אישור הגבהה לניסאן פטרול שלא עבר טסט
שלום
מבקש לדעת באם יש בעל ניסאן פטרול שכבר עבר הליך אישור להגבהת הרכב באופן מסודר, על פי התקנות החדשות.
בטסט האחרון הרכב לא עבר בשל הגבהה בלתי חוקית, למרות שכבר שנים הרכב עובר עם אותה ערכת הגבהה, באותו המכון ועם אותם הבוחנים. הערכה הינה של 2 אינצ והרכב עמוס באופן חלקי, להערכתי בסביבות 100 ק'ג בתא המטען. הבוחן מדד עם המטר ממרכז טבור הגלגל ועד תחתית הכנף, ויצא לו כ 60 מ'מ. לדבריו גם אם אביא אישור ממתקין מורשה הרי שגובה זה אינו מאפשר מעבר טסט בשל חריגה של כ 10 מ'מ מהתקנות. למישהו יש הארות או תובנות בעניין לפני שאני נכנס להרפתקאות כספיות וימי כיף במוסך? האם אופן הבדיקה ראוי ותקף לכל הרכבים? ידוע לי שבניסאן פטרול מפתח הכנפיים גדול במיוחד לשם התאמה עתידית של צמיגים גדולים וכיו'ב. האם מישהו עם קפיצים/בולמים מקוריים בפטרול יכול לבדוק את הגובה ממרכז הגלגל ועד תחתית הכנף?
תודה למסייעים ושבוע טוב לכל
תגובה: אישור הגבהה לניסאן פטרול שלא עבר טסט
תתחיל ברישום ההגבהה כחוק.
אני מאמין שאף אחד לא יתחיל מדידות כשההגבהה רשומה.
ואם כן .... לא ממש ברור מה הוא מדד.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
מדוע שלא יבצעו בדיקה גם כאשר יש רישום ברישיון ברכב? הרי אדם יכול לנצל את הרישום ולהתקין כל הגבהה שיחפוץ כשהוא מסתמך על כך שהבוחן מקבל באופן עיוור את הרישום ברישיון. בכל אופן הבוחן עצמו אמר שהוא בודק את הגובה גם ברכבים שבהם ההגבהה מופיעה ברישיון.
תתחיל בלהגיד איזה מכון זה שידעו להמנע ממנו.
לפי מה שאתה אומר, הוא מסוגל להכשיל גם רכב עם הגבהה תקינה ברשיון.
כי 10ממ סטייה זה בגדר השוני בין רכבים, וזה נשמע שהוא נודניק רציני.
לגבי המקרה שלך, ציינת שהוא מדד 60ממ, ובגלל שאמרת שהוא טוען שאתה חורג ב-10ממ, אני מסיק שהוא העריך ש60ממ זו מידת ההגבהה (כי ההגבהות התקניות הן 50ממ), ולא המרחק מהטבור לכנף.
אז גם לא ברור איך הוא ביצע את החישוב.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
כן, יש בעיה עם המכון.
מה שרשמו אסף ודורון הוא נכון ועכשיו צריך לפתור את הבעיה.
יש רשימה ארוכה של מתקיני ערכות הגבהה מאושרים.
אם אתה יודע מי התקין את הערכה שאצלך ו/או איזו ערכה מותקנת זה יעזור.
כמו כן, מהיכן אתה בארץ?
תצטרך לעבור בדיקה של הערכה, במידת הצורך להחליף רכיבים למאושרים ולקבל אישור לרשיון.
ס”מ חריגה הוא בתחום הסטיה התקינה של קפיצים. בוחן שמקפיד על כך הוא קפדן שלא לצורך וכדאי להזהיר את הציבור מפניו.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
RT4
שלום
מבקש לדעת באם יש בעל ניסאן פטרול שכבר עבר הליך אישור להגבהת הרכב באופן מסודר, על פי התקנות החדשות.
בטסט האחרון הרכב לא עבר בשל הגבהה בלתי חוקית, למרות שכבר שנים הרכב עובר עם אותה ערכת הגבהה, באותו המכון ועם אותם הבוחנים. הערכה הינה של 2 אינצ והרכב עמוס באופן חלקי, להערכתי בסביבות 100 ק'ג בתא המטען. הבוחן מדד עם המטר ממרכז טבור הגלגל ועד תחתית הכנף, ויצא לו כ 60 מ'מ. לדבריו גם אם אביא אישור ממתקין מורשה הרי שגובה זה אינו מאפשר מעבר טסט בשל חריגה של כ 10 מ'מ מהתקנות. למישהו יש הארות או תובנות בעניין לפני שאני נכנס להרפתקאות כספיות וימי כיף במוסך? האם אופן הבדיקה ראוי ותקף לכל הרכבים? ידוע לי שבניסאן פטרול מפתח הכנפיים גדול במיוחד לשם התאמה עתידית של צמיגים גדולים וכיו'ב. האם מישהו עם קפיצים/בולמים מקוריים בפטרול יכול לבדוק את הגובה ממרכז הגלגל ועד תחתית הכנף?
