אורח חיים של מצבר קצר מדי
שאלה:
בדיפנדר (מודל '94) המצבר לא מחזיק יותר משנה וחצי. אני חושב ששלושת המצברים האחרונים שהחלפתי, החזיקו שנה וחצי כל אחד. מצברים של שנפ או וולטה, בערך 95 אמפר שעה.
כל המצברים סיימו את החיים שלהם באותה דרך שבבדיקת עומס הם חלשים מאוד. למרות שבבדיקת וולט המצבר כאילו נותן מספיק, הרכב לא מסוגל להניע.
ברכב מותקנים צרכנים סטנדרטים לג'יפ - פרוז'קטורים, קומפרסור, קשר.... שום דבר דרמתי.
אז מה השאלה בעצם? האם סביר שמצבר יילך אחרי שנה וחצי? מה קובע/מקצר את אורח החיים של המצבר?
תודה לעונים!
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
תגובה: אורח חיים של מצבר קצר מדי
מה האחריות של המצברים?
אם זה 18 חודש אז אתה בול בזמן.. ובשנים האחרונות יצרני המצברים מדייקים באופן מעצבן על הדקה בהתפגרות.
בדקת זליגות כשהרכב כבוי?
Slowly..
מעבר לכך שמנסיוני שנפ ווולטה לא שורדים נסיעות בשטח.
+1 לדורון ואיל.
וזה תלוי הרבה במספר ההתנעות ביום ואם יש נסיעות קצרות מידי אז בכלל.
פריקות עמוקות של המצבר מקצרות את אורך החיים שלו.
אם בחניון לילה אתה מפעיל הרבה צרכנים ופורק את המצבר זה מקצר את אורך החיים שלו, ואם אתה מטייל הרבה אז זה מקצר את אורך החיים בצורה משמעותית.
זה חלק מעלויות התחביב
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מה האחריות של המצברים?
אם זה 18 חודש אז אתה בול בזמן.. ובשנים האחרונות יצרני המצברים מדייקים באופן מעצבן על הדקה בהתפגרות.
בדקת זליגות כשהרכב כבוי?
Slowly..
המצברים 12 חודשי אחריות.
יש לי זליגות שהרכב כבוי אבל עכשיו המצב כבר קיצוני - הוא נפרק ממצב שהוא מניע למצב שהוא לא מניע תוך שעות ספורות. בגדול, אם הרכב עומד נניח 4 ימים (סופ"ש ארוך נגיד) הוא לא מניע. בגלל זה התקנתי לאחרונה Master Kill שמנתק את המינוס, אבל אולי זה כבר מאוחר מדי.
דבר נוסף בהמשך למה שהעלו פה - הרכב נוסע כל יום. זה הרכב היומיומי שלי. מצד שני הנסיעות שלי ברובן קצרות. מהבית לעבודה משהו כמו רבע שעה.....
צריך לקבל את הדין או שיש משהו שיכול לעזור.
מהנסיון שלי באורך חיים של מצבר צרכנים ומצבר הנעה, המצבר הנעה מחזיק פחות בצורה משמעותית=הנעת הרכב הרבה יותר משמעותית לבלאי של המצבר.
זה, יחד עם נסיעות קצרות מאד מכוון שהמצבר שלך לא נטען כמי שצריך כמעט אף פעם, וזה בטוח לא עושה לו טוב.
Slowly..
מטען מצברים יעשה את העבודה כשהרכב חונה למשך כמה ימים, הרבה חברים פה משתמשים בכזה(אני אישית לא), אני מניח שאם אתה בדיפנדר יש לך חניה מסודרת...:cool:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
מטען מצברים יעשה את העבודה כשהרכב חונה למשך כמה ימים, הרבה חברים פה משתמשים בכזה(אני אישית לא), אני מניח שאם אתה בדיפנדר יש לך חניה מסודרת...:cool:
מכיר מוצר מומלץ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
torchak
מכיר מוצר מומלץ?
אני משתמש ב BOSCH C7 למצבר של דיפנדר 100 אמפר
https://www.partclick.co.il/shop/pro...SABEgKB5_D_BwE
שנתיים עובד יפה ללא תקלות , לפני זה היה מכשיר של NOCO , שהחזיק בערך 4 הטענות לפני שהוא הפסיק לעבוד.
