תגובה: סדק פנימי בגוף הטורבינה
אתה תפגוש אותו בהמשך עם תתעלם ממונו.
תחליף אותו .
עידו
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
אל תתעלם, תחליף בית, אחרת הטורבינות יעבדו במהירות יותר גבוהה וישחקו מייסבים, ותגיע לעוד שיפוץ מהר מאוד.
טורבו מת !
בלוויה שלו הוא מסוגל לקחת איתו את כל המנוע
איציק
מצטרף לשאר. הסדק הזה יתפתח, והאופציה לכשל + הוצאות גדולות בהמשך היא לא קטנה.
Sent from my PH-1 using Tapatalk
למדתם בפקולטה לנביאי זעם כולכם יחד?!
מה יש לכם?
א. לדעתי הסדק הזה הוא פגם ביצור והיה שם מהיום הראשון של הטורבו, נראה מיקום קלאסי לשחרור מאמצים שמתפתחים ביציקה, (אין עומסים מכאניים על המבנה).
ב. אין לסדק הזה לאן להתפתח יותר. זאת המחיצה הפנימית וזה הולך להישאר שם.
ג. זה לא השפיע על עבודת הטורבו עד כה. לחץ הגידוש נמדד ונמצא בתחום הספסיפיקציות.
ד. אין שום סיכוי לנזק נוסף, נניח שברים שישתחררו מהאזור לכיווון המנוע...כי זה לא הכיוון, מקסימום אם תישבר חתיכה היא תלך ישר לאגזוז.
ה. (לנדב) הפוך..אם כבר מהירות הטורבינה תקטן כתוצאה מבריחת גזים דרך הסדק הזה, לא תגדל.
אם אמצא בית טורבינה בקלות ובזול, זאת אפשרות, אולי אפילו איזה טורבו פסול שנזרק הצידה יכול לעזור, מכירים מקום כזה שאוכל לברר?
שאלה נוספת, בפירוק האגזוז נגזר לי אחד משלושת הגוז'ונים, קדחתי ניקיתי והברזתי, אבל היכן ניתן להשיג כזה? (או שאתארגן על בורג פלדה כזה ללא ראש וזהו...) מצ"ב תמונה.
טל.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...a23e957a0b.jpg
שאלה.
שאלת מה לעשות בקשר לסדק. אמרו לך להחליף את החלק.
התעלמת.
אז למה שאלת אם בכל מקרה אתה לא מתכוון להחליף?
בקשר לאגזוז, יש בכל מיני בירגיות ברגים שיכולים להתאים אבל לדעתי היית רק צריך לקדוח ולשים בורג רגיל. ללא הברגה.
שאלת שאלה, וקיבלת תשובות, תעשה מה שאתה חושב אבל למה שאלת מלכתחילה אם אתה יודע את התשובה מראש?
הסדק כמו שאני רואה אותו נימצא בדיוק בחלק שהשסתום פריקת לחץ אמור ליסגור אותו משמע תהיה בריחת גזים מהאזור לכיוון האגזוז=השקעה של יותר סל"ד מנוע להאצה אבל בת'כלס הרכב לא יאיץ אלא רק יעלה סל"ד וזה אומר השפעה על סחיבה ומהירות טורבינות יותר גבוהה, זה שאתה מגיע לנתוני גדישה זהים לספרות לא אומר שהמצב בהכרח תקין, כיצד בדקת הנ"ל? צריך להשוות גדישה במאמץ וסל"ד תואם, כבר ראיתי סדקים כאלה.
אם אתה במאמץ והמנוע ממשיך לגדוש ולהאיץ אז כנראה שלבינתיים אין השפעה, זה לא אומר שאולי בהמשך לא תהיה בריחת גזים.
לשם השוואה לתקלה דומה זה ווסטגייט תקול, ניפתח ופורק לחץ מוקדם מידי מה שגורם לאותם תופעות שתיארתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
תהיה בריחת גזים מהאזור לכיוון האגזוז=השקעה של יותר סל"ד מנוע להאצה אבל בת'כלס הרכב לא יאיץ אלא רק יעלה סל"ד.
גם אני הייתי מחליף, אבל בהכרח אם המנוע מעלה סל״ד, והגיר לא בניוטרל, איך לא תהיה האצה?
אולי התכוונת שיהיה אבדן כוח בכל סל״ד נתון?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
גם אני הייתי מחליף, אבל בהכרח אם המנוע מעלה סל״ד, והגיר לא בניוטרל, איך לא תהיה האצה?
אולי התכוונת שיהיה אבדן כוח בכל סל״ד נתון?
לא בכל סל"ד נתון.
כשתרצה להאיץ, ברכב אוטומטי לתת "קיקדאון", בגיר ידני להוריד הילוך נניח בעליה, הסל"ד יטפס נניח ל 3000 אבל הרכב לא ידחוף את עצמו, ישאר באותה מהירות או אפילו יאיט, כי במקום שהטורבו יגדוש אוויר למנוע הווסטגייט מתנהג כ"פתוח" והגזים יצאו דרך הסדק או כמו בדוגמה ווסטגייט תקול.
נדב,
תסביר לי איך טכנית אם הגיר מחובר למנוע, אז יכול להתקיים מצב של עליית סלד בלי האצה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
שאלה.
שאלת מה לעשות בקשר לסדק. אמרו לך להחליף את החלק.
התעלמת.
אז למה שאלת אם בכל מקרה אתה לא מתכוון להחליף?
בקשר לאגזוז, יש בכל מיני בירגיות ברגים שיכולים להתאים אבל לדעתי היית רק צריך לקדוח ולשים בורג רגיל. ללא הברגה.
