תגובה: ראש מנוע ברכב דיזל
נשמעת כמו הרפתקה עם סיכון מסוימים לצרות האחריות.
אם המחיר מאוד מפתה ושאר הרכב במצב טוב מאוד לא הייתי פוסל.
ובנושא אחר... ציר המצלעות עם טראקאן???
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
נשמעת כמו הרפתקה עם סיכון מסוימים לצרות האחריות.
אם המחיר מאוד מפתה ושאר הרכב במצב טוב מאוד לא הייתי פוסל.
ובנושא אחר... ציר המצלעות עם טראקאן???
למה לא? בירידה כולם עוברים
אני הייתי נכנס להרפתקאה הזאת רק בתנאי שאם אני מחשב עלות החלפת מנוע, זה עדיין יוצא לי משתלם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אני הייתי נכנס להרפתקאה הזאת רק בתנאי שאם אני מחשב עלות החלפת מנוע, זה עדיין יוצא לי משתלם.
הרכב נראה טוב יחסית...יש שריטות וכו...
יש כמה דברים שצריך לסדר...המוסך יתקן... (סאן רוף מזגן ועוד כמה דברים)
נדרש מחיר מחירון.
כמו שכתבו נשמע כמו הרפתקאה.
במחיר הנכון(של החלפת מנוע) הייתי קונה.
#סתם נקודה אולי שווה לשמור את הטראקן מהתאונה לחלפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלדר
כמו שכתבו נשמע כמו הרפתקאה.
במחיר הנכון(של החלפת מנוע) הייתי קונה.
#סתם נקודה אולי שווה לשמור את הטראקן מהתאונה לחלפים
ברור... לא שאלה בכלל... הוא אצלי :)
דבר ראשון מחיר מחירון נישמע גבוה לרכב המתואר כאן, מכיר 1 או 2 שנימכרו במחיר מחירון אבל היו מדוגמים ומתוספים בטמבון, הגבהה ואפילו נעילה אחורית וכו', בקיצור קצת יותר מושקעים.
דבר שני נסה לקבל מהמוסך אחריות כוללת למנוע ולא רק לראש(ראש חדש? משומש? חליפי?), כידוע המנוע הזה סובל מאינג'קטורים, משאבה וכו' וחבל שיפול עליך וזאת לא הוצאה קטנה, אם המוסך מכיר את הרכב ובטוח בעצמו לא תהיה לו בעיה לתת לך אחריות כזו לדעתי(בדומה לסוחרי רכב...).
בסה"כ יש לך רכב שלם כזה לחלקים אז האופציה נישמעת הגיונית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
פיני ד
ב
כשהנעתי את הרכב , ההנעה הייתה קלה אך היה ריח של פליטה חזק מאוד מהאגזוז.... יצאתי לסיבוב, ולאחר כ500 מטר היה המון עשן לבן\אפור... שנעלם כ10 שניות לאחר מכן.... מאז נסעתי ברכב כמה שעות טובות לא התחמם ולא הוציא עשן...
המוסך מוכן לתת 3 חודשים אחריות לראש.
עובד המוסך אומר שאולי מילוא בטעות יותר מידי מים.
דבר אחד בטוח, יותר מדי מים לא גורם לעשן :-)
אם זו התשובה של המוסך, לא הייתי סומך עליו בגרוש וכמו שנאמר פה, מחשב את שווי הרכב כאילו אין מנוע.
המוסך נותן אחריות 3 חודש על הראש...אני חושב ש3 חודש זה כלום לראש...
לגבי רכבים משופרים במחיר מחירון , לא מכיר כאלה... כל הרכבים שאני מכיר ששמורים מתומחרים מעל המחירון וגם לא מעט מעל אמנםלוקח זמן למכור אבל בסוף מקבלים... גם אם תבדוק ביד 2 כעת... רוב המחירים לרכבים עם נתונים טובים הם מעל המחירון...
