תגובה: היילקס ישן או שאני טועה?
זמן זה דבר יחסי , ארוך/קצר. לפי חשבוני ,ויתקנוני אם טעיתי , ההיילקס הישן ביותר שיובא לארץ עם 2 חיים היה 93. זה משאיר אותך עם עוד 4 שנים לפחות עד שיגיע למצוות/אספנות. עד אז זה רכב מיושן עם 2 טסטים בשנה. אני מהסיבה הזו של 2 טסטים , שלא מסוגל נפשית , הקפאתי ל-87/88 , 4 שנים + את הרשיונות (היה לי דימקס מהעבודה ) , עד שיגיע למצוות/אספנות. תחליט אם אתה רוצה להיכנס למסלול של 2 טסטים בשנה.
מנסיון כבעלים של היילקס כזו:
שם לרגע את נוחות הנסיעה והשימושיות.
- גניב מאוד
- שני טסטים בשנה
- אגרה וביטוח של מסחרי
- בוחני תנועה בדרכים
- אזורים שאסור להכנס אליהם ועוד יתרחבו
- לעבור טסט...
בטוח יש עוד כמה קשיים.
ומצד שני.. בכל נסיעה בשטח אני מבין למה קניתי אותו...
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
לך על דור שישי, תחילת שנות אלפיים. אז אין סרן חי, מצד שני יש קצת יותר מנוע, ויש יותר היצע, הוא לא מבוקש כל כך כמו הדור 5 עם סרן קדמי חי, ואתה עדיין לא עם שני טסטים.
מבחינת עבירות יש נעילה אחורית מקורית, ולסרן הקדמי יש לוקרייט בקלות ובזול. צמיגי 31 יש להרבה כלים ברשיון.
אתם מפספסים את העיקר - אמיר צריך הצדקה מאיתנו לקנות רכב שהוא יהנה ממנו בשטח, אז קבל: קנה מה שעושה לך טוב, ממילא אתה הנהג העיקרי ברכב, קנה מהלב :)
תודה כולם, הנה קצת מענה -
אין לי בעיה עם הטסטים ואפילו חלילה עם השוטרים, הרכב יהיה הכי קרוב לרגוע שיש ועם רישוי מלא ככל האפשר. נכון שאין חסינות ואני אפילו יודע על עמדה קבועה בכניסה למודיעין אבל עדיין, זה המחיר שאני מוכן לספוג.
גניבות - מבין ועדיין... נשים ברזלים שיאטו ויבאסו את בני הבליעל... נחביא אם אפשר.
נמרוד, חרף מה שטענתי בפסקה הראשונה, שנתונים שיהיו על גבול ה20 שנה יביאו אותי לעשור של טסטים כפולים לעומת שנים בודדות, האם היתרונות של הרכב מצדיקים?
ביטוח לא מדאיג אותי כלל.
נסעתי ונהגתי ברכב כזה בעבר במספר הזדמנויות, אני גם מגיע מעולמות הסמוראי והויטרה, לא רכבי מירוץ ולא אמריקאים מפנקים...
נדב צודק, אני מחפש הצדקה, אבל לא בכל מחיר. צריכת הדלק והבלאי הן שמדאיגות אותי בעיקר, נסועה של מעל 100 ק"מ ליום לרכב ישן כזה, מה דינה?
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
מה זה 100 קילומטר לעומת המיליון שהוא כבר עשה?
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
לפני 3-4 שנים בערך הייתי באותו חיפש.
התקציב היה 45 ועדיין לא מצאתי ההיילקס ראוי.
כולם היו שבורים, לעוסים ומלאי קומבינות. זה אכן אוטו אגדי באמינות שלו וזו הסיבה היחידה שיש עוד כאלו נוסעים אבל הם במצב רע ברוב המוחלט של המקרים.
מעבר לכך גם אני הגעתי מהסמוראי ועדיין כל סיבוב על אחד כזה, אטמוספרי או לא ביאס לי את התחת בגלל האין מנוע.
אחרי שנשברתי מהיילקס ופתחתי את הראש לעולם ה-SUV המצב והאופציות כבר היו שפויות יותר.
ועדיין, בתקציב שלך, רכב בן 15-20 כרכב עיקרי לנסיעה של לעבודה זה בעייתי. אם אתה מוכן לחיות עם ההשלכות וברור לי שאתה מכיר אותן אז יאללה.