שי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
torchak
המצברים 12 חודשי אחריות.
יש לי זליגות שהרכב כבוי אבל עכשיו המצב כבר קיצוני - הוא נפרק ממצב שהוא מניע למצב שהוא לא מניע תוך שעות ספורות. בגדול, אם הרכב עומד נניח 4 ימים (סופ"ש ארוך נגיד) הוא לא מניע. בגלל זה התקנתי לאחרונה Master Kill שמנתק את המינוס, אבל אולי זה כבר מאוחר מדי.
דבר נוסף בהמשך למה שהעלו פה - הרכב נוסע כל יום. זה הרכב היומיומי שלי. מצד שני הנסיעות שלי ברובן קצרות. מהבית לעבודה משהו כמו רבע שעה.....
צריך לקבל את הדין או שיש משהו שיכול לעזור.
מה הבעיה לבדוק זרם זליגה? למה לנחש?
שאתה מנתק את המינוס, הרכב גם לא מניע? נראה כמו בעיית מצבר.
לדעתי, רבע שעה אמור להספיק לטעינת מצבר (מהתנעה סבירה, בהנחה שהטעינה בסדר).
אני נוטה יותר לכיוון של איל וארז, זה סוג המצבר, והצרכים של טיולי שטח.
לא הייתי מתקרב למצבר עם 12 חודשי אחריות, ובסה"כ קיבלת 50% יותר ממה שהבטיחו לך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
לא הייתי מתקרב למצבר עם 12 חודשי אחריות, ובסה"כ קיבלת 50% יותר ממה שהבטיחו לך.
וורטא סטארטאפ עם 12 חדשי אחריות החזיק כמעט פי 3.. ביותר מרכב אחד.
אז לא כל המצברים נולדו שווים.
Slowly..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
torchak
אם יש זליגות צריך לאתר ולתקן אותן, וכמו שכבר כתבו רבות, פריקה של המצבר מזיקה לו, גם אם הוא מצליח להתניע.
ברכב עם טעינה תקינה, דקה של נסיעה תחזיר למצבר את מה שהסטרטר צרך. אפילו הרבה פחות מדקה אם המצבר לא טעון לגמרי.
אצלי בויטארה עם אופיין של נסיעות לרכבת (10 דקות) יומיים-שלושה בשבוע, פעם בשבוע הלוך-חזור של 20 דקות, ומדי פעם נסיעה ארוכה מזדמנת, ואין שום בעייה של עייפות מצבר, כבר חודשים ארוכים.
אורח חיים של מצבר קצר מדי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
אצלי בויטארה עם אופיין של נסיעות לרכבת (10 דקות) יומיים-שלושה בשבוע, פעם בשבוע הלוך-חזור של 20 דקות, ומדי פעם נסיעה ארוכה מזדמנת, ואין שום בעייה של עייפות מצבר, כבר חודשים ארוכים.
זה מנוע דיזל.
שלב ההנעה בדיזל כולל את נרות החימום שלבד מנחיתים את המצבר עוד טרם ההנעה לרמה של 11.5 בשלב טרום הנעה.
וזה קורה כל הנעה קרה.
תוסיף צרכנים+זליגות שתוארו+מצבר שמראש באיכות לא הכי טובה ויש סיפור מאד הגיוני למצב.
המשמעות היא שמצבר כזה אולי יניע ויטארה אבל לא דיזל קר.
Slowly..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
זה מנוע דיזל.
שלב ההנעה בדיזל כולל את נרות החימום שלבד מנחיתים את המצבר עוד טרם ההנעה לרמה של 11.5 בשלב טרום הנעה.
וזה קורה כל הנעה קרה.
תוסיף צרכנים+זליגות שתוארו+מצבר שמראש באיכות לא הכי טובה ויש סיפור מאד הגיוני למצב.
המשמעות היא שמצבר כזה אולי יניע ויטארה אבל לא דיזל קר.
Slowly..
11.5 זה מצבר ריק.
לא יודע מאיפה הבאת את המספר הזה.