אם אתה יכול למצוא לי רכב עם נתונים טובים ומדוגם במחירון...תפדל , גם תקבל עמלת מוצא... :)
על הרכב הקיים שלי יש לי את רוב השיפורים (טמבון אספיר, כננת,גגון ,מיגונים,ווגרירה וכו)ככה ששיפורים לא מדאיגים אותי (בכל מקרה כדי שיהיה כדי למכור את שלי או שלו ולהחזיר קצת מהעוגמת נפש שהביטוח שילם לי...)
האם יש דרך לבדוק ראש מנוע ותקינות מנוע בכללי?
ביצעתי לרכב בדיקת גזים במי קירור ולא החליף צבע, אבל אני יודע שהבדיקה הזו היא לא וודאית , רק אינדיקציה,
הבדיקה הנכונה לפי מה שקראתי פה היא הכנס לחץ לכל צילינדר ולבדוק אם יש בריחה של מים למיכל עיבוי נכון?
כיצד הבדיקה הזו מתבצעת??
האם היא נותנת גושפנקה וודאית לתקינות המנוע?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
דבר ראשון מחיר מחירון נישמע גבוה לרכב המתואר כאן, מכיר 1 או 2 שנימכרו במחיר מחירון אבל היו מדוגמים ומתוספים בטמבון, הגבהה ואפילו נעילה אחורית וכו', בקיצור קצת יותר מושקעים.
דבר שני נסה לקבל מהמוסך אחריות כוללת למנוע ולא רק לראש(ראש חדש? משומש? חליפי?), כידוע המנוע הזה סובל מאינג'קטורים, משאבה וכו' וחבל שיפול עליך וזאת לא הוצאה קטנה, אם המוסך מכיר את הרכב ובטוח בעצמו לא תהיה לו בעיה לתת לך אחריות כזו לדעתי(בדומה לסוחרי רכב...).
בסה"כ יש לך רכב שלם כזה לחלקים אז האופציה נישמעת הגיונית.
נתתי דוגמה למה שאני מכיר, וגם הם ביקשו מעל המחירון, לא מתעסק בתיווך ולא במכירה וקניה, לא מתייחס ליד 2 כי גם שם הכל בתיאוריה, כשאתה ליד הרכב ורואה מקרוב(מה שרואים מכאן לא רואים מישם) ומנהל משא ומתן המחיר ברוב המקרים יורד לפי מצב הרכב.
רכב מעשן וכו' כל התופעות מוכרות כבר, יכול להיות מזרקים, משאבה, סולר מזוהם, גוף חימום(אין נרות בטארקן) לא תקין ועוד מיליון סיבות.
לגבי ראש תקין או לא, בנסיעה הראשונה אפשר לראות, "תקרע" אותו ותעלה עליה ארוכה בכביש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
נתתי דוגמה למה שאני מכיר, וגם הם ביקשו מעל המחירון, לא מתעסק בתיווך ולא במכירה וקניה, לא מתייחס ליד 2 כי גם שם הכל בתיאוריה, כשאתה ליד הרכב ורואה מקרוב(מה שרואים מכאן לא רואים מישם) ומנהל משא ומתן המחיר ברוב המקרים יורד לפי מצב הרכב.
רכב מעשן וכו' כל התופעות מוכרות כבר, יכול להיות מזרקים, משאבה, סולר מזוהם, גוף חימום(אין נרות בטארקן) לא תקין ועוד מיליון סיבות.
לגבי ראש תקין או לא, בנסיעה הראשונה אפשר לראות, "תקרע" אותו ותעלה עליה ארוכה בכביש.
"לגבי ראש תקין או לא, בנסיעה הראשונה אפשר לראות, "תקרע" אותו ותעלה עליה ארוכה בכביש"
נגיד ואעשה את זה , אסע מהר , הרבה האצות וכו.. .... מה אני אמור לראות ? כיצד אדע אם תקין או לא?
