הילוכים נכנסים קשה- הילקס 97
בזמן האחרון ההילוכים נכנסים קשה.
לא משהו קבוע אבל קורה בעיקר לאחר נסיעה ממושכת.
התופעה באה לידי ביטוי בזה שקשה להכניס את כל ההילוכים (אולי מלבד חמישי) ולרוורס מתלווה גם רעש של גלגש"ם.
מצמד הוחלף לפני 160000 ק"מ.
משאבות מצמד הוחלפו לפני 25000 ק"מ.
בבדיקה מעכשיו:
היה חסר קצת נוזל מצמד (מפלס נוזל על הקו התחתון, נוזל מצמד הוחלף לפני 25000 ק"מ).
מפלס שמן גיר תקין (לא נשפך כשפותחים את הבורג אבל מרגישים שמן עם הזרת, שמן גיר הוחלף לפני 135000 ק"מ).
אין נזילות ממשאבות המצמד, כשאני מסתכל על המשאבה התחתונה בזמן שמישהו אחר לוחץ על הדוושה, נראה כאילו הבוכנה מבצעת את כל המהלך שלה (נפתחת לאחור).
תכלס, מרגיש כאילו המצמד לא מפריד, איך מוודאים שזאת האבחנה הנכונה?
יכול להיות ששמן גיר עתיק גורם לתופעה כזאת?
תגובה: הילוכים נכנסים קשה- הילקס 97
שמן גיר נדרש לאינטרוול החלפה כל 40k,אם לא נפלה טעות במה שרשמת, דילגת על 3מחזורי החלפה..
אם אכן,
תתחיל בלהחליף שמן גיר, ממליץ לך לא לשים שמן של חברת ZIC, ההילוכים פשוט לא נכנסים עם השמן הזה.
ולשים פוליטרון, עשה פלאים לגיר ידני של סובארו ידנית 91 עם גיג חורק, ועבדגם לנדב42 בצ׳רוקי.
חריקה בראשון ו/או ברוורס - מצמד.
לפי מה שאתה מתאר תתחיל בכיוון או אם צריך החלפת מצמד, והחלפת שמן כרגיל בתור התחלה בלי שום תוספים.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
שמן גיר הוחלף לפני 135,000km ?
דורון אומר לך שהוראות טויוטה הן כל 40,000km , כלומר , כמו שציין כבר עברת יותר מ-3 מחזורים. בטויוטה לארג'ים ( 40,000km ) , בסוזוקי לא יודע המירווח , אבל כל 10,000km בהחלפת שמן מנוע ,מחליף שמן 80/90 בארבעת המיכלולים בבית. נזק/בלאי לאחד מארבעת המיכלולים לא שווה את החסכון בזמן/כסף שבהחלפה. בקילומטרז" שציינת יש לך להערכתי בגיר נוזל כלשהו לא מוגדר. ב-3 המיכלולים האחרים ( טרנספר וביצים ) מצבך יותר טוב ?
כל מה שנאמר על השמן הגיוני כשלעצמו, אבל לא רלוונטי לתיאור, כי בשילוב נכון לרוורס כל חלקי הגיר אמורים להיות סטטיים אז אין מה שיחרוק. אם חורק, יש תנועה -המצמד לא מפריד.
מה זה שילוב נכון לרוורס? אחת משתי האופציות:
1. שילוב לרוורס לאחר שהילוך קדמי משולב, ללא שחרור מצמד בין לבין.
2. המתנה של שלוש שניות בניוטרל עם דוושת מצמד לחוצה, ואז שילוב לרוורס.
בנוסף, וודא שהשטיח או משהו אחר לא מפריע לך ללחוץ את דוושת המצמד עד הרצפה.
הילוכים נכנסים קשה- הילקס 97
עם כל הכבוד לחנן,
הייתי מתחיל במה שהיית אמור לעשות
מזמן, ומתבקש מלפני כמה שנים, להחליף לשמן גיר חדש לפי הנדרש.
