המשך נסיעה בנוכחות יללה מהטורבו
שלום.
ניסאן פאתפיינדר 2006.
עקב בעיית עישון יתר הרכב בילה שבוע במכון דיזל.
הדיאגנוזה התחילה מבעיה בטורבו שנשללה אחרי שפורק, עברה לEGR שפורק ונוקה (ואולי בוטל) ונשאר ספק לגבי הממיר הקטליטי שאולי סתום.
המזרקים כנראה בסדר, לשואלים.
הוצאתי את הרכב אחרי שהמוסך נסגר והובטח לי שבוצעו נסיעות מבחן. התחושה הראשונית שעדיין לא סוחב ומעשן בכל זאת.
בנוסף, החל מסל"ד של 2500 מצטרפת לצרמוניה גם יללה שהולכת ומתחזקת ולא נכחה לפני הכניסה למכון. אני מניח שמהטורבו.
כמה נורא ? כמה דחוף להעמיד את הרכב ? האם ניתן למשוך את הסופש ?
ברור מהשאלה שאני צריך את הרכב לסופש...
תודה למומחים,
דותן
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
תגובה: המשך נסיעה בנוכחות יללה מהטורבו
אם הטורבו פורק וניבדק תיבדוק שהיללה לא מהסעפת פליטה.
ד"א ממיר סתום יגרום גם לחוסר סחיבה ואולי פחות עשן...
לא לנסוע עם הרכב לפני בדיקה יסודית !!
תתחיל מגוף זר בצנרת יניקת דחיסת האויר
תמשיך לטורבו שיש לו חופש בציר
צינור אויר שדולף ובעומס מייצר שריקה
עשן יתכן דליפת שמן מציר הטורבו מה שיכול להביא את המנוע
לסל"ד גבוה ללא שליטה של הנהג
במקרה קיצוני הרס של המנוע
לא שווה את הסיכון
איציק
יש צינורית ואקום שהולכת לכיוון הטורבו. היא ישנה ויבשה וכשנוגעים בה נסדקת. ונשמעת בדיוק כמו שריקה מהטורבו שאתה מתאר.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
יכול גם להיות שפשוט שכחו להדק את החבקים בכניסה וביציאה מהאינטרקולר, אקב זה חשוב מאוד לבדוק אותו שאין לו בריחות אוויר לעניין העשן.
טל.
מבחינת איבחון- אם מתחברים למחשב אפשר לקבל לחץ סעפת כאשר נוסעים בעומס ומאמצים את המנוע. לפי זה אפשרי לקבל כיוון לפחות.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
בוקר טוב.
ההתייעצתי עם המוסך המטפל. כנראה היללה מגיעה מכיוון הEGR המבוטל. יטופל בקרוב אחרי המתנה לשחרור הממיר הקטליטי מהפיח.
תודה בינתיים !
עדכון:
הממיר הקטליטי נוקה ושוחרר.
היללה עדיין נוכחת מאוד. האבחנה הברורה היא שהמקור הוא הטורבו.
הרעש לא היה לפני שהרכב נכנס לראשונה למוסך, ומחכה לי ויכוח עם המוסך על האחריות לתיקון.
אל תקפצו עלי, ואבקש עצה מהמבינים בטורבו של ניסאן:
לטענת המוסך רעש כזה בטורבו של טויוטה, איסוזו או מיצובישי מחייב החלפה של הטורבו, אבל לא כך הדבר בטורבו של ניסאן. הציר הארוך שלו מאפשר לטורבו לעבוד גם ככה, בהינתן שאין חופשים.
האם מישהו מכיר טענה כזו ויכול להצדיקה?
ממש לא יכול להיכנס להוצאה של 8k שח על טורבו...
תודה !
אני לא מבין, הרכב ניכנס למוסך בלי יללה ויצא עם, אם הטורבו פורק וניבדק, בהנחה שהוא נבדק כמו שצריך והוא לא זורק שמן ואין לו חופש אז לא חושב שמקור היללה דווקא ממנו, תתעקש שיבדקו טוב טוב את כל מה שמסביב למנוע ומה שפירקו ונגעו בו לפני שקובעים שהלך הטורבו.
ד"א שיפוץ של טורבו למיטב ידיעתי זה חצי ממה שרשמת ואפילו יכלול בתוכו פ"וה, אלא אם כן הטורבו בניסאן ממש מיוחד(מה שלא ניראה לי).
אתה כנראה מתכוון ל DPF ולא לממיר קטליטי...
ניחוש שלי שהוא עדיין סתום והניקוי לא ממש עזר וזה הסיבה לייללות....
