המיתוסים הגדולים של עולם השטח הישראלי
כן, גשום וקר בחוץ, אני חולה, טיול התבטל ומשעמם לי.
ואם זה לא מספיק, בןבן מתווכח איתי על מיתוסים ועובדות.
אז בסגנון "איך אתה יודע שאתה נוסע בסופה" וכיו"ב שרשורים שהתחילו משעמום נטו והפכו לנכסי צאן ברזל, תיזכרו בכל המיתוסים ואגדות העם האורבניות/מדבריות שליוו אתכם לאורך השנים בתחביב שלנו. כל השטויות שעשיתם פעם כשהייתם צעירים וגרמו לכם להסיק מסקנות שהעולם שטוח, שהלילה הוא יום, ששחור הוא לבן, שג'פ"ס M151 הוא פסגת היצירה המוטורית, שטויוטה לעולם לא מתקלקלת ושסובארו ליאונה עוברת בכל מקום..... ובמבט אחורה אתם מתרפקים על הנוסטלגיה, מטופשת ככל שתהיה.
אין סדר הגיוני. מה שעולה לכם לראש. מותר ואף רצוי להוסיף פרשנות קצרה.
אני אתחיל בשלושה שעלו לי לראש:
בדואי בסובארו ליאונה עובר הכל.
המיתוס: סובארו ליאונה עוברת בכל מקום. אבל אם רוצים לדייק - זה הבדואי בסובארו ליאונה/טנדר סובארו, שמעביר אותה בכל מקום.
הנהג הבדואי הוא דמות העל המיתולוגית של נהג השטח האולטימטיבי באולימפוס השטח הישראלי. מין הייבריד מובחר של זאוס וצ'אק נוריס. כזה שהעולם מקיף אותו ואלוהים דופק על דלת חדרו ומבקש ממנו בדחילו ורחימו רשות לשאול אותו שאלה. הוא עולה בכל מקום בנסיון ראשון, ברוורס, עם דוושת גז קשורה, כיסוי עיניים, סיגריה ביד אחת וכוס קפה ביד השנייה.
המציאות: הוא לא כזה שפיץ (כי אבא ואמא שלו בני דודים), הוא "נהג טוב", כלומר לוחץ פול-גז וחוצה צמתים באדום בלי חשבון - רק כי אצלם נוהגים ככה כבר מגיל שלוש והוא לא מכיר משהו אחר. אין לו רשיון פשוט כי גם אין לו תעודת זהות ויישוב הפחונים שהוא מתגורר בו, רשמית לא קיים בכלל - אז בתכל'ס גם כתובת אין לו ולכן אין לאן לשלוח דו"ח או הזמנה לדין (אבל קצבה חודשית מביטוח לאומי דווקא מגיעה בדייקנות מעוררת קנאה).
והסובארו?... כן, היא באמת היתה אמינה. אבל חרא של אוטו בכל פרמטר אחר. היא כמובן היתה גנובה, מזמן הפכה לפירורי חלודה שמעורבבים בגרגירי חול אי שם במדבר (כי היא ננטשה אחרי שנשברה ומתה בנסיון הראשון לאשש את המיתוס שהיא עוברת בכל מקום - וזו תשובה לבןבן - עם גלגלי 13' קטנטנים, סרחי עודף פסיכיים, מרווח גחון מצומצם, דיפרנציאלים פתוחים, מהלך מתלה אפסי וציריות פריכות, אפשר לומר עליה הרבה דברים - אבל רכב שטח היא ממש לא ומעולם גם לא היתה. אז איך היתה עוברת? פול גז, רצח בעיניים. אוטו גנוב אמרנו?.... יישבר, נגנוב אחד אחר).
אז של מי יותר גדול?
המיתוס: מרווח גחון.
אם כבר אנחנו בענייני סובארו, היבואן שלה, בעזרתם האדיבה של ברקו, און יעקבסון והפוליגרף, קבע לאחרונה ש"אם זה לא 4X4 זה לא SUV" (שזה אגב נכון) והוא משוויץ גם במרווח גחון של 22 ס"מ ואפילו מפזר באולמות התצוגה שלו קוביות צבעוניות שמשוות (כמו השמיניסטים ב"אסקימו לימון" שעמדו בתור בשירותים ומדדו והשוו של מי הכי גדול) וממחישות עד כמה מרווח הגחון של ה"SUV" שלו, גדול וטוב משל המתחרים. על פניו - אי אפשר להתווכח עם העובדה: ל-XV ולפורסטר אכן יש בתיאוריה מרווח גחון מרשים יותר משל כל הג'יפונים המתחרים והוא מרשים גם בהשוואה לנתונים של כמה רכבי שטח גיבורים יותר.
המציאות: מרווח גחון מתייחס לנקודה הכי נמוכה ברכב. וככה, מה לעשות, 19 הס"מ של ג'ימני (שנמדדים מתחת לביצים בסרנים חיים - וכל שאר האוטו הרבה יותר גבוה), נשארים 19 ס"מ בכל מצב, כי הם עולים ויורדים עם הגלגלים, ובתוספת בסיס גלגלים הרבה יותר קצר וזויות מרכב הרבה יותר טובות, הם הרבה יותר אפקטיביים מ-22 ס"מ של הסובארו, שנמדדים מתחת לכל האוטו במעבדת היצרן, כשהוא ריק לחלוטין, אבל מתחילים להצטמצם באכזריות בעקבות כל גרם שמועמס על הרכב.
