשובות) אינפורמטיביות, פרטים טכניים, הפניות, קישורים וכדומה. השרשור פתוח לקהל הרחב אבל אנא המנעו מדיונים וחפירות לא לשם כך נוצר השרשור.
מדריך ג'יפולוג למכשירי קשר: מדריך בן 15 נכון לכתיבת שורות אלו, למי שרוצא ללמוד קצת על קשר מבראשית :)
דיון פתוח על רישוי מכשירי קשר ושאר הגיגים (כלומר כאן): זה המקום לדבר ולדון בכל מה שקשור לתחומי הקשר, הג'יפאות, ומה שביניהם. דיון פתוח לכל הדעות ...
תגובה: דיון פתוח על רישוי מכשירי קשר ושאר הגיגים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
פניתי אליהם, ככל הנראה בקרוב הם יצאו עם מבצע לג'יפאים :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
האם יש צורך אמיתי בזה? ימים יגידו. בינתיים שכל אחד יעשה כהבנתו ומקסימום - במקרה הכי גרוע - יחרימו לו את המכשיר...
לא מדוייק. המקרה הגרוע הוא קנס של 70,000 שח.
(קשה לי להאמין שקנס כזה יושת על ג'יפאי, אם כבר אז על תחנת רדיו פיראטית, אבל תיאורטית זה המקרה הגרוע...)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
משרד התקשורת מאשר רק מכשירים בעלי תקן.
לא צריך להיות בעיה לעשות תהליך דומה למה שנדב רשם גם למכשירים מיצרן שונה ובלבד שלמכשיר יש תקן.
כל המכשירים הסיניים הזולים הם מכשירים לשוק חובבי הרדיו, בלי תקן ועם אפשרות קלה מדי לשדר ולקלוט בתדרים אחרים.
לסיניים לא חהיה פתרון מלבד לשימוש לחובבי רדיו.
גם בארהב הם עומדים לצאת או שכבר יצאו מהחוק.
לא מדוייק, מצאתי דגם של מכשיר סיני ידני שעולה $17, עם הספק שידור של 5W, שעומד בדרישות משרת התקשורת ואפילו יש לו אישור FCC.
אני עובד מול יבואן פוטנציאלי להביא לארץ כזה (או מקביל) ולנסות לאשר אותו.
תכל'ס, לא צריך אפילו יבואן רשמי. צריך מישהו שמוכן לקחת על עצמו את הטרחה והאחריות (כלומר רשיון סחר), ועוד כ- 5,000 ש"ח, כדי לקבל "אישור סוג" למכשיר. אח"כ מי שמחזיק ברשיון הסחר (2,500 ש"ח לשנתיים) יכול לחתום על הטפסים מול משרד התקשורת בדיוק כמו מוטורולה, ולייבא בעצמו את המכשירים. למעשה מרגע שיש אישור סוג לדגם, ניתן לייבא אותו גם ביבוא אישי ולקבל אישור אישי/פרטני למכס ממשרד התקשורת, אבל בעל רשיון הסחר עדיין יהיה חייב לחתום על הטפסים ולצרוב את המכשיר לתדרים המורשים.
חשוב לציין שזו יוזמה פרטית של גולש: אתר ג'יפולוג אינו עומד מאחוריה בשום דרך!
דעתי האישית (אני אחד מבעלי האתר) היא שמדובר בשטות, בזבוז כסף ואולי אפילו בכייה לדורות. אם כן, תזכרו מי עמד מאחוריה. כמובן שגם במקרה שאני טועה וזו הצלחה אדירה, הקרדיט כולו של נדב.
בכל מקרה הפורום הזה תמיד היה במה פתוחה לשטויות ולמשוגעים, אז בהצלחה (או כישלון).
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
חשוב לציין שזו יוזמה פרטית של גולש: אתר ג'יפולוג אינו עומד מאחוריהבשום דרך!
דעתי האישית (אני אחד מבעלי האתר) היא שמדובר בשטות, בזבוז כסף ואולי אפילו בכייה לדורות. אם כן, תזכרו מי עמד מאחוריה. כמובן שגם במקרה שאני טועה וזו הצלחה אדירה, הקרדיט כולו של נדב.
בכל מקרה הפורום הזה תמיד היה במה פתוחה לשטויות ולמשוגעים, אז בהצלחה (או כישלון).
מחזק את דבריך.
לעניות דעתי העלאת הנושא הוא בבחינת ״לעורר את המתים״,אין צורך באנטנות מח״טים
ואפשר בהחלט להצניע את המכשיר.
לגבי השימוש,איש איש ושיקולו,אנחנו בכל מקרה מדברים רק שצריך ובשום אופן לא מקשקשים לחינם.
