חוזר: שיפוץ בודי של סיקס.
שכחתי לכתוב, הפח נמצא מתחת לאיזה חצי סנטימטר של שפכטל.
הצבע המקורי של הרכב היה ירוק וגם מתחתיו יש שפכטל.
העבודה המעצבנת היא לשייף את הכול ולהגיע למתכת עצמה. לא משימה קלה.
אל תבזבז זמן על המרכב הזה, חפש מרכב של סופה קצרה.
אולי תגדיר מה התקציב , הרי ידוע על הפער בין החשיבה שלך למציאות , אתה לא מבחין איפה להתפשר ואיפה לא.
כמו שאמרו לך 1000 פעם מדובר בבודי ישראלי קנט נמוך (לא מתאים לכלום) במצב גמור מכל הבחינות , הוא לא שווה את החומר פחוות והצבע שתשקיע , ממש כואב אישית לראות את זה , תקנה בודי אמריקאי.
תוסיף לחשבון מסגרת חלון אמריקאית מפיבר 1300~ כולל זגגות.
תוסיף גם סגירה לחשבון.
Tyrie:תקנה בודי אמריקאי.
I got to ask
Am I to understand that there were 2 different body styles for the CJ8s?
and one of them is US made
?
BTW: whats the military purpose of the lowered body line
קנט נמוך
over the cj7's body line?
תוסיף לחשבון מסגרת חלון אמריקאית מפיבר
Are the windshield frames different too?
Im not a fan of the fiberglass frames
they all have a problem with the metal inserts, where the hinges bolt on
I got one right now that I can't remove as the inserts just keep spining so there is no way to remove the bolts
ציטוט:
נכתב במקור על ידי tzagi
Tyrie:תקנה בודי אמריקאי.
I got to ask
Am I to understand that there were 2 different body styles for the CJ8s?
and one of them is US made
?
BTW: whats the military purpose of the lowered body line
קנט נמוך
over the cj7's body line?
תוסיף לחשבון מסגרת חלון אמריקאית מפיבר
Are the windshield frames different too?
Im not a fan of the fiberglass frames
they all have a problem with the metal inserts, where the hinges bolt on
I got one right now that I can't remove as the inserts just keep spining so there is no way to remove the bolts
מרכב עם קנט נמוך בדומה למה שאתה מכיר בCJ6 האמריקאי. מרכב עם קנט גבוה בדומה לזה של CJ7 או CJ8 אמריקאים
כנ"ל לגבי מסגרת השמשה, המסגרת שבחלק מהCJ8 הישראלים זהה למסגרת חלון של CJ6 וCJ5 מהדגמים המוקדמים והשאר עם מסגרת זהה לזו של CJ7. למעשה ניתן למצוא כל קומבינציה אפשרית בין מסגרת ומרכב.
מסגרת חלון מפיבר ישראלית דווקא דיי טובה. נכון להיום מי שהתקין לא מתלונן.
מיכה , תחפש בודי סופה קצרה\ארוכה(יש לך רתכת CO לא תהיה לך בעיה לקצר אותו) , תוודע שהוא לא בודי כמו שלך וזה זה.
זה בודי יפה יותר שיתאים לך ליותר סגירות (משומשות) ,לדלתות מלאות של סופה , לכל דבר שמגיע מארה"ב.
חשבתי על זה לפני שבכלל נכנסתי לכל העניין.
המטרה היא גם לנסות לבד. אז נכון שיקח יותר זמן אבל כבר דנו בקטע הזה המון.
אני כנראה מביא בכל מקרה בודי נוסף. הייעוד שלו אמנם שונה אבל אם אעשה FUBR לבודי הזה אז יהיה לי ספייר. גם דורש שיפוץ אבל משנתון גבוה יותר.
בכל מקרה, אני חייב לומר שעם הCO, שגם בה אני עדיין לא שולט לגמרי, העבודה על החור שהיה לי ליד הדלת כמעט הסתיימה לגמרי. יש לי לעשות עוד 2-3 מילויים וללטש כמו שצריך וזהו. פשוט מדהים הרתכת הזו.
בקשר לעלות....אני יודע בערך כמה יעלה הצבע, אבל צבע אני בכל מקרה רוצה לעשות. את רוב הצביעה אני אעשה לבד. הכוונה ליסוד ולפנים. את החיצוני אני אתן לצבעי מקצועי לעשות.
בנתיים לוחות יש לי, גם את הפח המרוג אני כנראה אקבל בחינם. אז חוץ מצבע שבכל מקרה אני צריך לעשות, זה לא עולה (טוב יש את העלות של הרתכת, אבל זה חצי נחשב)
FUBR - FUCK BEYOND RECOGNITION
מיכה,
אני חושב שאתה עושה טעות מרה, חבל שהקולות הקטנים בראש שלך מוליכים אותך לאובדן זמן וכסף.
הרעיון של tyrie, לטעמי, הוא הפרקטי ביותר (גם אני ביום מן הימים ילך עליו),
קנה בודי של סופה, תאמין לי שיהיה לך מספיק עבודת פבריקציה גם עליו, תקצר/תאריך מה שאתה רוצה תעשה לו, אבל זה יהיה בטוח יותר זול מלנסות לשקם את הבודי שלך, חבל על המאמצים שלך.
בנוסף הכסף שאתה תבזבז על בודי נוסף של CJ, יהיה כמעט כמו לזרוק לפח.
אתה יכול למצוא בודי של סופה במצב סביר, לשפץ, להחליף לוחות וכל מה שצריך,
אתה עדיין תלמד לעבוד עם מתכת, ויהיה לך בודי שיוכל להחזיק לזמן ארוך יותר.
החלודה תמיד תנצח! ככל שתקח בודי חדש יותר... כך הסיכויים שתוכל לדחות את הקץ!