פסטיבל הטעמים
המיתוס: התבשיל יוצא יותר טעים אם לא מנקים את הפויקה
אגדות העם מספרות שבגלל שיציקת הברזל של הפויקה מלאה בנקבוביות, הן סופחות אליהם טעמים וניחוחות - לכן, אם נמעיט לקרצף את הסיר, התבשילים הבאים ייצאו נשכרים מחגיגת הטעמים שנצברה שם.
המציאות: מה שנצבר שם זו חגיגת טינופת וחיידקים. אם ממש בא לכם על קלקול קיבה/הרעלה/זיהומים למיניהם, לכו על זה בגדול ואל תנקו את הפויקה.... ושיהיה בהצלחה.
יאללה, תמשיכו.
תגובה: המיתוסים הגדולים של עולם השטח הישראלי
המיתוס: במפגש ג'יפולוג קר
זהו.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
ג'יפאי אמיתי, זה גבר מסוקס וריחני עם זיפים, ג'יפ פתוח, חלון מופשל, בקיץ אוכל אבק וזבובים, בחורף מקפיא קרניות וזרעונים, ככה צריך.. לכן מפגש גיפולוג לא מיועד לפשוטי העם.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
רק זיבאר עם נהג שעבר 3 שנים השתלמות נהיגת שטח עוקף ליאונה נהוגה בידי בדואי
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
לבשל פויקה זה לזרוק פנימה ערימה של דברים ולחכות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לבשל פויקה זה לזרוק פנימה ערימה של דברים ולחכות.
זה דווקא אמת. אלא אם שכחת להדליק את האש.
Sent from my iPhone using Tapatalk
סופה זה גיפ שיחזיק מעמד בכל התעללות.
שיסע בכל מקום. שהשנים והתעללויות לא מזיזות לו
טויוטה לא מתקלקל
אמר את זה פעם אדם חכם שנוהג על לנד קרוזר בן חצי שנה. הבעיה היא שגם ג'יפ בן חצי שנה לא מתקלקל. במציאות, כמו כל רכב, גם פראדו בן עשר אוהב לעשות בעיות. טורבואים שהולכים, דשבורדים שנסדקים, בולג'וינטים שמתפצחים וכמובן גם קורונה פיניונים שעושים חיקוי של רימוני יד. כולם הולכים בדיוק כמו בכל דבר אחר.
גם כדורסל יורד את מחמל
האמרה המפורסמת מיועדת, במקור, לזלזל במי שמספר שהוא עשה את המעלה הזה או המעלה הזה- אבל שוכח לציין שאקט הגבורה בוצע בירידה.
בפועל,כדורסל לא מסוגל לרדת את מחמל-אלא אם מצליחים להשליך אותו באופן מאוד ספציפי. יש לציין שהנושא לא נבדק באמצעות כדור סל תקני,אלא באמצעות כדורגל-אך העיקרון זהה ונבדק. מה שקורה במחמל, אי שם באזור אמצע הדרך פחות או יותר יש פיצול לא גדול שבמרכזו יש כמה בולדרים בינוניים. הכדורגל המדובר נתקע בבולדרים במהלך הניסוי ולכן לא הצליח לרדת את מחמל.
טיולי בוץ זה כיף...
במיוחד בוץ מאדמה כבדה, שחורה ודביקה.
"כל אחד יכול לטפל בסיקס לבד בשטח" אין מחשב, אין הזרקה. תעמיס כמה כלי עבודה ואתה מסודר.
גם אם אתה איש הייטק שמעולם לא הרים מכסה מנוע...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
זה דווקא אמת. אלא א
אז לא טעמת פויקה נורמלי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
גם כדורסל יורד את מחמל
האמרה המפורסמת מיועדת, במקור, לזלזל במי שמספר שהוא עשה את המעלה הזה או המעלה הזה- אבל שוכח לציין שאקט הגבורה בוצע בירידה..
אם אני זוכר נכון, האמירה המקורית של יקיר הפורום הייתה:
״גם כדורגל מפונצר יורד את מעלה זיק״
וזה היה בדיוק בגלל חוכם ששכח לציין שעבר בירידה מעלה אחר בכלל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אז לא טעמת פויקה נורמלי.
אם נתחיל להגדיר נורמאלי ... יגמר המקום בשרת.
נגיד שלא היו תלונות מקהל הסועדים האירופאי המפונק מאד ... מידי.
לי אישית אין סבלנות לזה ואני מעדיף לאכול בעודי צעיר ..
״נעילה קדמית לפני אחורית״
(ועכשיו אני רץ לחפש קסדה..[emoji41])
"אישתי? היא דווקא עודדה אותי לצאת איתכם. מפרגנת ברמות..."
לא משנה איזה נוזל קירור תכניס, מים בצבע ירוק מים סתם מיץ תפוזים, הכל אותו הדבר...
פורסטר יורד את מעלה זיק...
Sent from my SM-T580 using Tapatalk