כיצד אתם מבטחים במקיף את הרכב שלכם?
היי.
הגיע הזמן לחדש את הביטוח- ואני קיבלתי הצעה מפחידה על מקיף- כ6000 שקל לליברטי 2006. עם ההצעה הגיע גם טלפון מנומס מהסוכנות-שהבהירו שבשנה הבאה הם ישמחו אם לא נעשה מקיף.
מבחינה היסטורית יש לי תאונה אחת ב 12 השנים האחרונות- איזה גאון היה עסוק בלסמס ונכנס בי מאחור בשנה שעברה.
אני כן זקוק כמובן למקיף- עובדתית התאונה ההיא-שהיתה רק פגוש וצבע -אפילו ללא עבודות פחחות- ישר גרמה לי להיזכר מה זה רכב שאין לו בישראל חלקים תחליפיים או מפירוק- כי היא עלתה סכום מטורף בתיקונים. כך שאני לא רואה את עצמי נוסע ללא מקיף. חס וחלילה התהפכות וכו-הלך הכסף.
השאלה היא-לנוכח המצב של רכבי השטח ולאור העובדה שמשנת 2010 בערך אין באמת היצע יפה של רכבים עם LOW- הרי רובנו נוהגעים על רכבים "ישנים".
כיצד אתם פותרים את נושא המקיף, אם בכלל?
תגובה: כיצד אתם מבטחים במקיף את הרכב שלכם?
ברוך הבא.
רכבך הגיע לגיל שבו הוא לא שווה כלום.
חברת הביטוח מפחדת ובצדק שכל תאונה קלה של פגושים ופחחות משמעותה טוטאל לוס.
היא הופכת את הביטוח ללא כדאי גם עבורך, כמובן, עם מקיף שהוא כבר 20% מערך הרכב.
מה עושים? מפסיקים לבטח מקיף, מסתפקים בצד ג' ומה שהכי קריטי בגי'יפ ישן. גרירה.
אני ויתרתי גם על הגרירה, שמשות והשטויות האחרות, בכל הרכבים.
שני רכבים חדשים והיילקס. סיכוי נמוך יחסית לגרירה.
במקרה הצורך, נשלם. בלא מעט מקרים זה עדיף על חברות הגרירה שבהן אתה מנוי-לקוח שבוי שלהן, והן שמות עליך ז..
מקיף, ככלל אצבע, מחושב בין 5 ל 10 אחוזים מהמחירון, לפי הסיכון.
אם הציעו לך מחיר גבוה משמעותית מ 10 אחוזים - זה בגלל שלא רוצים לבטח אותך ואת זה כבר הבנת לבד.
השאלה היא מתי להפסיק לבטח. כמה למשוך כי כבר שילמת מלא שנים והרי בדיוק בשנה שתפסיק לבטח תהיה תאונה..?
אז אם זו תאונה קלה - ממילא היא בסכום קטן מסכום הביטוח.
ואם זו תאונה אפילו קצת גדולה אתה תשמח שיש לך מקיף אבל אז - בקלות היא תגיע ל40% מערך הרכב אליבא דחברת הביטוח וישביתו אותו בלי שתהיה לך אפילו זכות לערער. זה מה שאתה רוצה??? כן, ביטוח מקיף לרכב ששווה מעט לחברת הביטוח והרבה לבעליו הוא חרב פיפיות.
בקיצור.... כמה המחירון של האוטו? שים לך במגירה 10 אחוז מזה כל שנה. את הפגוש הבא תתקן עם הסכום הזה.
אסף.
ואם בכל זאת תתעקש על ביטוח יותר רחב מהצד ג (ואני מסכים עם כולם פה שחבל על הכסף) יש כמה סוכני ביטוח שיודעים לתפור פוליסה אישית לפי הרכב פלוס השיפורים שלך.
זה לא יהיה זול.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
הי, לפחות יש לך את האופציה..
בתקופת הפאגרו גם אני ביטחתי מקיף (דרך ביטחה), למשך חמשת השנים שהיה בבעלותי ולו רק בגלל העובדה שהעבודה משלמת את העלויות. הסוכן התוודא לזכרוני שזה לא הכי כלכלי להם אם בכלל. כשרציתי לברר לקראת חידוש סוכנים אחרים יעצו לי להמשיך שם ורק להאריך את הפוליסה הקיימת כי הם לא יכולים לעשות פוליסה חדשה. יש לזכרוני גם ג + גניבה או מורחב או משהו כזה.
כשקניתי את הדיסקו (הוא עלה לפני כמה שנים 45 אש"ח), רצו עליו 12 אלף שקל על מקיף!!!
מאז מבוטח רק חובה וג'.
