ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/conte...A8%D7%9B%D7%91
Printable View
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/conte...A8%D7%9B%D7%91
מבחן מוזר...
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
כל הכבוד, עושה הסבה להובלה בקירור.
מבחן לא מוזר בכלל.
למרות שהגילוי הנאות מחייב אותי להודות שלצרכים שלי אין שום צורך במקרר על כל הסרבול שלו. הצידנית שלי, גם אחרי הורדת הנפח הדרוש לקרחומים עדיין נותנת יחס נפח חיצוני/פנימי טוב יותר, ומספיקה לשלושה ימי טיול.
המבחן מוזר מאוד.
הוא משווה בין קטגוריות מקררים שונות וגם נעשה על ידי מישהו שאין לו כנראה נסיון קודם עם מקררים לרכב.
תצוגת הטמפרטורה על הצג במקרר ריק אינה רלוונטית.
בכלל מקרר לרכב מתנהג שונה ממקרר ביתי מאחר ואין בו אוורור שמפזר את האוויר הקר ומקרר את המוצרים.
המבחן לא מבין את הנקודה הזו אפילו.
אחת הנקודות החשובות במבחן מקררים היא צריכת הזרם. לא בוצעה בכלל.
ניקוי תא המקרר וניקוז. לא נבדק.
פירוק הדלת וחסינות הצירים נבדק בקושי.
נתון נוסף הוא דווקא היכולת לקרר תחת עומס חום חיצוני- גם זה לא בוצע.
מגוון המקררים כלל מקררים מקטרויות שונות שהמכנה המשותף היחיד בינהם הוא הנפח ושהם משווקים על ידי איש שטח.
אחד המקררים המובילים בעולם הוא ה ARB שמקומו נפקד באופן קבוע.
כמי שקרא כמה מבחני מקררים בטרם רכש ARB אני מאוכזב.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אני דווקא כמי שלא משתמש במקרר באוטו, רואה שהדבר היחיד החשוב בו הוא שיקרר, וישמור על קור.
מה שאייל בדק אלו הפרמטרים האלו - ודווקא מוצא חן בעיני המיקוד ולא בירבור על שלל נתונים לא חשובים כמקובל אצל המכורים לדיבורים על מקררים. מה יועיל מקרר שקל לנקות אם הוא לא שומר על קור בחנייה בלילה?
לגבי ה ARB - אתה כנראה צודק ומקומו נפקד. מן הסתם מסיבות לוגיסטיות.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
כשתצטרך לנקות מיץ מקררים מצחין אחרי טיול תבין כמה חשוב למשל פקק ניקוז או שיש לידית המקרר מצב שבו המקרר נשאר פתוח מעט בשביל אוורור.
נקודת הגישה במבחן היא הנקודה שלך של מי שטרם התנסה במקרר.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אני מסתייג מהקביעה שגולדסטאר היא לא ממש בירה.
חסר גם המקררים של קינן שנפוצים, מוכחים בשוק המקומי לא מעט שנים, ובמחיר אטרקטיבי.
אני כן חושב שסוגיית האנרגיה כן חשובה.
זה ההבדל בין מקרר שאפשר לחיות איתו עם מצבר יחיד ובין כאלו שדי מחייבים מצבר שני,על כל המשתמע מכך.
אני בטוח שיש מי שההבדל הזה מהווה גורם משמעותי בשיקולים.
אנשים שהולכים לאיבוד/איך כוח לברור את השורות התחתונות מהשרשורים הטכניים.
לדעתי מדידת טמפ המים דווקא מתרגמת יפה את ההבדל בין התצוגה והטמפ בפועל של מוצר.
אם כי אצלי במקרר, כשהוא מציג מינוס, אכן נוצר קרח.
איל,
לא מצליח לראות מצב שאתה מקבל יחס נפח/אחסנה טוב יותר עם צידנית איכותית וקרחומים ומצליח לשמר אוכל שצריך קירור.
עזוב אותך ...
אייל והצידנית זה כמו אתה והבנזיניה ..
מתכחש מתכחש ... עד שמתייבש.
ואז יום אחד יפקחו עיניו ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
כל המקררים שכאן יכולים לעבוד גם ברכב עם מצבר יחיד, בגלל ההגדרות של מנגנון cutoff זה אמור לשמור על המצבר, אבל לאורך זמן, זה יפגע בחיי המצבר במידה והוא לא מצבר פריקה עמוקה .
