התייעצות זריזה (כי Black Friday) בעניין שמשה קדמית
הי,
אז השמשה הקדמית פורקה מהויטארה, ומסתבר שלר ממש שמרו עליה טוב אצל הזגג והיא התנפצה :(
האפשרויות:
א. להפעיל ביטוח שמשות - לא רלוונטי, גם כי לא הגון וגם כי למבטח הספציפי אין שמשה כזו במלאי (התקשרתי לברר כלקוח מזדמן)
ב. להעביר את השמשה מהבודי הלבן (אין בה סדקים או פגמים נראים לעין), לא יעלה לי כלום אבל ישאיר את הבודי הלבן (המשמש כמחסן חלפים בינתיים) חשוף. אפשר לכסות בניילון כמובן.
ג. לחפש בארץ שמשה מפירוק
ד. לחפש בארץ שמשה חדשה תחליפית
ה. להזמין מיפן שמשה מקורית חדשה (סדר גודל של 2500 ש"ח כולל משלוחה ומיסים)
נקודת חשובה מבחינתי היא שאני לא רוצה לדפוק את הפחח, שבאמת נותן את הנשמה על האוטו וראו ורואים את זה לאורך כל הדרך.
עכשיו למה בכלל כל ההתלבטות ? למה לא לקחת את השמשה מהבודי הלבן וזהו ?
איכשהו יש לי תחושה שברכב חדש ניגוב המים מהשמשה הקדמית טוב משמעותית מאשר ברכב ישן. היתה לי את התחושה הזו גם כשקניתי ויטארה חדשה מהניילונים אי שם ב- 1997, כך שלא מדובר בטכנולוגיה מהשנים האחרונות. משום מה ברכב ישן, ולא משנה איזה מגבים התקנתי, הניגוב פחות טוב באופן משמעותי.
מאחר והויטארה בתהליך שיקום מושקע מעל הראש, וממילא צריך לפתור את בעיית השמשה הקדמית, אני בהחלט שוקל להחליף לשמשה חדשה. אף פעם לא החלפתי שמשה קדמית לתחליפית האם יש הבדל באיכות ?
בקיצור, דעות מנומקות תתקבלנה בברכה, ורצוי בזריזות כי בלאק פריידי במגה-זיפ (15%) נגמר עוד 19 שעות (כן, בודק גם אצל האחרים)
תודה :)
תגובה: התייעצות זריזה (כי Black Friday) בעניין שמשה קדמית
לדעתי לשלם 2500ש"ח לשמשה מקורית זה טירוף בשביל רכב שכזה.
ברכבים הישנים הללו אין חיישנים, מפשירי אדים וכד' בשמשה הקדמית, ולכן אין שום סיבה לקחת שמשה מקורית.
אם אתה שואל אותי, הייתי מפעיל את ביטוח השמשות, לזה הוא נועד. הגינות היא לא פקטור במקרים האלה(מתי חברת הביטוח הייתה הגונה איתך?). בעניין המלאי - אם תתקשר ותרצה להזמין, לדעתי יוכלו לדאוג לך לשמשה חלופית, גם אם ייקח עוד כמה ימים.
אם עדיין אתה רוצה להיות צדיק יותר מהאפיפיור, אז האופציה הבאה בתור בעיני היא לפרק את השמשה מהויטרה הישנה, תאטום עם ניילון, דיקט וכד' הרי גם ככה היא מושבתת ושום דבר לא ייקרה איתה.
במחיר שתחסוך תשים באחת מהסדנאות בארץ "ציפוי ננו" שייתן לך ניגוב מאוד איכותי.(יש חומרים דוחי מים שמצפים בהם את השמשה, מגניב לאללה;) )
ציפוי ננו יהיה בכל מקרה, על כל האוטו.
עזוב רגע את הכסף, עדיף שמשה מקורית ישנה או תחליפית חדשה ?
אה, ושכחתי לציין עבור מי שלא מכיר, ויטארה דור ראשון, מודל 1994.
מישהו יודע לומר למה הניגוב ברכב ישן פחות טוב ?
