צמיגים פגומים או נהג פגום?
הרכב - רנגלר ארוך 2010 מוגבה עמוס ציוד ונעולה קדימה אחורה כולל רובי קראולר שהותקן לאחרונה.
בפרואר השנה נרכשו צמיגי שטח מלא קופר אס טי טי פרו (שטח מלא) במידה 255/75/17. תאריך הייצור של הצמיגים השבוע ה- 39 של שנת 2017.
בתקופה הזו רוב הנסועה הייתה כביש- טיולים בערך אחת לשלושה שבועות בממוצע כולל עבירות קשה וטיפוס סלעים אבל ללא התחרעות - ראו דוגמה בסירטון.
מצב הצמיגים איום ונורא פשוט גמורים - חסרות המון קוביות בעיקר באחוריים (הרכב הנעה אחורית) אבל גם בקדמיים - לעניות דעתי תוך 9 חודשים צמיג שטח מלא שמיועד לנסיעה בשטח לא אמור להתפרק/ להתפורר ברמה כזו ובתקופה קצרה כזו.
אני בטוח שכשאפנה למי שמכר לי הצמיגים או ליבואן טענתם תהיה הצמיגים נגמרו בגלל אופן הנהיגה שלך והם לא פגומים.. האומנם.. דעתכם?
דוגמא לנהיגה "אגרסיבית" - https://youtu.be/4lcsI2GePHI
תגובה: צמיגים פגומים או נהג פגום?
אחת הסיבות העיקריות שלא רכשתי כאלו הייתה חו״ד של חבר שמשווק כאלו, ומשתמש גם בעצמו (רכב כבד וגורר על הכביש, שלא עושה שטח קשה).
לטענתו הבלאי שלהם מהיר ביחס לצמיגי שטח מלא מובילים אחרים.
הוא מרוויח ממכירת צמיגים, מהמותג הזה, אז האינטרס שלו לכאורה הוא לקדם את המכירה שלהם, אבל יש לו גם אינטרס להשאר חבר..
שלח אותי לרכוש משהו אחר(בכוונה לא נכנס מה כדי לא להסיט את הדיון).
Slowly..
בלי להתייחס לדגם או יצרן הצמיג, שאין לי כל התנסות איתם, אני מתקשה לדמיין צמיג כלשהו שיחליק על גבי סלע משונן ולא יגרם לו נזק.
וזה למרות הנהיגה והרכב שמדגימים זחילה ושליטה מרשימים ביותר. כולי קנאה. אין מצב שאני וההיילקס שלי מסוגלים למשהו דומה במבנה הנוכחי של ההיילקס-גיר ידני, מנוע חלש ויחסי העברה ארוכים מדי.
שלמה, ראשית תתחדש ותהנה, מקווה שבקרוב (כמה שנים עד שאגיע לזה) אצלי.
אני לא מכיר ספציפית את הצמיגים האלו.
אני כן מכיר (ולעומק) נסיעה עם גיפ כפול נעילות וטרנספר כפול (יעני רוביקרולר)
נעילות ויחסי העברה איטיים יש להם נטיה לקרוע צמגים.
זאת כתוצאה משני סיבות עקריות:
1. הסיבה המרכזית היא הנהג (כמובן) אחרי שאתה מתקין מערכות כאלו יכולות הרכב קופצות בכמה דרגות
יותר חשוב מזה, הבטחון שלך ברכב וביכולת שלך לשלוט בו עולה. הכול איטי תחת בקרה ונשלט.
כתוצאה מזה אתה מנסה הרבה יותר סטואציות עבירות קשות מבעבר, וזה ממכר.
הצמיגים כתוצאה סובלים הרבה יותר מבעבר, מעצם זה שאתה מעביר את הרכב בסטואציות עבירות קשות.
2. בגלל שהרכב כל כך איטי קורה הרבה יותר שהצמיג נאחז למשך זמן רב על קוביה אחת או שנים.
זה יוצר קרעים בגומי. שלב את זה עם סיבה מספר אחת ואתה מגיע לקריעות בצמיג..
אז מה עושים?
ראשית יש להבין שזה המחיר שאתה צריך לשלם לעבירות קשה, הרכב לא חוטף מכות, הצמגים כן.
לא רוצה חתכים בצמגים, אל תיסע כל כך הרבה בעבירות קשה.
שנית הורד אוויר, והרבה. זה יוצר מצב בו הצמיג "אחוז" בסלע הרבה יותר מבקוביה אחת, כתוצאה מזה יש פחות סיכוי שיקרע.
בווידאו שהבאת נראה שלא הורדת מספיק אוויר. נכון הרכב יעלה, אבל הצמיג יסבול.