#המדען_המטורף
אתה מוזמן לבוא להתרשם. ואפילו לא עם קולמן אקסטרים.
והצידנית יורדת בעצירות ומגיעה עד מתחת לעץ/שולחן שאוכלים בו. מקרר לא יודע לעשות את זה.
נכון, אני לא עושה קמפינג של שבוע, ואני לא מבשל "על האוטו".
מצד שני, אני לא עבד של האוטו, ואין לי מערכות סופר מתוחכמות שמטרידות את מנוחתי. כשיש טיול, ציוד טיולים עולה על האוטו, וכשאין טיול, הוא רכב ריק, סטנדרטי לחלוטין, שמשמש להגיע לעבודה ולהוציא ילדים מהגן.
ואגב,
גם אם היה לי מקרר, לא היה מעניין אותי מה הצריכת זרם שלו. בלילה הייתי מנתק אותו מהחשמל ומחבר חזרה בבוקר.
כן היה מעניין אותי הגודל, המשקל, יכולת הקירור האמיתית והיכולת לשמור על טמפרטורה.
פתח ניקוז זה חשוב, אבל מקרר שהיה עולה לי חמש מאות שח פחות, גם בלי פתח ניקוז היה זוכה.
רובסטיות זה אכן דבר חשוב, מניח שאפשר להוסיף התרשמות "מהעין". או תגובות של אנשים שמחזיקים אחד ומוכנים לשתף מנסיון לאורך זמן.
אני מניח שיש יותר לקוחות שלא נכנסים לקרביים של המקרר, מאשר כאלו שכן. ולהם מספיק לדעת תוך כמה זמן המים בבקבוק התקררו, ותוך כמה זמן הם התחממו.
בקיצור,
לא מבחן מוזר.
אני מתלבט אם לענות.... אבל בכל זאת.
לא אני ערכתי את המבחן אלא אייל, אדם שלמיטב ידיעתי יש לו שני מקררי רכב יותר מאשר לי. אז המבחן הוא מנקודת המבט שלו, לא שלי.
לגבי המיץ מקררים..... בדיון אחר ניסיתם לשכנע את אנשי הצידניות לעבור למקרר כי אין יותר מיץ צידניות מצחין. הבנתי. זה בגלל שבמקומו יש מיץ מקררים מצחין.
ולגבי צריכת הזרם - בלי שמדדתי, אני מוכן להתערב שלכל המוצרים נצילות חשמלית דומה, וזה שמבודד יותר יצרוך פחות חשמל. זה בערך אחד לאחד. לדעתי האישית מקרר צריך להיות מכובה בלילה. מי שמשאיר אותו דולק על מצבר ההתנעה היחיד שלו, שיידאג למקרר מבודד היטב במקום לנטר הבדלים של מיליאמפרים בין מקררים שונים. ההבדלים אם ימדדו יהיו קטנים מדי כדי להסיק מהם משהו. שתי פתיחות דלת יבזבזו יותר חשמל מהמצבר מאשר ההבדל בין מקרר א לב. אבל כאמור, זה אני, שעדיין חי טוב בטיולים עם ואפילו בלי צידנית.
אסף.
בדיוק.. כדי לא להיות ״עבד״ של המקרר, אתה צריך לדעת שהרכב יניע בבוקר.
לכבות מקרר בלילה זה סוג של ״עבד״ כי נכנסה לך פרוצדורה נוספת, ואצה מפספס את הפואנטה של המקרר.
אני מדליק ביציאה מהבית ומכבה בכיבוי בחנייה ליד הבית.
בשביל זה אתה צריך לדעת שהמקרר לא ירוקן לך את המצבר בלילה.
כמו תמיד,
כלי עבודה איכותי גם חוסך כסף וגם נותן שקט.
היה לך מקרר ברכב?
ההבדל הזה - של אמפרים שלמים - כמו שכתבתי קודם יהיה מהבידוד, לא מהנצילות החשמלית - לכן זה ששומר על קור יהיה זה שצורך פחות חשמל לאורך הלילה. הנצילות החשמלית לא תהיה שונה. ב'רגעי' אם תראה הבדל זה יהיה זניח.
לא צריך מדידות כדי להגיע למסקנה הזו. ולא, לא מדדתי.
אסף.
גולדסטאר זו לא בירה.