שלום.
מתלבט על רכישת ג'יפ ראשון.
אשמח להציג פה את השיקולים שלי ולקבל עצות/שיקולים מנסיונכם:
תקציב: 90K.
יעוד: רכב משפחתי- שיכול לשמש לנסיעות של 2 הורים ו3 ילדים כרכב בודד במשפחה- כלומר גם לנסיעות היום-יומיות המנהלתיות וגם לטיולים ונסיעות בשטח. אנחנו מטיילים הרבה יחסית- סביב 2 סופי שבוע בחודש- כל פעם ליומיים-שלושה בשטח והבנו שמה שמגביל אותנו הוא בעיקר היכולת להכנס רכוב לשטח ולחצות מכשולים שרכב פרטי לא יכול לעבור. לכן- אין לי שום רצון שהרכב יהיה מפלצת שתעלה כל מעלה אלא עד שבילים ומעלות בינוניים. מדגיש: העבירות היא לא הדגש המרכזי כאן, אלא היכולת להכנס למעמקי השטח (ולצאת..).
מבחינת הנסועה השנתית- אני מעריך שהרכב יסע סביב 1500 ק"מ בחודש.
אנחנו מכוונים לרכב שיצליח להכיל משפחה של 5 נפשות על כל ציודן לטיולים של 3-4 לילות בשטח.
אנחנו גרים במרכז הארץ כך שצריך שיהיה אפשר לנסוע ברכב בצורה בטיחותית עם המשפחה עד לערבה/נגב/מדבר יהודה מבלי לשבור את גבם של הילדים הקטנים.
בהתחלה התכוונתי להשקיע סכום הרבה יותר נמוך ממה שרשמתי למעלה ולאחר סקירה של מה שלשוק יש להציע, בהתחלה די התכווננתי על איסוזו טרופר ארוך. אני חושב שהגודל שלו מכוון למה שאני רוצה והעלויות שלהם משנתונים של סביב 2003-2004 התאימו לתקציב שלי. אבל אז נרתעתי מקניית רכב בן 15 שנה עם 300K קילומטר בממוצע.
אז העלתי את התקציב, וחזרתי לחפש. (למרות שאני מודה שהטרופר ממש משך את העין...).
ובינתיים חשבתי על כמה אופציות:
1. סובארו XV.
2. סובארו פורסטר.
3. מיצובישי אאוטלנדר.
השאלות שלי:
1. כל אחת מהאופציות שהעלתי להבנתי אולי יענו על הדרישות המנהלתיות שלי אבל אשמח לשמוע ממכם על היכולות שלהם בשטח- האם מתאים לי?
2. האם יש לכם רעיונות לדגמים אחרים?
אשמח מאוד לשמוע דעות ועצות.
תודה רבה.