לצערי למדתי הרבה מניסיון מר, אם אתה משהו, תעשה אותו הכי טוב בפעם הראשונה!
!!!if your gonna do something, make sure your doing it right the first time
אני מבין את מה שאתם אומרים אבל עדיין ממשיך בשלי. אם ימאס לי או שאראה שזה לא מעשי...אני אחליף בודי קומפלט.
בנתיים התמונות של האחרי. יצא נחמד :-) קיוויתי לתוצאה חלקה יותר אבל בתור עבודה ראשונה לדעתי זה יצא בסדר. נגיד את זה ככה, אם זה לא היה בסדר לא הייתי מפסיק לעבוד על זה :wink:
http://www.lizard.co.il/4x4/bodywork/dscn0329.jpg
http://www.lizard.co.il/4x4/bodywork/dscn0330.jpg
http://www.lizard.co.il/4x4/bodywork/dscn0331.jpg
יפה מאוד. אני לעומת אחרים חושב שאם יש לך כבר את האמצעים, למה לא לנסות לשפץ?
סה"כ לא נראה לי עבודה מסובכת במיוחד. רוב הרכב עשוי משטחים ישרים. לחתוך ולשים במקום, כמו שאמרת..
אצלי דווקא החלק הקשה הוא לא הריתוך, לא כשיש לי CO, אלא השיוף/השחזה. כבר יצא שאכלתי את הריתוך ככה שנוצר סדק. לתקן דבר כזה זה בהחלט כאב ראש כי האיזור מאוד מאוד דק וצריך להתחיל "למלא" בריתוך ממקום עבה יותר.
את החור ליד הדלת לקח לי יומים לתקן ועשיתי 3 נסיונות. את האיזור של הגלגל לקח לי שעתיים בערך ובנסיון ראשון.
לכל מי שמנסה לעזור, באמת תודה :-)
אבל, חאלס עם העיצות של החלפת בודי. אם הייתי רוצה להחליף את הבודי לא הייתי מתחיל בכלל.
אני מודע לכך שזה הרבה עבודה. אבל מה, יש לי סטיה כזו, אני אוהב לעבוד עם מתכת.
מבחינתי מדובר לא רק על שיפוץ אלא על יצירה. (הזמנות לריהוט גן, סורגים ושערים יתקבלו לאחר גמר השיפוץ :wink: )
ציטוט:
אני מבין את מה שאתם אומרים אבל עדיין ממשיך בשלי. אם ימאס לי או שאראה שזה לא מעשי...אני אחליף בודי קומפלט.
ככה מתחיל כל פרויקט שלך , מה שאתה לא הבנת כנראה זה שגם אם תביא את הבודי הזה למצב חדש פשוט חבל על כל שקל וזמן עבודה ולעולם לא תביא אותו למצב של בודי אמריקאי חדש יותר.
ציטוט:
אני מודע לכך שזה הרבה עבודה. אבל מה, יש לי סטיה כזו, אני אוהב לעבוד עם מתכת
נראה לך שלבנות ג'יפ נגמר בבודי... :|
לא, זה לא נגמר בבודי אבל אנחנו מדברים פה על בודי.
אני לא חושב שאוכל להביא בודי במצב מעולה. פשוט אין כאלה יותר. אפילו בארה"ב אין להשיג בודי במצב מעולה שלא עשוי מפייבר או אלומיניום ועם כל הכבוד, אני לא אשים על הסיקס הזה בודי שעולה פי 5 מהרכב עצמו. יש גם שיקולים של מתי מפסיקים להשקיע כל שקל פנוי בסיקס.
מבחינתי, אני מחליף את הרצפה של התא מטען וקצת מהתא נוסע ונהג, מתקן דפנות ואת הכנפיים וגמרתי.
אחרי זה שיוף של כל הצבע הקיים, שפכטל, צבע יסוד, צבע שחור על החלקים המוסתרים, תחתית ופנים הרכב וצבע מקצועי על החלקים החיצוניים וזהו.
באמת שכואב לי, אז ניסיון אחרון לדבר אל ההגיון שלך - אני לפני חצי שנה השקעתי פחחות וצבע על בודי כזה לסופה שלי שהיה במצב מצוין (ליד שלך) אחרי שבוע הבנתי את הטעות שעשיתי כשחיפשתי סגירה אחרי חודש התחלתי להבחין כמה הוא מכוער לעומת האמריקאי , היום אני מעדיף בודי אמריקאי צבוע בצבע יסוד מאשר הגועל נפש חסר הפרופורציה הזה , גם מבחינת שימושיות הוא פחות טוב אי אפשר להכנס למושב האחורי דרך דלת הנוסע בגלל מפתן הדלת הצר.
יש לך את כל הכלים עכשיו חבל להתפשר בקטנות , קח את הזמן וחפש בודי אמריקאי חדש יותר.
פרשתי.
מתוך סקרנות, כמה אמור לעלות בודי כזה ?
האם הגומיות המחזיקות את הבודי לשילדה באותו מקום ? מה ההתאמות הנדרשות לאחר העפת בודי הסיקס?
איפה בכלל רוכשים ?
אני מבין את השיקולים שלך. אתה צריך להבין שהם לא שלי.
אני יודע את כל מה שכתבת. באמת שכן. אני חושב על שיפוץ שכזה עוד מלפני שבכלל היה לי רכב.
אם אצליח, סבבה. אותי זה מספק. אם לא אצליח, אצטרך למצוא בודי אחר. אבל כל הרעיון הוא לנסות.
חברים, די!
זה שרשור שמיכה פתח על שיפוץ גוף הג'יפ שלו. הוא ביקש במפורש לעזוב אותו בשלב הזה מעצות שאומרות לו לעשות משהו אחר.
כבדו את זה.