-
רכב טיולים למשפחה, רקסטון צעיר או טרופר מזדקן?
שלום לכולם,
לאחרונה מתחשק לי לחזור לשטח אחרי הרבה שנים של הפסקה (היה ברשותי ג'ימיני משודרג בעבר), חשבתי לצרף רכב שלישי למשפחה אשר ישמש כרכב שלישי לסופי שבוע בלבד עבור טיולי שטח.
לצורך העניין חשבתי לרכוש רכב עד 15K, כאשר ההנחה שהוא ידרוש ישור קו מסויים בסכום של עוד כמה אלפי שח.
העדפה הכללית היא לרכב שטח ארוך ומרווח, עדיף כזה בעל 7 מקומות בעת הצורך או סתם תא מטען גדול לציוד.
הרכב כנראה לא יסע יותר מכמה אלפי ק"מ בשנה, כאמור רכב שלישי. אופי הטיולים יהיה משפחתי בעיקר, קל - בינוני, לעיתים אולי ארצה לקחת את הרכב לשטח קצת יותר טכני - קשה (לבד).
בגלל שזה עומד להיות רכב שלישי שמתי דגש על אחזקה זולה ופשוטה, לאחר חיפושים ננעלתי על טרופר 3.1 דיזל ידני עד שנתון 98, לפני הדגם 3.0 הידוע לשימצה. מנוע דיזל ישן ופשוט יחד עם שילוב של גיר ידני אמור להיות אמין יחסית (בהתחשב בגיל כמובן) ופשוט לתחזוקה אולי אפילו לתחזוקה ביתית במידת האפשר. חשבתי גם עם טראנו ידני אך נראה כי אלו שורדים פחות יפה את השנים, בעיקר הפלסטיקה הפנימית והרכב עצמו נראה צפוף יותר.
תוך כדי החיפושים, נתקלתי גם ברקסטון, הרקסטון צעיר בעשור (2006-07) ועולה סכום דומה של כסף (15K-20K), מצאתי כאלו עם השילוב של המנוע 2.7 XDI, לכאורה מקבלים הרבה יותר רכב, חדש יותר, מודרני ועם מנוע חזק משמעותית לעומת הטרופר (165 כ"ס).
לרעתו עומדת לפי הבנתי יכולת שטח נחותה יותר בעיקר ביחס לטרופר. אני גם חושש מהאחזקה של הרכב הזה, מנוע מתוחכם בהרבה, גיר אוטומט ורכב שנראה שלא הרבה מוסכים יודעים לטפל בו. עד כמה החששות נכונים ?
מה אתם הייתם עושים?, איזה רכב לבחור?
באופן אישי אני נוטה עדיין לכיוון הטרופר 3.1 ידני בעיקר בגלל הפשטות המכנית היחסית אבל מצד שני רכב צעיר ב-10 שנים עם יכולות דומות ובמחיר דומה.
-
תגובה: רכב טיולים למשפחה, רקסטון צעיר או טרופר מזדקן?
לא מכיר כאלה שעושים שטח קשה(ל"קשה" יש הרבה דוגמאות להרבה אנשים, עבור חלק לנסוע באיזה נחל זה כבר קשה, עבור אחרים מעלה כזה או אחר עם מדרגות סלע וכו') עם רקסטון.
הנטייה שלך לטרופר 3.1 עבור רכב שלישי נכונה לדעתי, פשוט ואמין, יחסי העברה נכונים, יש נעילות זמינות בשוק וכו'.
לצורך העיניין גם הטרופר בנזין באותו שנתון יהיה מתאים אם לא משנה לך עלות הדלק, אותם נתונים וגיר אוטומט.
-
לדעתי אתה חייב להבין שרכב שטח כמו שאתה מחפש ב 15.0 אש"ח - זו חבילת תקלות עם גלגלים.
זה לא שלא תוכל לטייל איתו, אבל הוא לעולם לא יהיה במצב של רכב משומש מודל 2010 סביר.
אישית, לא הייתי קונה היום רכב בן 25 כדי לרדת איתו לשטח עם המשפחה. טוב לא יצא מזה.
הרקסטון הוא סביר. אולי אין לו עבירות של פאג'רו, אבל ללא ספק תוכל לטייל איתו.
אם יש לך נסיון נהיגה בשטח תוכל להוציא ממנו יותר ממה שחושבים. אם אין לך ניסיון בשטח - הרכב לא יהיה המגבלה שלך.
