דיסקברי 4 עם 80 אלף ק"מ, קראנק נשבר.
מישהו נתקל במקרה דומה?
אסף.
Printable View
דיסקברי 4 עם 80 אלף ק"מ, קראנק נשבר.
מישהו נתקל במקרה דומה?
אסף.
מוכר בדיסקברי שלוש.
בדיסקו 3 הבעיה המוכרת היא כשל במשאבת שמן, יש כמובן פתרונות גם לזה.
בדיסקו 4 אכן יש שמעידים על כשל בקראנק עצמו, לא מכיר מישהו שקרה לו אישית.
עם זאת מעידים שזאת תוצאה של בוצה בשמן ובמסנן יניקת השמן בעוקה(בדומה למנועי ה 4D4) בגלל מרווח טיפול גדול או החלפות שמן לא בזמן, מערכת הזרקה לא תקינה וכו'.
http://m.australiancar.reviews/revie...ry%204&gen=514
בארץ - במקרה זה רכב שמטופל במוסך היבואן לפי הספר.... כך שמרווחי הטיפולים הם כנדרש (ואם שואלים אותי המרווחים המוגדלים הם מראש מסוכנים ומטרתם שיווקית בלבד).
אסף.
נדב,
אולי סטיה מהנושא, אבל ייתכן ורלוונטי גם ל-4.
בנוסף למה שכתבת, ב-3 היתה תופעה של אי שימון של הקראנק בגלל שאחד ממיסבי ההחלק מסתובב, ואז פתח השימון לא מול פתח ההזנה. זה נפתר עי הוספת שגם שמונע את הסיבוב הזה.
(ההסבר לא מדויק, אנסה למצוא קישור למקור רלוונטי).
קישורים שיכולים ללמד על הבעיה בדיסקו-4
כאן בתגובה #3 - יש ציטוט של מסמך פנימי של לנד רובר בעניין:
https://www.lrukforums.com/threads/e...-fault.243437/
כאן יש דווחים חוזרים על התופעה בדיסקו - 4 , בדווח מה 14-1-19 יש הסבר למה זה קורה לטענתם כתוצאה מנסיעות קצרות שמונעות ממסנן החלקיקים לסיים את פעולתו וכתוצאה לזיהום שמן המנוע (לא נאמר אם הכוונה למנועי ה TDV6 או למנועים משנת 2013 נדמה לי SDV6 או לשניהם...)
https://www.honestjohn.co.uk/carbyca...y-4-2009/good/
שנה טובה
הבעיה מוכרת
גם אצלי קרה
יש לחלק לשניים
הראשון הפוסט מורטם - למה קרה
לעומק ניתן לקרוא את הקישורים מעלי - בחפיפיות בעיית שימון גורמת לקראנק חלש להגזר.
חלק מהבעיות של כל רכב ( מזרקים - פטרול מיסב גלגל - טויטה כל מותג והחולרע שלו).
השני איך ניתן לההקטין את הנזק שכבר קרה ושלא יקרה
המזרח מבינים רק עו"ד - לא לבזבז זמן מכתב מסודר יגרום לגודוויל להתקבל ואתה תחוייב רק ב 20 אשח....ואם פחות מעולה.
במקרה שלי לא התקבל ( הרצון הטוב של המזרח / היצרן ) היתי צריך להביא את המנוע למזרח ולשלם מהתחת ללא כל אחריות.
וקדימה -החלפת שמנים הן בגיר והן במנוע בזמן ולשמנים איכותיים
ואז רק אולי בע"ה והמלכה אליזבט או אלוהי ההודים גאנש זה יעבוד.
וכדי לשים את הדברים בהקשרם - עדין נוסע בדיסקברי
זה לפחות השישי במספר ולא מחליף. ( וניסתי גם פטרול וגם טויטה )
יש האומרים תסמונת האישה המוכה יש האומרים אהבה עיוורת ויש האומרים הנוחות ויכולות השטח מנצחות.
למזלי הרכב לא שלי.... כרגע החיוב עומד על 40.
