חיבורי חשמל באורות ראשיים סמוראי
בגלל נפילת מתח לנורות הראשיים (וכשלון בטסט) רציתי לחבר relay קרוב לנורות ולהעביר חוטים קצרים. בתפיסה שלי הייתי בטוח שקו הcommon הוא GND ולהאור הגבוה והדרך מסופק +12V. אבל כאשר בדקתי אם מודד ראיתי שדווקא בcommon יש +12V. מבדיקת תרשימים באינטרנט מצויין שהcommon מקבל GND, אבל גם בסכמה של הסמוראי נראה שהקו המשותף מקבל +12V אחרי פיוז. מי צודק?
תגובה: חיבורי חשמל באורות ראשיים סמוראי
1- לא בטוח שאפשר להבין מה אתה מתכוון ,(מה זה קו common?) המינוס אמור להגיע מהגוף. אני מציע שתוסיף פה איזה ציור ואולי גם צילום של השרטוט המקורי.
2- יכול להיות שמישהו עשה שם שטויות, ובגלל זה יש לך בעיות עם התאורה, בקיצור, יכול להיות שבסה"כ צריך לסדר את זה ולא צריך ממסרים.
3- המינוס אמור להגיע מהגוף, לפני שאת המוסיף ממסר, תנסה פשוט למשוך חוט מינוס (עבה וטוב) מהמצבר לנורה, תראה אם זה לא משפר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
1- לא בטוח שאפשר להבין מה אתה מתכוון ,(מה זה קו common?) המינוס אמור להגיע מהגוף. אני מציע שתוסיף פה איזה ציור ואולי גם צילום של השרטוט המקורי.
2- יכול להיות שמישהו עשה שם שטויות, ובגלל זה יש לך בעיות עם התאורה, בקיצור, יכול להיות שבסה"כ צריך לסדר את זה ולא צריך ממסרים.
3- המינוס אמור להגיע מהגוף, לפני שאת המוסיף ממסר, תנסה פשוט למשוך חוט מינוס (עבה וטוב) מהמצבר לנורה, תראה אם זה לא משפר.
לגבי 3.
אם החיווט הפוך זה ייתן קצר "עבה וטוב".
בזהירות.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
לגבי 3.
אם החיווט הפוך זה ייתן קצר "עבה וטוב".
בזהירות.
אסף.
עשיתי את העבודה. ה+12v הוא המשותף. כך הם משתמשים בפיוז אחד גם לאור דרך וגם לאור גבוהה. גם מהצלבה עם שרטוטים ברשת לסמוראי התוצאה דומה. המיתוג לכל אור נעשה דרך המינוס. לא יודע איך ברכבים אחרים אבל כך זה בסמוראי.
Sent from my MI 5s using Tapatalk