מחפש המלצות להדיוט כמוני. מעוניין לקנות קרוואן/מוטורהום
שלום לכולם!
אז ככה, פעם אני וזוגתי הייתי עושים טיולים הארדקור במדבר 3 ימים. נולדו ילדים ומאז אנחנו לא מטיילים כמו שהיינו רוצים. יום פה יום שם. ללא לינת שטח. זה פשוט לא נוח לנו עם כל הלוגיסטיקה.
הגיע לי רעיון לקנות קרוואן/מוטורהום. לצערי אני לא מבין בזה כלום.
-לא יודע מה נחשב טוב ומה רע מבחינת ייצרן.
-מה ייתרונות וחסרונות בין מוטורהום ובין קרוואן.
-על מה להסתכל בבדיקה כאשר רוכשים קרוואן יד שניה (לא רוצה חדש גם בגלל תקציב וגם כי אני יודע לעבוד עם היידים, מעדיף לשפץ לבד)
אשמח להמלצות ממישהו שמבין. יש לי עוד הרבה שאלות בנושא אז אני מקווה שיהיה פה נשמה טהורה שישמח לשתף את הידע שצבר.
בגדול אני לא מחפש עכשיו איזה קרוואן שטח מטורף. רק משהו כדי להגיע איתו לחניון לילה איפשהו באיזור הערבה ומשם לצאת למסלול באיזור עם הג'יפ שבסופו נחזור לקרוואן לאכול/לישון וכו'.
יש לי ג'ימני אז זה אומר או לקנות רכב נוסף שיוכלל לגרור את הקרוואן (רכב דיזל בדרך כלל נכון?) או לקנות מוטורהום.
בכל אופן זה אומר שנבוא עם 2 רכבים.
תגובה: מחפש המלצות להדיוט כמוני. מעוניין לקנות קרוואן/מוטורהום
אז למהלא לקנות כבר רכב שטח דיזל שיגרור את הקראוון לטייל איתו?
במילא זה כבר לא רק אתה וזוגתך.
הגימני שלי מושקע בהרבה כסף. מתאים בדיוק לצרכי שטח שלי (זחילות) ואני מאוד מרוצה ממנו. קניתי אותו חדש ובלי עין הרע הוא במצב מעולה.
תקציבית - לא שווה לי להביא ג'יפ אחר ואז עוד לשפר אותו לזחילות (מה גם שזה יקשה על הגרירה של הקרוואן). עדיף לי להביא רכב יד 2 לא משופר בתקציב נמוך רק בשביל לגרור.. מאידך להביא מוטורהום.
יפה שאתה"מביא" רכבים ולא צריך לקנות אותם :)
נשלח מהנייד
קרוואן נגרר לטיולים יש קטן, גדול, ענק.... מאובזר, חצי מאובזר, עלוב.... בקישור הכל. דווקא לצרכים שלך הייתי הולך על מינימלי מבחינת גודל ואיבזור - זה סוג הטיולים שיושבים ליד מדורה מחוץ לקרוואן ומכניסים אליו רק להכין חלק מהאוכל לישון ואולי לחרבן.
יש יתרונות לקרוואן קל וקטן - יותר פשוט לגרור...
אבל נסה לתאר איך אתה מדמיין חניון לילה בטיול עם הקרוואן. מה קורה שם? עם מי אתה מגיע? מה עושים בתוך הקרוואן ומה לא?
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
קרוואן נגרר לטיולים יש קטן, גדול, ענק.... מאובזר, חצי מאובזר, עלוב.... בקישור הכל. דווקא לצרכים שלך הייתי הולך על מינימלי מבחינת גודל ואיבזור - זה סוג הטיולים שיושבים ליד מדורה מחוץ לקרוואן ומכניסים אליו רק להכין חלק מהאוכל לישון ואולי לחרבן.
יש יתרונות לקרוואן קל וקטן - יותר פשוט לגרור...
אבל נסה לתאר איך אתה מדמיין חניון לילה בטיול עם הקרוואן. מה קורה שם? עם מי אתה מגיע? מה עושים בתוך הקרוואן ומה לא?
אסף.
תודה דבר ראשון על התגובה הרצינית!
אז ככה, אני, אישתי, הקטנה בת השנה וחצי ובקרוב הקטנה שעוד בבטן (כמובן שהיא תצטרף בשלב מאוחר יותר של חצי שנה+) ועל כל זה גם אבא שלי (ואולי מידי פעם חברים שבאים כבר עם רכבים משלהם אבל הם כבר דואגים לעצמם אז אני משאיר אותם מחוץ למשוואה).
