DDNS בנתב מעדכן את הדומיין שלי עם IP שגוי.
שלום.
יש לי אינטרנט שילד על ארדואינו שנותן לי קריאות אנלוגיות. הוא משמש כשרת לצורך קריאת הערכים הנ"ל.
הוא מחובר בכבל רשת לנתב סלולארי מסוג TP LINK ARCHER MR200 .
יש לי דומיין רשום ב DYNDNS.
הגדרתי בנתב DDNS עם הדומיין והסיסמה שלי.
מה שקורה זה, שאם אני עושה ריסטרט לנתב, הIP שלו משתנה אקראית. במצב הזה, אם אני מזהה בנתב את הIP החדש, ורושם אותו ידנית בDYNDNS עבור הדומיין שלי, אני יכול לגלוש לתוך הדומיין ואני רואה באופן תקין את הSERVER ואת הקריאות האנלוגיות.
עד הפעם הבאה שאני עושה ריסטרט לנתב, ואז הDDNS מעדכן בIP שגוי את הIP של הדומיין שלי. מכאן והלאה לא ניתן לגלוש בדומיין.
שוב אני מעדכן ידנית, והכול בסדר, עד לפעם הבאה.
אשמח לעזרה. בינתיים שלחתי גם ליצרן הROUTER בקשה לעזרה.
תודה מראש.
גילוי נאות, ולפני שאתם מפציצים אותי במונחים מקצועיים: אין לי מושג מהחיים שלי בנושא הזה, אז בעדינות.
תגובה: DDNS בנתב מעדכן את הדומיין שלי עם IP שגוי.
מזתומרת IP שגוי?
האם רק הסט ספרות האחרון שגוי?
יש איזה חזרתיות?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
כל השדות שגויים.
אם יש איזו תבנית? הIP הנכון בנתב מתחיל ב10 ואילו העדכון האוטומטי נותן משהו הרבה יותר גבוה.
לא התעמקתי בשאלה, אבל יש לי תחושה שאתה מבלבל בין הכתובות הפנימיות ברשת הביתית לבין הכתובת החיצונית שבה "העולם" מזהה אותך.
על רגל אחת - ישנן 2 "סדרות" של כתובות שהן כתובות פנימיות, ברשת פרטית (מתחילות ב- 10 או ב- 192 (בד"כ 10.0.ו-192.168....) - זה נועד להתגבר על מצוקת כתובות IP פנויות (IPV4), כך בכל רשת פרטית אפשר לעבוד עם כתובות שיכולות להיות זהות לכתובות הקיימות ברשת ביתית אחרת מבלי להתנגש (NAT - Network Address Translation).
המודם שלך מקבל כתובת IP אמיתית מספק האינטרנט שלך (שאינה מתחילה באחת משתי הכתובות הנ"ל) והנתב הביתי שלך יודע לנת את השדרים פנימה והחוצה אל/מאת הכתובות הפנימיות הפרטיות הללו.
כאשר אתה מגדיר עבודה עם DNS דינמי (שרת תרגום כתובות דינמי) אתה למעשה יוצר חיבור בין שם הדומיין שלך לבין כתובת שאינה קבועה אלא דינמית. להבנתי אתה צריך בשרת ה-DNS הדינמי לתת את כתובת ה- IP החיצונית שהמודם שלך מקבל מספק האינטרנט ואילו בנתב עצמו להגדיר את החוקים המתאימים שינתבו את התעבורה ללקוח הספציפי. אני קורא כעת שכך כנראה עשית.
כאשר המודם מאותחל הוא בהחלט עשוי לקבל כתובת חדשה מספק האינטרנט שלך ואכן צריך לדאוג ששרת ה-DNS הדינמי יעדכן בהתאם את הכתובת אליה הוא מפנה. איני מתמצא מספיק לומר האם ניתן לבצע פעולה אוטיומטית שתדאג לעדכון הזה, אפשר לחקור כיצד לעשות זאת נכון.
