-
מייצב מתח, מה לקנות?
שוב עלילות הקראוון.
נרכש ממיר 12-220 מאיביי. יצרן אמריקאי. המכשיר נראה שבנוי טוב. על פי התאור של היצרן, המכשיר מתאים בול למערכות סולריות.
בפועל? לא מתאים. בשיט.
אחרי שיח ודברים עם המוכר והגשת תלונה באיביי, או שהוא שולח SHIPPING SLIP למשלוח חזרה על חשבונו או שהוא/איביי מחזירים את הכסף והממיר נשאר ברשותנו. באמת שהמוכר זבל. אין לי מלה אחרת לתאר. ממיר יקר ולמרות ההבטחה שלו, לא מתאים לסולרי למרות שכתוב במפורש שכן. ממש לא אכפת לי אם יפסיד כסף.
בכל מקרה, הסיבה שהוא לא מתאים זה בגלל שהמתח כניסה לא מיוצב. המכשיר עובד כמו שצריך כשהוא מחובר רק לסוללות או כשאין הזנה סולרית כמו בלילה למשל.
מה שקורה זה שהמערכת הסולרית נעה באיזור ה12 וולט אבל לא קבוע.
הממיר צריך מתח כניסה קבוע.
הפתרון הוא מייצב מתח בכניסה ל12 וולט. הבנתי שזה אפילו איזה סוג של פיתוח ישראלי.
השאלה שלי היא, האם אתם מכירים? מאיפה קונים. הבנתי שזה יחסית זול. גם לא משהו גדול.
שאלה נוספת, איך אני יודע כמה אמפר אני צריך? לפי הנתונים של הממיר? הממיר הוא 3000 וואט.
תודה
מיכה
-
תגובה: מייצב מתח, מה לקנות?
היי מיכה,
רק לוודא שהבנתי אותך נכון, אתה רוצה שבמשך היום המקור ל-12V בכניסה יהיה מתאים סולריים? (ז"א שאין "מצבר" שנטען בדרך ואם אתה עובר במנהרה אז החשמל מפסיק?)
אם כן, אתה צריך מייצב לפי הזרם שהתאים יכולים להוציא (ואני בספק אם תגיע להספקים שיתנו לך מספיק זרם ליציאה למרות שלא התעסקתי עם לוחות סולריים "מודרניים")
לעצם העניין, יש רכיב בודד שזה מה שהוא עושה - מייצב מתח.
LM7812
(לידע כללי - 12 זה 12V. אם תיקח 7805 הוא מייצב ל- 5 וולט).
רגל כניסה, רגל מינוס ורגל יציאה מיוצבת.
תפוס אותו לגוף קירור וזהו.
רק קח איזה מרווח ביטחון בזרם שאתה קונה (אפשר לקנות אותו בכל בהתאמה לכל מיני זרמים)
בהצלחה :) ובכל זאת הייתי שוקל איזה מצבר בדרך
-
בקר טעינה סולרי מחובר מצד אחד לתאים הסולריים מצד שני למצבים ומצד שלישי מוציא מתח יציב לצרכנים. זה מה שצריך במערכת כזו.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
בקר טעינה סולרי מחובר מצד אחד לתאים הסולריים מצד שני למצבים ומצד שלישי מוציא מתח יציב לצרכנים. זה מה שצריך במערכת כזו.
אסף.
זה נשמע הרבה יותר נכון :)
-
המייצבים מסדרת 78 הם לזרמים נמוכים, 3000 וואט מ 12 וולט זה כמעט 300 אמפר, לא מתאים.
בקר טעינה הוא פיתרון נכון אבל בזמן טעינה מתח המצבר עולה עד ל 14 וולט, הממיר צריך לעבוד במתחים של 11 עד 14 וולט, אחרת הוא לא מתאים.
אתה יכול לצרף קישור לנתונים של הממיר?
בלי שום קשר, כדי לצרוך זרם כזה ממצבר עופרת או agm בלי לגרום לו נזק צריך מצבר של 200 אמפר שעה לפחות.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
-
1- כמו שאסף כתב, לא עובדים ישורות מול הפאנל, את חייב מצבר.
אתה לא רוצה מצבר, שים אחד מאוד קטן, אבל את חייב מצבר.
