מישהו התנסה ?
מישהו יודע להשוות לאקדחים דומים בשוק ?
Printable View
מישהו התנסה ?
מישהו יודע להשוות לאקדחים דומים בשוק ?
מדברים על האקדח הזה כבר שנתיים-שלוש.
לפני כשבוע-שבועיים הגיע לחנויות.
עולה סביב 2900ש"ח +/- (לצורך השוואה: גלוק 19 יעלה סביב 3500 ש"ח) ותלוי במטווח/סוכר נשק יכללו במחיר (או שלא): נרתיק גנרי, אימון+תחמושת לאימון, 50 כדורים
מבחינת גודל הוא קצת יותר גדול מגלוק 19.
בארץ נמכר עם כוונת מפרולייט, בחו"ל נמכר עם תושבות מתחלפות למגוון רחב של כוונות השלכה.
כיוון שאין כרגע לאף אחד יותר מדי ניסיון עם הכלי לאורך זמן, אי אפשר לדבר על מחלות ילדות/תקלות ידועות או לחילופיו אמינות קיצונית/יכולת לירות כל סוג של תחמושת שהיא.
היו-טיוברים האמריקאים די מתלהבים.
ימים יגידו
איפה ראית ב2900? לא נתקלתי במתחת 3200 (למרות שבשביל ההפרש הזה אני עדיין אלך למקום שקיבלתי בו עד היום שרות מצוין) .
אני אכן קצת חושש ממחלות ילדות, מצד שני על פניו נראה בדיוק מה שאני רוצה.
אקדח מצדה נשמע כמו משהו שנועד להתאבדות.
אני הייתי שוקל שנית [emoji41]
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אין ספק שהוא מיוחד.
תעשיית הנשק הישראלית ייצרה לא מעט אקדחים טובים ואמינים ואין סיבה שהוא יהיה פחות טוב.
הוא בהחלט נושא להתלבטות. למרות שאני פוזל לcz p10
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
אני הייתי שואל אם זה הגיוני שטלפון יעלה כמו אקדח....
לטעמי מי שספורטאי יכול להתלהב.
מי שקונה נשק להגנה עצמית, אז אני לא הייתי קונה נשק לפני שהוא כמה שנים על הכביש וניפו את כל מחלות הילדות שלו.
מילא בארה"ב, אבל כאן זו מדינה של נשק אחד והחלפה היא כאב ראש.
אני עם אותו הנשק כבר 30 שנה.
סומך על החבר'ה בתעשיות הצבאיות בארץ שהם ירו כמה עשרות אלפי כדורים עם הכלי הזה.
הבול צ'ירוקי והיריחו נחשבים לסוסי עבודה ובצדק.
אין סיבה שהמצדה לא יהיה במגמה הנ''ל.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
מישהו ב iwi נזכר מאוד מאוחר שהגבינה זזה.
שהיריחו שהוא אקדח שהועתק ( ברשות) מה cz75
הוא דינוזאור. והמלך החדש והבלתי מעורער הוא גלוק.
עם מנגנון אמין
ביצועים טובים
משקל וייחס גודל מעולים
ומחיר מצויין.
אז הם עשו בן דוד שמנסה באיחור של 25 שנה להזדנב לחבורה. וקוראים לו בשם סקסי.
האמריקאי הממוצע יכול להתחדש בעוד אקדח שנשמע נחמד לאוסף.
ולירות איתו מאחורי הבית. ואם לא יהיה טוב יחזיר לחנות.
אצלנו, המדיניות שונה והזכאים המיוחסים מחזיקים אקדח אחד בודד שיגן עליהם.
המיוחסים+++ יותר מאחד.
שורה תחתונה
בעוד 5 שנים נבין מה הן מחלות הילדות..לא חושב שחכם היום לקנות כזה.
ודוגרי- לא הבחנצי בשום יתרון או חידוש מהפכני.
כשעושים פרספקטיבה על כלי הנשק הקלים שיוצרו סידרתית בארץ ע"י התעשיות הצבאיות (אני מחריג כלי נשק ניסיוניים, כאלו שיוצרו/מיוצרים ע"י חרשי נשק בצורה עצמאית וכאלו שיוצרו/מיוצרים בכמויות קטנות ע"י יצרנים אחרים), יש כמה מאפיינים שקופצים לעין:
- שימוש במנגנונים/עיצובים של כלי נשק קיימים: יריחו - בראונינג/CZ, גליל - קלאצ'ניקוב/וולמט, עוזי - CZ
- מחלות ילדות בדיוק כמו כל כלי נשק אחר - מכלול שמשתחרר עצמאית בעוזי (תוקן ע"י מנגנון הרטצ'ט), כדורים מתבשלים בקנה (גלילון), מעצורים מרובים (נגב), תקלות + בעיות עיצוב למשתמש (תבור) - שהביאו לשינויים ותיקונים לאורך הזמן
- כבדים בהשוואה למקבילות/מקור
אני יכול לחשוב על שני כלי נשק קלים שהיו חדשניים ויוצרו ע"י התעשיה הצבאית: אקדחי "נשר המדבר" וה"ברק". שניהם למיטב ידיעתי לא הצלחות מסחררות.
אני מאמין שתתכף איש הצפון יגיב פה וישפוך קצת אור על האקדח.
