חלאס, רוצה לנתק. לא צריך את המערכת. צריך שלטים חדשים וזה יקר אש.
האם מסובך לנתק?
יוחנן.
Printable View
חלאס, רוצה לנתק. לא צריך את המערכת. צריך שלטים חדשים וזה יקר אש.
האם מסובך לנתק?
יוחנן.
הכל ייחסי בחיים.
קח בחשבון שיש ניתוק אחד או שניים שצריך למצוא אותם ולהחזיר את החיבור המקורי- אחרת לא יניע לך.
( כבר יצא לי להוציא 40 קלימטר חיווט מיותר ולגלות שהטנדר לא מניע)
חייבים לוודא שהוצאת הכל הכל ולא נשארו מצברי גיבוי ומשדרים מוסלקים כאלו ואחרים.
זה לפרק חצי אוטו...
אבל יעשה לך שקט נפשי.
מתקינים יסודיים ינקו לך את הרכב מהאיתוראן בפחות זמן משיקח לך.
תגדיר יקר אש .
אם תרצה לפרק בפרטי נסביר לך
כשאתה מפרק משהו שלא אתה התקנת צריך הרבה זהירות וסבלנות.
לפני הפרוק מבטלים את הניתוק ורק אותו (עושים מעקף - או חוזרים לחוטים המקוריים).
תוך כדי הפרוק , אחרי כל הוצאה של אלמנט, תניע את הרכב, כך תדע בדיוק לאן לחזור אחורה ולא לעמוד מול אוסף של חוטים שלא מניע.
מערכת איתוראן בנויה מכמה תת מערכות, יחידת השלט רחוק, קודנית, משדר RF, משדר סלולרי, עלוקות וכו, תלוי בסוג ההתקנה שקיימת ברכב.
אגב אם הבעיה רק בשלטים - הדגם עם המספרים, לא חייב מקוריים- ניתן לקודד שלט רגיל לפתיחה וסגירה. ואז זה לא יקר אש.
דבר עם גיתאי. אדם שמבין דבר או שניים במכונאות ובצמות חשמל. גם הוא עמד מול שאריות של טרופר עם קילוגרמים של חוטים שהוא פירק, והשתגע. בסוף הוא פתר את הסוגיה אבל לא כל אחד יהיה מסוגל להשקיע כל כך הרבה אנרגיה ונבירה בקרביים ובספרות טכנית כמוהו.
אני מצטרף לקריאה לעשות את זה לאט לאט ובזהירות. ולתעד מאיפה פורקו כל חוט וקופסה.
אם זה היה לנדרובר (לא ציינת), הייתי שולח אותך לרמי, שיודע בדיוק איפה העלוקות האלה ;) מחברים את העלוקות והמשדרים שלהם.
אני נתתי לחשמלאי תותח, עלה 250 ש"ח, אחד הדברים היותר מועילים שעשיתי.
דניאל
כל המערכת, קודנית, חיישנים, rf, שלט, מטרתה אחת לנתק/לשלב את מעגלי המפסק הראשי (הסוויצ'..), אני הייתי צריך רק לחבר מחדש את המעגל המקורי שנותק ולהעיף קיבינימט את כל הגישפט של האיתורן מהרכב והכל עבד פרפקט. חוץ מהחלונות...והנעילה המרכזית...מסתבר שהיו עלוקות גם על אלה...חיבור מחדש של החיבור המקורי גם שם והכל חזר לעבוד נפלא.
היה כיף.
טל.
תודה למגיבים.
בסבלנות שלי, אלך למומחה.
מזדה bt50 מושב פצאל בבקעת הירדן.