בנוסף יש צמיגים עם גומי יותר קשיח שיותר עמיד לקריעות. הוא מספק פחות עבירות (לא אוחז) אבל לא נקרע.
זוהי פשרה כמובן בין עבירות לעמידות הצמיג.
יכול להיות שאתה נוסע בלחץ אוויר לא נכון באופן סיסטמטי?
בכביש או בשטח או בשניהם?
השחיקה אחידה בכל הסוליה?
אני עם הדגם הישן יותר של הקופר כבר 3 שנים והם נראים טוב.
כמו כן.. תמונה שווה אלף מילים
גם לי היה נסיון רע מאד עם COOPER STT PRO
לא החזיק מעמד כמעט.
והתפוצץ.
העפתי אותם לקיבינימט.
עוד חבר אתר, שהחליט שהדעה שלי לא מספיק מהימנה,
קנה, טעם את החרא.
הבין שזה חרא בעצמו.
והעיף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
בווידאו שהבאת נראה שלא הורדת מספיק אוויר. נכון הרכב יעלה, אבל הצמיג יסבול.
דווקא רואים יפה איך הגלגלים עוטפים את הסלע. לא הייתי מוריד מראש יותר אוויר, אלא רק אם יש צורך נקודתי. הורדה אגרסיבית מדי של אוויר מועדת לצביטות ...
מצד שני, דוגמאות כמו הסרטון גובות מחיר מהצמיג. כל צמיג. אם זה דוגמא מייצגת, אז מה שאתה מתאר (תמונות ?) נשמע כמו בלאי סביר ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
liontamer84
גם לי היה נסיון רע מאד עם COOPER STT PRO
לא החזיק מעמד כמעט.
והתפוצץ.
העפתי אותם לקיבינימט.
עוד חבר אתר, שהחליט שהדעה שלי לא מספיק מהימנה,
קנה, טעם את החרא.
הבין שזה חרא בעצמו.
והעיף.
אני החבר האידיוט.
מסכים עם כל מילה של רועי.
צמיג עאלק "שטח". רכים ופגיעים מדי.
ואם טרם חטפת חתך בדופן אז בקרוב תחטוף.
לא מתקרב לצמיגי קופר יותר בחיים שלי.
הסט הזה החזיק אצלי פחות משנה ואפילו לא 10,000 ק"מ.
היחיד ששרד משמש אצלי כספייר.
מה שכן, הם "דביקים" מאוד ומספקים אחיזה מעולה בשטח.
אגב, כהערת שוליים, צמיגי מיקי תומפסון משווקים בארץ לאחרונה במחירים מפתיעים לטובה. אני מאוד מרוצה מהם.
איתי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
itayhi
אני החבר האידיוט.
מסכים עם כל מילה של רועי.
צמיג עאלק "שטח". רכים ופגיעים מדי.
ואם טרם חטפת חתך בדופן אז בקרוב תחטוף.
לא מתקרב לצמיגי קופר יותר בחיים שלי.
איתי
למה לא? אני דווקא כן מתקרב לצמיגי קופר. יש לי על סילוורדו עמוס לעייפה את הדגם A/T שלהם והוא מעולה, וזה אחרי BF ואחרי מיקי תומפסון. הם הרבה יותר שקטים, אוחזים,נעימים לנסיעה ומחזיקים מעמד מהשניים האחרים שציינתי. נכון שזה על חשבון אחיזה בשבילים אבל לי זה מספיק. נכון שזה לא הצמיגים ששלמה מציין ולא אותן הדרישות אבל זה לא פוסל את המותג כולו. לדעתי לפחות.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
נהיגה חלקה, ללא דרמות.
הפתיחה מקדימה מרשימה. שאפו!
Sent from my iPhone using Tapatalk
פעם ולזמן קצר מאוד היו לי צמגי קופר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
אני כן מכיר (ולעומק) נסיעה עם גיפ כפול נעילות וטרנספר כפול (יעני רוביקרולר)
נעילות ויחסי העברה איטיים יש להם נטיה לקרוע צמגים.
.
אני נוסע ברכב כבד, נעול כפול, איטי מאד, ולא נתקלתי בתופעה כזו.
כשיש נזק (להבדיל מבלאי), זה בדכ בקוביות החיצוניות שנאחזות בסלע ועומדות בעומס גבוה.
אם לא משתוללים עם הגז, שאר הסוליה עם מטפייני בלאי רגיל של שחיקה ונסיעת שטח.
למעט פעם אחת בה במודע הפעלתי כוח והייתה פגיעה בסוליה, לא נתקלתי הבלאי חריג.
זה מחדד את משתנה אופי הנהיגה, וסוג המשטח עליו נוסעים לפעמים יותר מאשר סוג/איכות הצמיג.
