-
ייעוץ בבחירת רכב שטח שני - ארוך, 35K, טרופר/פאג'רו או דיסקו?
שלום, זקוק לעזרה והתייעצות:
[ראיתי שיש שרשורים דומים למה שאני מחפש, אבל חשבתי שאינם דומים מספיק כדי שאמנע מפתיחת שרשור חדש].
לפני שנה ושלושה חודשים נולד זאטוטי בכורי, מכרתי את הג'ימני אחרי 7 שנים בהן שירת אותי בנאמנות ובנחישות כדי שיהיה מקום לסלקל, והתחלתי לספור לאחור לרכב הבא.
אני מחפש רכב שטח ארוך, אוטומטי (לאשתי רישיון לאוטומט בלבד), שיאפשר לי לטייל היכן שארצה, בתחושה שאינני מוגבל, כפי שהיה לי עם ג'ימני מוגבה ונעול אחורה. אופי הטיולים הוא בעיקר מסעות משפחתיים של יומיים-שלושה, רובם בדרום הארץ, כאשר בכל טיול יש גם אתגרי עבירות אבל זה ללא ספק איננו עיקר ומוקד הטיולים.
תקציב: 35K. הרכב יהיה רכב משני. אני אשתמש בו פעם-פעמיים בשבוע בנסיעות בגוש דן (בערך שעה וחצי על הכביש סך הכל בכל יום כזה של שימוש) ב3 השנים הקרובות. צריכת דלק אינה קריטית, אך כמובן שרכב לא שתיין יהווה יתרון. הכי הייתי רוצה חוויה דומה למה שהיה לי עם הג'ימני – יכולתי לטייל היכן שרציתי, הרכב היה אמין מאוד, הטיפולים בו היו זולים ולא תכופים, והרגיש כמו רכב שטח, על אף גודלו.
הכיוונים המרכזיים הם רכב SUV בשנים 2000-2004: טרופר ופאג'רו (טרנו? גרנד ויטרה?) הם המועמדים העיקריים, כאשר להבנתי יש יתרון לבנזין בבחינת תחזוקה ועמידות.
כיוון אחר הוא רכב ישן יותר, אמצע שנות ה90 בערך, ואז המועמדים העיקריים הם דיסקו 1, ולאחרונה שמעתי גם שכדאי לבדוק על ריינג'-רובר. אני לא כל כך מתחבר לJeep ולכן לא מסתכל לכיוון.
אופציה שלישית פחות טובה להערכתי עד כה, היא לחכות, לחסוך עוד איזה 20K לפחות ולחפש פראדו. כרגע נראה לי שזה לא שווה את הכסף.
המטרה היא לבחור רכב שיישאר לשנים ארוכות, ושבעוד מספר שנים עם הכסף לא הוספתי בשביל הפראדו אקנה פרייבט קטנה ליום-יום. חשוב לי להרגיש שאני נוסע ברכב שטח, ולכן רכבים כמו דאסטר, פורסטר, ודומים, שניתן להתווכח על יכולותיהם בשטח, לא באים בחשבון.
יש לי ניסיון וידע בתחזוקת רכב (בעיקר טיפולים, החלפות רכיבים מסוימים ועוד) ואני מקווה שחלק ניכר מהתחזוקה אעשה בעצמי, בהתאם כמובן לזמן ולעומס החיים עצמם 😊
לבסוף, אציין שאני מאוד יסודי ולוקח את הזמן לפני החלטות כאלה. אשמח להיעזר בכם כדי לשמוע מניסיון וידע של חברים אחרים, כיוונים שלא חשבתי עליהם, ומחשבות על כיווני החשיבה שהצעתי. אחר כך אני מאמין שארד לעומק ב2-3 דגמים רלבנטיים, ואשקיע בבחירת אקזמפלר ראוי, גם אם זה ייקח זמן רב. בינתיים הילד גדל והמשכנתה מצטמצמת 😊
תודה!
גל
-
אלו רכבים מזדקנים
ו suv מזדקן פחות יפה.
הרבה מע חשמל שפעם היו פינוקים
המון פלסטיקה שהופכת למקרקשת שבורה ומעוותת.
ועל זה הזנחה של רכב שכבר מיד ליד ליד...
לרכבים שציינת יש dna טוב ועובדה שהם שורדים יפה.
צריך בכל מקרה למצוא אקזמפלר שמור וראוי לקנייה ועדיף רכב שמור ומתוחזק שפחות הטעם שלך מאהבת חייך בדמות נבלת המפלצת המוצצת.
תשאיר כסף ליישור קו ולתחזוקה וכמובן שיפורים.
אני יכול להעיד שחבר החזיק בטרנו מזדקן מעל עשור והאוטו לא אכזב.
החסרון הקבוע הוא סרן חי חסר ומיזוג אחורי שאין.
אישית אני תמיד חיבבתי את הדיסקברי.
הוא והטרופר זוכים לקהילה רצינית שתומכת וזה חשוב.