מכות פח קטנות לא מתוקנות לא מעניינות אותי, ובמילא יום אחד אני אצטרך לעשות עליו פרויקט פחחות.
את ערך הרכב כבר החזרתי מזמן.
אגב,
התאונה "ההיא" תומחרה כנראה פי שלוש או ארבע מערכה האמיתי. ככה הענף עובד, ומנפחים הוצאות. מעבר לכך, אם זה היה באשמת הנהג השני במילא יכולת לתבוע בבימ"ש בלי קשר לחובה.
אבי גולן-סוכנות ביטחה.
0505263579
תתייעץ איתו ומסור ד"ש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
היי.
הגיע הזמן לחדש את הביטוח- ואני קיבלתי הצעה מפחידה על מקיף- כ6000 שקל לליברטי 2006. עם ההצעה הגיע גם טלפון מנומס מהסוכנות-שהבהירו שבשנה הבאה הם ישמחו אם לא נעשה מקיף.
מבחינה היסטורית יש לי תאונה אחת ב 12 השנים האחרונות- איזה גאון היה עסוק בלסמס ונכנס בי מאחור בשנה שעברה.אתה בדיוק המודל של המבוטח הרצוי. מבטח אבל לא משתמש.
אני כן זקוק כמובן למקיף- עובדתית התאונה ההיא-שהיתה רק פגוש וצבע -אפילו ללא עבודות פחחות- ישר גרמה לי להיזכר מה זה רכב שאין לו בישראל חלקים תחליפיים או מפירוק- כי היא עלתה סכום מטורף בתיקונים וגם היא לא היתה אמורה להיות על המקיף שלך, אלא עך הצד ג' שלו. נכנס מאחור - אחריות מוחלטת.. כך שאני לא רואה את עצמי נוסע ללא מקיף. חס וחלילה התהפכות וכו-הלך הכסף.
השאלה היא-לנוכח המצב של רכבי השטח ולאור העובדה שמשנת 2010 בערך אין באמת היצע יפה של רכבים עם LOW- הרי רובנו נוהגעים על רכבים "ישנים".
כיצד אתם פותרים את נושא המקיף, אם בכלל?
אין מקיף!.
אין כדאיות.
חשב בבבקשה כמה זה 12 שנים מקיף ששילמת לריק ואלו דמי הלימוד שלך.
רכב מתחת שווי של 50,000 ש"ח אין טעם לבטח, אלא אם משולם על ידי העבודה.
וגם אם מישהו רוצה להתווכח על ~+-10,000 ש"ח, עדיין - החשוב הוא העקרון.
פאג'רו 2003. יש לי מקיף בעלות הגיונית לחלוטין (לא זוכר כרגע כמה בדיוק) כולל שמשות, גרירה והשנה הוסיפו אפילו פנסים...
לא זוכר את שם החברה, דרך סוכנות ביטוח שנקראית "ציוותית" (עברתי אליהם אחרי שירות גרוע מאוד ב"ביטחה" שכלל כמה שיחות עם אבי)
מס' טלפון 03-5245222 בקש לדבר עם חיה.
ליאור
גם אני לא הייתי הכי מרוצה אצל אבי... לדוגמא שכחו לעשות לי ביטוח גרירה. וכמובן שגיליתי ברגע הקריטי.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
תנסה גם את חיים לוי גיפאי וסוכן ביטוח
0545641199
לצערי, מצטרף לדיס המלצה על אבי גולן.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
בשנה וחצי האחרונות השותפות בין אבי גולן לאלחנן פלג התפרקה. אבי גולן נשאר עם השם בטחה ונראה שיש שיפור בארגון אבל אני יכול להבין מאיכן הדברים באים.
זה היה הקש ששבר את גב הגמל. להתקשר לסוכנות הביטוח לקבל שירות ולגלות ש"אתה לא מבוטח אצלנו, במסגרת הפיצול העבירו אותך לסוכנות אחרת". בלי עדכון או הודעה, ובלי לשאול את הלקוח מה מתאים לו...
ביזיון של התנהלות, וזה בלי להזכיר את חוסר הטיפול ועצות האחיתופל כשבאמת הייתי צריך אותם.
שומר נפשו (וכספו) ירחק.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
בשנה וחצי האחרונות השותפות בין אבי גולן לאלחנן פלג התפרקה. אבי גולן נשאר עם השם בטחה ונראה שיש שיפור בארגון אבל אני יכול להבין מאיכן הדברים באים.
לא הכרתי.. ופתאום זה עושה שכל לגבי כמה דברים.
חברים, לא התכוונתי להפוך את זה לשרשור שיימינג.
תומר ביקש המלצה אז בבקשה, בואו נחזור לנושא השרשור.
ליאור