בעקבות סיירי חטיבת הנגב מבאר שבע לאום רשרש - 21-23/04/19 - מוזמנים להצטרף
בחול המועד פסח 21-23/4 יוצאים למסע בעקבות סיירי חטיבת הנגב מבאר שבע לאום רשרש (אילת)
אתם מוזמנים להצטרף :)
מחכה כרגע לאישור סופי של החמ"ל בנוגע לשטחי אש
תגובה: בעקבות סיירי חטיבת הנגב מבאר שבע לאום רשרש - 21-23/04/19 - מוזמנים להצטרף
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
omri_t
קצת פרטים... משהו....
כרגע 4 ג'יפים (עוד יחזירו תשובה)
ביום ראשון נפגשים באנדרטת חטיבת הנגב בבוקר
כניסה לשטח מאשלים דרומה
ירידה של מעלות רמון וערוד
נקודת לינה נחל אלות
יום שני ממשיכים להדרים בצידו המערבי של הנגב עד לנחל צניפים
יום שלישי נגיע לאילת ונסיים בחוף באנדרטת דגל הדיו
תגובה: בעקבות סיירי חטיבת הנגב מבאר שבע לאום רשרש - 21-23/04/19 - מוזמנים להצטרף
אם יורדים את מעלה רמון אז ממשיכים לנחל ערוד, מעלה ערוד הוא חליפי למעלה רמון
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
אם יורדים את מעלה רמון אז ממשיכים לנחל ערוד, מעלה ערוד הוא חליפי למעלה רמון
לאחר ירידה של מעלה רמון ממשיכים במגמת ירידה לנחל ערוד
המעלות לא חופפים
הפוך, אחרי שיורדים את רמון, ממשיכים לערוד במגמת עלייה ...
ואפשר גם לצאת דרומה במפער פיטם - פחות מוכר ולא פחות יפה :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
הפוך, אחרי שיורדים את רמון, ממשיכים לערוד במגמת עלייה ...
ואפשר גם לצאת דרומה במפער פיטם - פחות מוכר ולא פחות יפה :)
נעלה ונרד :)
חניון הלילה נמצא בנחל מתחת להר עידו
עניין לא חסר במסלול
יאלה תצטרפו :)
זה בסדר, אני מניח שגם הסיירים של חטיבת הנגב לא היו סגורים לגמרי על המסלול כשיצאו לדרך :D.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
זה בסדר, אני מניח שגם הסיירים של חטיבת הנגב לא היו סגורים לגמרי על המסלול כשיצאו לדרך :D.
אם אני לא נכנס לויכוחים מיותרים על המסלול זה ממש לא אומר שלא סגורים על המסלול
מצחיק קצת להעביר ביקורת על מסלול בלי לראות אותו
חיוך משיג יותר :)
ארז,
ממש אין ביקורת ואפילו יש הרבה הערכה על היוזמה והנכונות לשתף ולהזמין את כולם להצטרף.
עקרונית לפי מיטב ידיעתי, בהחלט ייתכן שאני טועה, השם מעלה ערוד מתייחס לדרך הקלה יחסית שבין הכביש ליד בורות לוץ ועד לצומת ממנה אפשר להמשיך למכתש (משם אתם תגיעו) או להמשיך דרומה לכיוון נחל ערוד.
בהחלט הבנתי את המסלול שאתה מתכוון לנסוע בו, אתה גם מוזמן להעלות לכאן לטובת כולם.
ממליץ לך להרחיב מעט לגבי סוגי הרכבים, רמת העבירות, הרכב המשתתפים וכו' כדי לתאם ציפיות עם משתתפים פוטנציאליים.
בהצלחה והרבה הנאה בטיול.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
ארז,
ממש אין ביקורת ואפילו יש הרבה הערכה על היוזמה והנכונות לשתף ולהזמין את כולם להצטרף.
עקרונית לפי מיטב ידיעתי, בהחלט ייתכן שאני טועה, השם מעלה ערוד מתייחס לדרך הקלה יחסית שבין הכביש ליד בורות לוץ ועד לצומת ממנה אפשר להמשיך למכתש (משם אתם תגיעו) או להמשיך דרומה לכיוון נחל ערוד.
בהחלט הבנתי את המסלול שאתה מתכוון לנסוע בו, אתה גם מוזמן להעלות לכאן לטובת כולם.
ממליץ לך להרחיב מעט לגבי סוגי הרכבים, רמת העבירות, הרכב המשתתפים וכו' כדי לתאם ציפיות עם משתתפים פוטנציאליים.
בהצלחה והרבה הנאה בטיול.