תסתכל בלוחות על פאגרו 2.8 ידני, יש אחד 98, נעול כפול בתקציב שלך ומניסיון זה אחלה אוטו לטיולים [emoji12]
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
יופי, מתקדמים :)
ועכשיו לשאלה הממקדת הבאה: האם אתה רוצה את ההילקס (או איזו עגלה שלא תבחר) איתך בכל מקום (כי אתה אוהב לנהוג בו או כי אתה רוצה את הזמינות של ירידה לשטח בספונטניות בפקק או כל תירוץ אחר), או שבא לך שיהיה לך רכב שטח כזה לטיולים וליומיום היית מעדיף להתנייד עם פרייבט או אופנוע ?
ותענה לשאלה הזו לפי הכיף ולא לפי אילוצי תקציב ...
אם אתה רוצה להתנייד על ההילקס ביומיום, שא ברכה וסע לשלום.
אם אתה מעדיף נוחות של פרייבט או לחילופין חופש מפקקים עם אופנוע, אפשר להמשיך ולחפש את המודל הכלכלי שיאפשר את זה. הנסועה הצפוייה שלך גבוהה ורכב חסכוני יחזיר את עצמו מהר יחסית...
אני מתנייד על היילקס ביומיום, שנת 97. צריכת הדלק בהחלט נסבלת (1 ל10 בקלות בחורף ו1 ל9 בקיץ). עם נסיעה של 100 קמ כל יום עלויות אחזקה עלולות להציק.
הבעיה אצלך שכל הנסיעות במרכז ובפקקים... אני מאד נמנע מלרדת למרכז עם הטנדר , ואצלי האלטרנטיבה לזה היא רכבת.
האמת שעל קו מודיעין-הרצליה, עדיף רכבת בשגרה, וכשצריך יהיה את ההיילקס זמין, לא נשמע לי סידור רע כל כך ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
האמת שעל קו מודיעין-הרצליה, עדיף רכבת בשגרה, וכשצריך יהיה את ההיילקס זמין, לא נשמע לי סידור רע כל כך ...
טעות בידיך.
א. אין רכבת ישירה להרצליה אלא עצירה והחלפה.
ב. לא מדובר בהרצליה נטו אלא במקום סמוך להרצליה שאליו אין רכבת.
ג. תחנת הרכבת רחוקה מאד מהמשרד, כמעט ברמה של לשקול להשאיר שם טוסטוס...
אגב אופציה שנלקחה בחשבון גם כן אבל לא פרקטית, גם לא אופניים חשמליים/יות.
לענייננו -
התנועה תהא מ443 על כביש 6 ברובה, גם אם בנתיב הימני בלבד ומשם לכביש 5 ועוד קצת. לא נכנס כמעט לסבך עירוני מורכב כמו פיתוח או תל אביב.
אשמח להבהרה על ההערה של החבר לגבי התחזוקה - תגדיר מציק...
אני טיפוס שמקפיד על טיפולים בזמן ואף מחמיר מכך, חלפים מקוריים ונוזלים איכותיים בלבד או משופר איפה שהוכח שמועיל.
נדבר רגע על הגנרלית - אופנוע לא יעבור בקלות עד כמעט הטלת וטו בגלל הנסועה, טנדר יעבור בקושי אבל יעבור כל עוד אשמור על התקציב ולא אשתולל עם שדרגת נפוצה וטיולי שבירה, פרייבט ירדים אותי, דאציה/xv לא בתקציב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
לפני 3-4 שנים בערך הייתי באותו חיפש.
התקציב היה 45 ועדיין לא מצאתי ההיילקס ראוי.
כולם היו שבורים, לעוסים ומלאי קומבינות. זה אכן אוטו אגדי באמינות שלו וזו הסיבה היחידה שיש עוד כאלו נוסעים אבל הם במצב רע ברוב המוחלט של המקרים.
מעבר לכך גם אני הגעתי מהסמוראי ועדיין כל סיבוב על אחד כזה, אטמוספרי או לא ביאס לי את התחת בגלל האין מנוע.
אחרי שנשברתי מהיילקס ופתחתי את הראש לעולם ה-SUV המצב והאופציות כבר היו שפויות יותר.