בכל מקרה- הרבה הצלחה.
-
תגובה: ייעוץ בבחירת רכב שטח שני - ארוך, 35K, טרופר/פאג'רו או דיסקו?
כל אחד מאלו שציינת יעשה את העבודה.
אמרת שאתה יסודי?
תשקיע בלחפש את האקזמפלר הכי שמור. לא משנה איזה מהם, ולדעתי גם לא משנה אם דיזל או בנזין. אני לא קונה את האמיאה של "בנזין יותר אמין", כי אני רואה מה הולך מסביב. בטח ובטח אם אתה מחליט ללכת על הדיזלים היותר טיפשים.
בכל מקרה, אין מתנות חינם, ורכב שטח ב35 אף פעם לא יהיה שיא האמינות. וככל שיהיה ישן יותר, יהיו יותר תחומים שמצטרפים לחגיגה (פחחות, שלדה, צמות חשמל ועוד).
-
אני קצת משוחד, אישית, אני מעדיף דיסקברי 1.
בעיקר למי שמטפל לבד, פג'רו קצת יותר קשה לתחזוקה, קשה יותר למצוא חלפים שלא דרך החברה.
היתרון של הדיסקו הוא קהילה בארץ ובחו"ל שמכירה את המחלות ואת הפתרונות.
-
מחזק את דברי איל - בחן את הרכבים שציינת ונסה למצוא את הפריט שיהיו הטוב ביותר, שתוחזק באהבה וטופל כהלכה. כן אם יעלה קצת יותר.
לגבי ההערה על הקרקושים והפלסטיקה ברכב מזדקן - חייב לציין שבטרופר באופן מפתיע - הבעיה הזו לא קיימת.
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
לגבי ההערה על הקרקושים והפלסטיקה ברכב מזדקן - חייב לציין שבטרופר באופן מפתיע - הבעיה הזו לא קיימת.
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
+1.
פלסטיקה חזקה אם היתייחסו אליה בהתאם ולא כיסחו אותה עם התקנות שונות.
טרופר, פג׳רו(קינג?) או דיסקו 1....
מעל שנת 2000 נוטה לכיוון טרופר שנתונים 2003/4.
-
בין דיסקו 1 לטרופר (דיזלים):
לטרופר יש הרבה יותר מנוע, דיפרנציאל מוגבל החלקה ותא מטען מהגדולים בקטגוריה.
הדיסקו עם סרן חי מקדימה והרבה הרבה יותר זול מבחינת חלקים (לא בטוח שרלוונטי לדיסקו 2).
דיברת על להרגיש כמו רכב שטח, שניהם רכבים ראויים וזה קצת סובייקטיבי, בדיסקו זוית הישיבה גבוהה וטובה יותר וגם זויות הראיה. ומצד שני גם בטרופר לא רע בכלל. גם נוחות הנסיעה לדעתי בסך הכול די דומה בשניהם.
לא בטוח שבנזין פשוט יותר, בטח שלא כשאתה משווה לדיזל עם משאבת הזרקה מכאנית.
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
-
לי יש עצה טיפה שונה מהמקובל: תחליט קודם איזה רכב אתה רוצה - רוצה! מהלב! - ואז תשתמש במוח כדי לחפש באגרסיביות את הכי טוב שאפשר. זה יכול לקחת חודש או חודשיים של דגירה על לוחות המודעות וכמה בדיקות של כלים שנשמעים טוב בטלפון ומאכזבים במציאות. מכיוון שאתה כבר ג'יפאי די מנוסה ובעל ידע טכני, אתה כנראה לא תיפול על נבלה.
-
לי יש עצה שונה במקצת.
רכב שטח, בייחוד מיושן, לא קונים מהלב.
על הטפשות של הלב משלם הכיס, ובגדול.
רכב שטח ישן קונים על פי השיקולים הבאים:
1. רכב אמין וזול לתחזוקה - כלומר יש הרבה כאלה וכל מוסך יכול לטפל בו
2. רכב במצב כללי טוב - כפי שציין נמרוד, אתה ג'יפאי מנוסה, תתעלם מהעץ ריח ותתמקד במה שמתקלקל.
בסכום הזה, אני הייתי הולך או על טנדר - כל מוסך מדרכה בכפר ערבי יכול לטפל בזול ויש חלקים, או על פאג'רו אבל רק עם קילומטראג' פחות מ 200K ושנראה ומרגיש ממש טוב.
סתם שאלה, כמה שווה דסטר מלפני 3 שנים?
בברכה,
יוני5
-
יוני,
פג'רו ב 35000 עם פחות מ 200000 קמ?
-
יוני.
הוא לא אוהב דאסטר. זה לא נראה קרבי מספיק ואין בארץ את הגרסה עם הוולקאן על הגג.
בכל מקרה 2015 4x4 בנזין מתקרב מאד למספרים האלו ...
הדיזל שומר קצת יותר טוב על המחיר. בערך כפול.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
גיא וסער,
שניכם צודקים.
