-
הכרת והתאמת RZR800 משומש, שירשור מתגלגל
בשעה טובה רכשתי sbs, ברכבי ואופנועי שטח אני מנוסה אך טירון ב sbs, מספר שאלות:
1. המלצות לבחירת מצבי הנעה:
כביש זה ברור: 1*4
שטח קל כגון שבילים פתוחים האם 1*4 או 2*4
שבילי דיונות 2*4 או 4*4?
עליות בדיונות 4*4? מצב L or H? ובירידות בדיונות?
2. תיבת העברה מצב low, חוץ מעליות קשות, באיזה עוד תוואי שטח?
3. לחץ אוויר מומלץ בכביש ובשטח? נדרש להתאים בהתאם לתוואי כאשר יורדים מהכביש או מיותר?
4. הכלי מגיע ללא גלגל ספייר, האם פנצ'רים נדירים ביותר ולהסתפק בתולעים וקומפרסור או נדרש גלגל ספייר + מנשא גלגל, ג'ק (הכלי גבוה, איזה ג'ק מתאים? ) וכו'? המלצות מיוחדות לכלים נדרשים
5. עגלה, האם מעשי לגרור עם רכב משפחתי כגון סיד, קורולה וכו' מבחינת סחיבה או חבל על האנרגיה והעלות? המשקל הכולל 750 קג מחייב עגלה עם ברקסים לרכבים אלו, אלו עגלות פחות נפוצות כמשומשות.
Sent from my SM-T580 using Tapatalk
-
תגובה: המלצות ב Rzr800s למצבי הנעה 1*4 2*4 4*4, טרנספר, עגלה מומלצת
כמיטב המסורת, אענה על מה שאני יודע, ואחווה דעה על מה שפחות,
עגלה ורכב גורר:
קודם כל תבדוק משקלי גרירה מותר, אבל לפרייבט זה קשה ואם טכנית אפשרי, אז *לדעתי* ממש לא נוח.
ההשוואה שלי היא לעגלה 750 עם ג'טה 1300 בטיגואן, הג'טה התנדנדה ללא הפסקה הטיגואן כלל לא מרגיש.. הג'טה היתה מורשית 740 עם בלמים, הטיגואן 1800 עם בלמים.
עגלה יד שנייה ניתן למצוא, במחירי לא מאוד אטרקטיבי בצורה הזויה.
תשווה ביד 2 למחירי יצרנים.
לגבי פנצרים, אלה צמיגים דקי דופן, ושם רוב הנזק בנסיעה על אבנים ומסלעות.
כנראה שלא סתם רובם נוסעים עם גלגל נוסף על הגג.
לגבי לחץ אוויר, *לדעתי* אתה בכל מקרה בלחץ נמוך, אין פה קטע של לנפח בכביש ולהוריד בשטח, רוב חיי הכלי הם בשטח.
אני עם ריינג'ר, כלי לחלוטין אחר, שלך הרבה יותר ספורטיבי, אני משלב כמו בג'יפ, כשצריך טכני בבוץ, חול או עלייה כשהאחוריים לא נותנים עבודה.
כנ"ל לגבי low, הכלים האלה יכולים לעשות הכל ב high, רק כשאתה צריך ממש שליטה וניצול כוח אז low רלוונטי.
תהנה ובהצלחה!
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
-
המלצות ב Rzr800s למצבי הנעה 1*4 2*4 4*4, טרנספר, עגלה מומלצת
קצת סדר
ההנעה ב800 נחלקת לשלוש
2x4 עם דפרנציאל פתוח
2x4 עם דפרנציאל נעול
4x4 עם דפרנציאלים נעולים
בכביש ובשבילים כבושים רצוי לבחור באופציה הראשונה,
אם תרצה לתת לזנב קצת לשחק תבחר באופציה השנייה
לנסיעת שטח תבחר באופציה השלישית.
לגבי low - תשתמש כמו שרשמו שצריך את הכח הרצוי בזחילה. אבל שים לב, גם אם תגיע למדרגה שhigh יכול לעבור, מומלץ לשים Low בכדי לשמור על הרצועה.
אני לא הייתי משנה את לחץ האוויר במעבר בין כביש לשטח, כמו שנאמר רוב הזמן הוא בשטח.
וממליץ על גלגל ספייר. לפעמים צמיג יכול גם להיקרע....
אלעד
-
תודה, אבל אני די בטוח שהמצב הראשון הוא 1על4 ולא 2על4
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
-
ה 1 על 4 שלך ככל הנראה שווה ערך ל2 על 4 דיפ' פתוח
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
-
למיטב ידעתי, 3 מצבי הנעה:
2x4 דפרנציאל אחורי פתוח
2x4 דפרנציאל אחורי נעול
4x4
כמו כן, הילוך hi ו low.