אם הכסף לא אופציה כאן
אז לך על חדשה,העולם התקדם ביצור בזכוכית וגם כמו שאתה אומר ביכולת בניגוב של והישרים על השמשה
רואים את זה בטנדר הישן של אבא שלי ורכב הפרטי שלי (1996-2018)לצורך העניין
מה גם אם תפרק מהישנה
ותפרק לא טוב תגלה סדק וכו
ייקח לך זמן להזמין גם חדש,
בפירוקיות היום לא שומרים מי יודע מה על הזכוכיות מה גם רוב הרכבים אחרי תאונה שם אז סיכוי שהחלונות שלמים לא גבוהה במיוחד
Grand vitara 07
Arctic dvx 08
אני רק אמליץ לך להזמין גומייה מקורית לשמשה..
..
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
בשיפוץ הזה יש המון סנטימנט ומעט הגיון.
אף אחד לא יכול להיכנס לנעליך בשיקולים האלו...
לדעתי שמשות ישנות מאבדות מכושר הניגוב שלהם מהסיבה שהן מאבדות את הציפוי שמרחו עליהן במפעל וגם צוברות שריטות קטנות ושחיקה מהמגבים. תוך 2-3 שנים גם שמשה חדשה תגיע למצב דומה.
לגבי שמשה חלופית קשה לי לומר.
פעמיים התקינו לי שמשות חלופיות בליסינג בגלל סדק שהתפתח במקוריות.
לא זוכר הבדל מהותי באיכות... אבל בעיקרון אני סולד מחלפים חליפיים שאין לי הוכחה שהם טובים מהמקור
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
אני רק אמליץ לך להזמין גומייה מקורית לשמשה..
..
האמת שבדיוק בשביל להתייעץ על זה נסעתי לפחח, ואז הוא סיפר לי שהשמשה התנפצה ...
לגבי המחיר של חדש - 2500 ש"ח לגמרי לא זניחים עבורי, אחרת לא הייתי בכלל עוצר להתייעץ. אני משקם את הויטארה במחשבה לשמר אותה להרבה שנים. אם שמשה מקורית תיתן לי הבדל משמעותי, אשקיע את הכסף.
ואין לי מושג מה האיכות של שמשה תחליפית חדשה ... (כמובן שאם יש למישהו דעה/נסיון, חשוב לציין את מקור השמשה התחליפית הרלוונטית..)
אני לא מבין שני דברים:
א. מה זה לא הגון? בדיוק בשביל זה יש ביטוח.
ב. אז מה אם אין במלאי? שיזמינו. זה לא שאתה חייב את זה עד יום ראשון כדי לנסוע לעבודה.
לא הגון כי זו לא תאונה.
השמשה פורקה לצורך עבודת פחחות והתרסקה כשהיתה מונחת אצל הזגג. לא נראה לי שביטוח השמשות אמור לכסות מצב כזה ...
והזגג שניפץ אותה?לא אמר לכסות את זה?
Grand vitara 07
Arctic dvx 08
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
בשיפוץ הזה יש המון סנטימנט ומעט הגיון.
הגיון כלכלי אין, זה ברור והיה ידוע מראש.
אני מנסה לשמור על הגיון כללי, וגם על מסגרת תקציב כלשהי.
ברור שהכי טוב להחליף הכל לחדש, אבל זה לא סוג התקציב והפרוייקט במקרה הזה, ומכאן ההתלבטות והשאלות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
avikkllk
והזגג שניפץ אותה?לא אמר לכסות את זה?
Grand vitara 07
Arctic dvx 08
+4
גם ככה אתה משלם לו מליונים.
שיהיה יותר זהיר בעתיד ..
אמור להיות לו ביטוח למיקרים כאלו.
Sent from my iPhone using Tapatalk
הזגג בן דוד, איזה ביטוח בדיוק ?
ולא חייבו אותי על פ/ה של השמשה (זה התגלה אחרי שסגרנו את המחיר והוא לא ביקש תוספת, אמר במפורש שעליו)
נכון שאני משלם הרבה כסף, אבל זה גם ה מ ו ן עבודה. אצל יהודי הייתי משלם פי 3.
