שדרוג זרועות רדיוס תחתונות בטראנוזאור...
תגובה: שדרוג זרועות רדיוס תחתונות בטראנוזאור...
אני בעד והרעיון מבורך, אבל יש לך כאן סיכון גבוה. פלדה לא ידועה +ריתוך חובבני + חלק בטיחותי בעומסים מחזוריים גבוהים= אסון פוטנציאלי.
הרעיון נהדר, אבל בשבילך תעשה את זה מחדש עם מוט שאתה כן יודע מהו. אם זה מוט מפלדה קצת חזקה יותר מהרגיל, st52 או חס ושלום 4130, הזרוע תיכשל במהרה ולאו דווקא בשטח בנסיעה איטית.
בנוסף, במיוחד כשהריתוך חובבני אבל גם אם לוריא היה מרתך את זה, קבע מכאנית את החיבור של המוט לבוקסה. לא טוב חיבור כזה בלי שטח ריתוך מקסימאלי, והשטח הקיים לא כזה גדול.
אחרון חביב, רתך עם אלקטרודה 312 ולא עם 6013. כך גם אם הבוקסה מפלדה חזקה מעט יותר אתה מייצר פחות צרות ואם היא מפלדה רכה הפסדת רק כמה שקלים.
לא לוותר. תעשה שוב.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
שים לב שגם המקורי מחובר בריתוך ללא חיבור מכאני בין הבוקסה למוט, ושטח הריתוך כאן גדול מהמקורי (היקף גדול יותר)
סוג הפלדה לא ידוע, אבל מהייעוד שלו (מתקן הרמה) ניתן להבין שאין מדובר על פלדה פשוטה/רכה/חלשה. ניכר שהמוט עשוי מחומר חזק בהרבה מהמקורי (גם שוקל פי כמה)
הריתוך לא היה כזה חובבני....נתתי לחבר שעבד בתחום ומבין בריתוך ברמה מקצועית.
הבוקסות הן הבוקסות המקוריות אם לא היה ברור.
כמובן שלפחות בהתחלה אני הולך לשים עליהן עין מאוד מקרוב.
בגלל הסקרנות אקח את המוט לזיהוי אצל החרט שלי. אני מאמין שהבחור יזהה לי את הסוג המדויק רק מלהסניף אותו...
טל.
מוט הפלדה זוהה כפלדת 4340.
טל.
...ועכשיו תתחיל לחשוב איך אתה מרתך אותו..
אסף.
1 קבצים מצורפים
נראה לי ששכחת לחזק אום...
קובץ מצורף 124660
ככל הנראה שהחרט שלך טעה בזיהוי...
יש דרכים אחרות (שבטוח שאתה מכיר) כדי לחזק את המוטות המקוריים ואפילו לשפר אותם אותם מבחינת פגיעות בשטח.
ד"א רצוי לשים לב גם לאלה שבמתלה הקידמי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
נראה לי ששכחת לחזק אום...
קובץ מצורף 124660
ככל הנראה שהחרט שלך טעה בזיהוי...
יש דרכים אחרות (שבטוח שאתה מכיר) כדי לחזק את המוטות המקוריים ואפילו לשפר אותם אותם מבחינת פגיעות בשטח.
ד"א רצוי לשים לב גם לאלה שבמתלה הקידמי.
ממש לא שכחתי...התמונה צולמה לפני החיזוק...פשוט לא יכולתי להתאפק...
אגב, למה אתה חושב שיש טעות בזיהוי?
4340 זה חומר שקשה מאוד לרתך ואפילו לא מומלץ, חלק מהשימושים שלו זה ציריות מחוזקות ומוטות הגה מחוזקים, לדוגמה.
אתה מתכוון לחומר מחוסם, המוט הזה הוא לפני חיסום.
קרא כאן:
https://www.steelforge.com/alloy-steel-4340/
טל.
מהתמונות נראה כמו פתרון פשוט, חזק ולא מתחכם. לא הייתי חושש משבר למרות שזה לא מרותך בדיוק לפי הספר.
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
אז נישארו 2 אופציות: או שזה לא מחוסם, או שזה לא 4340....
קרא כאן:
קובץ מצורף 124666
http://www.interlloy.com.au/our-prod...tensile-steel/
לא הייתי מהמר לא לכאן ולא לכאן.