בדיוק כמו עם הגיפ,
בכביש ובשבילים כבושים 2x4 ללא נעילה.
בכניסה לשטח טרשי ב 4x4.
מצב low בעליה / ירידה תלולה / ארוכה ובמעבר טכני.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
הי
החזקתי כזה במשך שנתיים וחצי. ענו לך על הרוב אז רק אוסיף
לחץ אוויר 8 psi עד 12 psi ואין צורך לשנות על הכביש
לי לא היה פנצ’ר יחיד בשנתיים וחצי . אבל הייתי שם ספייר אם הייתי יוצא לטיולים של יומיים שלושה. ברגיל היתה ערכת תולעים ולא יותר מזה וכאמור גם אף פעם לא השתמשתי. מה שכן עשיתי זה להכניס גיפה ירוקה בכל הגלגלים. מטפל בכל הפנצרים הקטנים
כל נסיעה איטית ממושכת תעשה ב low גם אם זה לא מעבר טכני .
הד
-
תודה, על איזו ג'יפה בדיוק מדובר? האם זה החומר שבצמיגי האופניים? או אחר פחות יקר?
יש תופעות לוואי של חוסר איזון מורגש או זניח?
במקרה שלי הכלי ישמש לא מעט גם ליומיומיות בכבישי המושבים ובשבילים פתוחים נוחים.
-
כבר כמה שנים טובות שהרכבים הפרטיים שמגיעים לארץ כבר לא מוגבלים ל750 ק"ג כולל.
בדוק את זה לגבי דגם רכב באופן פרטני. יש רכבים פרטיים עם יכולות גרירה של 1300 ק"ג ואולי אף יותר.
-
מכיר, תודה.
שאלתי ספציפית עבור רכבים שמורשים עד 450 קג ללא ברקסים, ועד 750 לעגלה עם ברקסים, במקרה שלי אלו ההגבלות עבור קורולה היברידית.
האם זה מעשי לגרור עגלה + רייזר עם קורולה כזו? אמנם רכב חברה אבל בכל זאת ....
-
gasgas והדסופה ענו לך כמו שצריך
רק כמה נקודות
1. הרייזר הזה שוקל יותר מ600 קילו , איך אתה מתכוון להעמיס אותו על עגלה של 750 קילו כולל , הרי העגלה שוקלת קרוב ל300 קילו ?
חריגה של מעל 6% עלולה לעלות לך ברשיון , החרמת הרייזר והעגלה ואפילו הרכב , קנס ונקודות.
לגבי הרכב הגורר , הרכבים החדשים עוברים את ה750 קילו עם ברקסים , לי יש מזדה 3 עם כושר העמסה של 1250 קילו כולל ברקסים, לא להתקרב ליונדאי I35 ולטיוטה קרולה , היונדאי יכול לגרור 300 קילו לעגלה עם ברקסים וללא ברקסים, תבדוק טוב עם הטיוטה זכור לי שגם יש להם בעיית משקלים .
2. אוויר בצמיגים , בין 8-12 כמעט בכל שטח או כביש , ההבדל בין הלחצים לפי הצמיגים , אם סינים קשים אז אפילו מתחת ל8PCI , בחולות\דיונות מומלץ פחות, אתה תרגיש בהבדל , בלחץ נמוך תוכל ליסוע בחולות ב2X4 בקלות , רק אל תגזים שלא ישתחרר הצמיג מהג'אנט, בנוסף למרות שלא שאלת , אל תעשה צלחות בדיונות ב4x4 אתה תתהפך בשניות.
נסיעה בLOW מומלצת בעליות קשות , המטרה העקרית לשמור על חגורת הווריאטור שלא תתאמץ ותקרע, צריך להזהר עם הגז.
נסיעה ב4X4 בעליות עם דרדרת , בבוץ , בחולות , כל השאר 4x2 נעול (מהנה יותר , ביחוד אם אתה אוהב זריקות זנב) , בכביש 4X2 דיפרנצייל פתוח , גם כדי שלא יפגע במכלולים וגם יותר יציב בכביש.
תהנה
-
רייזר 800 שוקל 454 קג משקל עצמי לפי הרשיון, כנראה לא משקל רטוב, לא שקלתי בעצמי.
עגלה לרייזר אמנם לא שקלתי אך להערכתי אפשר שתהיה פחות מ300 קג.
כך ש750 קג משקל כולל נשמע כמשקל מעשי.
קורולה חדשה מורשית לגרור 450/750.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
רייזר 800 שוקל 454 קג משקל עצמי לפי הרשיון, כנראה לא משקל רטוב, לא שקלתי בעצמי.
עגלה לרייזר אמנם לא שקלתי אך להערכתי אפשר שתהיה פחות מ300 קג.