ועדיין, בתקציב שלך, רכב בן 15-20 כרכב עיקרי לנסיעה של לעבודה זה בעייתי. אם אתה מוכן לחיות עם ההשלכות וברור לי שאתה מכיר אותן אז יאללה.
תסתכל בלוחות על פאגרו 2.8 ידני, יש אחד 98, נעול כפול בתקציב שלך ומניסיון זה אחלה אוטו לטיולים [emoji12]
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
תודה צחי, לא מתקרב לפגרו בשלב זה. אם כבר אז טנדר מיצובישי וגם שם אני חרד לעלויות החלפים והטיפולים בשילוב בעלים מזלזל....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
יופי, מתקדמים :)
ועכשיו לשאלה הממקדת הבאה: האם אתה רוצה את ההילקס (או איזו עגלה שלא תבחר) איתך בכל מקום (כי אתה אוהב לנהוג בו או כי אתה רוצה את הזמינות של ירידה לשטח בספונטניות בפקק או כל תירוץ אחר), או שבא לך שיהיה לך רכב שטח כזה לטיולים וליומיום היית מעדיף להתנייד עם פרייבט או אופנוע ?
ותענה לשאלה הזו לפי הכיף ולא לפי אילוצי תקציב ...
אם אתה רוצה להתנייד על ההילקס ביומיום, שא ברכה וסע לשלום.
אם אתה מעדיף נוחות של פרייבט או לחילופין חופש מפקקים עם אופנוע, אפשר להמשיך ולחפש את המודל הכלכלי שיאפשר את זה. הנסועה הצפוייה שלך גבוהה ורכב חסכוני יחזיר את עצמו מהר יחסית...
מעבר למה שכתבתי מעלה -
האידאל יהיה אופנוע דוש/סקרמבלר עבורי ורכב שטח לשימוש כפרייבט לאישה ביומיום כמו רקסטון או אפילו xv/duster
לצערי זה לא ישים כרגע ולכן אני פונה לטנדר עבורי ופרייבט עבורה. כי אם כבר לפנות לשטח, אז שיהיה פוטנציאל גבוה להתקדמות בעתיד.
מהכרות מקרוב עם היילקסים של חברים (עד 97) וחלקים של היילקסים שמסתובבים פה ושם...היילקס הוא ממזמן לא האגדת אמינות שהיה פעם.
ואני לא מדבר על רכבים קיצוניים...
זה לא רכב זול או קל לאחזקה, החלקים בפירוקיות נעלמו והיום רוב החלקים מתנקזים לשניים-ארבעה אנשים שדורשים מחירים גבוהים.
היכולת להביא מארה"ב יורדת בגלל המכס/משרד התחבורה
ושלא נדבר על המחיר שלו ביום יום.
לדעתי - אם אתה לא מנצל את היכולת שלו להגיע רחוק מאוד בשטח, ואתה לא מתכוון לנצל את היכולת העמסה שלו כטנדר - אין שום סיבה לקנות את הרכב הזה.
שלא נדבר על זה שדורון/חנן לא מייצגים בכלל את השוק ורוב ההיילקסים שבורים ברמה כזאת או אחרת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
טעות בידיך.
א. אין רכבת ישירה להרצליה אלא עצירה והחלפה.
ב. לא מדובר בהרצליה נטו אלא במקום סמוך להרצליה שאליו אין רכבת.
ג. תחנת הרכבת רחוקה מאד מהמשרד, כמעט ברמה של לשקול להשאיר שם טוסטוס...
אגב אופציה שנלקחה בחשבון גם כן אבל לא פרקטית, גם לא אופניים חשמליים/יות.
לענייננו -
התנועה תהא מ443 על כביש 6 ברובה, גם אם בנתיב הימני בלבד ומשם לכביש 5 ועוד קצת. לא נכנס כמעט לסבך עירוני מורכב כמו פיתוח או תל אביב.
ואיך אתה חושב לעבור מכביש שש להרצליה ?
גם 5 וגם 531 סובלים מפקקים קשים בכיוון הזה בשעות העומס
לא כתבת כמה רחוק המשרד מהרכבת ובעיקר מה התוואי - יש קלים ויש מסוכנים. החלפת רכבת זה לא סיפור ובמקרה הזה אפילו לא צריך להחליף רציפים אם תחליף בשלום בבוקר ובאוניברסיטה בערב. ואופניים חשמליים מתקפלים אפשר להעלות לרכבת בכל שעה.