https://www.thecar.co.il/תאונות-דרכי...TR1yZZ9ehScc4Q
Printable View
כי אחרת איך ישדדו אותנו על אגזוז לא מזויין ?!....
ובמילים אחרות. במקום שיתבררו ויתגלו הפרדיחות של הרשויות בארץ ... ויתקנו אותן. הרשויות מעדיפות להמשיך להשתיק ורק לא לצאת חומוס.
Sent from my iPhone using Tapatalk
הרעיון מאחורי הכתבה הוא נכון לדעתי. הקמת גוף חקירת תאונות בלתי תלוי שאינו מונע רק לצורך הגעה לכתב אישום.
רק ש..לא ברור לי כל כך על איזה הסתרת אמת מדובר?? (ברור לי שזה רק לצורך הכותרת).
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
הינה ניפתח הבוקר עם 6 הרוגים על כביש 90.
מה מסתירים? לדעתי את מחדל הכבישים, איך ב 4 שנים "שיפצו" קטע כביש אחד כשבמקומות אחרים בנו מחלפים וכבישים דו נתיבי לכל כיוון עם קיר הפרדה בחצי מהזמן הזה.
בדיוק מאותה סיבה שלוקח 80 שנה פלוס פלוס לבנות גשרים מעל השיטפונות בכביש 90.
במדינות עולם שלישי כשכל מי שנוסע שם זה כמה בדואים. גיפאים מטורפים ושלושה תושבי האזןר ... למה להשקיע ?
רוה׳מ לא רואה שם את המחלפים .. זה רחוק.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...65be319329.jpg
יש תיעוד ממצלמת אבטחה בקישור:
https://www.ynet.co.il/articles/0,73...388302,00.html
אין ספק שהתשתית אשמה במקרה הזה. רואים בבירור שיש שם מגנט ענקי שמשך את המשאית לנתיב הנגדי.....
מה שכן,
ברגע שהטרנזיט לוחץ על הברקס הוא נזרק שמאלה. אז או שהנהג נעל מבט. או שהרכב לא תקין... ומכאן חזרה לרכבים לא בטיחותיים (ואגב, אני לרגע לא טוען שבטיחות רכבים היא גורם לתאונות כמו היסח דעת).
אני רואה שהמשאית סוטה. כנראה בגלל מהירות מופרזת והמיניבוס נבהל מנסה לזוז ימינה. מחליט שהמשאית בדרך לשם ומנסה לברוח שמאלה .. מאוחר מידי.
לא בטוח שזה בגלל פלאפון אבל אי אםשר לדעת מהסירטון.
מה שבטוח. זאת לגמרי ב 10000000000000% תאונה שהיתה יכולה להמנע.
תשתית, תכנון גרוע, חוסר שילוט(גם של התאמת המהירות לדרך)תיקרא לזה איך שבא לך.
אין ספק שהתאונה יכלה להימנע מאינספור סיבות כאלו ואחרות, ולרגע אחד אפילו אני לא פוסל את הנהגים.
מכיר את העיקול הזה יותר מידי טוב, אין נהג שיגיע לשם במהירות המותרת עם משאית או רכב גדול אחר ויצליח לקחת את הסיבוב הזה לפי החוקים, גם פרייבטים שמגיעים במהירות חותכים את העיקול.
ואין שום קשר לתשתית. { נראה ששכחת לכתוב }
עריכה אחרי קריאת ההודעה של נדב:
אתה עושה צחוק? אתה אומר שמי שמכיר את הסיבוב יודע שהוא סיבוב חד. אז - מה? למרות שאתה יודע שהוא בעיתי אתה נוסע מהר מדי? אתה נוהג בצורה כזו שבטוח תחתוך את הסיבוב? מהירות מותרת היא מהירות מקסימלית, הנהג אמור להוריד מהירות בהתאם לתנאי הדרך.
לא חביבי. אם אתה לא מכיר את הכביש - סע לאט. אם אתה מכיר - סע בהתאם. הכביש נתון. הנהגים בתואונה הזו מכירים את הכביש . ולמרות זאת נהג המשאית נהג כמו שנהג.
אז אתה מחזק את דרור ..
יש פאדיחה למדינה.. יש תקלה אם זה בתכנון / ביצוע / סלילה של הכביש או אם זה בשילוט ותימרור או פסי האטה או לא יודע מה ( בסקוטלנד שהייתי לא מזמן . .כל עיקול הכי קטן בכביש יש אלף שלטים של " הורד מהירות עכשיו !!!!!!!! " למשל .. ) והמדינה לא עושה כי היא בטח מחכה שהרש"פ יעשו ולהם לא אכפת .. אין להם תרבות ו/או תקציב ו/או עניין בזה .. אבל יש שם ישראלים והמדינה צריכה לעשות משהו כדי להציל אותם. והיא לא עושה .. אז היא מסתירה כדי שלא יבואו ויגידו "הנה .. נדרשת פעולה, מישהו יודע על זה .. ולא עושה כלום" .. עדיף לא להעלות את נושא מאשר להגיד "טעיתי .. הייתי צריך לתקן ולא טרחתי .. אז אשמתי... " כאילו שמישהו יפוטר .. מקסימום יבעט למעלה ..
ואגב, במבחן האייל .. הטרנזיט עובר בגדול.
