תגובה: התלבטות לגבי סוג צמיגים
אני כמו דורון נוסע רק על צמיגי שטח מלא. גם ברכב יומיומי. בג'יפים ובטנדרים.
היום אני על בי.אף MT KM2. החסרונות מוכרים - רועש יותר, ואורך חיים קצר יותר. אני עושה 20,000K בשנה וגומר סט בקצת יותר משנתיים. כשאתה נוסע 40K בשנה זה אומר שתתכונן לקצב החלפה גבוה.
לי היתרונות בשטח שווים את זה, כל אחד והשיקולים שלו. BF AT גם צמיג מצויין.
אם הבטיחות מטרידה אותך, לדעתי ההבדל לא משמעותי עבור נהג מודע וזהיר.
הנסיעה שלי רגועה בכל מקרה, לא יותר מ 120 בכביש יבש וברטוב יורד ל 90-100. הבעייה שכרגע אין במלאי ko2 במידה שלי. פרקתי מהרכב רביעייה של ko2 עם 95,000 ק"מ ועדיין היה בשר על הצמיג. הבעייה היא שהמידה שלי לא תהיה זמינה בארץ בבשלושה חודשים הקרובים ואם הבחירה היא בצמיג at לא הייתי הולך על אף דגם מלבד ה ko2.
אני לא הייתי מתלבט בכלל.
Slowly
אין התלבטות. רק תנסה לסחוט הנחה קטנה תמורת ההסכמה שלך עם ה'טעות' לפחות ..
אסף.
תודה חברים
לגבי המחיר , 890 ש"ח לפני מע"מ.
הותקנו 4 MT. אני אעדכן בהמשך לגבי ההבדל ביניהם לבין ה AT מבחינת צריכת דלק, שחיקה וכמובן התנהגות כביש ( על השטח כמובן שאין מה לדבר 😃 )
למרות שאני חייב לציין נתון אחד ספציפי לטובת כולם, אחרי 280,000 ק"מ על ko2 ( בערך 180 על הרוביקון הקודם, הצמיגים היו מהדור הקודם של ה ko2, כל סט החזיק בערך 90 ועל הרוביקון הנוכחי עוד 100000 עם הדגם החדש ) סיעה בכל מעלות הנגב הקשים ובערך פעם בשבועיים סופ"ש בשטח ( עכשיו עם תינוק בן 4 חודשים אז החגיגה נגמרה) ל ko2 יש התנהגות כביש ושטח מדהימה מבחינת רעשים, אחיזה בכביש רטוב, שחיקה, והכי חשוב, 0 פנצ'רים לאורך השנים.
חייב להודות שלא בטוח שאני מסכים עם כל התשובות שנתנו לך.
להרבה אנשים, וצורות שימוש, ההחלטה של AT לעומת MT היא החלטה לא פשוטה.
אני עצמי מתלבט בה הרבה.
אתה מדווח על 280000 ק"מ על AT, בלי פנצ'ר אחד! אתה מרוצה, אז למה לעבוא לMT?
אני חושב שהשאלה שלך לא היתה חדה וכל היועצים לקחו אותך לאיפה שנוח להם :-)
אני מסכים עם ההערה על אחיזת כביש, אין הבדל קיצוני.
אבל -
בנסיעת כביש, הרכב יהיה קשיח יותר ומרעיש יותר, וככל שתנסה להתגבר \ לקזז את הקשיחות, תוציא יותר אוויר, ותקבל יותר רעש וצריכת דלק גבוהה יותר.
עם כל הכבוד לאושיות האתר שענו לך (ויש כבוד, באמת לא בציניות), הם ענו לך את השיקולים שלהם, לא שלך.
אם נסעת 280000 בלי בעיה, אם נסעת כמעט 100,000 על סט אחד! אתה לא צריך MT!
אתה תשלם בנוחות נסיעה, רעש נסיעה וצריכת דלק ועליה משמעותית בעלויות צמיגים.
שם לב, מי שענה לך, מדבר על פחות מחצי הקילומטרז' לסט. מהר מאוד, הצמיגים האלו הופכים בלתי נסבלים לנסיעת כביש ( רעש , קשיחות, רעידות).
לא קונים צמיג בגלל המראה, צריך לבדוק עובדות.
My Two Cents
מתקן את עצמי לגבי סוג הצמיג. מדובר ב km2 ולא 3.
הבנתי שלרנגלים אין את המידה 255/75/17 כרגע במלאי.
מכיוון שעדיין יד לי אפשרות להתחרט ( סיכום עם המוכר), יש מישהו בפורום שכן הזמין km3 לג'נט 17 ויודע מה המידות הזמינות בארץ לג'נט כזה ?
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
חייב להודות שלא בטוח שאני מסכים עם כל התשובות שנתנו לך.
