ערב טוב,
לפני מספר שבועות ירדתי מהכביש לדרכי אפר לטיול "שטח" מאוד עדין עם ניסן קשקאי ומאוד התלהבתי מההרגשה של נהיגת שטח ויכולת להגיע למקומות חדשים....מה שכן אפילו שלולית עם בוץ פחדתי לעבור מחשש להתקע..הבנתי שאני צריך רכב שטח אמיתי!! מאז אני יושב קורא פורומים, כתבות, השוואות, לומד מושגים ומנסה להבין איזה רכב יתן לי תמורה הכי טובה לצרכים ובדיוק פה אני צריך הכוונה מאנשים בעלי נסיון.
אז מה הדרישת שלי?
- אני מחפש רכב פנאי בלבד - כלומר לטיולים בסופש בלבד, ללא שימוש יום יומי. משהו כמו פעמיים בחודש
- גר באזור השרון
- תקציב ~ 50K-40K לחבילה כוללת, כלומר לרכב שכולל כבר את המינימום - הגבהות, מיגון וצמיגי שטח אחרי ישור קו...אם אפשר בפחות מה טוב
- יכולת שידרוגים אתידית. מן הסתם אתחיל מטיולים קלים ובינוניים בהמשך אבל לא הייתי רוצה שהרכב יגביל אותי בהמשך
- רכב ל 4 אנשים (2 ילדים), חשוב שיהיה מקום לציוד בנוסף..לכן נראה לי אני פוסל את ג'מיני למרות ההמלצות...
- רכב עם תחזוקה זולה כמובן
- צריכת דלק - אני מבין שרכבים כאלה יכולים לצרוך גם 1:5...כלומר אם אני יורד לים המלח (כ400 קמ בשבילי הלוך חזור) הטיול עולה לי 400 שח שזה נשמע המון...צריך משהו יותר חיסכוני - או דיזל (שהוא יקר בתחזוקה ושביר) או גפמ שהבלון שלו תופס חצי מהבגאז'...לא יודע מה עדיף
- יש לי אפס ידע במכונאות רכב..וזאת גם בעיה כי איך אדע לבחור רכב שמור ללא בעיות?
תודה רבה על העזרה