"נמרוד, לא מצאתי ברשת אף פורום שעוסק באוכל שטח. כלומר: דברים הבאים מלקט, צייד ודייג: דברים שמבשלים בשטח: מה עושים עם זעתר טרי ולמה טוב תה עם שומר. כאלה. (זה התחיל עם האורניות שקטפתי היום, וגיליתי, בדרך הקשה, שבאורניות נקיות, פרוסות, רחוצות ושטופות, יש לא רק הרבה זמן, הרבה עבודה והרבה כאב גב, אלא- ובעיקר- הרבה מאוד תולעים). "
במילים אחרות: ביקשתי מנמרוד פורום אוכל בשטח. הוא שלח אותי לכאן לבדוק את חום המיים בפנג'אן, ולראות אם יש תומכים.
אם יש משהו שלא בא לי לראות בפורום כזה, זה - אייל, סליחה מראש -עוד מתכון לפויקה. מה שכן, באמת קטפתי אורניות וגיליתי דברים שהייתי מעדיף לא לעשות, אם הייתי יודע קודם. אתם יודעים שכמעט אין מתכונים או הוראות ברשת מה מצב האורניות שכדאי לקטוף, ואיך עושים אותן אחר כך? (או מרק או חביתה. זהו).
כולם מכירים ארוחות שטח גרועות, אבל מה עם בישולי שטח קלסיים, לרוב קלים, וממש טעימים? בלי התפלצנות, כולל החום באוטו והצידנית שלא גומרת את היום.
סאג' זה דבר גדול, אבל הבצק יכול לקבל אחלה שיפורים. צמחים, שורשים, אורז עם דברים, פאייה, מעלותיו של יין אדום בצהריים על איזה רכס, אג- אנד- בייקון במסלול החרמון עם התרמיל, הגבינה שהולכת הכי טוב בארוחת הבוקר בעשר, עם היין והזיתים...
ויש המקרים הקיצוניים: מרימים אסאדו בשטח. או שחזרתי מהדייג עם כמה קילו דגים, ולך תסתדר עם 7 קילו דניס ים טרי (קרה לי פעם, לצערי רק אחת). או שפגשתי 1:1 משהו עם ארבע רגליים ממשפחת הבקר הנמוך או בשר צייד אחר. לנקות, לבשל, איך מה ומי.
אוכל סביר בחוץ (להבדיל מאוכל שטח פלצני) הוא חלק משדאות מעשית של אנשי שטח. על בסיס התפיסה הכללית בג'יפולוג, נראה שזה האתר הנכון לשים אותו.
דעתכם?