יש מעקף למעלה בוקר אם צריך ?
Printable View
יש מעקף למעלה בוקר אם צריך ?
מעלה עצמאות (הכביש, ממזרח), או מערבה, דרך מעלה ערוד לכיוון הכניסה לבורות לוץ.
בברכה,
יוני
יוני אתה מתכוון למעלה רמון...
אין מעקף למכשול בשביל עצמו, או שעולים או שעושים עיקוף של כמה קילומטרים דרך רמת ציפורים או נחל משורה.
תודה
יוני, (קרי: אני), באופן נדיר למדי, היה קצת יותר רציני.
אני מפנה אתכם לשאלה המקורית: "יש מעקף למעלה בוקר אם צריך ?"
_________
פרק הבנת הנקרא:
האם יש מעקף למעלה.
לא האם יש מעקף לאבן השלישית מלמעלה,
לא האם יש מעקף למכשול באמצע המעלה,
לא האם יש מעקף לשלדת חמור המשאות המוטלת ליד הנרקיס בצל השיטה
אלא: האם יש מעקף למעלה
(סיום פרק הבנת הנקרא)
ועתה לנמרוד:
אמור לי אתה - איזה ארמיות תשלח למעלה עצמאות, שגלוי וידוע הוא שהוא ציר הררי + מעבר הרכחי + נצפה מכל כיוון ?
ככה לימדתי אותך? לשלוח גייסות אל מותם?
בברכה,
שלכם ובשבילכם,
יוני5
הכל טוב ויפה. רק שהוא שאל על מעלה בוקר.
שלא קרוב בכלל לשתי הדרכים שציינת.
הוא שאמרתי. ברזולוציה העל-אוגדתית של תת-פילד-מרשל 5, כל הנגב זה מעבר הכרחי אחד קטן בין אסיה לאפריקה.
קרוב או רחוק, זה עניין יחסי.
תלונות ומענות - באם יש - נא להפנות לאיינשטיין (אלברט, לא אריק).
וקצת יותר ברצינות,
אני מסכים שהיה אולי נחמד יותר לפות"ש אם היה מעלה בוקר 2, במרחק של 50 מ', עביר לכל כלי רכב, אבל אין.
אם אתה מגיע בטיול לרגלי המעלה ורוצה להגיע לכביש שעל שפת המכתש, האופציות המונחות בפניך הן: לעלות את המעלה הקשה יחסית, או לבחור בין שתי האופציות שציינתי. למיטב ידיעתי - אין אחרות.
פעם, פעם, למי שזוכר, היה מפגש ג'יפולוג או ג'יפטריפ (אני כבר לא זוכר) בחניון הרועה. התארגנו לעלות את הזיק ולרדת את המחמל. מכאן לשם, השיירה התארכה לכמה עשרות כלי רכב - מה שברור שלא רלוונטי.
קם בחור אמיץ, בוגר, חכם, שרמנטי ונאה למראה (להלן אני), נשכב על הגדר, והתנדב להותיר את העולים בזיק למספר קטן ולקחת את השאר, דרך המעקף, על מנת להיפגש שנית בתחתית המחמל.
פתח מפה וראה איזה עיקוף (ממזרח עשינו).
בברכה,
יוני
יוני, תפתח עמוד ענן ותחפש את מעלה בוקר בחיפוש... אחר כך חפש את השביל שיורד ממצפה רמון למכתש, ואז תחזור לפה לביקורת 😎
יוני הוא איש מכירות. זה לעולם לא ייגמר בזה שהוא יבין שהוא פיספס. אם נמשיך לאתגר אותו סיכוי טוב יותר שכולנו נעלה במעלה העצמאות ונהיה משוכנעים שמלון בראשית הוא הצריף של בן גוריון.
אסף.
טוב, מישהו חייב להביא את הכפית כדי להתקדם:
הסימון הוא כללי בלבד אוקי? (למרות שהחץ של הרמון דווקא יצא די בול).
קובץ מצורף 122580
בוקר, רמון, מה אתה מתקזקש איתי על קטנות? :p
- - - Updated - - -
טוב, טעיתי. זה קורה לי פעם ב 10 שנים.
כולכם זכיתם בבירה קרה (על חשבונכם - אם תהיתם).
למה קפץ לי מעלה רמון?
בכל מקרה, התנצלות כנה ועמוקה בפני יוני ואייל,
בפני נמרוד אני לא מתנצל באופן עקרוני - זה מנוגד להוראות בטיחות
בברכה,
יוני5
מעט עצים יש במדבר.
יוני מצא את הכי גבוה.
לפחות לקח איתו סולם
Sent from my iPhone using Tapatalk
מה הקושי של מעלה בוקר ? חובה נעילה ?
בהרבה מקרים גם נעילה לא תעזור.
רצף של מדרגות צמודות (3) גבוהות מאד.
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
דאסטר כבר עלה את בוקר?
Jeep GC ZJ 3.5 IR
Honda 300EX
אני נותן לכם טיפ קטן, ולא שמעתם את זה ממני...
לפני חודש, התחלף הפקח האיזורי, והפקח החדש, קיבל הנחייה מההנהלה להחמיר את האכיפה באיזור הזה, ובכל איזור הר הנגב.
תבדקו טוב במפות שלא חורגים מהסמש"ים באיזור המדובר, לא שווה את המפגש הלא נעים עם הפיקוח...
1. מעלה בוקר (השביל הירוק) קשה מאד לכווווולם (מג'ימיני ועד רוביקון, זה מעלה טכני קשה) אבל ... אפשרי.
2. מי שבא לו קפה קטן בראש הר בוקר יכול להגיע לשם בכמה דרכים.
3. הדרך הקלה ביותר היא לעקוף את ההר דרך נחל הבשור (אדום) לפנות לנחל דרורים (שחור) ואז להחליט עם לעלות בכחול
או להמשיך עד הר חוטב ולטפס באדום.
מצטרף לאמירה האחרונה , הפיקוח נעשה נשכני בשמורת הצינים בכלל ובאיזור הר בוקר בפרט (אנא סעו בסמ"ש)
מצורף צילום נאה באדיבות האתר של הראל מזור (שאני אישית חושב שהוא התגלמות הרעיון השיתופי ברשת).
קובץ מצורף 122600
בברכת נסיעה בטוחה ומהנה.