הדרך היקרה יותר היא לרכוש כתובת קבועה מספק האינטרנט שלך ואז לא תצטרך שרת כתובות דינמי ותוכל לעבוד עם כתובת קבועה אותה תרשום בשרתי הכתובות (DNS) בצורה קבועה...
הוא לא בסדרות הפנימיות.
מה שקורה הוא שהראוטר מחובר ברשת סלולרית ונותן בממשק IP של הראוטר כתובת מסדרה 10.139
ובאותו הזמן כאשר בודקים what is my ip באחד הקליינטים ברשת הוא מחזיר IP שמתחיל בכלל ב 80
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
מידע נוסף שיכול שיכול לעזור לכם לעזור לי:
כשאני עושה מהטלפון שלי WHATISMYIP, כשהוא מחובר אך ורק לרשת הסלולארית הוטמובייל, אני מקבל:
https://imagizer.imageshack.com/v2/6...921/MJsVjL.jpg
ואלו הכתובות שרואים בWHATISMYIP בלפטופ שמחובר קווית לנתב.
בצד ימין בקובץ אלו הכתובות שרואים בתוך הנתב, ואלו הן הכתובות שבפועל ניתן לגלוש לSERVER מבחוץ ולראות את הערכים האנלוגיים מהארדואינו.
רואים כאן ערכים שמשתנים בארבע הדלקות שונות של הנתב הסלולארי.
https://imagizer.imageshack.com/v2/6...923/wNW2Yh.jpg
הכתובות המתחילות ב-10 הן פנימיות בתוך הנתב שלך. אלו שמתחילות ב-80 הן חיצוניות (כלומר גם מישהו שלא מחובר לרשת הפנימית שלך יכול לראות אותן).
אני מניח שאתה זקוק לכתובת חיצונית ולא רק פנימית (כלומר שגם מישהו מרחוק יוכל לתקשר עם הכתובת, אחרת, או מדובר רק בעבירה פנימית ברשת - אתה יכול לתת כתובת פנימית קבועה לכל ציוד שכזה ...)
נשלח מהנייד שמתעקש "לתקן" את האיות...
אני מדגיש שכשאני מנסה להיכנס לשרת על השילד, מהטלפון שלי, כשהוא מחובר אך ורק לרשת הסלולארית הארצית, הכתובת שעובדת תקין היא דווקא זו שמתחילה ב10, ולא זו שמתחילה ב80.
בשיחת טלפון אתי, בועז העריך שהוט מובייל היא כמו נתב שהכתובת החיצונית שלו מתחילה ב80 והוא מחלק כתובות פנימיות שמתחילות ב10.
- - - Updated - - -
כדי לעשות סדר, המטרה בסוף היא לשים את הנתב הסלולארי והאינטרנט שילד על הקארט, וכך לשלוט דרך האתר באינטרנט שילד, על פקודות ההיגוי לקארט, כשהקארט והטלפון השולט מרוחקים אחד מהשני ככל שנרצה.
נראה לי שהבעיה שלך היא Double NAT
מודם סלולרי מתנהג כמו טלפון סלולרי בנושא חלוקת אינטרנט. הוט מובייל לא מספקים כתובת חוקית עבור כל מנוי ברשת האינטרנט. הם מקצים עבורך כתובת "פרטית" ברשת שלהם ואז מבוצע NAT ביציאה לאינטרנט לכתובת חוקית.
נסה לדבר אם הוט מובייל ולבקש כתובת קבועה במנוי של המודם הסלולרי תהסביר להם שאתה צריך אינטרנט שמאפשר חיבור ישיר להתקן , והתצורה הנוכחית לא מאפשרת. לדוגמה מצלמות אבטחה ,או חיבור מרחוק למקום העבודה.
מה שאני אומר זה שלמפעיל הסלולרי יש VPN שמתחחיל ב 10 והכתובת ip האמיתית היא 80.
לי אין מושג איך מתגברים על זה ונותנים ל ddns כתובת שהוא תמיד ידע לגשת אליה.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
כמשתמשים בשירות DNS חיצוני. זה אמור להחליף את הכתובות הנומריות.
