האם לדעתכם יש טעם להוסיף תוסף יעודי לשמני הגיר\טרנספר\סרנים ?
אם כן על מי הייתם ממליצים ?
מיקי
Printable View
האם לדעתכם יש טעם להוסיף תוסף יעודי לשמני הגיר\טרנספר\סרנים ?
אם כן על מי הייתם ממליצים ?
מיקי
לא. תשקיע את הכסף בקניית שמן טוב, ולא צריך שום תוסף.
אסף.
אנא המלץ על שמן כזה 80W-90??
איזה חברות מומלצות?
זה CJ , לא משהו עדין ואנין טעם. כל שמן בצמיגות המצוינת יהיה מספק.
לא שווה להשקיע בשמן גיר איכותי יותר מידי בסיקס.
גם בגלל מחיר הגיר וגם בגלל העובדה שפעם אחת נכנסת למעבר מים עמוק ויש סיכוי שהשמן יהרס.
אגב, למרות שכל מה שנרשם פה דיי נכון, אני מקפיד אישית לשים רק שמנים יחסית איכותיים. כלומר, לא השמנים היקרים ביותר, ובוודאי לא סינטטיים, אבל שמנים מחברה מוכרת ולא אמריקן איגל ולעולם לא ac delco..
בסרן האחורי, אם הוא נעול, אני ממליץ על 85-140 (אם אני לא טועה בצמיגות). הנעילה עובדת שקט יותר.
לגיר הייתי מוסיף קסאדו.
לכל השאר? באמת שפשוט לא שווה מהסיבות שצויינו.
אבל אם בכל זאת, אז לסרנים אפשר להוסיף מוליקוט מקורי (משווק על ידי סונול בלבד).
למה???ציטוט:
נכתב במקור על ידי Moogi
(לגבי המוליקוט- אכן, התוסף היחיד ששווה משהו... אבל מיותר לחלוטין בסרנים המגודלים שלנו).
אסף.
למה?
כי בגיר יש בלאי גדול מאוד, בעיקר בגלל העברות ההילוכים.
גיר ב- CJ בד"כ נימצא ברמה מתקדמת זאת או אחרת של שחיקה כי הרכבים אינם חדשים והם עובדים קשה.
קסאדו לא רק על פי הגדרת היצרן אלא גם על פי ניסיון שלי מחדש עד רמה מסויימת גיאומטריה של החלקים באיזורי השחיקה העיקריים, זה נותן לנו עבודה חלקה יותר של הגיר ואורך חיים מוגדל.
היתרונות הם:
החומר שומר על תצורתו גם אחרי עשרות אלפי קילומטרים ואין צורך להוסיפו שוב לאחר החלפת שמנים.
החומר אינו משפיע כלל על תכונות השמן ומשתמש בו רק כנשא אל נקודות הבעיה.
החומר אינו נידבק למתכת באיזורים שאינם איזורים בהם מתבצע חיכוך רב ושחיקה כך שהוא מטפל רק בבעיות ולא נידבק אל שאר המכלול.
החסרונות:
המחיר, הכמות הנידרשת של החומר לגיר נעה בין 2 ל-3 טיובות בד"כ, המחיר הוא 113 ש"ח לטיובה לגיר.
קיימות כמובן טיובות לכל מיני מערכות והמחירים משתנים, אך למנועים לדוגמא זה יקר יותר.
תוסף נוסף ששכתי להזכיר שטוב להוסיף לתיבות העברה וסרנים זה BG MGC, חומר שמטרתו הפחתת שחיקה במיכלולים והחלקת פעולתם.
זה בדיוק המחיר לארבעה סינכרונים חדשים, שגם מתקנים את הגיר. יותר עדיף מבבא-קסאדו.ציטוט:
המחיר, הכמות הנידרשת של החומר לגיר נעה בין 2 ל-3 טיובות בד"כ, המחיר הוא 113 ש"ח לטיובה לגיר.
פראיירים לא מתים, הם רק מתחלפים.
שום תוסף לא "יחדש גאומטריה", יגדל ברזל או יצמיח שכל לג'ורג' בוש.
בשמן טוב יש את כל התוספים הנחוצים.