כמה נקודות שלי המעניין :
א.לי היה יריחו פולימרי והוא אקדח שעשה עושה מעולה בטווח נוח לא זז ומצד שני יחסית כבד.
לא הכי נוח לנשיאה
ב.אני לא חושב שהגלוק הוא הנשק "הכי טוב" היום אלא סתם סחף אחרי העדר. לטעמי הסמיט לא יורד ואף עולה עליו בכמה רמות .
ג.איזה אקדח קונים זה פחות חשוב בין אם ב500בין אם ב4500 מה שחשוב זה מי שאוחז בו וכמה הוא מיומן להרוג כל אקדח הורג.
זה לא רובה ארוך קנה שיש צורך לאפס כוונות וכו',
ד. איזה אמינות יש צורך באקדח פה?הרכבה סבירה + מי יורד פה יותר מפעם בשנה?(לא מדבר על מיוחדים) מה אנחנו ארהב?
לירות פעם בשנה במקרה הטוב במקרה הרע פעם בשלוש שנים ואם נתקלת באירוע שירית 2-3 כדורים וגם זה פעם בחיים.
Sent from my Redmi 6A using Tapatalk
הסמיט mp נופל באמינותו מהגלוק.
מספיק לפרק את המנגנון כדי להבין שהמיכאניקה שלו נחותה.
מה לעשות, גלוק תפס בזכות אופטימיזציה שאף אחד עוד לא הגיע אליה.
אמינות קריטית בעולם הנשק.
אף אחד לא רוצה שאיזה קפיץ ישבר לו או כל תקלה קטנה שתשבית ירי- בפעם היחידה שהוא זקוק לאקדח.
ובניגוד לאמריקאי שיקנה וירוקן 500 כדור בסופש כדי לדעת שהכל תקין באקדח שלו - הישראלי הממוצע יורה 50 כדור מ 7 מטר פעם ב 3 שנים וגם זה לא יפגע...
תעשיית הנשק הקל בישראל היא לא פאר היצירה.
עם כל הגאווה והציונות.
גילוי נאות- יש לי כיום סמיט mp.
היו לי הרבה אקדחים בעבר לרבות גלוק ( לא סבלתי אותו)
מסכים עם קודמי שכדאי מאוד לתת לאחרים (רצוי גופים כאלו ואחרים) ״להתגלח״ ולהציף בעיות ילדות (לא מכיר מוצר חדש שלא סובל מכאלו).
חוזר ואומר שבבחירת אקדח, הפרמטר החשוב ביותר היא ההתאמה ליורה והיכולת של היורה לפגוע במטרה. כל מי שרוכש אקדח חייב להקדיש זמן ולירות עם ״הכלה המיועדת״ לפחות 50 כדור לפני שהוא בוחר.
Sent from my iPhone using Tapatalk
גם לי יש mp
בעבר היה לי יריחו והתנסתי בבלוק כמה פעמים. לא יודע לא הולך
Sent from my Redmi 6A using Tapatalk
אקדים ואומר שאני רחוק מלהיות מומחה, וזו הסיבה שאני שואל.
יש לי זיג 228.
הוא נהדר אבל כבד.
המצדה להבנתי בגודל דומה, עם כדורי 9X19 ומחסנית די גדולה.
אני שונא את הבליטה הגדולה שיש להרבה מתחרים מעל לקת, למצדה אין.
המחיר זול יותר מדברים מקבילים, אני מניח כי זה מחיר השקה.
אני מחפש להחליף בעיקר בגלל המשקל, והמצדה קפץ לי לעין. עניין מחלות הילדות בהחלט מטריד, והייתי שמח אם איזה מומחה היה כותב שזה מבוסס על משהו קודם ורק שינו איזה שפיץ.
נראה שלא כך הדבר וכנראה שבאמת אחכה או אחפש משהו אחר.
(אגב, כן, כשהמוצר והמחיר דומים גם אני שמח לקנות ישראלי)
אמינות -
* שידע לירות כל סוג של תחמושת. יש אקדחים "מפונקים" שלא אוהבים תחמושת של חברה מסוימת ופשוט לא יורים אותה
* שלא ישבר איזה קפיץ אחרי כמה מאות/אלפי כדורים
* שלא ישבר איזה חלק בגוף בגלל שימוש בחומר לא נכון לגוף/ניסיון להוריד עוד 0.1 מ"מ מהעובי
* שלא יפלוט כדור בלי שלוחצים על ההדק
(לכל הדוגמאות לעיל יש אקדח ספציפי שזה קרה לו. כולל חברות גדול ומוכרות עם עשרות שנות ניסיון)
לגבי אימון:
לפי התקנות החדשות בין חידוש רישון אחד למשנהו יש לעבור אימון רענון. מה שאומר שבעל אקדח מחויב על פי החוק לירי מבוקר (כלומר: עובר ביקורת ולא ירי חופשי) של 50 כדור פעם בשנתיים.
זה מעט.
יש היום מספר מסגרות כמו IDPA וחמוש מאומן שמציעות אימונים טובים וזולים (יחסית למה שהיה נהוג בעבר).
יש לך אקדח? לך להתאמן. פעם בשנה לפחות, עדיף יותר