נתקלתי בתופעה דומה במיצובישי טריטון.
אם כך, אז החדשות הטובות שאין בעיה בטורבו, החדשות הפחות טובות שה PDF לא יותר זול מהטורבו...
טל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
החדשות הפחות טובות שה PDF לא יותר זול מהטורבו...
טל.
והיותר גרוע, זה שצריך לשלם דמי מנוי לadobe, ובגדול שכל התוכנות שלהם כבדות ולא אינטואיטיביות.
;)
ידעתי שזה יקרה לי מתישהו...
Dpf אמור להדליק נורת תקלה וכו'...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
אני לא מבין, הרכב ניכנס למוסך בלי יללה ויצא עם, אם הטורבו פורק וניבדק, בהנחה שהוא נבדק כמו שצריך והוא לא זורק שמן ואין לו חופש אז לא חושב שמקור היללה דווקא ממנו, תתעקש שיבדקו טוב טוב את כל מה שמסביב למנוע ומה שפירקו ונגעו בו לפני שקובעים שהלך הטורבו.
ד"א שיפוץ של טורבו למיטב ידיעתי זה חצי ממה שרשמת ואפילו יכלול בתוכו פ"וה, אלא אם כן הטורבו בניסאן ממש מיוחד(מה שלא ניראה לי).
המוסך טוען שהטורבו לא פעל בלחץ מספק בגלל הסתימה בסעפת, ובגלל זה לא היו רעשים.
לא יודע איך להתייחס לזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
היתה לך בעית סחיבה?
לדעתי לא כזו שיכולה לנבוע מטורבו לא מתפקד.
היה עישון די מאסיבי תחת עומס.
העשן תחת עומס יכול להופיע מהרבה גורמים אחרים, מיכוון שאנחנו בהתכתבות ולא ראינו את העשן "לפני" ו"אחרי" הטיפול אז קשה לקבוע מה ואיך ויש הרבה גורמים משפיעים חיישנים וכו'.
נישמע גם שאתה לא בטוח מה עשו אצלך, ביצעו דיאגנוסטיקה לפני שניגשו לעבודה? ביטלו או ניקו egr? פילטר אוויר? פילטר סולר?
ניבדקה מערכת ההזרקה- משאבת סולר/מזרקים?
הייתי ממליץ לך לגשת למכון דיזל אחר לחוות דעת נוספת, מה שכן לא להמשיך לנסוע ככה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
העשן תחת עומס יכול להופיע מהרבה גורמים אחרים, מיכוון שאנחנו בהתכתבות ולא ראינו את העשן "לפני" ו"אחרי" הטיפול אז קשה לקבוע מה ואיך ויש הרבה גורמים משפיעים חיישנים וכו'.
נישמע גם שאתה לא בטוח מה עשו אצלך, ביצעו דיאגנוסטיקה לפני שניגשו לעבודה? ביטלו או ניקו egr? פילטר אוויר? פילטר סולר?
ניבדקה מערכת ההזרקה- משאבת סולר/מזרקים?
הייתי ממליץ לך לגשת למכון דיזל אחר לחוות דעת נוספת, מה שכן לא להמשיך לנסוע ככה.
הייתי במכון דיזל אחר לפני כשנה שם ניקו סעפות באינפוזיה וסרקו תקלות אחרות בלי למצוא משהו חריג (כולל הטורבו). נשלחתי לנסיעה נוספת עם הנחיה שהטיפול הבא הוא במזרקים.
למכון הנוכחי נכנסתי עם הנחיה שצריך לשפץ מזרקים. לפני פירוק המזרקים בוצעה דיאגנוזה במהלכה פורק הטורבו ונמצא תקין לטענתו. הEGR בוטל במהלך הפרוצדורה. יצאתי מהמכון אחרי הטיפול בegr עם הוראה לנסות לנסוע ולנקות את הממיר. בשלב זה היה עשן רב מאוד, גם לא תחת עומס וסחיבה חלשה. גם הזמזום התחיל בשלב זה.
ניקיתי את הממיר. אחרי זה יוצא ענן עשן רק ביציאה מהמקום אבל בנסיעה רציפה גם תחת עומס אין עשן חריג. הרכב סוחב טוב בסהכ.
הזמזום נשאר.
זימזום/צירצור בדרך כלל נובע מסעפת פליטה, או אטם, או חיזוק לא נכון וכו', יש להבדיל משריקה של טורבו שחוק.
אולי האינטרקולר פרוץ? זה יכול להתאים לסימפטומים של הסאונד שאתה שומע ושל עישון יתר.
טל.