בעל הרכב יודע מה לעשות....
אסף.
במקרה הזה בטבילה עדיף
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
40k למנוע לרכב כזה סביר, מה זה סביר? זה לא בשמיים לרכב כזה, אם לוקחים את ה"מקבילים" כמו שהוזכר כאן פטרול, טויוטה d4d ושות' זה לא נופל מיזה, ע"ע שרשור טויוטה והחלפת מנוע, לא אחד ולא שתיים, יש כשלים, יש בעיות, הרוב פתיר בדרך כזו או אחרת, לפעמים צריך ללכת לפי הספר, לפעמים צריך להחמיר עם מה שכתוב בספר, יש כאלה ולא רק כאן שמתעלמים וחיים בהכחשה, בטיול האחרון פגשתי בעל לנדקרוזר בשטח ששמעתי אותו מגיע מק"מ, המנוע דופק, אומר הבחור זה בסדר המכונאי שלי אמר לנסוע ככה, לך תבין...
הכי חשוב תעקבו ותבדקו איזה שמן ממלאים לכם במנוע ושהוא לא צ'ינג צ'ונג ושהחברה מוכרת לכם, ושהוא עם תקנים שמתאימים למנוע הספציפי.
לכל מי שיש רכב כזה, מומלץ בחום לא להיצמד לשגרת הטיפולים של היצרן - החלפת שמן כל 26000ק"מ.
עדיף כל 10000 ק"מ שמן+מסנן.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
ואיך זה יקרה כחלק לא מבוטל מהמשתמשים מחפשים ״טיפול עשרתפלים ב-200שקל כולל הכל״ ?
שמן צ׳אנג ובניו, פילטר תחליפי ״רק 50שקל״ וכו..
ראיתי מנסיון אישי איך לרגע טעיתי ושמתי שמן גיא סינטטי מלא לפי התקן הנכון, של חברה לא מוכרת, הגיר מיד הראה שהוא לא אוהב את זה(שני לא נכנס בבוקר).
לא חיכיתי יותר מידי, החלפתי שמן למותג מוכר שגם עלה יותר והגיר חזר לעצמו.
מה שאתם עדיין לא הפנמתם אחרי כל השנים האלו הוא שבעלי לנדרובר לא מקבלים עצות.
אסף.
העניין של מרווחי טיפולים גדולים הוא לדעתי שווקי בלבד... (וזה נכון לרוב אם לא כל היצרנים), זה הסטנדרט וכולם מתיישרים לפיו ומציינים זאת כאחד מהפרמטרים במכירת רכב חדש..
לא נראה לי שיש כאן איזו אגנדה שהיצרנים רוצים רוצים שהמנועים שלהם יכשלו ואז יחליפו מנועים (לדעתי זה גם גורם להם נזק תדמיתי וגם כספי כל הגודוויל שהם נותנים (בחו"ל) והאופרציה מסביב עולה להם כסף אז טוב לא יוצא להם מזה.
אני מכיר את התופעה מאלפא 159 שהיצרן המליץ על מרווחי טיפול של 30K ומנועים פיתחו בוצה והחזירו נשמתם לבורא..
בהמשך שינו את ההנחיה (לא נראה לי רשמית) וירדו ל 10K ומי שמקפיד על כך לא נתקל שוב בבעיה..
ובלי קשר אני ברכבים שלי מחליף שמן איכותי ולפי התקן + פילטר (רק מקורי)- מקסימום כל 10K (והמנועים ממשיכים לעבוד פיקס - בפגרו מעל 500K באלפא 200K) בקיצור עדיף להתעלם מהמלצות היצרן ולהחמיר יותר..
הבעיה היא שרוב באי האתר הזה הם לא יד ראשונה ברכב יקר, ומי מהאי האתר שהוא בעלים של רכב יקר הוא לא יד ראשונה.... אז אתה בהגדרה קונה רכב עם נזק מצטבר שהוא תוצאה של הקפדה על הוראות היצרן / יבואן...
אסף.