סער: פאג'רו ישן עם ק"מ גבוה לאישה, מתכון בטוח לגירושין או שהיא תמצא מאהב עם רכב נורמלי. תגיד לי שאני טועה?
וגיא: הוא רוצה רוביקון אנלימיטד חדש. גם אני. המגבלה היחידה היא סוגיית ה 35K ש"ח. דיסקו בן 12 או דאסטר? התשובה ברורה. בוא נשים את המספרים האמיתיים ביננו על השולחן: דיסקו ב35K ש"ח בדיוק שווה בהוצאות לדאסטר ב 55K ש"ח - וזה רק בחצי השנה הראשונה, לא ככה?
לכן כתבתי את מה שכתבתי.
-
יוני,
אני בעד למצוא פאג'רו ב 35 עם פחות מ 200000 קמ.
אני גם בעד לרכב על חד קרן .
הסיכוי ששניהם יתרחשו שווה בערך....
-
יוני
לא אמרו לך לא לערבב את האדומים והכחולים :)?
ג׳יפ קונים מהבטן ! לא מהארנק.
זה שסער מאמין בכל ליבו שדיסקו1 זה אחלה וזול נורא לאחזקה .. זכותו.
זה שאני נהנה מהדאסטר ובטוח שאני נוהג במינימום קאיין. לפחות מבחינת הקרביות והפוזה ... זכותי.
לא כל אחד חיי בהכחשה. יש כאלו שחייבים מציאות חזקה יותר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
יוני
לא אמרו לך לא לערבב את האדומים והכחולים :)?
ג׳יפ קונים מהבטן ! לא מהארנק.
זה שסער מאמין בכל ליבו שדיסקו1 זה אחלה וזול נורא לאחזקה .. זכותו.
זה שאני נהנה מהדאסטר ובטוח שאני נוהג במינימום קאיין. לפחות מבחינת הקרביות והפוזה ... זכותי.
לא כל אחד חיי בהכחשה. יש כאלו שחייבים מציאות חזקה יותר.
אני מסכים עם סער, הכל יחסי...
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
-
תודה על התגובות עד עכשיו!
אם אני קורא נכון, אז עיקר התגובות לא שמות את הדגש על הדגם, אלא על האקזמפלר - כלומר פחות חשיבות לשאלה האם פאג'רו, טרופר או דיסקו, ויותר חשיבות לזיהוי רכב שהתייישן באופן ראוי.
מבחינת שאלה הלב/בטן/ראש - אני לא מאמין שצריך ''או או'', אלא שאפשר וצריך לשלב. לא אבחר דגם רק מהראש או רק מהלב, אלא תמהיל שלהם יחד. כדי שהלב אחרי זה לא יישאר עם כיסים ריקים, או שהכיסים לא יישארו חסרי תשוקה :) בתוך האיזון הזה, נראה לי שהדגמים שציינתי מתאימים לי. דאסטר לעומת זאת, לא מקיים את האיזון :)
-
זכותך המלאה ;)
לכל אחד יש את התמהיל שלו.
אני לא המלצתי דאסטר.
-
לרגע לא טענתי שדיסקו זול לאחזקה.
טענתי שהוא פשוט והחלפים שלו יחסית זולים.
אין לי אותו מספיק זמן על מנת להביע דעה אמינה על אמינותו.
הדיסקו אצלי חצי שנה, החלפתי לא מעט חלקים במסגרת הכנה לטסט/טיפול (טיימינג, מערכת קירור, שמנים, תפוחים, צינורות ברקס, הכל חדש).
כשקניתי את הקינג, החלפתי בערך את אותם החלקים, למעט צינורות הברקס והטיימיניג , אבל החלפתי כמה חלקים אחרים, עלה לי כפול.
כשקניתי את ה wj, הוחלפו חלקים שונים והרכב שודרג באופן דומה, עלה לי 50% יותר.
כעת יש לי תקלה במערכת הסולר, בחרתי לשנמך את המערכת מ edc למערכת מכנית .עלות כל החלפים , כולל משאבת סולר משופצת, מזרקים וצנרת 2200 שח.
יכולתי לפתור את זה ע"י החלפת מזרק למשומש בעלות של 1000-1500 שח, החלטתי לפשט את המערכת גם אם זה עולה כרגע קצת יותר.
הדיסקו, כמו סופה/סיקס/אינדיאני, זה לא רכב מתאים לכל אחד, תמיד יש מה לסדר...
-
זה בסדר. אני יודע בתוך תוכי גם שהדאסטר זה לא באמת קאיין .. אפילו שלשניהם יש 4 גלגלים.
-
אגב,
גאלופר הוא רכב זול מאוד ועם עבירות של suv. ההבדל היחיד בינו לבין פאג'רו ישן (תחילת ה90) הוא היעדר נעילה.
אם תמצא אחד שמור, הוא יעלה הרבה פחות מפג'רו/טרופר/דיסקו, וישאיר לך כסף ליישור קו, או שיפור עבירות.