המשך: ייעוץ בקניית טרופר 2003
מד אוץ 50433 תאריך. 8/12/2004
טיפול 30,000 ק"מ, 90,000 ק"מ, 150,000 ק"
מיסבי גלגל קידמי - כוון )שניהם(
רפידות, בלמי דיסק - הסרה והתקנה או החלפה
כולל החלפת צלחות קדמיות
ליטר דלקT-M 15W40 4
תוסף שמן
מסנן שמן) 3.0 מבצע קיץ (
מסנן שמן) מבצע3.0 קיץ (
אטם בורג יציאת שמן
להסרת פיח)סולר ( BG חומר
U.M.I נוזל ניקוי שמשות
צלחת בלם קד' (סט)
רפידות בלם קידמי .צ
נוזל תיבת הילוכים ידנית
שמן ציר אחורי +קדמי
חומר ניקוי מעצורים
מד אוץ 50523. תאריך 12/05/2004
טיפול 20,000 ק"מ, 100,000 ק"מ, 140,000 ק"מ.
רפידות, בלם דיסק - R&R או החלף שנים אחוריים
הסעת רכב מ/אל הלקוח
מסנן שמן 3.0
מסנן שמן3.0
שמן סילבר 3.5 ליטר
מסנן אויר 3,0
מסנן סולר 3.0
רפידות בלם קדמי
רפידות בילום אח'
שמן סילבר 1 ליטר
מסנן סולר 3.0
מסנן סולר עם חיישן
מד אוץ 10030. תאריך 19/10/2003
10,000 ק"מ, 50,000 ק"מ, 70,000 ק"מ, 110,000
שטיפת רכב
מסנן שמן 3.0
מסנן שמן3.0
שמן סילבר 3.5 ליטר
שמן סילבר 1 ליטר
מסנן אויר 3,0
רפידות בלם קדמיות
מד אוץ 1410 תאריך 13/03/2003
מפעיל נעילה חשמלי אחורי שמאלי תיקון/החלפה.
מנגנון נעילת דלת אח'
מנגנון נעילת דלת אח'
מנגנון נעילת דלת אח
תגובה: ייעוץ בקניית טרופר 2003
שלום וברוך הבא!
כאחד שמחזיק טרופרים כברקרוב ל-15 שנה - אתה בהחלט בכיוון טוב.
לגבי השאלות שהעלת:
1. נורת כרית אוויר דולקת - תופעה די שכיחה. לרוב מדובר בקונקטור (מחבר) צהוב הנמצא מתחת ל-2 הכיסאות הדמיים (לפעמים צריך להרים את השטיח) - וודא שהסוויץ' סגור (חשוב! אתה לא רוצה פיצוץ הפעלה של כרית האוויר), פתח את המחבר (חפש שרטוט, יש גם כאן באתר את ספר המכונאי של הרכב), רצוי לנקות עם ספריי מגעים אבל לא חובה - וסגור חזרה. יתן לך שקט למספר חודשים... כל בעל טרופר מכיר זאת.
2. קושי בעת סיבוב בהילוך כח - אני מאד מקווה שלא ניסית זאת על אספלט או משטח קשה (ואז זו בדיוק הסיבה).... לגבי הנקישות - האם יש לו נעילה אוטומטית?
3. הזעה / כתמי שמן בתחתית המנוע - צריך לבדוק מה מקור הכתמים.
ממליץ שתבקר במוסך שמכיר היטב את הרכב לקבל הערכה טובה של משמעות הנושאים הללו... מאיזה אזור אתה בארץ?
(לא קראתי את כל היסטוריית הטיפולים, אבל בדרך כלל - מי שמנהל בקפדנות היסטוריה שכזו מקפיד ושומר היטב על הרכב. חשוב לוודא שהפילטרים (שני מסנני שמן) מקוריים והשמן איכותי ומתאים לרכב. שתי נקודות אלו חשובות ואזור לחסוך בהן).
+1 לארז.
שמת לב שיש יותר מידי החלפות של בוקסות משולשים? נסע הרבה בשטח או מה?
שמת לב שמצויין בהיסטוריה מעקף לרדיאטור חימום?
כדאי לשים דגש ולבדוק.