לעניות דעתי (דיון פתוח), כל הכבוד לכל מי שקם ונוקף אצבע כדי לקדם משהו. וזאת בימים שבהם התגובה של גולש ג'יפולוגי ממוצע לכל ענן סערה המתחשר לו, היא לשבת על המקלדת, להתבכיין וללרלר כמו ילדה עם קוקיות.
אז ישר כוח
(למרות שאישית אני בנתיים נשאר עם הסטאפ הישן. אבל אל דאגה, אם בטעות יפלו עליי יום אחד, אני לא אבוא לבכות כאן על כמה שהעולם מרושע. מקסימום אעדכן לטובת הכלל).
מבקש לברר מה התדר המדוייק שהוקצה לטובת העניין.
תודה!
התדר פורסם באותיות קידוש לבנה בשרשור השאלות והתשובות, הנה כאן.
(ולעצלנים במיוחד: 451.200MHz )
Fm or nfm ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני דווקא חושב שהמהלך הוא נכון.
מאפשר להסדיר באופן חוקי ובמחיר מגוכח את נושא אחזקת הקשר.
תקשורת אלחוטית היא ענף הזוכה לרגולציה גם במדינות שאינן דוגלות ברגולציה כך שאינני מוצא בישראל אפליה לרעה.
לא בטוח שהייתי זורק ציוד שכבר יש לי אבל למי שמתחיל או מחליף ציודאו בעליו של מקסטרק זו בדיוק ההזדמנות הנכונה לעלות על הגל עם רשיון
כל השאלה היא למה צריך את הרישיון הזה?
האם אי פעם מישהו נתפס? קיבל קנס? עשו לו בעיות בעקבות זה?
אם התשובה היא לא(מה שנראה לי, אבל אני לא בקיא בנושא), אז למה למה בכלל לנסות למסד את העניין? הדבר יכול רק להעיר דובים ולעשות חיים מאוד קשים לבעלי מכשירי הקשר בדמות רגולציה עודפת שמדינת ישראל טובה בה, מאוד.
לפי מוטורולה (שהיא כמובן צד בעל אינטרס, אני לא עיוור לכך) הדובים כבר ערים והם כבר מקבלים הרבב פניות בעקבות האכיפה.
ככל הנראה האכיפה לא ממוקדת כרגע בג׳יפאים וקשה לי להאמין שנמצא את עצמנו מול ניידת אכיפת ספקטרום ביציאה מנחל חורשה/נקרות וכיו"ב, אבל בתחנות דלק אסטרטגיות (בלי לנקוב בשמות כמובן) זה בהחלט עשוי לקרות ...
ושוב, לדעתי התפיסה שאומרת שעד שלא תהייה אכיפה לא נפעל ע"פ החוק רק תביא עלינו יותר ויותר אכיפה בכל מיני תחומים. אני חושב שדווקא אם נוכיח שבהנתן פתרון חוקי סביר אנחנו עוברים לנהוג כחוק, זה יעודד את הרשויות להציע פתרונות סבירים גם בתחומים אחרים. אם נוכיח שאנחנו מבינים רק כוח ואכיפה - זה מה שנקבל, כאן ובתחומים נוספים.
אני באמת חושב שבמקומות שאנחנו מוצאים שותף הגיוני וסביר מצד הרשויות, אנחנו צריכים לאמץ אותו ולעודד את הדרך החוקית, גם אם זה עולה לנו סכום כסף סביר.
אני לא מציע שכולם ילכו לקנות עכשיו מכשירים חדשים של מוטורולה, אבל אם נצליח להביא לכאן מכשירים סיניים זולים באופן חוקי, אז בעיני זה בהחלט סכום סביר.
לצורך הדיון, אני מסכים עם המהלך ועם התפיסה שעומדת מאחוריו. אם הרשות מאפשרת פתרון מעשי (טכנית וכלכלית), אז אין שום סיבה למה לא, למעט ההנאה מההפקר שהורגלנו לה בתחום הזה.
אני גם כנראה הולך להתרגש פחות לנוכח "עדויות קורעות לב" מכאלו שקיבלו זובור בגלל המכשיר, כי עכשיו אני יודע שניתנה להם אפשרות סבירה והוגנת, להסדיר עת העניין חוקית, ואילו הם בחרו במודע שלא.
אבל...אני גם חושב שרתמנו כאן את העגלה לפני הסוסים..