סינטטי מלא gl5 75w90
על הדרך, מיישר קו עם השמן בטרנפסר.
לא הייתי נוגע בכוונון מצמד או משאבות לפני כן.
בגלל שהרכב שלך כבר לא צעיר, ובניגוד לדיעה הרווחת כאן על תוספים, תכניס פוליטרון לגיר.
מה שחנן כתב על ברוורס נכון תיאורטית, בפועל מכיר גירים ידניים חדשים שזה לא מתקיים.
גם אצלי, אני מחכה 2 שניות לפני שאני מכניס לרוורס אחרת יש חריקה.
אם מחכים זה חלק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
כל מה שנאמר על השמן הגיוני כשלעצמו, אבל לא רלוונטי לתיאור, כי בשילוב נכון לרוורס כל חלקי הגיר אמורים להיות סטטיים אז אין מה שיחרוק. אם חורק, יש תנועה -המצמד לא מפריד.
מה זה שילוב נכון לרוורס? אחת משתי האופציות:
1. שילוב לרוורס לאחר שהילוך קדמי משולב, ללא שחרור מצמד בין לבין.
2. המתנה של שלוש שניות בניוטרל עם דוושת מצמד לחוצה, ואז שילוב לרוורס.
בנוסף, וודא שהשטיח או משהו אחר לא מפריע לך ללחוץ את דוושת המצמד עד הרצפה.
מה ההיגיון בהמתנה?
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
כל עוד דוושת המצמד משוחררת, גלגלי השיניים בגיר מסתובבים במהירות המנוע, אז אתה לוחץ על הדוושה, ונותן להם זמן להיעצר.
אגב, בשנים האחרונות יש כבר לחלק מהרכבים גירים עם טבעת עצירה, סוג של סינכרון, לרוורס, אבל זה לא רלוונטי לדיון.
דוד, נו באמת...
השמן נסע רק 135 אלף ק"מ ?כמה שנים 6 ? 7 ? זה ילד עדיין...
פתרון מומלץ ברוח יום העצמאות.
רוקן שמן גיר.
סנן את השבבים- תוכל למכור אותם לברזל.
את השמן תארוז במיכל ושלח לאפריקה- אצל הכושים זה עדיין נחשב תקין.
קח מדורון שמן משומש של 40 אלף קמ .
לא זיק ובטח לא יזיק לך.
את השמן המשומש של יובל אתה יכול גם לקחת, אבל לא להשתמש עדיין, הוא טרי מידי, רק 10 אלף קמ.
תיישן אותו כמה שנים שיתחמצן היטב.
אולי אתה בכלל צריך למלא בגיר יין, שישתבח עם הזמן...
בברכה, טושי
את השמן חשוב להחליף
מתי ? כל יצרן וכל ממסרה יש לה את ההמלצות בהתאם לאלף ואחד פרמטרים
כללית מקובל להחליף בגיר ידני כל 40000 קמ
אבל יש יצרנים שממליצים לא מחייבים
לפי תאור הבעיה
התקלה במצמד
איציק
רק בשביל התגובה של טושי היה שווה לא להחליף שמן.
בשנים האחרונות הטנדר הוא רכב שלישי ובקושי נוסע, תשומת הלב בהתאם...
לפי הרישומים שלי החלפתי שמן בטרנספר לפני 35000 ק"מ (3 שנים) ובגיר לפני 135000 ק"מ (8 שנים).
לעיניננו-
אתחיל בהחלפת שמן בגיר (ובשאר מכלולי ההינע).
1. מה החשיבות לשמן סינטטי מלא 75W90? מה ששמתי עד עכשיו זה שמן מינרלי 80W90.
2. תמיד שנאתי את המלאכה הזאת של החלפת שמנים במכלולי ההינע, (אולי בגלל זה ההזנחה..) השמן סמיך מוות ואין גישה. אפילו קימבנתי פעם משאבה חשמלית לטובת הנושא, ממה שזכור לי זה לא עבד משהו. לעכשיו חשבתי אולי ג'ריקן במקום גבוה וצינור שטיכמוס עם ברז עליו.. איך עושים את זה בצורה נוחה??