לאחר מעלה רמון יורדים דרום מערב לכיוון ערוד
בנחל נסיעה מזרחה לנקודת לינה (נקודה הכי נמוכה מתחת להר עידו מזרחית להר רמון דרומית למעלה רמון)
הטיול לא מיועד לרכבים רכים ועם זאת לא בקטע של לשבור כלום המסע הזה
לשאלתך, נוהג ברנגלר והפעם הרכב המשתתפים מגוון על כן הצעתי להצטרף
נשמח להכיר אנשים חדשים באווירה כייפית של מדבר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ארז גביר
לנקודת לינה (נקודה הכי נמוכה מתחת להר עידו מזרחית להר רמון דרומית למעלה רמון)
אם אתם ישנים בחניון לילה שלמרגלות הר עידו, מומלץ בחום לטפס אל פסגת ההר לעת ערביים.
ההליכה לא לגמרי פשוטה אבל הנוף והרוג'ומים המטורפים שלמעלה זו אטרקציה שווה ביותר.
מי שזה מעניין אותו - לפני כמה שנים במסע שיחזור מבצע עובדה שפירסמנו כאן, צורף מסלול מאוד נאמן למסלול המבצע המקורי - שגובש לאחר תחקיר די מקיף...
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
מי שזה מעניין אותו - לפני כמה שנים במסע שיחזור מבצע עובדה שפירסמנו כאן, צורף מסלול מאוד נאמן למסלול המבצע המקורי - שגובש לאחר תחקיר די מקיף...
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
קראתי את יומן המסע ונעזרתי
מעריך
תודה
מבצע עובדה המקורי לא ירד במעלה רמון אבל כן נע בערוץ נחל ערוד לכיוון דרום-מזרח.
הערוד מסלול טכני שדורש הילוך כוח ומיומנות בנהיגת שטח ולא מיועד לג'יפונים ו/או כלי רכב נמוכים.
אני מוציא טיול דומה בתאריכים הללו בדיוק במסגרת "אתר השטח הישראלי 4x4.co.il", כנראה ניפגש באנדרטת חטיבת הנגב ביום ראשון בבוקר ואולי גם לאורך המסלול עד אילת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הערוד מסלול טכני שדורש הילוך כוח ומיומנות בנהיגת שטח ולא מיועד לג'יפונים ו/או כלי רכב נמוכים.
אני מוציא טיול דומה בתאריכים הללו בדיוק במסגרת "אתר השטח הישראלי 4x4.co.il", כנראה ניפגש באנדרטת חטיבת הנגב ביום ראשון בבוקר ואולי גם לאורך המסלול עד אילת.
מה המצב דרור?
יודע שחטיבת הנגב לא ירדה את מעלה רמון... המסע קצת מטובל במקום מקטע הכביש ויתחיל בנאמנות למקור :)
יש לנו הרבה חברים משותפים... ד"ש
ניפגש בשטח
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
דרור צהריים טובים,
עכשיו קיבלתי עדכון מהחמ"ל שאין אישור מעבר בשטחי אש...
מציע לבדוק את זה בנוגע לטיול שלך
לפחות 6 קבוצות, משחזרות את חבורת ברן בתאריך הזה, מקווה שנת"י יספיקו להתקין רמזורים בדרך עד אז.... :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ב' קודקוד
לפחות 6 קבוצות, משחזרות את חבורת ברן בתאריך הזה, מקווה שנת"י יספיקו להתקין רמזורים בדרך עד אז.... :)
אנחנו נהיה באזור אחרי שהמסלול שונה
דחינו את השחזור לאור העובדה שיש אימונים באש בשטח ואין אישור מעבר של המתאם
מציע לבדוק את זה לפני שיוצאים....
היום דיברתי עם המתא"ם.
עונה לי ילדה מפגרת בת 18-19, שכל מה שהיא יודעת לומר זה שביום ראשון אי אפשר להיכנס לשטח.
ומה עם יום שני ושלישי?
"דבר עם חדר המצב".
חדר המצב של מי?
"של רשות הטבע והגנים".
ממתי לגופי שמירת הטבע יש סמכות לאשר לעבור/לא לעבור בשטח שהצבא מתאמן בו?
"לא יודעת"....
אבל לרט"ג אין חדר מצב... רק לחברה להגנת הטבע....
"לא יודעת"...
אבל אני לא מבין, כשאני מתקשר לתיאום אימונים פד"ם מי שעונה לי זו את. את לא מסוגלת לומר לי אם ביום שני אני יכול לנסוע בערוד ובשלישי דרך שדה אברהם?...
"תפנה לחדר המצב".
הבנתי שאני מדבר ללמפה. הראש שלה ברימלים ובעומר אדם/נועה קירל/הכלבה מאיסטנבול, לא בלענות תשובות לעניין.
החפפנות הישראלית במיטבה.
לתחושתי, אם ב-1949 צה"ל היה מתנהל ומתנהג כמו שהוא היום, כנראה שלא היו מגיעים לאום-רשרש ואולי גם לא היתה לנו מדינה.
שיהיה חג שמח.