כך ש750 קג משקל כולל נשמע כמשקל מעשי.
קורולה חדשה מורשית לגרור 450/750.
אתה טועה ומטעה , משקל יבש של רייזר S 800 הוא 479 קילו , אתה מתכוון לדגם הרזה שנמכר רק ב2009 (לא S), בבדיקה שעשינו מספר חברים השקילה המלאה הראתה כ600 קילו , אף פעם לא רשמתי בפורום דברים שהם לא בדוקים.
קח 480 קילו תוסיף שמנים , דלק , מים ברדיאטור , מערכת סטראו וסט רמקולים , דלתות , ארגז ,כננת, לדים , מטף ,סגירת גג ובוץ שנדחף לכל חור אפשרי ושום שטיפה לא תעזור, וזה במקרה הטוב יביא את הרייזר רק ל600 קילו ולא יותר.
נוסיף לזה עגלה עם ברקסים שאם תתאמץ ותקנה עגלה קלה במיוחד תשקול 250 קילו (אני לא מצאתי עגלה כזאת אבל אתה בטח אלוף) , והנה הגענו ל850 קילו, 13% חריגה , דו"ח עם אופציה להחרמת העגלה והרייזר, ואני מוכן להתערב איתך שתביא רייזר ועגלה עם ברקסים למשקל ונעבור בקלות את ה850 קילו.
גם אני חייתי באשליות , קניתי עגלה מורשת 500 שברשיון שלה שוקלת 140 קילו , טרקטורון שברשיון 320 קילו משקל יבש , חשבתי שהכל בסדר , עליתי על משקל והמשקל עמד על 680 קילו 34% חריגה , זו הורדה מהכביש במיידי ,הטקרטורון שקל 440 קילו, 120 קילו מעל המשקל היבש והעגלה 240.
שיהיה לך בהצלחה ואל תצא לדרכים בלי לשקול את העגלה והרייזר פעם אחת לפחות .
לינק לנתונים טכנים של רייזר S 2014
https://rzr.polaris.com/en-us/2014/h...k-le-2014-rzr/
479 קילו ערום.
-
שלום עופר,
מדוע הכעס? הרי המטרה היא התייעצות ושיתוף ידע.
ציינתי שלא שקלתי בעצמי וציינתי מה רשום בפועל ברשיון רכב של rzr800s 2010 ומכאן ההתייעצות עם מי שהיה בצומת הזו כי נשמע לי גבולי ורציתי דעות נוספות.
תודה על האינפורמציה ששיתפת, אכן פערים גדולים במשקלים, בהזדמנות אשקול את הrzr משקל רטוב ואעדכן.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
שלום עופר,
מדוע הכעס? הרי המטרה היא התייעצות ושיתוף ידע.
ציינתי שלא שקלתי בעצמי וציינתי מה רשום בפועל ברשיון רכב של rzr800s 2010 ומכאן ההתייעצות עם מי שהיה בצומת הזו כי נשמע לי גבולי ורציתי דעות נוספות.
תודה על האינפורמציה ששיתפת, אכן פערים גדולים במשקלים, בהזדמנות אשקול את הrzr משקל רטוב ואעדכן.
שאלת מה הכעס , אסף כוותיק בפורום ובעל 1100 הודעות אנשים לוקחים אותך ברצינות, כתוצאה מהרצינות הזאת יהיה מצב שאנשים יסתמכו על דעתך ויסעו בעגלה שמורשת 750 קילו עם משקל עודף וישלמו ברשיון שלהם.
זה בדיוק מה שקרה למספר חברה שמטיילים איתנו בקבוצה , הם הסתמכו על בעלי נסיון במקום לקפוץ לשקילה, תאמין לי שהם עברו גהנום שתפסו אותם על משקל עודף וחלקם אפילו קיבלו הזמנה למשפט ועדיין לא סיימו עם הסאגה הנוראית הזאת, העלויות אלפי שקלים.
לאחר המקרה שלהם רצתי לשקילה , למזלי אותי לא בדקו אבל אם כן :mad: , היום יש לי עגלה 750 קילו לטרקטורון, סה"כ משקל 740 קילו מדוד (הטרקטורון והעגלה) אני מאמין שאחרי טיול בוץ אפילו תהיה לי חריגה של 10 קילו , והטרקטורון ברשיון רק 320 קילו, אין מצב בעולם שעם רייזר 800 אתה לא עובר את זה.
אל תרשמו בסמכותיות דברים שלא בדקתם לפרטים, משהו עלול להפגע.
-
במסגרת ההצטיידות לשטח, אשמח להמלצות, אלו כלים יחודיים לRZR800s מומלץ שיהיו איתנו בשטח?
מבחינת חלפים - רצועת וריאטור ספייר כבר יש, דורשת כלים יחודיים להחלפתה? מאריך גמיש לבוכסה 10?