לא באמת (יותר נכון - ממש לא!) השתכנעתי שהשימוש במכשירי הקשר מצד ציבור הג'יפאים, באמת גורם לאיזושהי הפרעה אקוטית עם השלכות שיש בהן מן הסיכון, וגם לא הפרעה סתם, למסגרות/רשויות וכד' בסביבה שבה נעשה השימוש. כנראה שהעובדה שלא באמת יצרו אכיפה כלפי המשתמשים, לאורך השנים, רק מחזקת את הקביעה הזאת.
ותכלס, במבחן המציאות, אם לא תהיה אכיפה - לא תתקיים הסדרה. למה? כי ככה אנחנו בנויים. בדיוק כמו שאנחנו לא מסדירים חוקית את הלחץ של הרגל על דוושת הגז, עד שאנחנו לא רואים את מצלמת המהירות מתקרבת...וזה נכון רק במקרים שבהם אנחנו לא משוכנעים ברציונל שמאחורי האיסור.
שני לירלורי הבוקר שלי....
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
.אני גם כנראה הולך להתרגש פחות לנוכח "עדויות קורעות לב" מכאלו שקיבלו זובור בגלל המכשיר, כי עכשיו אני יודע שניתנה להם אפשרות סבירה והוגנת, להסדיר עת העניין חוקית, ואילו הם בחרו במודע שלא.
אתה יודע, וגם כל מי שקורא את השרשור הזה, אבל המהלך עוד בחיתוליו ורוב הג׳יפאים עדיין לא מכירים את האפשרות הזו בכלל.
בהקשר הזה, ג׳יפולוג הוא מעין "ארגז חול" מבחינתי, סביבת ניסוי אם תרצו, מקום שבו אפשר לקבל משוב ותחושה אמיתית מהאנשים בשטח, ואני שמח לשמוע את כל הדעות, גם (בעיקר) אלו ששונות משלי.
אני עוד לא ממהר "להפיץ את הבשורה" לפחות עד שארגיש את הלך הרוח כאן, ועד שיהיה יבוא חוקי של מכשירים זולים, שהוא מפתח עיקרי בעיני להצלחת המהלך מהסיבה הפשוטה שכמות האנשים שיהיו נכונים להוציא אלף ש"ח על מכשיר ידני או אלפיים ש"ח על מכשיר קבוע תהייה נמוכה משמעותית מאלו שיסכימו להוציא שליש מזה, גם אם המכשיר סיני.
נכון לעכשיו, יש כבר טפטוף של אנשים שפונים למוטורולה להסדיר את המכשיר הקיים שלהם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
danipc
אתה בעצם "קונה" מכשיר ממוטורולה
בתאחלס אתה לא באמת מקבל אישור ממשרד התקשורת
מוטורולה משתמשת במכשירים יחסית ישנים וגובה מחירים אסטרונומיים עליהם
לא ממש מבין מה אתה מנסה לטעון כאן.
יש שני תהליכים: קניית מכשיר חדש ו"גיור" מכשיר קיים. למה אתה מתכוון ?
בכל מקרה, הרשיון ניתן ע"י משרד התקשורת.
קיבלתי במייל מחירים עבור מכשירי Icom, וגם יש אפשרות לגיור מכשירים קיימים.
מקווה שאספיק להעלות את זה בצורה מסודרת עוד הלילה ...
חייב בנקודה הזו להמליץ המלצה חמה על פישלס היבואן של ICOM.
אסף.
הנה כאן, הספקתי בלי להפוך לדלעת :)
ממשיך כאן משרשור אחר..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
2- מכשיר כדוגמת ה QYT (הלוואי ה QYT, הלוואי) נגיד הקנווד המקביל , לדעתי, זה המכשיר האולטימטיבי לג'יפאים, ועליו צריך להתמקד.
3- כל עוד היבואנים יהיו חזירים והמחירים בארץ יהיו פי 3-4 מאייבי, זה לא יתרומם (אלא, מישהו יתחיל אכיפה משוגעת).
4- יקח פה עוד כמה שנים, וגם בזה נהיה אמריקה, יקצו טווח תדרים מסויים, ויקצו הספק סביר (5-10W) , ויפסיקו לבלב את המוח.
2. אם וכאשר נגיע לידי מימוש של יבוא מכשיר מהזולים באופן חוקי, אפתח כאן שרשור ייעודי לדיון מהם הדגמים שכדאי לנסות לאשר.
3. היבואנים לא חזירים. יש להם עלויות שאנחנו לא נדרשים להן כשמביאים מכשיר אחד מהאינטרנט, וכן, הם צריכים להרוויח ולכסות גם על הסיכונים והאשראי שהם לוקחים.
4. אשרי המאמין. זה לא אומר שלא ניסיתי ואמשיך לנסות לקדם גם מהלך כזה ...
נדב, למה יש 19 שרשורים באותו נושא?