לא חזרתי הרבה אחורה בהיסטוריה כי ת'כלס אין טעם, אבל שמתי לב שאין היתייחסות להחלפת שמן תיבת העברה, וכמו שראיתי זה דגם TOD אז שים לב לזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
שלום וברוך הבא!
כאחד שמחזיק טרופרים כברקרוב ל-15 שנה - אתה בהחלט בכיוון טוב.
לגבי השאלות שהעלת:
1. נורת כרית אוויר דולקת - תופעה די שכיחה. לרוב מדובר בקונקטור (מחבר) צהוב הנמצא מתחת ל-2 הכיסאות הדמיים (לפעמים צריך להרים את השטיח) - וודא שהסוויץ' סגור (חשוב! אתה לא רוצה פיצוץ הפעלה של כרית האוויר), פתח את המחבר (חפש שרטוט, יש גם כאן באתר את ספר המכונאי של הרכב), רצוי לנקות עם ספריי מגעים אבל לא חובה - וסגור חזרה. יתן לך שקט למספר חודשים... כל בעל טרופר מכיר זאת.
2. קושי בעת סיבוב בהילוך כח - אני מאד מקווה שלא ניסית זאת על אספלט או משטח קשה (ואז זו בדיוק הסיבה).... לגבי הנקישות - האם יש לו נעילה אוטומטית?
3. הזעה / כתמי שמן בתחתית המנוע - צריך לבדוק מה מקור הכתמים.
ממליץ שתבקר במוסך שמכיר היטב את הרכב לקבל הערכה טובה של משמעות הנושאים הללו... מאיזה אזור אתה בארץ?
(לא קראתי את כל היסטוריית הטיפולים, אבל בדרך כלל - מי שמנהל בקפדנות היסטוריה שכזו מקפיד ושומר היטב על הרכב. חשוב לוודא שהפילטרים (שני מסנני שמן) מקוריים והשמן איכותי ומתאים לרכב. שתי נקודות אלו חשובות ואזור לחסוך בהן).
תודה רבה ארז,
נסעתי בהילוך כוח בתוך חניון , אני לא בטוח אם יש לו התקלת אותי :) . ואם יש אז הנקישות תקינות
אני מתכנן לבדוק אותו בתל אביב, אתה ממליץ על מכון בדיקה כלשהו שיכול לתת הערכה טובה למצב המכני (בודי פחות מעניין)
ראיתי שבטכנוטסט שבדיקה ל 4X4 קבוצת רישוי 6 תעלה 1000 שקל . הגיוני ושווה?
שני דברים שחשוב להזכיר מתוך ההסטוריה המרשימה :
הוחלף מנוע ב UMI כתוב בסעיף כך:
החלפה מנוע (ENGINE PARTIAL) J4
(C.O.F)ראש מנוע
סט אטמים
חצי מנוע דיזל 3.0
ליטוש תושבות ושסתומים
מה הכוונה בחצי מנוע? ולמה אחרי החלפת המנוע הוחלפו מזרקים בודדים כמה פעמים. למרות שלפני החלפת במנוע בחמישה חודשים הוחלפו כל המזרקים בריקול כולל צמה.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
+1 לארז.
שמת לב שיש יותר מידי החלפות של בוקסות משולשים? נסע הרבה בשטח או מה?
שמת לב שמצויין בהיסטוריה מעקף לרדיאטור חימום?
כדאי לשים דגש ולבדוק.
לא חזרתי הרבה אחורה בהיסטוריה כי ת'כלס אין טעם, אבל שמתי לב שאין היתייחסות להחלפת שמן תיבת העברה, וכמו שראיתי זה דגם TOD אז שים לב לזה.
תודה על המענה,
נכון , אבל הוא לא היה בשטח (אין מיגונים או צמיגי שטח ובכלל נוהגים בו אנשים מבוגרים) אז לא ברור למה.
אבדוק רדיאטור חימום , אבחנה טובה
הוחלף שמן תיבת בעברה לפני חודשיים.
מה הכוונה בדגם TOD? משהו מיוחד להתייחס אליו בדגם? מחלות?
אני מתכוון לבדוק אותו במכון בדיקה באזור תל אביב, אתה ממליץ על מכון כלשהו? ובכלל הגיוני שטכנו טסט דורשים 1000 שקל בדיקת 4X4 קבוצת רישוי 6.?
