גראנד צ'ירוקי או גראנד ויטרה?
שלום חברים
אחרי הפסקה ארוכה של 6 שנים אני שוקל לחזור לרכב שטח. נהגתי על סופה ארוכה משודרגת (נעילות ARB, הגבהות, יחסי העברה, צמיגי שטח 33" כננת וורן...) במשך 8 שנים ולאחר מכן במשך פחות מחצי שנה על צ'ירוקי (4.0 מוסב לגז). חשוב לציין שאין לי ידע טכני ומעולם לא טיפלתי בעצמי בג'יפ. נסעתי עם קבוצת ג'יפאים וטיפלתי בסדנת חבר שיודע לטפל בכל תקלה גם בשטח וגם טיפולים יזומים. אם אקנה, הרכב יטופל במוסך של חבר שיודע לטפל ברכבי שטח.
נער הייתי וגם זקנתי ואני מודע למגבלות שלי אבל בכל זאת רוצה לשמור על האופציה לחזור לטייל מדי פעם. אישתי מוכנה שנחליף את הרכב הפרטי לרכב שטח. הרכב משמש אותה לנסיעות קצרות בסביבה כולל מרכזי קניות/ קניון. אישתי מעדיפה לנהוג על האוקטביה מליסינג שלי מהעבודה. לכן אם צריך, הגמישות לתמרן בין הרכבים קיימת.
חשבתי על גראנד ויטרה 3 דלתות 2.4 ליטר עם הילוך כח. שנתון 2011-2015.
אבל בחיפוש ראיתי גראנד צ'ירוקי 4.7 לימיטד שתמיד רציתי. שנתון 2008/2009.
אשמח לדעת מה דעתכם בעניין? אחזקה, אמינות, תקלות ... וכו'
תגובה: גראנד צ'ירוקי או גראנד ויטרה?
תיקון קטן, הגרנד ויטארה 2.4 הקצר קיים כבר מ2008.
ההשוואה מול הגרנד שירוקי בעייתית, מעבר להבדל העצום במרחב, היכולות שטח של הסוזוקי נחותות משמעותית בעיקר עקב שהוא נמוך מהגרנד שירוקי.
שים לב שחלק מהגרנד שירוקי ללא הילוך כוח, ויש כאלו שבכלל 2על4...
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
נכון,
אני שוקל לבחור גראנד ויטרה של שנתון 2011-2015. תלוי מה משתלם בעיסקה. הגראד ויטרה יותר רכב פרטי ופחות רכב שטח ביחס לגראנד צ'ירוקי. כנ"ל לגבי אמינות, הוצאות אחזקה וכדומה. לכן יהיה קל לאישתי להסכים להחלפה. לעומת זאת, גראנד צ'ירוקי יותר ג'יפ מפרייבט אם כל המשמעויות בעלויות אחזקה נוחות וכדו'. ציינתי שאני מעדיף JEEP. השאלה היא, עד כמה אני אצטער בשטח שהתפשרתי לעומת אישתי שתצטרך להתמודד עם תקלות של ה-JEEP, גראנד צ'ירוקי בנסיעות קצרות ביום יום?
אם אתם יכולים לתרום לדיון מניסיונכם שצברתם והידע שלכם יהיה לי יותר קל להחליט.
מנסיוני, גם גרנד ויטארה יודע להתקלקל וביוקר...
לך עם הלב
אם אתה כבר מדבר על ויטארה 2011-2015, אז לך גם על גראנד שירוקי ממודלים אלו.
אוטו אחר לגמרי, גם בהיבטי נוחות ודימיון לפרייבט.
אבל גם עושה עבודה מצויינת בשטח.
מהיכן אתה?