אני משתמש באופן קבוע בגיר בזה:
http://de.shop.schlecker.com/cgi-bin...=4037900028007
היתרונות הם:
החומר שומר על תצורתו גם אחרי עשרות אלפי קילומטרים ואין צורך להוסיפו שוב לאחר החלפת שמנים.
החומר אינו משפיע כלל על תכונות השמן ומשתמש בו רק כנשא אל נקודות הבעיה.
החומר אינו נידבק למתכת באיזורים שאינם איזורים בהם מתבצע חיכוך רב ושחיקה כך שהוא מטפל רק בבעיות ולא נידבק אל שאר המכלול.
החסרונות:
המחיר, הכמות הנידרשת של החומר לגיר נעה בין 2 ל-3 קופסאות בד"כ, המחיר הוא 200 ש"ח לקופסה.
למה?
לגיר יש בלאי גדול מאוד, בעיקר בגלל העברות ההילוכים.
גיר ב- CJ בד"כ נימצא ברמה מתקדמת זאת או אחרת של שחיקה כי הרכבים אינם חדשים והם עובדים קשה.
הקרם, לא רק על פי הגדרת היצרן אלא גם על פי ניסיון שלי מחדש עד רמה מסויימת גיאומטריה של החלקים באיזורי השחיקה העיקריים, זה נותן לנו עבודה חלקה יותר של הגיר ואורך חיים מוגדל.
ותוכיח לי שלא.... :twisted: :twisted: :twisted:
אסף.
חנן, מה שכתבתי זה מה שאפשר לשים, לא כתבתי שזה כדאי כלכלית.
COAS, אני דווקא לא חסיד של תוספים, אבל יש כמה שבכל זאת עושים עבודה טובה מעבר למה שהשמן מסוגל. הקסאדו לדוגמא אומנם לא מגדל ברזל אבל ממלא היטב רווחים לא רצויים בחומר מטאלוקרמי שחזק לא פחות ואף יותר מברזל. מה לעשות, גם טכנולוגית התוספים מתפתחת ומדענים עולים על דברים שלא היו לפני זה. חומר דומה אגב היה בשימוש במנועי VR6 כציפוי בתהליך היצור של המנוע.
ראיתי במו עיניי את החומר עובד (חלקים ממנועים שטופלו בו היו בעלי משטחים חלקים למגע היכן שלפני הטיפול היו חריטות מחיכוך, ממש רואים את צבע החומר בתוך איפה שהיו החריצים. מנועים הוציאו נתוני קומפרסיה וזיהום אויר טובים בהרבה אחרי הטיפול בחומר. גירים שרעשו או היו לקראת שיפוץ הושתקו וחזרו לעבוד חלק).
ואכן בשמן טוב יש את רוב התוספים הנחוצים, אבל לא תוספי "תיקון" ולא תוספי מניעת שחיקה ברמה שיגנו על המיכלולים מספיק לאחר חדירת מים או איבוד שמן רציני - במיקרים כאלה, מוליקוט (שדי זול) בדיפרנציאלים עושה את העבודה ומגן איפה שהאבץ שיש בשמן מתחיל להיכשל...
נצטרף להגיון "המדעי" שלטענתך עומד מאחורי המוצר/תוסף:
החומר נספח למקומות בהם יש חיכוך גבוה ולפיכך בעלי שחיקה מוגברת, הגורם לספיחה/ציפוי של התוסף לנקודות אלה הוא החום העודף לעומת חלקים אחרים קרים יותר.
-באיזה טמפרטורה מדובר? יש תיבות הילוכים שעובדות בטמפ' גבוהות בהרבה מאחרות, האם באלה החומר מצפה את כל חלקי התיבה?
-מה יקרה אם תיבת הילוכים של CJ תתחמם מעבר לנורמלי? האם גם אז כל חלקי התיבה יכוסו?
לטענתך החומר אינו מגיב עם השמן, האם הוא מגיב עם התוספים? או רק בריכוז מסויים של תוסף X? אם אכן ישנה תגובה אז עם איזה שמן? האם היצרן בדק אפשרות לתגובה שלילית עם כל סוגי השמנים והתוספים של כל היצרנים?
