בגיפ"ה #5984 - סלעים וברזלים (אבל אתגר אמיתי!)
שבת שלום כולם,
זה בערך המקום היחיד בו אני יכול להתייעץ מבלי להיחשף, ולא מצליח למצוא מספיק מידע לא שיווקי ולא מעמיק מדי ברשת.
אני מחפש לקנות טבעת, יש לי בראש תקציב (5k), וזהו בערך. אני נתקל בכל מיני פרמטרים של ניקיון, ליטוש ושאר אותיות ומספרים שאני לא מבין בהם כלום, ובעיקר - לא יודע להגדיר מה הכסף שלי יכול לקנות ומה אני צריך לחפש במסגרת התקציב כדי שלא יערבבו אותי...
אשמח לכל בדל מידע (ואם יש מישהו באתר שעוסק בזה, בכלל טוב)
תודה
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
תגובה: בגיפ"ה #5984 - סלעים וברזלים (אבל אתגר אמיתי!)
שיהיה בשעה טובה.
אבן נמדדות בקארט ונק' (ניקיון).
בתקציב שלך כנראה שזה יהיה סביב רבע קארט עם ברמת ניקיון באמצע בערך. זה גם היה הסדר גודל של הטבעת שאני קניתי לפני כמעט עשור.
אם אתה המרכז אני יכול להפנות אותך לצורפת נהדרת.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
אני לא מבין בתכשיטים דבר אבל לא פעם הם מתממשקים עם שעונים שזה כבר תחום שכן מעניין אותי.
למיטב זכרוני אתה חיפאי כיום.
יש חנות שעונים ותכשיטים מאוד הגונה ומומלצת בעיניי בשם מילר. ( חברה משפחתית הבעלים שמו אבי).
חורב 18 ומביקור שם בשישי האחרון הבנתי שהם עוברים למקום לא רחוק.
מאוד מוכרים ומוערכים וגם אני כמובן מוסיף את המלצתי. פלאפון של אבי תוכל לקבל ממני בפרטי במידת הצורך.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
לדעתי - לך לכוון הפוך - חפש המלצות ליהלומן חבר בורסה ולא לתכשיטן.
כשאתה קונה תכשיטים בחנות אתה משלם על העיצוב והמוניטין מאות ואלפי אחוזים מעל מחיר חומר הגלם.
לא יודע מה המחירון כיום, אבל בהשוואה ל ishc - לפני 10 שנים קניתי בסכום הזה 1250$ אבן של חצי קראט בדרוג גבוה מאד עם תעודה גמולוגית, משהו שלא תמצא בשום חנות תכשיטים. הסוחר הפנה אותי לצורף ששיבץ לי אותה במקום ומול העיניים בטבעת זהב שבחרתי. מחיר האבן היה 1000$ והטבעת 250$.
באותו סכום יכולתי לרכוש אבן של 3/4 קראט עם דרוג טוב מאד, גם כן מעל מה שנמכר בחנויות תכשיטים.
להשוואה - ב H שטרן ביקשו עבור טבעת דומה ויהלום באותו גודל אבל נחות מאד סכום של בין 30 ל 40 אלף ש״ח. כיוון שהעיקר הוא האבן - אין הרי שום משמעות לעיצוב הטבעת ואין שום טעם לשלם עליה מחיר מפולפל שבחיים לא תקבל עבורה אפילו עשירית ממנו.
- - - Updated - - -
ניר צודק, אני לקחתי בחשבון 5K לטבעת קומפלט כולל העיצוב והרווח של החנות.
אם המחיר הוא רק לאבן והמחירים לא השתנו משמעותית אז ניתן לרכוש אבן יותר רצינית.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
הייתי באותו סיפור לפני שנה, הלכתי בדרך של ניר. במקרה שלי היהלומן לא מכר לי אבן כי היתה קטנה מדי (0.44 קראט) אלא פשוט הפנה אותי לצורף שממנו קניתי בסוף. המחיר היה בערך 50%-40% נמוך יותר מבחנויות הגדולות ברמת גן. כמובן שכולל תעודה גמולוגית.
שם החנות-טרויה תכשיטים, הרקון 8 רמת גן. עסק קטן ומשפחתי.
בגדול מלבד הגודל של האבן יש גם רמת ניקיון(שקיפות) ורמת ליטוש. יש פגמים שנראים רק במיקרוסקופ אז לא הייתי רץ לחפש את האבן המושלמת אלא מסתפק בvs2 או אפילו si1/2 אבל ברמת שקיפות גבוהה.
