קניתי 2 פרוג'קטורים לד. כל אחד 72W. לימשהו יש סכימת התקנה חיבור מפורטת? ממסר, פיוז, מפסק וכו'.
תודה.
Printable View
קניתי 2 פרוג'קטורים לד. כל אחד 72W. לימשהו יש סכימת התקנה חיבור מפורטת? ממסר, פיוז, מפסק וכו'.
תודה.
חייב ריליי להספק כזה
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...4ce636eacd.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
חשוב גם להשתמש במוליכים (לכח לא של הפיקוד) "עבים", לפחות 4mm².
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
תקרא שוב מה כתבתי: שהכבלים יהיו מעט יותר ארוכים (אחד מהם לפחות) ושצריך שיהיו עבים מעט יותר
(גם לא בטוח, כי תלוי בכמה הארכה תהיה).
אם אתה לוקח 18AWG נחושת, ב 6A ו 12V מפל המתח על מטר הוא 0.25V, אני מניח שהתוספת במקרה
כזה תהיה הרבה פחות ממטר. כבל כזה הוא ממש ממש לא עבה. על 14AWG המפל מתח הוא כבר 0.1V
וזה כבר באמת זניח.
העניין הוא שהמפסק הנדרש הוא קצת יותר מאסיבי. שוב, תכנון נכון כן יעשה שימוש בריליי, אבל עכשיו
שחישבתי, אם יש לו מפסק טוב, לא הייתי מתעקש. זה טיפה יותר מסובך וזה טיפה יותר יקר. ואם הוא
לא מבין בזה, זה ההבדל בין לעשות לבד וללכת לחשמלאי. כל זה בהנחה שלכל פרוז'קטור יש מפסק.
לשניים יחד, זה כבר סיפור אחר (הכל מוכפל פי 2)
על פיוז, קרוב למצבר ובטח לפני המפסק/ממסר לא הייתי מוותר .
מדובר כאן בשני זרקאורים כשלכל אחד הספק של 72W
כך שזרם הצריכה יהיה כ 12A.
בברכה - רפי לין
אני כן...עם ריליי אלא מה? במקרה כזה גודל המפסק לא רלבנטי. (וטוב שכך, מפסק טוב יקר יותר מריליי פשוט, וגם אם לוקחים בחשבון תקלות יותר פשוט וזול להחזיק/להשיג את הריליי).
התקנתי שניים כאלה בדיוק על הגגון.
אורך הכבל מהמצבר לגג לפחות 3 מטר, לכן נעשה שימוש בכבל 4mm² (11 awg).
פיוז כמובן. 15A
לכבל הפיקוד השתמשתי בכבל 1.5mm².
הותקנו לפני 4 שנים, עובד כמו שעון.
וזיו, אולי לא בדקתי אם אלו 72W אמיתיים, אבל האור שהם מפיצים, מספק בהחלט.
טל.
טל,
ואולי סתם שמת חוטים עבים ורילאי גדול מדי?
ואולי בכלל לא צריך שם רילאי?
אני עם חוט (אחד) של 2.5ממ"ר, מה שאיפשר לי עבודה נקיה של השחלת החוט.
כל מה שאני מנסה להגיד, ולעורר, זה דיון והחלטות יותר מקצועים.
קודם כל צריך לדעת כמה זרם באמת זורם שם, אח''כ אפשר לקחת החלטות מושכלות.
ועוד ההערה קטנה לגבי לד בר או פרוז'וקטורים- בגלל שההתקנות האלו ( על הגג) בעיתיות, בעידן הלד, מי שעושה שעורי בית, יכול למצוא פתרונות יפים במידות פיזיות קטנות, וזה מאפשר התקנות פחות בעייתיות.
וזה מחזיר אותנו להכרה של המספרי אמת.
ואני אוסיף:
1. אם התכנון מסובך יכול להיות שלא יממשו אותו או ילכו למשהו שיממש את זה. במקרה הזה, העלות כבר משמעותית יותר יקרה ממפסק יקר לעומת ריליי.
2. יכול להיות שהכבלים שבחרת יקרים יותר סתם? אם לא היית שם ריליי, כמה הכבל היה יותר קצר ? חצי מטר ? ברור לך שהמפל מתח על התוספת הוא זניח.
3. זה שאפשר לחבר 2 או אפילו 3 פרוג'קטורים על קו אחד זה נכון, אבל מה עם גמישות? מה אם רוצים רמה משתנה של תאורה ? אם פרוג'קטור אחד מספק מספיק תאורה, ברור שתרצה מיתוג כזה.
4. אחד הדברים שני מנסה ללמד את המהנדסים שלי, זה שלא תמיד צריך ללכת למפואר, למשוכלל וה"נכון". לפעמים אתה רוצה לעשות מהר, זול ו"מספיק טוב".
5. מה שזיו אמר, תכנון over kill הוא לא בהכרח נכון.
שוב, תכנון נכון מכיל ריליי, אבל לא בטוח שהוא הכרחי, מכיל הגדרת הצורך (כמה מפסקים, מה אורך הקווים וכו') ומגדיר מה יכולת הייצור של בעל הדרישה (היינו, האם פות"ש יכול לעשות את זה לבד או לא).
1. לא ברור למה אתה מתכוון, מה יותר יקר?
2. במקרה הזה היו לי כבלים, וגם אם לא, זה מה שהיה צריך, ולאור הכמויות המדוברות, לא רואה הפרשים בעלויות מעבר לרמת הזניח (לא מדובר על פרוייקט נרחב, כולה רכב בודד.