הכתובת החיצונית "דומיין" אמורה להישאר קבועה.
האם אתה עושה שימוש ב port forwarding ?
על מנת שהכתובת של ארדואינו תהיה נגישה מבחוץ ?
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
והפורט הספציפי פתוח?
כלומר לפני ריסטים אתה מצליח להגיע מבחוץ?
שי זרק את המושג nat שנפגשתי בו כשלא הצלחתי להגיע למצלמות בבית של אמא שלי, מעת לעת אני משתמש במילה הזו מול הספק של האינטרנט והכל חוזר להיות תקין.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
כן, אני נכנס מבחוץ עם הטלפון לדומיין והכול בסדר.
אממה, גם הנתב הסלולארי, וגם הטלפון, עובדים עם סימים של הוטמובייל, ושניהם באותו איזור, מן הסתם מחוברים לאותו ממסר.
כשבועז ניסה להיכנס לדומיין, http://sivangocart.homedns.org / , הוא לא הצליח.
אתה לא באותו ״ממסר״.
הנייד והנתב הסוללרי נמצאים באותה רשת וירטואלית של הוט.
דמיין שזו מעין ראוטר גדול שמחלק למנויים שלו כתובות כמו שעושה הראוטר שלך
NAT
Network address translation is a method of remapping one IP address space into another by modifying network address information in the IP header of packets while they are in transit across a traffic routing device
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
זה מעניין, כי זה אומר שזה יכול כבר עכשיו לעבוד לי , או לכל מנוי הוטמובייל אחר, מכל מקום בארץ, בהינתן שאני יודע לזהות מהו הip שהנתב קיבל כשהקארט נדלק.
היחיד שבכיוון הנכון הוא בועז.
חנן, אני מניח שהנתב והטלפון שלך מחוברים להוט מובייל ולכן אתה מצליח לתקשר בניהם ברשת הפנימית של הוט.
ד.א. להבנתי אתה מצאת באג ברשת של הוט שבכלל מאפשר דבר כזה.
כאשר אתה לא תהיה מחובר לרשת של הוט החיבור לנתב (ולשרת מאחוריו) כבר לא יעבוד לך (לא משנה איך תעדכן את ה ddns)
Sent from my LG-H870DS using Tapatalk
רשת סלולרית יוצאת לאינטרנט עי אלמנט שנקרא
PGW
שהוא גם מבצע NAT ולא מאפשר יצירת תקשורת מהאינטרנט למכשיר שמחובר לרשת הסלולרית. הכתובת האמיתי באינטרנט אינה יחודית לטלפון / נתב שלך אלא משותפת לעוד רבים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
כן, אני נכנס מבחוץ עם הטלפון לדומיין והכול בסדר.
אממה, גם הנתב הסלולארי, וגם הטלפון, עובדים עם סימים של הוטמובייל, ושניהם באותו איזור, מן הסתם מחוברים לאותו ממסר.
כשבועז ניסה להיכנס לדומיין,
http://sivangocart.homedns.org / , הוא לא הצליח.
זה לא ממסר שונה (מה זה ממסר?) זה כנראה PGW שונה.
אם אתה בכל זאת חייב שהשרת יהיה מחובר דרך רשת סלולרית אז ניתן לפתור את זה עי פרוקסי שמבצע עבודת תיווך באמצע.
זה כמו להקים רשת vpn .
ניתן לעשות זאת בכל מני דרכים
vpn
ssh tunnels
אבל תמיד צריכים מחשב שיושב בנקודה שנגישה לשני הצדדים (כמו למשל בבית שלך בחיבור קווי).
יכול להיות שגם ספק הסלולר יהיה יכול לתת לך כתובת קבועה אמיתית עבור מכשיר מסוים (או לפחות פורט) תמורת תשלום נוסף. אני לא מכיר שירות כזה אבל בעיקרון הוא אפשרי.