מבחנית הטיול. אני 99 אחוז מהטיולים שלי עושה בערבה. בד"כ 3 ימים 2 לילות (חמישי עד שבת).
בגדול אני צריך אמצעי בו יהיה לנו נוח לדאוג לקטנה/ות על כל המשתמע מכך. הקרוואן יהיה רק נקודת יציאה/חזרה מהמסלול שבו נישן נכין אוכל ונתקלח (אם לא המבוגרים אז לפחות הילדים) את רוב הזמן נבלה בחוץ בטיולים בין אם זה ברכב ובין אם זה מסלול רגלי או סתם לשבת בחוץ בחיק הטבע ולהתנתק קצת.
נניח נחנה את הקרוואן בחניון נקרות. נעשה את המסלול של נקרות והסביבה ונחזור אחהצ חזרה לחניון. יום לאחר מכן נעבר ללוקישן הבא ונעשה את אותו עיקרון. וכן הלאה.
הקרוואן לא ייכנס עמוק לתוך המדבר. נחנה בחניוני לילה שקרובים לכביש ומשם נכנס לשטח.
בגדול ובשורה התחתונה, כל המטרה, היא שיהיה נוח לילדים (ולנו המבוגרים לטפל בהם) כדי שנוכל לקחת אותם אתנו לטיול של כמה ימים בסביבה שללא קרוואן פשוט תהיה קשוחה מידי ובלתי אפשרית לטייל בה איתם.
מוטורהום יהיה אפשרות יקרה... למרות שאם תמצא את הנכון, כולל וו גרירה, זה יהיה פתרון מושלם.
הכי פשוט, מוטורהום אספנות, ישן והכי חזק שאפשר. באירופה כמעט כולם מורשים לגרור 3.5טון...
1. אתה מתכוון להשאיר קרוואן בשטח, לנסוע ולחזור אליו ולצפות שיחכה לך או יחכה לך בשלמותח? פספסתי אם כתבת אחרת... זה על גבול הבדיוני...
2. יש בתחום הקרוואנים/נגררים את נגררי השטח דוגמץ היצרן "אחריי" ויש את הנגררים מבוססי טירדרופ (צורה של טיפה) שיכולים להתאים מבחינת כושר גרירה של הגימני ועדיין לספק הרבה צרכים לקמפינג. לא לחיות בתוך הנגרר אלא מסביבו ורק לישון בו/עליו(אוהל גג וכד). יש כמה בארץ שבונים טירדרופס וחלקם אפילו כאן בפורום, תן חיפוש.
זה יכול, לכאורה, להגיע גם לרמה של לטייל בשטח עם הנגרר כולל מכשולים כאלו ואחרים בשל יכולות המתלים שלו, להבדיל מקרוואנים רגילים ואז אתה לא מוגבל כמעט ביכולת לטייל.
אופציה אחרת לגמרי - רכישת וואן 4x4 כמו סוואנה ושכמותו ובנייה שלו כרכב שטח עם כושר מגורים. יש פה כמה חברים שעשו ויש דוגמאות. כלי יחסית זולים לרכישה ראשונית והמשך עבודה עצמית בהתאם ליכולת שלך.
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ymandel
מוטורהום יהיה אפשרות יקרה... למרות שאם תמצא את הנכון, כולל וו גרירה, זה יהיה פתרון מושלם.
הכי פשוט, מוטורהום אספנות, ישן והכי חזק שאפשר. באירופה כמעט כולם מורשים לגרור 3.5טון...
האספנות חלשים מאד מאד חרף היותם מגניבים ביותר, ואם אין ידע בייבוא אז המחיר בשמיים.
מכיר היטב את דגמי האספנות שמגיעים מאירופה, אכן, מגבלת הדיזל משאירה רק את האופציות החלשות יותר (מרצדס 230 זו הטובה מביניהם/פולקסווגן לא רע).
ניתן לייבא מארה"ב, ואז יש לך מנועים חזקים יותר ועלות ייבוא גבוהה יותר במקביל.
הכי טוב? טרנספורטר סינכרו ווסטפליה :-))
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
4by4
תודה דבר ראשון על התגובה הרצינית!
בגדול ובשורה התחתונה, כל המטרה, היא שיהיה נוח לילדים (ולנו המבוגרים לטפל בהם) כדי שנוכל לקחת אותם אתנו לטיול של כמה ימים בסביבה שללא קרוואן פשוט תהיה קשוחה מידי ובלתי אפשרית לטייל בה איתם.