למה לא לשים ריליי?! למה להעמיס את המפסק בזרם גבוהה? רק לצורך הוויכוח?
3. זה נכון וזה חוסך עוד כבלים שהולכים לגג, וזה גם עדיף אסטתית. ולא. לא רוצים רמת תאורה משתנה. אבל היי בשביל הוויכוח תמיד טוב להוסיף עוד משתנים, אופציות ותיאוריות.
4.הביצוע אצלי היה בהחלט זול, מהיר ומספיק טוב בהחלט. עובדה, עובד.
5. ממש לא over kill.
יש לי הרגשה שנכנסו ללופ של מתחכמים, אני המלצתי לעשות כפי שאני עשיתי שהוכח כפשוט, זול, עובד, ואמין לאורך זמן.
וזה גם תואם לחישוב של גודל המוליך.
תמשיכו...אני סיימתי.
טל.
תגיד זה נראה לך רציני?
מה שאתה טוען נשמע בערך כך -
" על הצרכן מצויין הספק נומינלי של כך וכך...אבל מאחר שמדובר במוצר מסין/ הודו/ פיליפינס/ אוקראינה או סתם מדינה כלשהי שאני לא סומך על מדדיה, אז אני מוריד 20-30% מהערך הזה לצורך ביצוע החישוב שלי, ובכן...."
זה נשמע לך מקצועי?
גם אם זה לא באמת ההספק האמיתי, אני, ולו רק בשל נושא הבטיחות, אעדיף להתייחס אליו כמו שהוא, גם אם במקסימום יכולתי להשתמש במוליכים קטנים יותר. אעדיף להיות בצד הבטוח.
ובלי קשר אם אפשר ללכת על הבטוח למה לא? אם אתה נופל בחישוב שלך ונדרש לבצע שוב את העבודה, זה לא נחשב ביזבוז?
טל.
טל,
תמדוד צריכת זרם, תופתע לגלות שהנתון אינו תואם את ההספק המוצהר.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
אני אסביר שוב כי אתה מתבצר בעמדתך ולא מקשיב.
התכנון המקובל הוא עם ריליי! בהנתן שיש אדם פחות מקצועי יש מצב שהוא יצטרך
ללכת לחשמלאי רכב כדי לבצע את העבודה, הוא יקח לו 150-200 שקל ? יופי.
אם הוא לא ישים ריליי, יש מצב שהוא יעשה בעצמו ? אז מה יותר זול?
עכשיו לגבי התכנון שלך והכבל שלך, להוסיף לכבל שלך עוד מטר שלם (תוספת
בכדי להעביר את הקו (12A) דרך המפסק שנמצא בתא הנהג תפסיד 0.1V - זניח לחלוטין
מה שאומר שהתרוץ של כבל יותר ארוך לא רלוונטי, ובוא נהייה אמיתיים, יש מפל
מתח מסויים גם על הריליי. בהינתן שהיה לך כבל שלך, אז גם אין לך עלות נוספת
על הכבל. עכשיו, מה קיבלנו?
1. תכנון יותר פשוט
2. עלות דומה
3. פשטות התקנה (ואז גם אדם פחות מקצועי יכול להתקין לבד)
4. פחות רכיבים וחיבורים
5. אין שום בעיה הנדסית שמונעת לממש את התכנון הזה.
לגבי האסטתיות: עוד רכיב, יותר חיבורים ויותר חוטים בד"כ פחות אסתטי אבל זורם איתך.
לגבי עלות מפסקים, כנס לאמאזון ותראה מבחר מפסקים: עם ובלי תאורה, עם ובלי נצרה
כפולים ובודדים, אטומים למים וכאלה שלא כולם מתחת ל 10$. כמה עולה ריליי + מפסק "פשוט" ?
לא כל פתרון הנדסי סטנדרטי ומקובל הוא זה שצריך ללכת אליו, לפעמים התכנון מיותר.
אני לא אומר שהדרך שלי היא הנכונה, אני רק אומר שהנדסית היא אפשרית, הגיונית, ויותר
קלה למימוש. אם אחד המהנדסים שלי היה מציע לי ריליי, כנראה ולא הייתי בודק אותו,
עכשיו שבדקתי, יש סיכוי סביר שהייתי הולך דווקא על הדרך שלי.
ולגבי מפסק אחד או שניים, אני (מקובע שאני), אם יש לי שתי מנורות לרוב אני ארצה שתהיה
לי את האופציה להדליק כל אחת או את שתיהן, לא בטוח שאני צריך את זה, אבל זה נותן
לי גמישות (מין קבעון הנדסי כזה) בהנתן שהפתרון לא יותר מסובך, יקר וקשה למימוש
(מה שקורה פה בדיוק).
אז כן, הויכוח הוא למטרת הויכוח, אבל הוא מראה לנו גישות שונות, רעיונות שונים, אופציות
שונות למימוש ובתכלס, מראה שלא כל מה שמקובל נדרש בפועל.
ואחרי כל הדיון הנכון הזה, אם מדובר על תאורת מחנה אז במקום התקנה קבועה למה לא לחבר ללדים בסיס מגנטי וחוט עם תנינים למצבר?
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
הלקוח לא הגדיר תאורת מחנה. אבל לתאורת מחנה אין שום סיבה לבצע התקנה
קבועה, זה יותר מסובך, בולט, גורם לצריכת דלק יותר גבוה, יותר רעשים ובוא
לא נדבר על שוטרים/טסטרים מתוסכלים.