2- אתה לא עובד מול הפאנלים "סתם" , ולא שם מייצב מתח כמו 78, אתה צריך בקר לפאנל סולארי (הבקר משחק עם המתח והזרם שהוא צורך מהפאנל ע"מ להגיע להספק (W) מכסימלי, ואח"כ ממיר את זה למתח שאתה צריך.
3- בקיצור, אחרי שהוצאת קיטור על המוכר, ורגע לפני ששוכחים ממנו, תשים פה קישור למוצר, יכול להיות שיש לך את המוצר הנכון ביד, ופשוט תפעלת אותו לא נכון?
-
הממיר לא מתאים, המוכר מודה בזה. השאלה היא האם ירצה את המוצר בחזרה (המשלוח כנראה יהיה יקר יותר מהמוצר עצמו) או שלא.
אם הממיר נשאר ברשות בעלת הקראוון אז אנחנו ננסה למצוא מייצב מתח מתאים.
הממיר עובד מצויין על סוללות אבל כשהפנלים הסולרים עובדים, המתח במערכת משתנה והממיר לא מסוגל להתמודד עם זה (פשוט לא תוכנן לזה) ונדלקת נורת ביקורת.
יש לה מערכת סולרית שלמה. כולל הכול וזה עובד יפה. גם אני חושב שצריך להיות רכיב מובנה במערכת שמוציא 12 וולט קבוע. אין לי הרבה ידע בתחום עדיין אבל אני חשבתי שהבקר טעינה הסולרי אמור להוציא 12 קבוע למצברים.
יש 2 מצברי 6 וולט בקיבולת של 450 אמפר בערך.
אם המוכר לוקח בחזרה את הממיר אז עושים ניתוח רציני למערכת, מ12 וולט מעלים ל24 (השאיפה זה 48 אבל ההשקעה גדולה מידי) ומוסיפים עוד 2-4 מצברים. היא תרכוש ממיר 24 ל12 עבור כל הצרכני 12 וולט וממיר 24-220 עבור המזגן. המטרה היא להפעיל מזגן במשך 3-4 שעות ללא צורך בגנרטור.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zerez
המייצבים מסדרת 78 הם לזרמים נמוכים, 3000 וואט מ 12 וולט זה כמעט 300 אמפר, לא מתאים.
בקר טעינה הוא פיתרון נכון אבל בזמן טעינה מתח המצבר עולה עד ל 14 וולט, הממיר צריך לעבוד במתחים של 11 עד 14 וולט, אחרת הוא לא מתאים.
אתה יכול לצרף קישור לנתונים של הממיר?
בלי שום קשר, כדי לצרוך זרם כזה ממצבר עופרת או agm בלי לגרום לו נזק צריך מצבר של 200 אמפר שעה לפחות.
אני אנסה למצוא את העמוד מכירה של הממיר.
אני רוצה לחבר לסוללות מייצב מתח שיחובר לממיר ובמקום שיהיו תנודות של 11-14 וולט יוציא 12 קבוע. התנודות האלו הן הבעיה.
-
אתה יכול לתת קישור לממיר שרכשתם?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
הממיר לא מתאים, המוכר מודה בזה. השאלה היא האם ירצה את המוצר בחזרה (המשלוח כנראה יהיה יקר יותר מהמוצר עצמו) או שלא.
אם הממיר נשאר ברשות בעלת הקראוון אז אנחנו ננסה למצוא מייצב מתח מתאים.
הממיר עובד מצויין על סוללות אבל כשהפנלים הסולרים עובדים, המתח במערכת משתנה והממיר לא מסוגל להתמודד עם זה (פשוט לא תוכנן לזה) ונדלקת נורת ביקורת.
יש לה מערכת סולרית שלמה. כולל הכול וזה עובד יפה. גם אני חושב שצריך להיות רכיב מובנה במערכת שמוציא 12 וולט קבוע. אין לי הרבה ידע בתחום עדיין אבל אני חשבתי שהבקר טעינה הסולרי אמור להוציא 12 קבוע למצברים.
יש 2 מצברי 6 וולט בקיבולת של 450 אמפר בערך.
אם המוכר לוקח בחזרה את הממיר אז עושים ניתוח רציני למערכת, מ12 וולט מעלים ל24 (השאיפה זה 48 אבל ההשקעה גדולה מידי) ומוסיפים עוד 2-4 מצברים. היא תרכוש ממיר 24 ל12 עבור כל הצרכני 12 וולט וממיר 24-220 עבור המזגן. המטרה היא להפעיל מזגן במשך 3-4 שעות ללא צורך בגנרטור.