שאלתי לצורך התייעצות. לשמוע דעות נוספות. למה אתה חושב/מרמז שזה מחייב?!
כל דעה/עצה שאתה מקבל ממישהו אתה מבצע??
מה זה "אמרו לך"?? ייעצו יהיה יותר נכון, אתה לא חושב??
בנוסף, לא התעלמתי. ממש לא. דווקא התייחסתי בפירוט.
בקשר לבורג, העליתי את האפשרות לבורג פלדה כאופציה, אבל אם ניתן להשיג גוז'ון חלופי תואם, אז אני מעדיף.
טל.
כיוון נוסף, לגבי סדקים וגזים.
היכן שגזים חמים בורחים דרך סדק, יש עליה משמעותית בחום הנוצר (מכיר את זה ממנועי אופנועים עם בריחות מהסעפת או מאטמי ראש). עד אילו טמפרטורות זה יכול לעלות? לא יודע, גם ככה כל האזור רותח. אני הייתי מחליף.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
נדב,
תסביר לי איך טכנית אם הגיר מחובר למנוע, אז יכול להתקיים מצב של עליית סלד בלי האצה.
יכול להעיד על הקורה בדיסקו בלבד.
גיר ממוחשב. עובד מול המנוע. מחליף הילוך בשילוב של כמה תנאים, כשהסל"ד מול מצב מצערת הוא רק אחד מהם. מאוד ייתכן שזיהוי של "חוסר כוח" יתן לגיר להעלות יותר סל"ד.
אצלי למשל, לפני משחק עם התוכנה, היה צריך לתת הרבה גז כדי שהאוטו יתחיל להתגלגל. ממש הרגיש כמו גיר מחליק.
אבל זה דיסקו, שכידוע חייב להיות מתחכם. אין לי מושג מה הולך אצל פותש
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
לשם השוואה לתקלה דומה זה ווסטגייט תקול, ניפתח ופורק לחץ מוקדם מידי מה שגורם לאותם תופעות שתיארתי.
הגעת לתכלס...וכאן היתה השאלה באמת, טכנית, כמה?? כמה בריחה יכולה להיות מסדק כזה?
וזה בטח לא כמו ווסטגייט שנפתח. אולי פירורי אחוזים מזה..
טל.
לא נכנס לענייני בריחת גזים וביצועים, אבל זה סדק לא קטן בכלל, הוא התפתח בהדרגה ואין סיבה שיפסיק לגדול עד לכשל מלא של ההאוזינג.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
נדב,
לא הבנת אותי.... הכוונה לא לעליית סל"ד הדרגתית, הכוונה לתת טורים לסל"ד מסויים כדי לגרום לרכב להאיץ, כשגזים בורחים החוצה דרך הווסטגייט מה שקורה זה חוסר סחיבה.
תריץ לדקה השניה בערך בסירטון:
https://youtu.be/NqOQ-7lHktk
דיון מיותר ... יש סדק גדול קטן מחלפים אין לא מחלפים .
סדק בגוף כזה לא עושה טוב לשום דבר וגם יכול להדליק אש בתא מנוע וכו...כך שאין פה על מה לדון .
עידו
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
שאלתי לצורך התייעצות. לשמוע דעות נוספות. למה אתה חושב/מרמז שזה מחייב?!
כל דעה/עצה שאתה מקבל ממישהו אתה מבצע??
מה זה "אמרו לך"?? ייעצו יהיה יותר נכון, אתה לא חושב??
בנוסף, לא התעלמתי. ממש לא. דווקא התייחסתי בפירוט.
בקשר לבורג, העליתי את האפשרות לבורג פלדה כאופציה, אבל אם ניתן להשיג גוז'ון חלופי תואם, אז אני מעדיף.
טל.
תשים לב איך ענית לנו, אנחנו נביאי זעם.... כשבסך הכל כולם פה נתנו לך את אותה התשובה....
אז אולי היא לא מוצאת חן בעיניך.... וזה בסדר גמור זכותך.
זה לא מתיישב עם תשובה אחרת שלך לא מזמן בפורום אחר כאן שבה אתה טוען שאתה מטפל ברכב כראוי ומחליף מה שצריך כשצריך עם חלקים תקינים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
תשים לב איך ענית לנו, אנחנו נביאי זעם.... כשבסך הכל כולם פה נתנו לך את אותה התשובה....
אז אולי היא לא מוצאת חן בעיניך.... וזה בסדר גמור זכותך.
זה לא מתיישב עם תשובה אחרת שלך לא מזמן בפורום אחר כאן שבה אתה טוען שאתה מטפל ברכב כראוי ומחליף מה שצריך כשצריך עם חלקים תקינים.
נעלבת מהנביאי זעם? דווקא חשבתי שזה משעשע...
ואם זה בסדר גמור אז מה לא בסדר...??
ולמה אנחנו דנים בגינוני שולחן ולא במהות?
ומבחינת המהות עדיין לא השתכנעתי, אפילו לא במקצת..
טל.
1. אני בטוח שלא נעלבתי.
2. בסדר גמור שזו זכותך לעשות מה שבא לך, מה שלא בסדר זה לפתוח שאלה, לקבל תשובות, ואז להישתלח במי שכתב לך והשקיע מזמנו בלעזור.
3. ואם כבר הזכרת את המהות, אז הייתי משקיע רבע דקה במחשבה מה לעשות בעיניין הטורבו והסדק, שכן שמי שכתב לך פה אלה אנשים(לא, הכוונה לא אלי, כי מה אני מבין בכלל) עם ניסיון.
שא ברכה ידידי.