אל תשכח, האתגר האמיתי הוא לא לקנות את הטבעת אלא לחיות עם מי שעונדת אותה.
מניסיון, אבן תקנה ממישהו בבורסה (תרצה יש לי מישהו) ותביא לצורף (אני עבדתי עם בחור בשם עמיטב בונקר) - יצא לך חצי מחיר בערך מאשר לקנות מחנות. פערי התיווך הזויים.
מצטרף להמלצות של ניר ומצדדיו.
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
קודם כל מזל טוב על הצעד.
ראשית תמיד לקנות ממישהו בענף יהיה זול יותר מהותית.
שנית עדיף לדעתי לקנות אבן יותר גדולה צבע גבוה וניקיון פחות טוב ואני אסביר.
יש שש דרגות צבע ליהלומים לבנים.
ומספר דרגות ניקיון.
אפשר לקנות אבן בצבע גבוה ועם "כתם"(פיקה) שיוסתר בשיבוץ הנכון
הטבעת עושה הרבה יותר רושם ככה.
עוד נקודה 3 צבעים ראשונים זהב צהוב
מתחת לזה זהב לבן
בהצלחה
יש לי שאלה ועצה בשביל פות"ש אבל הזהירות מחייבת לשאול - מה הסיכוי שהמיועדת תחשף לדיון הזה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
יש לי שאלה ועצה בשביל פות"ש אבל הזהירות מחייבת לשאול - מה הסיכוי שהמיועדת תחשף לדיון הזה?
כמו שכתבתי בהתחלה, אין חשש. יותר סביר למצוא דיפנדר בלי נזילות.
אתם דפוקים לגמרי? אין לכם משהו יותר טוב לזרוק עליו אלפי שקלים?
(לא.. אני בהלם. אם היה לי מושג... )
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OFF-RoaD
כמו שכתבתי בהתחלה, אין חשש. יותר סביר למצוא דיפנדר בלי נזילות.
אוקי, יפה. בטיחות לפני הכל.
עכשיו לעניין... הגברת, היא גמולוגית?
מדמחולוגית.
מבינה בזה בערך כמוני... אולי קצת פחות אחרי השרשור הזה.
אסף, מה אתה עשית?
מה עשיתי? מה זאת אומרת?
(נזכרתי פתאום במשפט מפתח שחבר לימד אותי. "שלא תתרגל" )
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
הבעיה העיקרית, כפי שניר ציין היא לא האבן, גם לא הטבעת אליה מחוברת האבן, גם לא האצבע עליה היא נענדת, אלא הפרסונה בעלת האצבע.
אם היא תוצרת פולין ודגם קלפטע - עדיף דיפנדר עם נזילות, תסתכל על החתימה שלי ותבין כמה המשפט הזה נוקב.
דרך אגב, קלפטע יש גם מתוצרת עיראק ומרוקו, לעיתים במצב יותר קקטוני מפולניה אורגינל, אבל זה כבר לא באמת משנה. זה כמו קבורה בקומות - השאלה באיזה קומה אתה.
בברכה,
יוני5
אני יודע גם לתת יעוץ למה זאת טעות פאטלית לגבר להתחתן, אבל לא התבקשתי.
נראה לי שנמרוד מכוון יותר ללמה לא לשבץ איזה זירקון במקום יהלום ולחסוך כסף גדול, האמת היא שזה לגמרי נכון ולעיתים אף מרשים הרבה יותר.
החזר האור מהיהלום (כל מה שמרשים בו) תלוי בעיקר באופטימליות החיתוך והליטוש שלו, אח״כ יש פרמטרים של פלורצנטיות , פגמים, צבע.
אבל בד״כ יהיה קשה להגיע ליחסים אופטימאליים כי זה נגזר מגודל וצורת האבן הגולמית - ככה שלא נדיר לראות בתכשיטים יהלומים שנראים עכורים ולא מחזירים אור. המחירים כמובן בהתאם.
אם בכל זאת מתעקשים על הדבר האמיתי - אז כמו שכתבתי, אבן מתועדת מבורסת היהלומים (עם תעודה ממעבדה מוכרת ) זה משהו שניתן למכור בעתיד ולקבל מחיר שוק, אולי אפילו להרוויח משהו אם המחיר עלה.