אחד מהדברים שאפשר לראות מיד זה לחץ גבוה בצנרת מים וזריקת נוזל קירור למיכל עיבוי, כמובן שיש עוד תסמינים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
אחד מהדברים שאפשר לראות מיד זה לחץ גבוה בצנרת מים וזריקת נוזל קירור למיכל עיבוי, כמובן שיש עוד תסמינים.
אשמח אם תפרט במידה ואתה מכיר את שאר התסמינים ,
תודה מראש..
חקרתי מעט והבנתי כך : (לטובת האדם הבא שייתקל וייקרא את הפוסט)
1. מעבר מים למיכל איבוי
2.התחממות
3. מים ירוקים נעלמים ללא נזילה
4. מי קרור שומניים עקב ערבוב עם השמן
5."טחינה" על הפקק מילוי שמן
6.עשן לבן באגזוז
7. מנוע לא סוחב
8. מקרטע (לא יציב)
9. בריחת גזים אל הנוזל קירור
10. רעש תקתוקים מהמנוע
במקרה של הרכב הנ"ל יש 4 מתוך ה10 שאני יודע , יכול להיות שגם השאר כי הייתי עם הרכב כמה שעות בודדות לבדיקה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
פיני ד
1. מעבר מים למיכל איבוי
2.התחממות
6.עשן לבן באגזוז
7. מנוע לא סוחב
8. מקרטע (לא יציב)
10. רעש תקתוקים מהמנוע
במקרה של הרכב הנ"ל יש 4 מתוך ה10 שאני יודע , יכול להיות שגם השאר כי הייתי עם הרכב כמה שעות בודדות לבדיקה.
ענית כבר.
תשאיר את האוטו לפרייאר הבא אחריך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
פיני ד
המוסך נותן אחריות 3 חודש על הראש..
שלא יבלבל אותך ב״נדיבות״ שלו, 3 חודשים אחריות זה המינימום שהוא מחויב על פי חוק..
אם הוא פרק עוד מכלולים במנוע כדי לשפץ את הראש מנוע אז האחריות חלה על כל העבודה.
אם הוא מרגיש בטוח בעצמו באמת/רוצה להיות יותר אטרקטיבי, היה יכול לתת יותר אחריות.
Slowly..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
פיני ד
1. מעבר מים למיכל איבוי
2.התחממות
6.עשן לבן באגזוז
7. מנוע לא סוחב
8. מקרטע (לא יציב)
10. רעש תקתוקים מהמנוע
במקרה של הרכב הנ"ל יש 4 מתוך ה10 שאני יודע .
שמור את ה"זכות" לרכב הזה לפראייר אחר
מנועים שעשו ''מעט קילומטרים'' זאת לא מציאה גדולה... אלו ברוב המקרים מנועים גמורים . מנסיון. יכול להיות אדם שגר במרחק של 20 קמ מהעבודה אבל עומד בפקקים שעות על גבי שעות - כמה זמן מנוע זה? ואם הבחור מחליף שמן לפי הספר כל 15 אלף קמ בזמן שהמנוע כבר טחן את השמן בגלל שעות של עמידה בפקקים? אלו מנועים שגומרים ראש מנוע, מפוייחים ובדכ עם בלאי גדול מאד במנוע. הייתי מעדיף מנוע שעשה 300 אלף קמ (והחליף שמן כל 4 חודשים או פחות בגלל קמ גבוה)על פני מנוע שעמד שעות בפקקים ,החליף שמן פעם בשנה(קמ נמוך) ועשה ''רק'' 160 אלף קמ.
הגיע הזמן שאנשים יקחו זאת בחשבון. במקומך הייתי מבקש הסטוריית מוסכים- כל כמה זמן הוחלף שמן? היכן עובד הבחור? היכן גר? אופי השימוש העיקרי ברכב? נסיעות ארוכות? נסיעות יומיות בפקקים? ורק אז להחליט.