ראשית -
לילדים אין בעיה לא להתקלח. וגם אין להם בעיה לישון באוהל. הסביבה הזו מאוד מתאימה ונוחה לילדים - אם נקודת המוצא שלך היא שילדים חייבים תנאים של 'בית' וזו הסיבה לקרוואן - אני חושב שכדאי לך לחשוב שוב. ולא שזה דבר רע להתפנק. ממש לא. אבל מהסיוני עם ילדים בשטח - ילדים הם לא הסיבה.
שנית -
מה שתשאיר יום שלם בחניון לילה בשטח אולי לא יהיה שם כשתחזור. זו המציאות.
שלישית -
אתה מתכוון לטייל בהרכב משפחתי בג'ימני. צפוף אבל אפשרי. אבל צפוף.
שורה תחתונה - קרוואן יעלה לך עשרות אלפי שקלים. רכב גורר יעלה עוד קצת. במחיר הזה אתה יכול לקנות רכב שטח גדול ומרווח יותר מג'ימני, כזה שאין בעיה להעמיס עליו אוהל גדול, מקרר אוכל וציוד לשלושה ימי טיול משפחתי במדבר. אתה לא תהיה הראשון שעושה את זה, למעשה רוב באי האתר בעלי המשפחה מטיילים ברכב שטח משפחתי, ישנים באוהל או בלעדיו כולל הילדים, מתקלחים אם בכלל במקלחת שדה ומחרבנים מאחורי שיח. זה עובד יופי ובשביל זה לא הייתי קונה קרוואן.
יש לי גם רכב שטח משפחתי וגם קמפר. האחד לטיולי שטח והשני לקמפינג או קמפינג משולב במסלול רגלי. לא רואה טעם בלצאת לטיול עם שניהם, לטייל באחד ולישון בשני...
אסף.
למרות שאני מחזיק גם קרוואן נגרר וגם מוטורהום אספנות (וגם רכב שטח... בעצם שניים), אני לא כ"כ מצליח להבין את התוכנית.
אני אנסה לשפוך קצת מידע בתקווה שהוא יעורר שאלות ואז נוכל להתמקד.
קרוואן נגרר: הכלי הקטן ביותר שמתאים לארבע נפשות שוקל 750 ק"ג בתיאוריה, בלי ציוד ועם הליום בצמיגים. אחרי שמעמיסים ציוד אישי, מצברים, מים (לפחות 100 ליטר ליממה), הוא שוקל הרבה יותר.
רכב שמסוגל לגרור גרור כזה מהמרכז לערבה ובחזרה, זה לפחות SUV בגודל מלא או טנדר.
קרוואן נגרר עם שירותים, מקלחת, מטבח נורמלי ו-4 מיטות כבר שוקל טון וחצי כמו כלום. אגב, יכולות השטח של הכלים האלה הן כלום. המתלים (????) זוויות המרכב שלהם לא בנויים לשום דבר שהוא לא כביש. השוק מוצף בכלים כאלה, תוצרת הארץ וחוץ, במחירים מנגיד 40 אלף שקל ועד 300 אלף.
מוטורהום אספנות: יש כלים שיכולים להלין מזוג ועד 6 אנשים. לא תמיד הם מורשים להסיע את כולם ברישיון, צריך לבדוק לוודא שיש חגורות בטיחות.
בד"כ יש מקלחת, שירותים, מיכל מים, מטבח, מחמם מים ואפילו חימום. יכולת השטח שלהם נמוכה, צריך לנסוע ממש ממש לאט ובזהירות. גם בכביש זה לא בדיוק רכב מהיר, אתה יכול לצפות למהירות של עד 100 קמ"ש במישור ובעליות... לאט לאט. בד"כ אין הגה כח, אין חלונות חשמליים ואין מזגן. גם זה שיקול כשסוחבים תינוקת בת חצי שנה למדבר. חוצמזה זה אוטו בן 30 לפחות על כל המשתמע.
שיקול נוסף הוא: האם יש חנייה מתאימה שלא בזמן טיול? למוטורהום מוציאים תו חנייה עירוני וחונים איפה שמותר. נגרר חייב להיות רתום לרכב הגורר בזמן חנייה בשטח ציבורי ("בדרך" בלשון החוק).
לא הייתי משאיר אף אחד מהכלים האלה ללא השגחה ונוסע לטייל, אלא אם זה בתוך יישוב וגם אז זה עלול להיות בעייתי.
אני חושב שבמקומך הייתי חושב על ואנדורה או סוואנה 4x4 ובונה אותה כקמפר שמסוגל לעשות גם מסלולים.
בתמונה: דורה והקמפר בשטחhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...7328f7ee3c.jpg
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
אוקיי אז אני אעשה קצת סדר.