תודה למסייעים ושבוע טוב לכל
סתם ספקולציה שלי, אבל יש מצב שזה מה שקרה:
באת לטסט עם ג'יפ "גדול" ומוגבה בעליל, ללא אישור הגבהה.
הבוחן ידע ובצדק שהוא צריך להכשיל ואבל כדי להראות מקצועי ונטול פניות (ולא להגיד "נראה לי בעין שמוגבה") הוא עשה סוג של מדידה כדי שיהיה לו מספר ביד.
מאחר ויצא לו 60ממ כמובן לא היתה לו ברירה אלא להגיד שזה לא עובר בשום מקרה - מה רצית שיגיד לך, תבוא עם אישור ונסתדר?
ניחוש שלי, אם היית בא מלכתחילה עם אישור אף אחד לא היה מתעסק איתך.
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
תתחיל ברישום ההגבהה כחוק.
אני מאמין שאף אחד לא יתחיל מדידות כשההגבהה רשומה.
ואם כן .... לא ממש ברור מה הוא מדד.
אסף.
אסף,
בחוק היבש כמו שהוא, מציינים לך ברשיון שהרכב עבר הגבהה 50מ"מ (גם אם יש לך פחות), וזהו.
לא כתוב איזה קיט, ולא מה ההגבהה בפועל (וכמובן לא כתוב איך מדדו).
יותר מאוחר, יצא חוזר פנימי של מהנדס ממשרד התחבורה (החוזר הסתובב באתר כמה פעמים), ובחוזר הזה יש רשימה של רכבים נפוצים והגובה (קדימה ואחורה) בין מרכז הגלגל לנקודה העליונה של בית הגלגל.
(כמובן, שגם מבחר השנתונים מוגבל).
הנוהל כולל גם תרשים זרימה עבור ההחלטה של הבוחן.
ע"פ, איך בוחן יודע אם רכב עבר הגבהה או לא? ואם ההגבהה בתחום החוקי או לא?
קובץ מצורף 123011
מימין לשמאל- קידמי לפני, קידמי אחרי, אחורי לפני, אחורי אחרי
ניתן לראות שלמרות שהבוחן צודק בענין העקרוני (הרכב מוגבה אבל אין אישור ברשיון), הוא טועה באמירה על 10 ס"מ.
ממליץ לך להתקשר לסער 054-2166545
הוא גם מתקין מאושר וגם מוסך שמעביר טסטים לרכבי שטח מוגבהים. ויש לו ניסיון עם פטרול.
Sent from my SM-A310F using Tapatalk
תודה לכל המגיבים. למי שביקש לדעת- מדובר במכון "קומפי בדק" בכרמיאל. בזמן בדיקת הגובה הבוחן שלף נתונים מתוך רשימה (כנראה ערכים מותרים בהתאם לטבלת דגמים) ולפיה קבע שישנה חריגה של 10 מ'מ. לדבריו, גם אם רכב מגיע אליו עם אישור הגבהה ממתקין מוסמך, אך המדידה שלו מראה על חריגה, הרי שהוא לא מעביר את הרכב. לא ברור לי מי סיפק את טבלאות הערכים ומהי נקודת היחוס של הערכים הללו: נהג בודד ברכב/חמישה נוסעים על ציודם וכיו'ב. בבית, ברגע שביקשתי מארבעה חברים לשבת ברכב, הצלחתי לקזז את הסנטימטר הבעייתי. אודה באם יש למישהו הפנייה לטבלאות לפיהן עובדים המכונים. ברור לי שכדאי לי בכל מקרה לבצע כעת את תהליך הרישום, אך אני לא מעוניין לבצעו פעמיים בשל מדיניות עמומה או יוזמות מקומיות של בוחנים.
אבל האם זה נכון שלא הופיע ברישיון אישור הגבהה?
בזאת צריך לטפל בדחיפות.
אם זה הוסר ועדיין יהיה ההבדל של ס''מ בודד - כנראה אפשר לנסות להוסיף עוד 100-200 ק''ג לתא המטען.... לאחר שאתה יודע מה צריך להיות הגובה, אפשר להתאים את המשקל תוך כדי בדיקה של הגובה.
החל ממרץ 18 אתה נדרש להציג אישור הגבהה ברישיון או בנספח. לכן אין קשר לכך שבשנים קודמות הצלחת לעבור טסט בלי אישור.