אז אני לא מחפש לדפוק אותו או להכניס אותו להוצאות מיותרות. אני כן רוצה לצאת מזה עם הויטארה מוכנה היטב לשנים הבאות.
אז האפשרויות נעות בטווח העלויות שבין 0-2500 ש"ח, ובטווח הזה אני צריך לבחור את האפשרות הנכונה לרכב שנבנה לעוד שנים רבות. ועזבו לרגע את מי שנושא בעלות - אסתדר עם הפחח בצד הכספי.
אז תלך עם הלב.
Sent from my iPhone using Tapatalk
לפי ה שאה אומר לדעתי חדשה אין ספק.
Grand vitara 07
Arctic dvx 08
אוף זה מתסכל.
ועצם התסכול מתסכל גם הוא, כי בסופו של דבר מדובר בחתיכת זכוכית שתהייה צלולה קצת יותר או קצת פחות, זה לא עניין של חיים ומוות, מה הסיפור ??
הרי אם לא היתה נשברת השמשה מלכתחילה, אז בכלל לא היתה שאלה. הייתי אולי ממתין לגומייה חדשה וזה היה סוף הסיפור.
ואז נשברה השמשה. אז מה ? הרי יש לי עוד אחת. ואם השנייה תישבר לי מאיזושהי סיבה אז לא תהייה לי בעייה להפעיל ביטוח (וגם תהייה לי עוד גומייה חדשה כי הן נמכרות רק בחמישיות...). את הבודי שעומד אצלי בחצר אפשר לסגור עם ניילון או פתרון זול אחר. הוא לא יישאר אצלי לנצח.
מצד שני, אני מייעד את הויטארה להיות רכב יומיומי וממילא אין שמשה מורכבת וככל הנראה אחכה למשלוח מיפן של הגומיה (אין להשיג בארץ או באיביי). נניח לרגע שהפחח יספוג 500 ש"ח, האם שווה לי לשלם אלפיים ש"ח לשמשה מקורית חדשה ? האם ההבדל משמעותי בינה לבין תחליפית לבין ישנה מקורית ?
זה בוודאי לא קריטי, השאלה אם זה משמעותי (ורק מזכיר שאני יכול לפעמים להיות קצת יקה פוץ ...).
שמשה חדשה תחליפית תעלה בארץ (אם תהייה במלאי) באזור 800-900 ש"ח, כולל מע"מ ולא כולל התקנה. ביררתי מול מספר זגגים והתשובות דומות.
זגג שביקרתי בכפ"ס אמר שאעזוב את השטויות ואעביר את השמשה מהלבנה.
אוווווף.
גם הזגג וגם החבר הטלפוני אמר את אותו הדבר... ...
תנקה אותה היטב תוודא שהיא תקינה חלקה... לא השחיזו ולא ריתכו על ידה.. ורוץ על זה.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
אולי זה יעזור לך לנקות את המצפון, לא חייבת להיות תאונה על מנת ששמשה תינזק. מספיק שעפה אבן קטנה (או כל חפץ אחר), מהרכב שלפניך...
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
או מהכלבלב שלפניך...
תודה אורי, עכשיו תראה מה עשית ...
(קשה לצלם את זה עם טלפון, וקשה לראות, יש שם שני חריצים בצד הנהג...)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...273c7a5054.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d750d90a57.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b1a57ea1d5.jpg
אם לא היית מסביר לי איך לנקות, כנראה לא הייתי שם לב בחיים, עכשיו איך אני ארכיב את השמשה הזו ??
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
אולי זה יעזור לך לנקות את המצפון, לא חייבת להיות תאונה על מנת ששמשה תינזק. מספיק שעפה אבן קטנה (או כל חפץ אחר), מהרכב שלפניך...
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
מה שהוא אמר. בשביל זה יש ביטוח שמשות שמשלמים עליו אקסטרה.
ואני מכיר הרבה אנשים שבגלל סדק בשמשה הביטוח לא היה מוכן להחליף, ונרמז להם בעדינות ע"י הסוכני ביטוח, שאם השמשה תתנפץ או תיסדק לגמרי, היא תוחלף.....