החלפת מנוע ב umi המנוע מגיע בחלקים, בלוק חבד, ראש חבד, כל החלקים מסביב עוברים למנוע החדש, מה גם שזה נעשה לפחות 10 שנים אחורה אם לא יותר ככה שזה פחות מעניין.
מה שמעניין זה מה עשו בשנים האחרונות.
דגם TOD ניתן לזהות ע"י ציור של 4 גלגלים בלוח שעונים, הכוונה בלשים דגש זה לשלב אותו ולנסוע רבע שעה לפחות משולב לוודא שעובד תקין ולא יוצא משילוב בגלל תקלות כאלה ואחרות, שמן בתיבת העברה הזו זה דקסרון 3 ולא משהו אחר.
התיקתוקים ששמעת בשילוב בחניון יכול להיות פעמון ציריה.
עדיף מוסך שמכיר את הרכב על מכון בדיקה, אלא אם כן זה לצורכי מיקוח על המחיר מול המוכר...
תקבל טופס מלא בעיות, רג'קטים, שיעשו לך שחור בעיניים. ממילא תצטרך לגשת למוסך לבדוק כל בעיה ומשמעותה.
נשלח מהנייד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
עדיף מוסך שמכיר את הרכב על מכון בדיקה, אלא אם כן זה לצורכי מיקוח על המחיר מול המוכר...
תקבל טופס מלא בעיות, רג'קטים, שיעשו לך שחור בעיניים. ממילא תצטרך לגשת למוסך לבדוק כל בעיה ומשמעותה.
נשלח מהנייד
חשוב לי גיר מנוע ומערכת 4X4 תקינים ...השאר פחות.
מכון בדיקה לא יוכל לאשר את אלו?
ממליץ על מוסך בתל אביב שמומחה בזה?
האם זה חכם לקחת את הרכב למוסך שטיפל בו בשנים האחרונות?
תודה
ראה ה"פ..
מכון בדיקות ימצא שיש הרבה בעיות במנוע, רעשים דפיקות, נזילות, שצריך לבדוק את הגיר וכו'...
ממליץ לגשת למוסך מתמחה טרופר.
נשלח מהנייד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
ראה ה"פ..
מכון בדיקות ימצא שיש הרבה בעיות במנוע, רעשים דפיקות, נזילות, שצריך לבדוק את הגיר וכו'...
ממליץ לגשת למוסך מתמחה טרופר.
באיזה מוסך טופל הרכב בשנים האחרונות (שם המוסך)?
נשלח מהנייד
נשלח מהנייד
טרופר רכב מעולה.היה לי כמעט 5 שנים.
נמכר בגלל הגיל המתקדם ( שנת 1999).אם היו כאלה יותר חדשים מ04 הייתי קונה בלי לחשוב פעמיים.
נמכר עם קילומטרג 400000 מנוע מקורי...
בגדול ב-5 שנים החלפתי:
פעמיים חיישן מסילה ( עלה 900 שקל + 50 אטמים כל חיישן)
אורינג קרטר שמן (כ500 כולל עבודה).
צינוריות מים טורבו ושאר צינורות מים.
ניקיתי כמה פעמים את השסתום לחץ שמן (יש כאלה שמחליפים הוא עולה 3000 ש"ח)
מזרק אחד הוחלף (עלה 1000).
גומיות וכוסיות מזרקים 1700 ש"ח
כמה פעמים מוטות הגה ופעמונים בשטח.
וזהו סה"כ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
bazz270
טרופר רכב מעולה.היה לי כמעט 5 שנים.
נמכר בגלל הגיל המתקדם ( שנת 1999).אם היו כאלה יותר חדשים מ04 הייתי קונה בלי לחשוב פעמיים.
נמכר עם קילומטרג 400000 מנוע מקורי...
בגדול ב-5 שנים החלפתי:
פעמיים חיישן מסילה ( עלה 900 שקל + 50 אטמים כל חיישן)
אורינג קרטר שמן (כ500 כולל עבודה).
צינוריות מים טורבו ושאר צינורות מים.
ניקיתי כמה פעמים את השסתום לחץ שמן (יש כאלה שמחליפים הוא עולה 3000 ש"ח)
מזרק אחד הוחלף (עלה 1000).
גומיות וכוסיות מזרקים 1700 ש"ח
כמה פעמים מוטות הגה ופעמונים בשטח.