יש לנו תת-פורום לנושאי רישוי 4x4 ויש גם המון מידע בנושא.
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
טוב, אני אגש לעבור את התהליך עד לגזירה הבאה.
למען בעלי ההגבהות שמופיעות ברישיון (וגם לאלו שבדרך) כדאי לקחת בחשבון שהרישום לא מבטיח מעבר אוטומטי ואולי באמת כדאי להעמיס את הרכב ליתר ביטחון. מאחר ויש לי מצלמות ברכב ניגשתי לבדוק באם השיחה עם הבוחן הוקלטה ואכן כך. הבוחן אומר בהקלטה שמותר בפטרול הגבהה של 55 מ'מ ואילו אצלי יש 60 מ'מ ולכן גם אם היה רישום כנדרש ברישיון הרכב הוא לא היה מעביר. לטענתו, הורידו לו מהכביש 3 רכבים שאותם העביר בטסט ושחרגו בסנטימטר מהמותר. כולם היו עם אישור חוקי ברישיון. לא ברור לי מי הוריד לו את הרכבים לאחר הטסט. אולי ביקורת של משרד התחבורה, אולי על ידי ניידות בטיחות שמוצבות בכבישים ובודקות רנדומלית רכבים שונים. בכל מקרה, מוטב לקחת את הדבר בחשבון לפני הגעה לטסט.
לצערי הפתרון הטוב ביותר הוא לתת למוסך המטופל להעביר את הטסט.
לצערי 2 - שווה לברר לפני הטסט האם המכון אליו רוצים לגשת ידוע הבעייתי עבור ג'יפים.
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
RT4
תודה לכל המגיבים. למי שביקש לדעת- מדובר במכון "קומפי בדק" בכרמיאל. בזמן בדיקת הגובה הבוחן שלף נתונים מתוך רשימה (כנראה ערכים מותרים בהתאם לטבלת דגמים) ולפיה קבע שישנה חריגה של 10 מ'מ. לדבריו, גם אם רכב מגיע אליו עם אישור הגבהה ממתקין מוסמך, אך המדידה שלו מראה על חריגה, הרי שהוא לא מעביר את הרכב. לא ברור לי מי סיפק את טבלאות הערכים ומהי נקודת היחוס של הערכים הללו: נהג בודד ברכב/חמישה נוסעים על ציודם וכיו'ב. בבית, ברגע שביקשתי מארבעה חברים לשבת ברכב, הצלחתי לקזז את הסנטימטר הבעייתי. אודה באם יש למישהו הפנייה לטבלאות לפיהן עובדים המכונים. ברור לי שכדאי לי בכל מקרה לבצע כעת את תהליך הרישום, אך אני לא מעוניין לבצעו פעמיים בשל מדיניות עמומה או יוזמות מקומיות של בוחנים.
שתי הודעות מעל (בהודעה #7) התייחסתי לטבלאות האלו.
יש איזה שרשור אין סופי על הגבהות, באחת ההודעות יש גם את הנספח ואת כל הסיפור מי אחראי לטבלאות
[emoji848] עוד דקה דרור נכנס לשירשור ושוב מתחילים עם אמרתי לכם , הגיפוקליפסה, וכמה חברה שצריכים לרוץ ערומים .....
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
הוא לא צריך. נתת את התקציר בשבילו. הדיון יכול להמשיך להיות מעשי, כזה שעוזר לפות"ש.
תרומתי הצנועה לפות"ש - קישור לרשימת המתקינים המורשים:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/104051
מצא את הקרוב למקום מגוריך. הוא זה שיכול לפתור את הבעייה שלך, לפי המצב שתיארת, בלי קושי מיוחד.
אני באמת לא צריך, כי אמרתי לכם כבר מזמן שאישור ההגבהה לכשעצמו לא יפתור לכם שום בעיה.
וממש לא משנה עד כמה המתקין המורשה שלכם מקצועי והגון.
עדיין תידרשו לכל מיני תעלולי העמסות ופריקות וגם תפילה קצרה שהרב-בוחן קיבל מאשתו בלילה פינוק מיוחד, בהחלט לא תזיק.
הכל חארטה.
על מה אתה מדבר? לפותח השרשור אין - אני חוזר - אין - אישור הגבהה.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
כן אבל הוא טוען שגם עם היה לו הוא לא היה עובר עקב מדידה של הבוחן ( 60 ממ במקום 50 ממ ).
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
ואני טוען אחרת.
הנסיון המצטבר תומך בטענה שלי, הוא פשוט לא ניסה.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
מה זה קשור? למה אתה מערב פה עובדות?
רודפים אותנו, מה פה לא ברור?
:-) :-):-)