רכשתי טרופר בנזין אני רוצה לעשות ישור קו בכל הקשור לשמנים ואני רוצה עכשיו לעשות טיפול יסודי לגיר אני ישמח אם מישהו יסביר לי איך אפשר להוציא את כל השמן מהטורק ומהגיר
תודה לעוזרים
Printable View
רכשתי טרופר בנזין אני רוצה לעשות ישור קו בכל הקשור לשמנים ואני רוצה עכשיו לעשות טיפול יסודי לגיר אני ישמח אם מישהו יסביר לי איך אפשר להוציא את כל השמן מהטורק ומהגיר
תודה לעוזרים
dhdh
אתה לא יכול. אתה צריך משאבה. אתה יכול לקנות משאבה אבל יותר פשוט זה לעשות את החלפת שמן הגיר במוסך.
עם זאת! שתדע שהחלפת שמן גיר זה הימור רציני. 90% שבהחלפת השמן אתה תגרום לנזק כלשהו לגיר או שתוריד את זמן החיים שלו בהרבה.
אם אין בעיה או איבוד שמן, אל תיגע. פעמיים החלפתי שמן בגיר של הג'יפ שלי, בפעם השניה נשבעתי שלעולם לא עוד. אכלתי סרטים ובמזל זה הסתדר לבד. הייתי בדרך להחלפת גיר כשהוא חזר לעצמו.
גיר זה רכיב שנוגעים בו רק אם הוא תקול.
אולי תסביר קודם מדוע אתה רוצה לעשות זאת? יש בעיה משמעותית בגיר?
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
אני לא יודע מה המצב של השמן אם הוא שרוף או טוב כמו שרשמתי אני רוצה ליישר קו עם כל השמנים באוטו
- - - Updated - - -
יש לי שעון חום לשמן גיר ויש קטע אם נוסעים 80 לפני שהוא מכניס את ההילוך האחרון החום ממש מטפס לאיזור ה 100 120 ואיך שניכנס ההילוך האחרון רואים את החום ממש יורד לאיזור 75-85
מאיזו שנה הרכב?
האם אחד הבעלים הקודמים הרכיב קולר גיר נוסף / משופר?
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
אז למה להחליף שמן מנוע? זה לא הימור?
אם הגיר מקרטע, לא להחליף שמן זה לא פתרון, זוץה רק הימור לדחיית הקץ עד כמה שאפשר.
אבל בא בו אדם, לא מציין שום בעיית גיר ורוצה להחליף שמן. לא צריך להפחיד אותו עם סיפורים ומעשיות של החלפת שמן הורסת את הגיר.
יש פה מספיק "בעלי מקצוע" חאפרים שמוטב להשאיר להם אמרות כאלו.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
אז אתם מכירים מישהו שיכול לעשות את זה באופן מושלם?
בעיקרון כל מוסך שמתמחה בגירים אמור להיות מסוגל לבצע.
אין לי ניסיון אישי אבל על טופ גיר בטירה ואביר הגיר שמעתי כבר כמה המלצות ממקור ראשון.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
בודדים ממוסכי הגירים מחזיקים למיטב ידיעתי משאבה שמסוגלת להוציא את השמן מהטורק.
חפש תחת אינפוזיה לגיר.
בטח רפי לין ידע גם להמליץ.
זה נידון באתר בעבר> בצע חיפוש
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
מוסך גילי בשטח בבית דגן.
אם הגיר לא מקרטע אלא תקין אני לא רואה סיבה להחליף שמן. בעבר חשבתי שזה רצוי, אבל אז הגיר שלי התקלקל אחרי פעולה שכזו שכללה הוצאה מלאה של השמן דרך משאבה, הורדת קרטר, החלפת מסננים ואטמים ושמן חדש.
אם השמן שרוף או שיש שבבים, אז הגיר די גמור. אם השמן נראה חדש ואין שבבים, אז למה להחליף?
יותר פשוט להחליף את השמן פעמיים בהפרש זמן קצר, הטורק סגור ותמיד ישאר שם שמן ולעשות אינפוזיה או מכונה מיוחדת בשביל מה זה טוב.
גיר נגמר אם לא מחליפים לו שמן לפי יצרן, אך אכן אם לא החליפו מעולם שמן וכבר יש איזה 200k קמ של ותק, אז החלפת השמן עלולה לזרז את שיפוץ הגיר לא בגלל שזה יגרום לנזק אלא בגלל שהנזק כבר שם והוא חי בשלום עם השמן הישן הסמיך והמלוכלך.
Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk
הגיר לא עושה שום בעיות.
כמו שאמרתי קניתי את הג'יפ ואני רוצה ליישר קו עם כל השמנים.
אז לפי מה שאני מבין להחליף רק שמן גיר ופילטר ואם השמן הישן שרוף לסוע איתו קצת ולהחליף שוב?
Aviv (my favorite name)
Before you are about to do something real stupid please take the trans dipstick out, wipe it with a CLEAN piece of toilet paper, take a pic of the sample and post it here.
את התשובה שאם לא החליפו את שמן הגיר אז עדיף לא להחליף שמעתי גם ממוסכים רציניים ולא ממוסכי מדרכה.
ההסבר שקיבלתי זה לא בגלל שהגיר לא תקין ורק דוחים את הקץ באי החלפת השמן, אלא שמשקעים שנדבקו במהלך השנים עלולים להשתחרר בהכנסת שמן חדש ואז כמובן הוא עלול להגיע לשיפוץ יקר...
בטרופר בנזין אין לגיר מדיד מ 99' ומעלה, שים לב שיש 2 אגני שמן, אחד קטן והשני גדול, ממליץ לך לגשת למי שמכיר גיר כזה (4L30) ולעבוד לפי הספר.
על פניו אתה מתאר מצב שנראה תקין, כי כל עוד הרכב בנסיעה ומחליף הילוכים טמפ' השמן עולה עד שהוא מגיע לנעילת ממיר שזה קורה בהילוך אחרון ואז הטמפ' יורדת קצת.
ממליץ לך להיתייעץ עם מי שיש לו רכב כזה ומכיר מקרוב איך לנהוג עם הגיר הזה, אפשר לגרום לממיר להינעל גם לפני בנהיגה נכונה, הגיר הזה גבולי לאוטו הזה ואם נוסעים עם צמיג 31 ורכב קצת עמוס אז בכלל.
צור קשר עם המוכר ובדוק איתו מתי החליף שמן ואיזה שמן, הרבה עברו לדקסרון 6 עם השנים או אחרי שיפוץ גיר.
שמן הגיר הוא מעט קורזויבי כדי לשמור את הליכלוך מומס ולא לשקוע במקומות לא רצויים ,.אחרי הרבה זמן (?) 150-200אלף קמ , הקורוזוביות יורדת והליכלוך מתחיל לשקוע , הכנסת שמן חדש תנתק את הליכלוך ממקומות שהוא שקע בהם אבל לא תמיס אותו לגמרי והוא ישקע במקומות אחרים .אם השמן לא הוחלף הרבה זמן ומצבו תקין ,כלומר לא שרוף או מיימי . כדאי/חייב לעשות שטיפת גיר כלומר לשים שמן גיר חדש לנסוע כשעה שעתיים ולרוקן , רצוי מאוד לחזור על זה פעמיים שלוש ורק אז לשים שמן חדש ,לנסוע ולהתפלל שחרית חזק .בכל מקרה סיפור יקר .
עשיתי משהוא דומה בלק 2007. יש מישהוא בת"א שעושה זאת ללא התחיבות , בצפון יש את גירומטיק .