כמובן שאת הקרוואן אנחנו לא מתכוונים להשאיר לחסדי האל.
אני נניח אוהב לעשות מעלות/זחילות. אבא שלי פחות מתחבר לזה, אז הוא בדרך כלל לא מגיע אלא אם אין ברירה.
אז אם אני אצא עם חבר נניח למעלה. אבא שלי (וכמובן הילדים) ישארו בקרוואן.
אבא שלי אוהב לעשות מסלולים ברגל, אני פחות. אני נשאר בקרוואן. זה הכל דינמי סה"כ אבל הקרוואן לא יינטש.
בנוגע לנושא של אוהל. זה ממש לא בעיה. אין לי בעיה לישון עם הילדים באוהל. אין לי בעיה לעשות צרכים בחוץ. אין לי בעיה עם שום דבר מזה כי זה מה שהיינו עושים עד היום. יש לי בעיה אחרת. לנסוע עם 2 כסאות תינוק ברכב שלא לדבר על הציוד הנלווה שצריך להכנס איפשהו. הגגון מספק מקום מוגבל. וגם אם הצלחתי בדרך נס אלוהית להעמיס את כל הדברים האלה ברכב. לטייל כבר לא יהיה אפשר איתו. אולי שבילי כורכר אבל לא יותר מזה. אני צריך מקום. קרוואן יכול לספק את זה. טירדרופ פחות בשבילי..או בשביל הגיפ (סמכו עליי).
בנוגע למכירה/קניה. ניסיתי את הכיוון הזה. גם אם אני מוכר את הגימני, שבכנות השקעתי עליו כל כך הרבה שאני אפסיד משמעותית במכירה לעומת ההשקעה ששמתי. אבל נניח שהצלחתי למכור עם הפסד מזערי או אפילו ברייק-איוון. לא מצאתי רכב שטח בתקציב שלי שיכול לתת לי מענה מספק לדברים האלה.
כל רכב יצטרך לעבור יישור קו מסוים ועוד השקעה כזאת או אחרת של כסף כדי להתאים אותו לאופי הטיולים שאני אוהב ומתאים לנו. וגם אז אני יהיה צריך להיסחב עם יותר מידי ציוד על הרכב ובכללי זה ירגיש לי צפוף מידי. מההכרות האישית עם כמות הציוד שאנחנו לוקחים בד"כ.
אה ויותר מזה. אנחנו מאיזור המרכז, הגימני משמש את זוגתי ליום יום. העובדה שיש לנו רכב כל כך קטן עם עבירות כל כך טובה עוזרת לה פ-ל-א-י-ם במציאת חניה. בלי צחוק. היא כל הזמן מציינת את זה. מהלך של החלפת רכב תהיה בסופו של דבר יותר הפסד מרווח.
בוזי בנוגע למה שרשמת. אני לא מחפש איבזור מעבר למינימום של המינימום. ז"א מיטות כן, מים כן (לא צריך חימום). מטבחון אם יש יש אם אין אין, נפתח שולחן מתקפל כמו שעשינו עד עכשיו. הכל טוב אנחנו לא מפונקים. מעבר לזה לא צריך עוד משהו. לא שירותים (בשביל מה אלוהים ברא שיחים?) לא מקלחת, לא טלויזיה/תנור.. מקרר אפשר עם ואפשר גם בלי (צידניות יעשו את העבודה). כמו שאמרתי. זה נטו בשביל שיהיה לנו מקום. מקום לציוד. מקום לילדים להרגע בו ובכללי שיהיה לנו סה"כ תנאי סטאלבת יותר טובים. גם בלי קשר למדבר. אם נתלהב אולי נתחיל לנסוע לעוד מקומות בארץ.
חניה לא בעיה. עם או בלי רתימה.
מה התקציב?
נגרר שטח כמו של "אחריי" נשמע נכון לך, כתלות בתקציב בין היתר.
ורק לשם הידיעה, יש בארץ לפחות ויטרה דור 1 קצרה אחת שגורר קרוואן 750 מלא ברמה יומית כמעט, ומדווח שהוא נהנה מאד. אז זה אפשרי בסה"כ אבל כאמור כל אחד כראות עיניו.
לא היינו רוצים לעבור את ה50. (נניח 30 לקרוואן ועוד 20 על שיפוץ/ציוד נלווה). רכב לגרור בנפרד, אם ישאר לנו עודף מהתקציב לקרוואן לטובת קניית רכב מה טוב. צריך נטו רכב שישמש כגרר. לא יהיה בו שימוש יום-יומי
אגב לאבא שלי יש ברלינגו, תופס?