- - - Updated - - -
אני אנסה למצוא את העמוד מכירה של הממיר.
אני רוצה לחבר לסוללות מייצב מתח שיחובר לממיר ובמקום שיהיו תנודות של 11-14 וולט יוציא 12 קבוע. התנודות האלו הן הבעיה.
מתח של כל מצבר עולה בזמן טעינה, ככה זה גם ברכב.
אני לא מכיר מייצבים כאלה לזרם גבוה, אבל גם אם יש כאלה, הם יעלו לפחות כמו ממיר ויהיה עליהם הפסד של הספק.
הצעה שלי, חבר ממיר מתאים ישירות למצבר עם חוטים קצרים ועבים ואל תחפש קיצורי דרך, זה לא יעבוד טוב.
-
בסדר תודה
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
בהנחה שהמוצר נרכש עם פייפאל, יש שירות של פייפאל בארץ המחזיר את עלות המשלוח חזרה עד לתקרה של 120 שח.
"יש דרך חזרה" - https://www.paypal.com/il/webapps/mp...locale.x=he_IL
שם לב לתנאים.
בכל מקרה ממליץ לכולם להרשם לשירות זה. לי כבר יצא לקבל החזרים על שילוח לחול
Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk
-
אני חושש, שאנחנו לא בכיוון.
אם יש מצברים, לא מאמין שהבעיה של הממיר זה השינוי במתח עכב פריקה וטעינה של המצבר.
ההבדלים האלו הן צפויים, הממיר מתוכנן עבורם, וזה לא הבעיה שלך.
עבור זה, לא צריך מייצב.
אני חוזר ומציעים
תן קישור לממיר.
תן פרטים של המזגן.
האם אתה יכול לצייר איך חיברת את הכל (פאנל, בקר, מצבר, ממיר)?
הבקר של המערכת הסולארית אמור להוציא מתח קבוע, זה התפקיד שלו.
-
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?m...2F233186222629
זה המוצר והמוכר.
-
אני לא חיברתי כלום. בעל מקצוע בנה את המערכת.
מצבר יכול כנראה לעמוד בשינויי מתח, הממיר הזה לא. כנראה או שהוא שיקר או ששלח את המוצר הלא נכון.
-
לפי הנתונים הוא מתאים למערכת סולארית עם מצבר, מתח כניסה 10-15 וולט.
תמדוד את מתח המצברים בפועל בזמן טעינה, יכול להיות שיש בעיה והמתח עולה יותר מידי או שהמציא לא תקין/לא עומד בנתונים שלו.
-
השני.
הוא פשוט שיקר. טען שזה מיועד לחיבור למצבר ולא למערכת סולרית.
אבל אני אבדוק שוב. גם המתקין המקורי של המערכת הסולרית לא היה בעל מקצוע טוב או הגון, הבעלים שילמה 20 אלף שקל והוא עשה עבודה חרא ברמות על. היא היתה צריכה לשלם אחר כך למישהו אחר שיתקן. אז בהחלט יתכן שהרכיבים זבל. אני בודק
-
ניסית לחבר צרכן אחר שאינו מבוסס מנוע ?
יכול להיות שזרם ההתנעה של המזגן גבוה מדי והממיר מתנתק בגלל הגנת זרם יתר ?
Sent from my Pixel 3 using Tapatalk
-
מיכה, לפי המפרט הממיר בסדר.... בתנאי שיחובר ליציאת הצרכנים של הבקר.
אם תחבר אותו ישירות לפאנל הסולארי סיכוי טוב שיהיו בעיות כי הוא לא מוציא לא מתח קבוע ולא זרם קבוע.
לבנות מערכת סולארית בגודל כזה זו עבודה לא קשה מדי אבל לבנות מערכת כזו שתהיה מאוזנת אנרגטית זה לא טריוויאלי זה גם לא מורכב מדי רק דורש המון תשומת לב לפרטים.
אסף.
-
ועוד דבר. כדאי מאוד לחבר ממיר בכזה הספק ללוח מתכתי שייקח ממנו את החום.
אסף.
-
אוקי אז אם אני מבין נכון זה שחברנו את הממיר ישירות לסוללות זה לא טוב? כי אלו היו הוראות ההתקנה של המוכר. צריך להתחבר ליציאת צרכנים? איך אני מזהה יציאה כזו? אצלם לכן את המערכת עוד מעט