יש לי טרופר דיזל, שנחשב לרכב שמניע קשה, יורד לסביבות ה 12.45, וחוזר תוך דקות ספורות.
טרופר דיזל זה לא שני מצברים במקור ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
זה מנוע דיזל.
ברור שיש הבדלים מבחינת הדרישות מהמצבר, לא באתי להשוות את זה לויטארה, אלא רק לתת דוגמא לזה שמערכת טעינה תקינה תחזיר למצבר את מה שנצרך ממנו בזמן ההתנעה גם באופיין של נסיעות קצרות.
אבל יודע מה ? זורם איתך.
מה הצריכה של הסלילים/נרות וכמה זמן הם פועלים לפני התנעה קרה ?
במערכת טעינה תקינה, ומצבר יחסית פרוק, מדדתי טעינה של 60 אמפר למצבר עצמו. כשהמצבר מלא כמובן שהקצב נמוך יותר.
צרף את הנתונים של הסלילים ונוכל לחשב כמה זמן נסחעה נחוץ כדי להחזיר את החשמל שצרכו הסלילים בחזרה למצבר ..
והנה עוד נתון לטובת חישוב גס:
הדוגמן: פורד אקונוליין, כזה עם שני מצברי 90 אמפר-שעה, מרוקנים לחלוטין, ומנוע דיזל תובעני לכל הדעות.
התנעתי אותו עם ליפו של 5 אמפר-שעה, כולל חימום הסלילים וכולל צריכה של שני המצברים הגדולים במשך הזמן הזה. זה גזל מהליפו בערך שליש מהקיבול שלו. בוא נעגל למעלה ונגיד 2 אמפר-שעה.
בקצב טעינה של 60 אמפר (מצבר ריק) זה ייקח 2 דקות להחזיר בחזרה את החשמל שנצרך
בקצב טעינה של 10 אמפר (סתם המצאתי, לדעתי הוא גבוה יותר) זה ייקח 12 דקות.
וכל החישובים הם בית שמאי עם הרבה מרווח בטחון.
אני חוזר למה שכבר כתבתי: אם יש זליגה צריך לפתור אותה. היא מחכה מעבר לפינה להפוך לבעייה גדולה יותר. כל איש מצברים או חשמלאי רכב ידע לבדוק האם יש זליגה.
רכב יומיומי, גם כזה שעושה נסיעות קצרות, לא צריך מנתק מצבר. גם לא לסופ"ש ארוך מאוווד.
אם אין זליגה, תבדוק תקינות הטעינה.
אם אין זליגה והטעינה תקינה, תיפרד מהמצבר, ותחליף לאחד המותגים שיש להם נסיון טוב בין חברי האתר ..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
טרופר דיזל זה לא שני מצברים במקור ?
תלוי בשנתונים. הראשונים היו עם אחד של 90A, המאוחרים (99 + ?) אכן עם שניים של 70AH.
אבל צריך את זה רק באמת ביום קר, ורכב שעמד הרבה זמן.
אני מאוד מסכים עם המספרים ששמת בהודעה אחרת.
נעשה חשבון קטן -
בשעה יש 3600 שניות (60X60).
ונגיד שבזמן העבודה, הסטארטר צורך 500A (זה הרבה, תאמין לי הוא צורך פחות).
זה אומר שבשעה עבודה הוא יצרוך 500AH, אבל זה גם אומר ש 5 שניות סטארטר יצרכו פחות מ 1AH לפי (500X5/3600).
ונגיד שהסיבוב הראשון של הסטארטר, לוקח שניה, ומגיע ל 1000A (זה ממש לא שם, אני פשוט מתעצל לחפש נתוני אמת) , אז זה עוד 1/3AH.
בקיצור המספרים שלך עושים שכל, פחות מ 2AH להתנעה.
הסטרטר בצ׳רוקי צורך 150 אמפר. אמנם לא דיזל אבל בכל זאת 4 ליטר מיושן..
הסטרטר בויטארה צורך 100 אמפר.
אלו נתונים מאחרי שבריר השנייה הראשון של התחלת הסיבוב. בשבריר השנייה הזה ראיתי בסרטונים מספרים של 700 אמפר לסטרטר של פרייבט, לא מדדתי בעצמי.