הרבה דברים אנחנו יכולי לייצר/לבנות/לשפץ לבד. דוד שלי נגר זה יכול לחסוך לנו המון ויש לנו מלא ציוד שאספנו עם השנים גם ככה.
בכללי במשפחה שלי כולם עצמאיים אנשי מקצוע אז תמיד יש איך לקמבן משהו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
נגרר שטח כמו של "אחריי" נשמע נכון לך, כתלות בתקציב בין היתר.
פחות. מהסיבה הפשוטה שזה מאוד מגביל לי את אופי הטיול. גם אם הנגרר (אני רואה שהוא עמיד בשטח אבל אני לא יודע כמה) יצליח לעלות איתי את מעלה רמון/יאיר/מצלעות ואני יכול להגיע איתו מנקודה A לZ כשהוא רתום אליי כל הזמן הזה.
אין שום סיכוי בעולם שאני יעשה את המעלות האלה אם הבת הקטנה שלי או אם זאת שאמורה להצטרף אליה.
עכשיו, אם המטרה היא לקנות ולהשאיר אותו בחניון יחד עם שאר המשפחה שלא מצטרפת לחלק האתגרי בטיול (שזה לא נראה לי כל כך מתאים) אז זה גם מיותר. כי בשביל זה אני יכול פשוט לקנות נגרר רגיל בעשירית מהמחיר ולהכנס איתו לאחד מהחניונים שלא מצריכים נסיעה עמוקה לתוך השטח ושם לפרוק אותו.
תקן אותי אם אני טועה..
אני אנסה לא להישמע כמו הדוד המעצבן.
ב 30 אתה יכול לקנות קופסת פח סגורה עם גלגלים. אם תקנה אותה במקום הנכון, אפילו יהיה לה רישוי מגורים (זה חובה! אחרת מקבלים הורדה מהכביש ואי אפשר להחזיר).
בבניית קרוואנים מומלץ להשתמש באביזרים ייעודיים. חלונות ודלתות, חומרי בידוד, נגרות, אינסטלציה, חשמל וכדומה. האביזרים הייעודיים קלי משקל, עמידים ויקרים...
קרוב משפחה שהוא נגר יכול לבנות יופי של ריהוט, אבל ספק אם הוא יידע לבנות ריהוט שיהיה עמיד בטלטולי שטח או אפילו בבמפרים בכביש, ועל המשקל בכלל אין מה לדבר. כנ"ל לגבי שאר התחומים. זה לא שזה לא יעבוד, זה פשוט יהיה כבד מדי, חם מדי, לאורך זמן הכל יתפרק ויגרום לעוגמת נפש.
וחוץ מזה, מה, מג׳ימני קטן וחמוד תעלה לשלושה כלי רכב? ביטוחים, טסטים, טיפולים ותקלות...
אני מבין שאתה קשור לג׳ימני וכנראה תפסיד אם תמכור. אבל לפחות מהצד, זה נראה שהוא סיים את תפקידו במשפחה שלך.
זה בסדר גמור בוזי אני כאן כדי ללמוד :)
תראה זה נכון ולא נכון. אני פשוט תקוע בין הפטיש לסדן.
המצב כרגע זה או שאני מוצא פתרון יצירתי. או שאני לא מטייל כמו שהייתי רוצה לטייל (שזה בעצם מה שקורה היום)
הגימני כמו שהוא, סיים את תפקידו. אין לי אפשרות להעמיס עליו כל כך הרבה ציוד ולצאת לטייל ל3 ימים. זאת עובדה.
למכור אותו ולהפסיד רכב שמאוד.....מאוד מאוד מאוד עוזר לי כאן במרכז. רק בשביל לקנות רכב יותר גדול, שאומנם יעזור לי להעמיס יותר ציוד אבל ימנע ממני לעשות שטח אתגרי שזה מה שאני אוהב בסופו של דבר. זה גם לא משהו שהגיוני או שווה לי לעשות. וגם זאת עובדה.
בגלל זה חשבתי על קרוואן. זה יותר השקעה אבל זה יכול לתת תמורה יותר טובה. לא רק לטיולי שטח שלי. בכללי למשפחה. אני מניח שזה יפתח לי עוד עולם של טיולים שאני לא מכיר כרגע.
אני בעצם מחפש דרך לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. זאת האמת..
ב30 לא יהיה אפשר למצוא קרוואן קטן עם איבזור מינימלי אתה אומר? צריך מיטה אחת זוגית ועוד אחת יחיד זה הכל, הוא לא צריך לאכלס משפחה מקסיקנית