וזהו סה"כ
אז זהו שהגיפ המדובר יצא מבדיקה עם הנ"ל:
1. מזרק מזייף - יצטרך החלפה מתישהו
2. נזילות באקסים אחוריים
3. נזילות שמן מקדימה, לא ברור מאיפה. יצטרך שטיפת מנוע כדי לעלות על זה.
4. הבודי בכללי מוזנח (לא נורא מצידי)
לא יודע מה העלות של כל זה. מתלבט
ולא בטוח אם טיפול מונע יציל אותי מהוצאה גדולה או החלפת מנוע אם אקנה אותו
בטרופר המזרקים מאוד אמינים.יותר סביר להניח שמה שמזייף זה החיישן מסילה או שהשסתום שלו נתקע מעט במצב מסויים.
ניתן לשלול מזרק בבדיקת מחשב.
אם הנזילה מכיוון הדריישבשאפט האחורי - היתי אומר שזה המייסב של הקורונה הלך לעולמו ( למרות שניתן לנסות להדק אותו - המחזיר שמן כבר קרוע גם ככה). עלות התיקון סביבות ה 2000 ש"ח.
או מיסבי ציריה אחורית(אם הנזילה מכיוון הגלגל) שזה סיפור של 1500-2000 ש"ח לצד אם אתה מפרק את הציריה ומביא למוסך.אם תביא ישירות לחרט ייצא יותר זול.
אם תביא את הרכב למוסך זה סביבות ה2500 ש"ח לצד אחד.
נזילות מכיוון המנוע זה יכול להיות מחזירי שמן של המנוע או סתם קרטר לא מהודק או הפקק שלו.
בגדול נשמע שליישר קו פה יעלה לפחות 10-15 אלף במקרה הטוב.
טרופר 2004 ממוצע תמצא במחיר זול מאוד לרכב שטח בעל יכולות לא מבוטלות ומהלכי מתלה של דפנדר...אבל ההשקעה בטרופר ליישור קו תעלה פי 2-3 מהמחיר של הקנייה וזה עוד לפני שיפורי שטח וכו
מאיפה המחירים האלה?
קיט להחלפת מיסב בציריה עולה סביבות 500 שח... על זה תוסיף עבודה של פירוק ציריה(קל, חצי שעה והגזמתי) וחליצת המיסב בפרס הידראולי.
מחירים ממוסכי הרשת UMI. שאר המוסכים לא בדקתי
אגב זה לא רק חליצה בפרס .צריך לחרוט את הטבעת הנועלת.אחרת היא לא יוצאת או שיש חשש לפגיעה בכתף שעל הציריה.
יש שם כל מני פעולות חימום עם ברנר אני כבר לא זוכר.אבל סבבה אם יש יותר זול למה לא.
לא יודע איזה סיפורים סיפרו לך ב umi.
לא צריך לחרוט כלום.
חימום הציריה? לא כדאי בכלל, מחליש אותה מאוד, ראיתי כאלה שניגזרו בגלל חימום כזה.
חוץ מיזה, הנזילה מקצוות הסרן לא חייבת להיות בגלל מיסב, יכול מאוד להיות נשם סרן סתום שגרם לפריצת מחזיר שמן, אותו מחזיר שמן שעולה.... 100 שח...
מחזיר שמן עולה 100 שח ?? (במוסך שבדקתי נאמר לי 500)
בכלל הוא עשה לי דרמה גדולה מהנזילות באקסים והעריך שכל צד יעלה לי 2500 שח כולל חריטה, מחזירי שמן ועוד ירקות
אז בכמה הייתם קונים את הרכב הזה? בהינתן כל המה שהוזכר כאן, תוסיפו לזה החלפת מנוע ב 2009, סט מזרקים וצמה לפני החלפת המנוע בחמישה חודשים. והחלפת מזרק כל שנה או שתיים עד היום.
זה לא הדגם המפואר, מחירון 16000.
חבוב
עד שלא תקבל הצעות מחיר מעשיות מבעלי מקצוע פוטנציאלים, כל הנכתב ברשת הוא בגדר המלצה ותבין את זה על בשרך.
עוד פעם ממליץ לך בחום ללכת ולבקש הצעות מחיר אמיתיות ולא להתסמך על הכתוב ברשת.
בהצלחה