להרבה אנשים, וצורות שימוש, ההחלטה של AT לעומת MT היא החלטה לא פשוטה.
אני עצמי מתלבט בה הרבה.
אתה מדווח על 280000 ק"מ על AT, בלי פנצ'ר אחד! אתה מרוצה, אז למה לעבוא לMT?
אני חושב שהשאלה שלך לא היתה חדה וכל היועצים לקחו אותך לאיפה שנוח להם :-)
אני מסכים עם ההערה על אחיזת כביש, אין הבדל קיצוני.
אבל -
בנסיעת כביש, הרכב יהיה קשיח יותר ומרעיש יותר, וככל שתנסה להתגבר \ לקזז את הקשיחות, תוציא יותר אוויר, ותקבל יותר רעש וצריכת דלק גבוהה יותר.
עם כל הכבוד לאושיות האתר שענו לך (ויש כבוד, באמת לא בציניות), הם ענו לך את השיקולים שלהם, לא שלך.
אם נסעת 280000 בלי בעיה, אם נסעת כמעט 100,000 על סט אחד! אתה לא צריך MT!
אתה תשלם בנוחות נסיעה, רעש נסיעה וצריכת דלק ועליה משמעותית בעלויות צמיגים.
שם לב, מי שענה לך, מדבר על פחות מחצי הקילומטרז' לסט. מהר מאוד, הצמיגים האלו הופכים בלתי נסבלים לנסיעת כביש ( רעש , קשיחות, רעידות).
לא קונים צמיג בגלל המראה, צריך לבדוק עובדות.
My Two Cents
אם הייתה את המידה שלי במלאי לא הייתי חושב לרגע, אבל לצערי אני לא במצב של לחכות עטד 3 חודשים. עם הצמיגים שיש לי כרגע אני לא מרגיש בטוח לרדת לשטח. הם כבר ישנים ולדעתי הסיכוי לקרע או פנצ'ר הוא דיי גבוהה
גם עם km2 לא תטעה לדעתי.
Slowly
אני תמיד, בכל רכבי השטח, נסעתי על צמיגים אגרסיביים (צמיגי mud). השיקול הוא לא מראה ולא פוזה. השיקול הוא נטו המטר האחד שבו נתקעת כי אתה על הצמיג הלא נכון. רכב שטח לא יכול להיות רכב שטח בלי צמיגי שטח. הוא רועש, לא נוח, איטי. כל זה בכביש. מתרגלים. לטעמי זה שווה את הערך המוסף שיש בשטח.
ובמקרה הזה מדובר בצמיגים מעולים, לא כאלה גרועים בכביש, ונהדרים בשטח. ומה האופציה? או לחכות או להתפשר. אז מול האופציה הזו הבחירה בMT נראית לי נכונה - וכאמור, אני לא הייתי בכלל מתלבט.
אסף.
אסף ,
ההערה לגבי מראה התיחסה לגבי הודעת הפתיחה ("מבחינת פרופיל ומראה כמובן שהשטח מלא נראה יותר טוב בהרבה. ").
אני לא מתווכח עם השיקולים שלך, אבל הבן אדם מדווח על 280,000 ק"מ בלי בעיה, אז כנראה שאופי הטיול שלו (לא שלך), לא מצריך MT.
לגבי מתרגלים, איך אומרים, "גם התלוי מתרגל, עובדה שהוא מפסיק לפרפר...".
לא מבין את הטעון, למה להתרגל למשהו שפחות מתאים לך?
אז אנחנו חוזרים לבררות -
1- להמתין.
2- לבדוק במקום אחר, אולי יש למישהו מלאי (לא קונה את ה 3 חודשים חוסר בצמיג כל כך נפוץ, זה נראה יותר כסיפור).
3- ללכת על צמיג אחר , לא BF. לדעתי קופר למשל יתאים לו יותר מה MT.
4- להתפשר, ולהתחייב לכל המגרעות שספרנו, בתמורה ליתרונות שלא בטוח שהם רלוונטים עבור פותח השירשור.
ועדיין, מסכים אתכם שה KM2 הוא צמיג טוב, ובמחיר של 800ש"ח (כמו שאמרת, צריך ללחוץ את המוכר), זו עסקה לא רעה.
BF KM2 הוא צמיג שטח מלא לא פחות ממעולה. KM3 כנראה עוד יותר טוב.
הוא גם מפתיע לטובה בכביש.
אבל זה לא צמיג AT. אורך החיים כמחצית. פחות אחיזה בכביש רטוב, יותר רעש. כנראה גם צריכת דלק מעט גבוהה יותר.
אם רוב הנסיעות בכביש וכבר לא כל כך מטיילים, אין שום סיבה לסבול עם MT בשביל סיבוב בשטח פעם בכמה חודשים. AT טוב יספיק לגמרי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כנראה גם צריכת דלק מעט גבוהה יותר.