שלמה,
יש מצב שאתה מצלם את הצמיגים מקדימה ומאחורה?
זה יכול לתת כיוון להבין מה אופי הנזק/בלאי.
Slowly..
שלמה - הנהג לא פגום, וגם הצמיגים לא פגומים - הם מה שהם, ועל זה שילמת. יש טובים יותר.
כנראה שגם בכאלו שמחזיקים יותר יש תשלום.
אני עם טויו שמחזיקים יפה ( לא כסחן כמוך) אבל התשלום הוא בדלק
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אני רק יציין שיש לי קופר stt pro כבר יותר משנה (אחרי ששילמתי מיטב הכסף על מותג העל BF)על רכב נעול כפול ומטייל אחת לחודש במסלולים הנ"ל+כמעט כל שבת "ליד הבית"(ואמצע שבוע חותך מהשטח), סט הקודם(בטרופר הקודם שהיה גם נעול) היה קופר stt, לא נתקלתי במה שאתם מתארים.
כן נקרע לי בסט הקודם bf m/t בדופן(ולא מבזנט, יש כאן תמונות בפורום).
עוד חברים גם עם אותו צמיג קופר ואין תלונות.
ד"א, שלמה רואים בסוף הסירטון שהגלגל האחורי על המדרגה ומנסה לטפס ככה כמה סיבובים טובים, זה נישמע וניראה כמו על "סכינים"... רק אומר...
יהיה מעניין לשמוע ממי שיש לו מותג צמיג אחר על רכב נעול שמטייל באותו תוואי ובאותה תדירות מה השחיקה שלו.
המקומות בהם אתה מטייל בהחלט מעמידים צמיגים במבחן. צורת הנהיגה ממש לא "כסחנית".
לעניין הצמיגים - בעיני צמיג טוב, שעשיתי סקר שוק הפנצ'ריות המליצו לי על הצמיגים הללו ולא על BF.
הצ'ירוקי לובש כאלה, הוא לא נעול ולכן גם "מפרפר" יותר מאשר הרנגלר שלך. עוד לא עפו קוביות ממנו.(צמיגים בני שנה..)
אשמח לראות תמונות של הצמיג...
אגב, הרנגלר שלך צועק למידה גדולה יותר, אולי זו ההזדמנות להגדיל...
ולנושא אחר לגמרי-
היכן המסלול הזה? ראיתי כבר מספר סרטונים, אך עוד לא קיבלתי קובץ מסלול :confused:
נסיעות קבועות במתאר שטח שכזה מחסלות צמיגים.
הרכב נעול כפול - הצמיגים שלו מתחככים בתדירות על שטח משונן.
לרכב הזה יש רוביקרולר - הוא מאפשר זחילה איטית ונשלטת, אבל גם מכפיל שוב את המומנטים שמגיעים לצמיגים. כל קוביה סובלת הרבה יותר.
הצמיגים גם נראים קטנים. קטנים על האוטו, קטנים על המשימות שהם נאלצים לבצע. אני מניח שבחרת במידה הנ"ל מסיבה אחת בלבד - כי היא החוקית. אבל מה לעשות? למחוקק הרי אין מושג ירוק בעניינים טכניים כאלה. המידה הזו קטנה על הרכב הגדול הזה, בוודאי ביחס למכשולים עימם הוא מתמודד - הם בוודאות עובדים הרבה יותר קשה מצמיג גדול יותר. כל ההחלקות האלה במקום - צמיג גדול יותר היה מטפס הרבה יותר בקלות ומתרטש פחות על אבנים משוננות.
במקום שבו רכב לא נעול מפרפר ושוחק את הצמיג לאט לאט ובאופן אחיד, רכב נעול עם הפחתות יכול להעביר הרבה יותר כוח לצמיג שאוחז על זיז סלע, ולכן הקובייה הספציפית הזו "סובלת" נקודתית הרבה יותר ומועדת להתלש. לא פגם בצמיג וגם לא בנהג, פשוט חשוב להבין שתמורת יכולת רבה יותר משלמים יותר. בעיני הכל נראה פה תקין וצריך פשוט לקבל את זה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
במקום שבו רכב לא נעול מפרפר ושוחק את הצמיג לאט לאט ובאופן אחיד, רכב נעול עם הפחתות יכול להעביר הרבה יותר כוח לצמיג שאוחז על זיז סלע, ולכן הקובייה הספציפית הזו "סובלת" נקודתית הרבה יותר ומועדת להתלש. לא פגם בצמיג וגם לא בנהג, פשוט חשוב להבין שתמורת יכולת רבה יותר משלמים יותר. בעיני הכל נראה פה תקין וצריך פשוט לקבל את זה...
+1.