אשמח לארח אותכם ולהראות לכם אחד שגם וגם... (ואצלי הוא החליף, יחדיו, אלפא 159 וסופה)
אני לא חושב ש-WK הוא פחות פרייבט מה-GV וזאת מבלי לוותר על יותר יכולות שטח מה-GV
אני הולך על עיסקת טרייד אין לפרייבט המשפחתי. בסופו של דבר אני משלם אותו סכום כתוספת ל GV 2011 ול-WK 2008, אפשר גם לעשות טרייד אין ל GV יותר מתקדם ול-WK 2009. רוב רכבי WK בשנים המתקדמות התוספת הסכום שצריך לוסיף קופצים באופן מאד משמעותי בעיסקת הטרייד אין.
הGV קטן נמוך קל לתמרן בחניון/קניון, ולכן אישתי ביתר קלות תסכים להחלפה. מבחינתי הוא רכב שטח 4X4 עם הילוך כח עם יכולת טיולי שטח.
ברור לי שיש פשרה ביכולות בשטח. אני מניח שהGV פחות מפונק ביום יום מהWK. אחרת זה "קזוס בלי" מול האישה וכולנו יודעים איך זה ייגמר.
אם הWK יתקע בנסיעות יום יומיות למרות הטיפול שוטף ויישור קו יסודי במעמד הקנייה עדיף לי לא להיכנס להרפתקה.
אבל, אם הWK הוא אכן רכב לשימוש יום יומי ואפשר לסמוך עליו כמו כל רכב שטח אני מעדיף WK ׁ ואני בטוח שאחרי נסיעה אחת גם אישתי תסתדר איתו. זאת הדילמה שלי. מה אתם אומרים מנסיונכם?
אני מאזור השפלה למי ששאל.
הגראנד צ'רוקי לא רכב גדול. תשווה מידות תראה שהוא לא שונה ממש באורך מגראנד ויטרה ארוכה. והוא הרבה יותר.... 'אמריקה'. שזה טוב. גם לגברת. פינוקים.
אם אתה לוקח אחד משופר כמו שמתפרסמים כאן בלוח מדי פעם..... זה ליהנות מכל העולמות.
אסף.
רק שים לב שיש הרבה וריאציות ל- wk מבחינת יכולות שטח - עם/בלי low ואולי אפילו 2x4, אבל אני לא ממש בקיא. אם תצרף מספר שילדה אני בטוח שהמומחים ידעו לומר אם במקור זה בציר טוב או פרייבט מפונפן ...
קח בחשבון שה- wk ידוע לשמצה בלהדליק נוריות תקלה על שטויות משטויות שונות ומשונות. זה לא יתקע אותך (או את אישתך) אבל זה ידרוש תשומת לב, ורצוי גם קורא obd מהפשוטים כדי לדעת מה הוא רוצה עכשיו..
מצד שני ה- wk הרבה יותר מפנק. לא באותה ליגה בכלל.
אה, והעניין הקטן הזה של הדלק ...
היתרון ב wk וגם למעשה ברכבים אייקונים כמו לנד רובר, רנגלר, סוזוקי סמוראי/גימיני, זה הידע העצום שקיים אצל החברים, כאן ובקבוצות הווטסאפ, ידע שבפירוש חוסך המון המון ריצות וכסף על תחזוקה, אי לכך לא בטוח שלהחזיק גראנד ויטרה 2011 יהיה יותר זול.
רכישת wk לדעתי לפחות עדיפה ממישהו שכבר שיפר, מיגן, נעל במקרה שהרכב הגיע ללא qd2, מאשר רכב בתול שתוחזק עקב חוסר ידע בצורה לקויה וזקוק למקצה שיפורים והשקעה גדולה בזמן, כסף ואישורים כאלה ואחרים.
Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk
מה הפרייבט שאתה רוצה להחליף?
(אולי נדבר על טרייד-אין ביננו :) )
המושב שלי, הגענו למסקנה מזמן, מוביל בסטטיסטיקה העולמית של גראנד שירוקי לנפש...
יש כרגע WK, אחד לרדו בנזין והשני לימיטד דיזל, ששניהם משמשים את הגברת ביום יום (אחת רופאה והשנייה עו"ד), במהלך ובסוף השבוע גם יורדים לים, ואולי שטח כזה או אחר - לא ידוע לי.