אתה יודע או אתה מעריך?
כי מידיעה, זה לא שינה כלום אצלי ברכב מצד צריכת הדלק.
Slowly
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אני לא מתווכח עם השיקולים שלך, אבל הבן אדם מדווח על 280,000 ק"מ בלי בעיה, אז כנראה שאופי הטיול שלו (לא שלך), לא מצריך MT.
ועדיין, מסכים אתכם שה KM2 הוא צמיג טוב, ובמחיר של 800ש"ח (כמו שאמרת, צריך ללחוץ את המוכר), זו עסקה לא רעה.
אולי הוא לא יודע איזה הבדל יהיה לו בשטח... יש גם כאלו שמסתדרים עם דאסטר ואחרים שנוסעים עם רנגלר...
על הרכב הזה, אם הוא ממשיך לטייל, הייתי מציע לנסות צמיג שטח מלא. אם מתוכננת השבתה ארוכה מטיולים ושימוש שוטף בכביש בתקופה הקרובה לכבוד הרך הנולד, אולי בכל זאת שווה למצוא את ה-KO2 ...
לגבי מחירים, אני שילמתי בזמנו 700 ש"ח לצמיג KM2 (מידה 33x10.5r15) כולל מע"מ והרכבה אצל ג.מ. פורטל. שווה לבדוק מה יש לו במלאי... (הוא יבואן מקבילי, המחירים זולים אבל זמינות הצמיגים לא אחידה)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אתה יודע או אתה מעריך?
כי מידיעה, זה לא שינה כלום אצלי ברכב מצד צריכת הדלק.
Slowly
שוב - למה אתה משווה? מאז שאני מכיר אותך אתה רק על צמיגי שטח מלא.
אתה על היילקס - זה רכב מספיק גס ורועש ומווברץ כדי שההבדל בין MT ל-AT לא יהיה כל כך מורגש.
אני מביא נתונים מנסיוני על AT ומעבר ל-MT. היתה עליה קטנה בצריכה. אורך חיי הצמיג קטן משמעותית.
אני מצאתי הבדלי צריכה גם בין דגמי צמיגי MT שונים.
MT זו בחירה טבעית לרכב שטח קשוח, אבל בתנאי שהוא עובד בשטח. אחרת מה הטעם?
רכב שכמעט כל הזמן על כביש. ק"מ שנתי גבוה, בקושי נכנס לשטח (מקווה בשבילו שזה זמני ויחזור לטייל כמו שהוא אוהב). אפילו אם הוא רוביקון - אתה רואה הגיון שייסע על MT וימחק אותם בכביש בחצי מהזמן?...
אני לא רוצה להיות קיצוני ולשלוח אותו להתקין את צמיגי הכביש המקוריים שמגיעים על האוטו מהיבואן (יש ברשת מישהו שמוכר חמישה כאלה חדשים לחלוטין ב-1200 שקל), אז בוא ונאמר שהפשרה של AT היא הנכונה. אפילו אם הם לא מתוצרת BF.
מוזר, אבל חוץ ממך, אף אחד לא חולק שצמיג MT מתבלה מהר יותר מ-AT בשימוש מקביל על כביש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מוזר, אבל חוץ ממך, אף אחד לא חולק שצמיג MT מתבלה מהר יותר מ-AT בשימוש מקביל על כביש.
רק לחדד את ההערה הזו -
אף אחד לא חולק שצמיג MT מתבלה מהר יותר מAT בשימוש מקביל על כביש....
אף אחד לא חולק שצמיג MT מרעיש יותר מAT בשימוש מקביל על כביש...
אף אחד לא חולק שצמיג MT קשיח יותר מAT בשימוש מקביל על כביש.....
אף אחד לא חולק שצמיג MT קשיח יותר בהגה מAT בשימוש מקביל על כביש.....
אף אחד לא חולק שצמיג MT מעלה את צריכת הדלק לעומת AT בשימוש מקביל על כביש.....
ולא פחות חשוב, הקשר הישיר בין הגורמים האלו.
למרות שניתן לנסוע על לחץ אוויר גבוה , ואז העליה בצריכת הדלק והתחושות בהגה פחות מורגשות, בפועל, בגלל הקושי, מוציאים אוויר גם על הכביש (נגיד 28-29 במקום 32), התוצאה היא עוד יותר רעש, עליה בצריכת דלק, וקיצור חיי הצמיג.
דרך אגב (מאחר והדיון כבר התפזר לכל עבר), מישהו יכול להגיד מה הקשר בין לחץ אוויר לטמפ' העבודה של הצמיג???
לאחרונה אני עם מערכת TPMS שנותנת נתוני לחץ + טמפ' לכל גלגל כל הזמן. אישית, הופתעתי מההבדלים.