תודה וסליחה על ההזנחה הפושעת, מקווה שאין איזה רב"ט ממשרד הרווחה שקורא את זה, עוד ילאימו לי את הטנדר...
קנה משאבה כזו מאיביי:
60W 12V Motor Pump Extractor Oil Fluid Moter Van Car Auto Transfer Change
העבודה איתה נוחה מאוד.
https://www.ebay.com/itm/60W-12V-Mot...YAAOSwHKpcZrrw
רובכם מנוסים ממני , אבל תנו לזקן ללמד אתכם טריק או שניים שבעזרתם אני מחליף היום את השמן בארבעת החבר'ה עם חצי עין.נכון שאצלי הרכב גבוה ופעם הייתי עושה את זה כמעט בישיבה מתחתיו.
קונים בטמבוריה או חנות גינון מיכל ריסוס של 2 ליטר. מתארגנים על צינור גומי ( רצוי שקוף ). ממלאים את המיכל בשמן גיר החדש שנבחר ואחרי שרוקן הישן ,סוגרים פקק תחתון ומתחילים לנפח את הלחץ במיכל.כשמרגישים שנוצר לחץ במיכל , משחררים את וו הנעילה ואז אני מדליק מקטרת ומתבונן איך בעזרת הלחץ שיצרתי במיכל :" השמן עולה לבדו -אני כבר העליתי 1/2m- וממלא את המכלול המבוקש " .כשאגיע הביתה אם אמצע אותו , אצלם את המיכל שלי והצינור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
לא יודע איך זה בטראנו שלך. בלנדרובר כל המכלולים של המרכב התחתון הם עם פקק מילוי שהוא גם הסמן העליון. אין גישה עם משפך כזה. אולי בסרנים, וגם זה כלבת.
גם אצלי עם פקק מילוי אותו דבר ותמיד זה היה כלבת אבל גם לא כזה נורא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
מה שאיל אמר..
בקבוק ליטר וחצי חתוך בתחתית שלו, אל הפקק מחובר צינור טפטפות(הוא מתאים מעולה לפתחי המילוי בסרנים) באורך מטר וחצי בעזרת איזולירבנד חזק.
חינמי, ועושה עבודה נהדרת עבור מכלולי ההינע.
אני משתמש במזרק שמן שנראה כמו מגרזת גדולה.
כן, זה4 אינטרוולים של מילוי, אבל נקי משמעותית ועובד יופי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sus
רק בשביל התגובה של טושי היה שווה לא להחליף שמן.
בשנים האחרונות הטנדר הוא רכב שלישי ובקושי נוסע, תשומת הלב בהתאם...
לפי הרישומים שלי החלפתי שמן בטרנספר לפני 35000 ק"מ (3 שנים) ובגיר לפני 135000 ק"מ (8 שנים).
לעיניננו-
אתחיל בהחלפת שמן בגיר (ובשאר מכלולי ההינע).
1. מה החשיבות לשמן סינטטי מלא 75W90? מה ששמתי עד עכשיו זה שמן מינרלי 80W90.
2. תמיד שנאתי את המלאכה הזאת של החלפת שמנים במכלולי ההינע, (אולי בגלל זה ההזנחה..) השמן סמיך מוות ואין גישה. אפילו קימבנתי פעם משאבה חשמלית לטובת הנושא, ממה שזכור לי זה לא עבד משהו. לעכשיו חשבתי אולי ג'ריקן במקום גבוה וצינור שטיכמוס עם ברז עליו.. איך עושים את זה בצורה נוחה??
תודה וסליחה על ההזנחה הפושעת, מקווה שאין איזה רב"ט ממשרד הרווחה שקורא את זה, עוד ילאימו לי את הטנדר...
שמן סמיך = שילוב הילוכים קשה
מעבר מראשון לשני לפעמים ממש תפוס
איציק