שניהם יד ראשונה, מודל 2006-2008 ושתיהן לא רוצות להחליף/לחדש/לשדרג.
אומר משהו על הרכב - כרכב לאשה ליום יום?
ולמה הסטטיסטיקה?
כי יש עוד 8 או 9 WK2 (התבלבלתי בספירה...) וכולה מושב קטן..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הנהג השלו
חשבתי על גראנד ויטרה 3 דלתות 2.4 ליטר עם הילוך כח. שנתון 2011-2015.
אבל בחיפוש ראיתי גראנד צ'ירוקי 4.7 לימיטד שתמיד רציתי. שנתון 2008/2009.
אשמח לדעת מה דעתכם בעניין? אחזקה, אמינות, תקלות ... וכו'
מאיך שאתה מתנסח, התשובה ברורה - גראנד צ'רוקי. כל השאר משני.
אתמול היה ניסיון ראשון לבדוק מקרוב גם את גרנד צ'ירוקי 4.7 2009 וגרנד ויטרה 2011 3 דלתות. אני חייב להגיד שהתוצאה היא תיקו.
שני הרכבים מגיבים באופן מדהים על הכביש. תענוג לנסוע על שניהם. לא יכולתי לבדוק שילוב HIGH/LOW. כייף לא נורמלי להרגיש את העוצמה שיש לרכבים האלה. עכשיו אני יותר מבולבל מקודם באיזה מהם לבחור? אם אני צריך לקחת בחשבון את כל מה נאמר כאן יש יתרון באלפית הנקודה דווקא לGV.
מה שעצוב שאין אף אחד שיכול לספק תשובות במקום. נציג המכירות "חמוץ" עם אפס רצון לסגור עיסקה. רוצה להפנות אותי למוסך מורשה שלהם בלבד. הוא לא יודע לענות לי על השאלות בסיסיות.
אכן נתקלתי בגרנד צ'ירוקי 4.7 לימיטד שאין לו HI/LOW בכלל והוא התחיל להאשים אותי שזה לא "מידע חיוני" שהוא צריך לספק.
כך שעוד ארוכה הדרך להחלטה. בכל זאת דבר חיובי אחד יצא מהביקור הזה, זוגתי אמרה שאין לה בעיה לנהוג ביום יום על שניהם.:)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מאיך שאתה מתנסח, התשובה ברורה - גראנד צ'רוקי. כל השאר משני.
נימרוד, דווקא התבונה ניצחה את משאלות הלב. ואחרי נסיעת מבחן הGV מוביל בקצת על הWK. המירוץ עדיין צמוד...:confused:
"נציג מכירות"? האם הלכת למגרשי רכב / סוחרים?
בדקת את המצב כן באתרי המכירות כמו יד 2?
מהן הקריטריונים לפיהם אתה משווה את שני הרכבים וחומר שיש הבדל רק באלפית הנקודה?
נשלח מהנייד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הנהג השלו
נימרוד, דווקא התבונה ניצחה את משאלות הלב. ואחרי נסיעת מבחן הGV מוביל בקצת על הWK. המירוץ עדיין צמוד...:confused:
אז אתה חסר לב. כמוני.
גראנד צ'ירוקי או גראנד ויטרה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הנהג השלו
חשבתי על גראנד ויטרה 3 דלתות
3 דלתות זה ויטארה קצרה.
יש ילדים בסיפור?
צפויים נוסעים נוספים מעבר לנהג ונוסע?
אם כן,
3 דלתות זה מטרד לגבי נוסעים נוספים וממש הצקה עם ילדים(כיסאות, גישה מהירה, כיסא תינוק וכו).
מה ההפרש בבסיס גלגלים של הרכבים?
כי בסיס גלגלים קצר=נסיעה פחות נוחה כמעט בכל מצב שאינו חנייה..
לשים לב שבגרנד ויטארה קצרה נכנסים לפי החוק 4 ולא 5, מאחור יש רק 2 חגורות בטיחות.