הזדמן לי לבנות זרועות רדיוס.... מחוזקות. ואפילו בכמות גדולה. הרבה מהזרועות שנבנו בשיטה הזו התפרקו בריתוך - ותנוח דעתכם, מי שריתך אותן נחשב כאן למומחה. וזה לא נעים שבנאדם חוזר אליך עם מוט רדיוס מפורק.
הפתרון בסופו של יום היה חיבור נוסף לריתוך - למשל הולובאר שלתוכו מושחל גדם המוט המקורי ואז ריתוך, או בנייה של מוט שלם חדש מחומרים מתאימים זה לזה.
אסף.
אסף, למה לא בעצם? מה שרשמת זה מה שטענתי...
אני לא מבין גדול בסוגי ברזלים וריתוך אבל יש בסיס...
לא סתרתי מה שכתבת. מה עוד ש כרגע איש מאיתנו לא יודע באילו פלדות מדובר.
אסף.
אסף, זה ממש לא תואם את המציאות...ז"א איך אתה מסביר שכל הזרועות המקוריות בנויות בדיוק כך...הבוקסות מרותכות למוט ושום חיבור מעבר.
?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
אסף, זה ממש לא תואם את המציאות...ז"א איך אתה מסביר שכל הזרועות המקוריות בנויות בדיוק כך...הבוקסות מרותכות למוט ושום חיבור מעבר.
?
כדי שהריתוך יתפוס טוב וחזק צריך מספר דברים
בראשית צריך התאמה בין סוגי הברזל המרותכים זה לזה.
אחרכך אלקטרודה או ריתוך mlg/tig
מבחינת מבנה החלקים, במוט המקשר אמור להיות חיתוך "פה דג" תואם לקוטר של גליל הבוקסה, כמו כן חייבת להיות פאזה להגדלת שטח הריתוךhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b804690072.gif
#המדען_המטורף
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
?
כי זרוע שמייוצרת במפעל בתהליך נכון ומפלדות מתאימות היא לא אילתור מפלדות לא ידועות ותהליך ריתוך שאין לדעת כמה הוא מתאים להן.
וכאמור.... אכלתי עם זה הרבה חצץ.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
במהלך מאבק טיפשי עם מעלה ידוע לשמצה...
טל.
נראה לי שראיתי אתכם נלחמים שם צהריים שלמים מהמטבח של ההורים ביישוב שצופה על המעלה.
לבי יצא זה היה נראה חם ומבאס:)
בהצלחה עם התיקון\שיפור...
לא מסתדר לי...מצד אחד אני די סומך על החרט שלי (בונה ומשחזר מכונות ומתקנים במגוון תעשיות עשרות שנים, חי ונושם מתכות מכל הסוגים...), שידע לזהות די בקירוב מהו סוג הפלדה, (אחרי הכל לפי הASTM ישנם לא פחות מ 3500 סוגי פלדה כיום בשוק, והבדיקה לא ממש מעבדה מטלורגית אז...).
מצד שני אכן ה 4340 זו פלדה בעייתית לריתוך כפי שנאמר כאן, וכפי שנבדק עם החרט.
ועדיין...זה לא מסתדר לי...
בתחושה הריתוך היה נראה מושלם...לא הורגש כל קושי במהלך הריתוך, לא היו בועות, נקבוביות, "פצפוצים" או סדקים חלילה על המוט.
ועוד תחושה...החוזק...זה מרגיש מאוד מאוד חזק!! דפקתי על אזור הריתוך עם פטיש שתי קילו לבלי רחם וזה לא הזיז לו...
אני חושב לרתך את חתיכת הצינור ששימשה כזרוע המקורית לחתיכת המוט החדש ולבצע כמה בדיקות הרס מקוריות...רעיונות יתקבלו בברכה..
אבל עד להודעה חדשה אני לא רואה הצדקה לשנות את מה שנעשה.
טל.
אל תישבר טל !
אני עוקב אחרי הדיעה העיקשת שלך לעשות דברים לא לפי הספר של ג׳יפולוג ... ובנתיים אתה עדיין איתנו ;)
אל תיפול רוחך !!
Sent from my iPhone using Tapatalk