תעשיית התוספים מתפתחת, לטענתך יצרן קטן ממזרח אירופה מחזיק בטכנולוגיה טובה יותר מיצרני שמן ענקיים כמו מובייל של וכו? ואם כן, כמו בשוק המחשבים, סטארט אפ מצליח ומוכח כזה לא היה נקנה על ידיי אחד מהנ"ל?
התחרות בתחום הדלק/שמן דיי אגרסיבית וכל יתרון ולו הקל ביותר מאומץ על ידיי החברות. אלה משקיעות הון בפיתוח תוספים לשיפור השמן והדלק במקביל להוזלת עלויות.
מוצר שיוצא מאחד המפעלים הגדולים הוא מוצר שלם, מכלול, שהושקעה לא מעט מחשבה באיזון התוספים שבו והתאמה למפרטים בינלאומיים. כל תוסף לשמן כזה יכול או לגרוע או לא להוסף כלום.
בקיצור, כשמדובר בשמן איכותי, כל המוסיף גורע.
התוספים מהסוג הזה עושים רק נזק.
הם מצפים ברמה לא אחידה ומשאירים אחריהם עקבות גבישיות ששוות ערך לחול בשמן.
מכילים פולרנים שנותנים חיכוך עדיף אבל לא מסוגלים לעמוד בטמפרטורות גבוהות מתפרקים והופכים לכל מיני צורות מוצקות.
חלקם נוטים להתנפח וזה בכלל הכי גרוע.( PTFE )
לגבי המוליקיוט, הוא תוסך טוב ומוליקיוט חברה בעלת שם.
LM משווקים תוסף דומה ( MOS2 ) באיכות טובה אך אני לא יודע מי יותר טוב מבין שניהם.
בעיקרון המולי עובד מעל תוספי האבץ ( ZDDP וכו.. ) וגורם להגנה מסויימת וטיפול נגד בלאי בתנאים נורמלים ומוריד את העומס.
כאשר התנאים הופכים לקשים יותר הוא מוריד את החיכוך אבל נגד בלאי הוא כבר הרבה פחות יעיל.
ידוע שבתעשיית המנועים משתמשים בחומרים דומים בתהליך יציקת המנועים אבל זה שונה לגמרי בעיקר כי התהליך מבוקר, הרבה יותר איכותי מבחינת חומר גלם, ומשמש בעיקר לציפוי ראשוני.
אגב, תוספים מסוג MoS2 קיימים בשמנים היקרים- כבר בתוך השמן. וכמו שכתבתי למעלה- אם יש תוסף אחד ששווה משהו- זה התוסף. לא עולה הרבה- ובתנאים רבים עושה את העבודה. ברם, לגלגלי שיניים הגדולים שיש בממסרות והסרנים שלנו- די מיותר.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ערן המסוקס
ערן - למה הפסילה הגורפת של "אמריקן איגל" האם השמן הזה כה גרוע ?
עכשיו, אני מניח שאצטרך לרוקן את הדיפרנציאלים ולהחליף את כל השמנים גם בגיר ובטרנספר.
למדתי משהו מועיל מהשרשור הזה.
מיקי
יוגי, אם כבר מילאת את המכלולים עם שמן של אמריקן איגל, זה לא נורא. הדיפ' האחורי, הקדמי, והטרנספר שלי, חיו יפה גם עם השמן הזול הזה. אלה מכלולים קשוחים ואמינים ביותר. גם ככה השמן מוחלף בתדירות דיי גבוהה, אז עד ההחלפה הבאה (מקסימום שנה, אבל כנראה שפחות, ומעט קילומטרים), תשאר איתו.
לגבי השמן הזה בגיר, הייתי מתאמץ ומחליף רק אותו בשמן איכותי ככל האפשר. הגיר, בניגוד לשאר המכלולים הקשוחים והאמינים הרכב, הוא נקודת התורפה.
יש בשוק הרבה שמנים ממוחזרים. בלי להיכנס למותגים ספציפיים, זה שכתוב עליהם "אמריקן" לא אומר שהם לא ממוחזרים בתורכיה.
אסף.
מה שמעניין זה: האם אחרי המחזור הם עומדים בתקנים שרשומים עליהם?
אם כן, אז שיהיו ממוחזרים. יותר טוב לכולנו.