בעניין קומפרסור: יש לי את הקומפרסור הותיק לרכב שטח שנרכש בל. כ, אך יחסית קופסה גדולה... יש אלטרנטיבות קומפקטיות נטענות? האם הנטענים ניתנים גם לחיבור למצית או מצבר כאשר הסוללה התרוקנה? אשמח ללינקים או דגמים של מוצרים מוצלחים.
מנשא לגלגל ספייר, נראה שיש כמה אופציות:
על הגג, מאחור באיזור המספר רכב, על המשטח מטען מאחורי המושבים, אשמח לתובנות בעד ונגד.
צריך ג'ק? ג'ק רגיל תופס מקום רב, האם יש המלצה לאלתר מראש ג'ק "ערבי"? מידות ותמונות יעזרו.
רצועות משיכה וחילוץ, הרצועות שיש לי מהגיפ נראות לי אובר קיל למשקל הכלי (לא מסתבך עם הערכות משקל טרם מדידה...) האם ניתן להסתפק בחבל סינטטי מתאים ארוך וקל יחסית?
תודה מראש
-
להחלפת רצועה מעבר למפתחות המתאימים כדאי גם לום קצר/כף צמיגים
וערכת תולעים
אזיקונים
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
במסגרת ההצטיידות לשטח, אשמח להמלצות, אלו כלים יחודיים לRZR800s מומלץ שיהיו איתנו בשטח?
מבחינת חלפים - רצועת וריאטור ספייר כבר יש, דורשת כלים יחודיים להחלפתה? מאריך גמיש לבוכסה 10?
בעניין קומפרסור: יש לי את הקומפרסור הותיק לרכב שטח שנרכש בל. כ, אך יחסית קופסה גדולה... יש אלטרנטיבות קומפקטיות נטענות? האם הנטענים ניתנים גם לחיבור למצית או מצבר כאשר הסוללה התרוקנה? אשמח ללינקים או דגמים של מוצרים מוצלחים.
מנשא לגלגל ספייר, נראה שיש כמה אופציות:
על הגג, מאחור באיזור המספר רכב, על המשטח מטען מאחורי המושבים, אשמח לתובנות בעד ונגד.
צריך ג'ק? ג'ק רגיל תופס מקום רב, האם יש המלצה לאלתר מראש ג'ק "ערבי"? מידות ותמונות יעזרו.
רצועות משיכה וחילוץ, הרצועות שיש לי מהגיפ נראות לי אובר קיל למשקל הכלי (לא מסתבך עם הערכות משקל טרם מדידה...) האם ניתן להסתפק בחבל סינטטי מתאים ארוך וקל יחסית?
תודה מראש
מלבד המאריך הגמיש יש גם כלי מיוחד שמגיע עם הרייזר לפתוח את השפתיים של הוריאטור בכדי שיהיה אפשר להוציא את הרצועה.
בכל מקרה הייתי מנסה פעם אחת בבית בכדי שבשטח ילך לך בקלות. (קשה באימונים קל בקרב) וככה תדע בדיוק איזה כלים אתה צריך ומה הפרוצדורה.
לגבי קומפרסור אוויר, אתה צריך משהו אמין שלא ישבוק בשטח, ההספק לא צריך להיות גדול, אין לך צמיגים 35 למלא.
אני לא סוחב איתי ג’ק, בכל פעם שהייתי צריך להחליף גלגל מצאתי את הדרך ״לייצר״ הצלבה ולגרום לגלגל להיות באוויר.
גלגל ספייר- תשים במקום שלא יפריע לך להגיע לכלים/צידנית/תיק. הגישה אליהם (ולפקל קפה) הרבה יותר תקופה מאשר לגלגל ספייר.
אלעד
-
תודה!
לגבי " יש גם כלי מיוחד שמגיע עם הרייזר לפתוח את השפתיים של הוריאטור בכדי שיהיה אפשר להוציא את הרצועה "
יכול בבקשה לצלם הכלי, מק"ט או תיאור באנגלית שאדע מה לחפש ברשת?
גלגל ספייר, היכן אתה ממליץ להתקין את הגלגל ספייר? על הגג לא כבד מדי מבחינת קלקול מרכז הכובד?
-
סירטון החלפת רצועה לדוגמא
https://youtu.be/PFZA0B6BWs4
תריץ חיפוש בגוגל ל Rzr 800 belt tool
או משהו בסיגנון.
לגבי גלגל ספייר, באמת על הגג יעלה את מרכז הכובד.
אני לצורך העניין קניתי מתקן מאוזן וגבוה אבל לא על הגג. וככה עדיין יש לי גישה נוחה לארגז.
משהו בסיגנון הזה:
https://www.pureoffroad.com/super-at...zr-xp-1000.htm