הבעיה היא לא הסתרת מידע. הבעיה - וגיל מלמד שם את האצבע על הנקודה - היא תחקור חסר.
למשטרה אין מוטיבציה לתחקר כדי למנוע את התאונה הבאה, הם צריכים להאשים.
כאן הרשות הלאומית צריכה לעבוד. וזה לא פשוט. יש מקרה ידוע של תאונה שבה היתה מעורבת חיילת בחיל האויר. היא הואשמה על ידי המשטרה וכשהתיק הגיע לבית המשפט נתנו לחוקרי תאונות אוויריות לחקור את התאונה והתברר שהתשתית (במקרה זה תמרור שהוצבו במקום לא נכון וחסם את שדה הראיה) היא גורם השורש לתאונה הקטלנית.
למה לא חוקרים ככה כל תאונת דרכים קטלנית או חמורה?
כי צריך לשם כך חוקרים ברמה גבוהה. ומהחוקרי תאונות השוטרים שנתקלתי בהם, חלקם ברמה סבירה (יש בחור אחד בתל אביב שממש השאיר עלי רושם חיובי ומקצועי) אבל לרוב זה לא המצב. החוקר שהגיע יום אחרי התאונה של רכב מצוייד בabs ומגדל סימני בלימה על הכביש ו'אנס' את המציאות למדידה שלו שהביאה להרשעה למרות שהוא הודה שהיא לא אמינה..... הוא הדוגמה המייצגת.
וחוקרים ברמה גבוהה, משכילים, מעודכנים, רלוונטיים - עולים כסף. יותר זול לקחת ממצא אקראי ולהרשיע לפיו.
אסף.
וכמה נהגים כאלה אתה מכיר? שיאיטו אם לא מכירים כביש?
שיודעים ש 90 קמ"ש זה מומלץ ולא הרצוי?
בוא לא נישפוט כי עדיין לא ברור מה קרה שם, אני הנחתי שהוא בא במהירות, לפני העיקול יש קטע ישורת, אולי התעפץ על ההגה והיתעורר לפני העיקול?
בכל מקרה, אני מסכים עם גיא.
ולאסף, התחקור שגיל מדבר עליו זה גוף חקירה חיצוני, אף אחד לא רוצה אותו, למה?
כי כנראה הם יגיעו למסקנות שציינתי למעלה.
הכי קל זה להאשים את מי שנשאר בחיים ולא אף אחד אחר, בטח שלא את הרשויות או המדינה, לפחות כאן היתה מצלמת אבטחה.
עדיין האשם יהיה הנהג שסטה ואין לאף אחד מוטיבציה למצוא את גורמי השורש החל בשעות שינה, וכלה בתשתית לא סלחנית.
אסף.
בעצם יש כאן טענה שצריכים לסלול רק כבישים ישרים, כי נהגים לא יודעים לקחת סיבוב במהירות המתאימה. בחייאת ראבאק!
באמת כבר יהיה יותר זול למדינה לפתח מכונית אוטונומית, מאשר לסלול את כל הכבישים מחדש. וכנראה זה מה שמגיע לנו.
אגב, אני לגמרי לא השתכנעתי שהוא בא מהר מדי. יותר מתאים לי שהוא מתעסק עם משהו בקבינה. גם בסיבוב וגם בסטיה. אבל אלו סתם ניחושים של מישהו שראה חצי סרטון באינטרנט ואין לי באמת מושג.
הממשלה לא אמורה לרפד את הכבישים עבורנו כדי שנמשיך לעשות שטויות בזמן נהיגה, ונבקש שהכביש יסלח על הטעויות. אם אמורה הכתבה לסייע במניעת תאונות, הרי היא מחטיאה את מטרתה,
כי רוב רובן של התאונות המתרחשות, סיבתן נעוץ בגורם האנושי, ומיעוטן קשור לתשתית או כשל טכני.
ולהבדיל - תוצאות התאונות קשורות בקשר הדוק לתשתיות ולכשלים טכניים.
אתם מדברים על הפרדת נתיבים, גשרים ומחלפים, כאילו שבכבישים כאלו לא התרחשו תאונות קטלניות.
פעם ראיתי קריקטורה של נאצר נשיא מצריים כשהוא מעניק מדליה לנהג הישראלי- ידע המאייר בדיוק על מה הוא מדבר.
אגב, לבקשתו של דרור לשיטות למניעת שימוש בסלולרי בנהיגה ..
עוד שיטה, לשדר והרבה סרטוני זוועה בכל מדיה אפשרית .. כמו באנגליה .. או אוסטרליה .. פה חשבו שנפשם הרכה של הישראלים תסבול מהזוועה .. חבל.
לא.
אבל להציב שילוט ברור, בולט, מואר, הרבה לפני העיקול, אולי גם שלט שמורה על הורדת מהירות, הרי גם ככה אף אחד לא שם על שילטי הגבלת מהירות אז מה זה משנה?
אני נוסע בכביש הזה 90 קמ"ש מספיק פעמים בשנה(וזה חוץ מהשנים ששירתתי באיזור) ויש נהגים שמהבהבים לי באורות, צופרים, עוקפים בלבן ומה לא.
חצי מהאנדרטות לצידי הדרך אני מכיר אישית לצערי.