תגובה: אבחון מקור חופשים במתלים
לפי טענתך יש חופש משמעותי וברור במוטות הקצה ובחלקים נוספים, לגביהם אין לך ספק שסיימו דרכם. תתחיל בלהחליף אותם, ולאחר מכן לחזור על הבדיקה.
אגב, ברכב בן 17, החלפה של מי בי גלגל בוקסות ומוטות מייצב קצות הגה וכו', זו לא החלפה לחינם. זה ישור קו. לא נעים שמיסב גלגל קורס בנסיעה, או מוט מקשר כזה או אחר. מה גם שחלק חדש בסביבה שחורה, יקבל לרוב את העומס עליו=קיצור חיים דרסטי. בעיקר במערכות מקבילות, בהן העומס אמור להתחלק בין שני צדדים שקשורים אחד לשני ישירות=מערכת מתלה/היגוי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
8ball
לפי טענתך יש חופש משמעותי וברור במוטות הקצה ובחלקים נוספים, לגביהם אין לך ספק שסיימו דרכם. תתחיל בלהחליף אותם, ולאחר מכן לחזור על הבדיקה.
אגב, ברכב בן 17, החלפה של מי בי גלגל בוקסות ומוטות מייצב קצות הגה וכו', זו לא החלפה לחינם. זה ישור קו. לא נעים שמיסב גלגל קורס בנסיעה, או מוט מקשר כזה או אחר. מה גם שחלק חדש בסביבה שחורה, יקבל לרוב את העומס עליו=קיצור חיים דרסטי. בעיקר במערכות מקבילות, בהן העומס אמור להתחלק בין שני צדדים שקשורים אחד לשני ישירות=מערכת מתלה/היגוי
שיקול מרכזי שלי היה העובדה שאם מפרקים את כל הפרונט, הרבה יותר פשוט לעשות את העבודה - ״במכה״, כיוון פרונט פעם אחת וכו׳.
היית ממליץ בכל מקרה להחליף הכל חוץ ממיסבי הגלגל, להרכיב, ולבצע את הבדיקה לפני שאני הולך לכיוון פרונט?
(מבחינת אמינות הבדיקה)
ההמלצה הכי טובה שלי וככה אני עובד, זה לפרק את כל הפתרונות, לבחון חלק חלק ולראות האם הוא שלם ותיקים, הרוס או לקראת סוף חייו, ולהחליף חלקים בהתאם ליישור קו. חשוב לזכור שהמערכת סימטריות כמו מערכת היגוי/מתלה, מומלץ להחליף את שני המקבילים בו זמנית.
משמע אם מוט מקשר ימין גמור ומוט מקשר שמאל לא, עדיין מחליפים את שניהם.
היחיד שחורג מהכלל זה חלק שכשל זמן קצר אחרי החלפה ואת יודע בוודאות שהמקביל לו במצב כשיר לחלוטין.
לדוגמה אצלי מוט מקשר מייצב נשבר שבוע אחרי יישור קו, כנראה בגלל כשל בייצור. במקרה כזה החלפתי רק אותו ולא את המקביל לו