בין שתי האפשרויות שלך הייתי בוחר ברקסטון.
אחרי שאמרנו את כל זה,
כל רכב שתמצא בתקציב הזה יהיה בסדר פלוס / מינוס, וההבדלים הגדולים ביניהם יהיה באמת התחזוקה.
תחפש את הרכב הכי שמור, מטופל, מבעלים שאתה מאמין ששמרו על הרכב וטיפלו בו.
הייתי מוסיף לחיפוש גם יונדאי גאלופר מתחילת שנות ה 2000.
-
בטיול האחרון נסע איתנו גם טרקאן מהנתונים האחרונים.
אף אחד ממנה שהוזכר כאן לא יהיה הבחירה שלי, אבל אם כבר התחלנו עם אנדרדוגים, טרקאן שמור עם הגבהה חוקית יהיה מועמד לא רע בכלל.
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c39cc9b348.jpg
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב פולס
לדעתי אתה חייב להבין שרכב שטח כמו שאתה מחפש ב 15.0 אש"ח - זו חבילת תקלות עם גלגלים.
זה לא שלא תוכל לטייל איתו, אבל הוא לעולם לא יהיה במצב של רכב משומש מודל 2010 סביר.
אישית, לא הייתי קונה היום רכב בן 25 כדי לרדת איתו לשטח עם המשפחה. טוב לא יצא מזה.
אם יש לך נסיון נהיגה בשטח תוכל להוציא ממנו יותר ממה שחושבים. אם אין לך ניסיון בשטח - הרכב לא יהיה המגבלה שלך.
אחרי שאמרנו את כל זה,
כל רכב שתמצא בתקציב הזה יהיה בסדר פלוס / מינוס, וההבדלים הגדולים ביניהם יהיה באמת התחזוקה.
לדעתי האישית אתה טועה כאן, הסיבה פשוטה מאוד:
רקסטון בסכומים האלה של 15k זה לא יהיה 2010, וכמה שיהיה מטופל אל תצפה לאמינות מופלגת, זה רכב עם מערכות אלקטרוניות, מנוע מסילה משותפת ויהיו תקלות.
מולו טרופר 3.1 שנחשב לטרקטור, מנוע טיפש, גיר ידני, כמעט ואין חשמל ברכב למעט החלונות, מכיר אפילו אחד שעשה מעל 800k על מנוע מקורי.
גאלופר, פג'רו בתחפושת, מנוע 2500 חולה שנלקח ממיצובישי...
-
עכשיו קפץ בפייסבוק גרנד ויטארה XL - שבעה מקומות, מודל 2006, מנוע 2.7 ליטר בנזין ב 22.0 אש"ח.
עם כל המגבלות שלו, אני לא חושב שהוא נחות משמעותית מהנבלות האחרות שהוזכרו כאן.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב פולס
.
רכב שטח בן 20+ שראוי לצאת לשטח יעלה כמו רכב צעיר ממנו בעשר שנים לפחות, בדיוק בגלל הסיבה שהוא החזיק 20+ שנים.
הם בנוים יותר מאסיבי, ומצד שני יותר פשוט, ואם הם שמורים יש להם עוד הרבה שנים בשטח.
זה די אקסיומה שרכב שטח זול מגלם במחיר את כל הרעות החולות שאפשר.
או שזו נבלה, ויעלה המון ליישר קו אם בכלל אפשרי(ואז צפוי זמן רב עד שבאמת תתחיל לטייל), או שזה רכב שהאחזקה הגבוהה מאד שלו באה לידי ביטוי במחירון הנמוך מאד.
-
מבחינת תקלות אולי.
מבחינת יכולת שטח- הוא נחות.
משמעותית.
אלא אם אתה מתכוון לשפר אותו כהוגן.
-
מה שזה לא יהיה, סבלנות היא שם המשחק.
מידי פעם, מת לו איזה קשיש או טס לו לחול איזה צעיר ואז יש רכב שטח למכירה במחיר אטרקטיבי כי אין בו צורך ובמצב טוב דיו. אני הצלחתי לדוג ככה כמה רכבים. (כן, זה מתאים גם לשרשור המיתוסים).
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב פולס
אחרי שאמרנו את כל זה,
חלק נכבד מבאי האתר פה (כולל אותי) נוסעים ומטיילים ברכבים בני 20 ויותר.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
-
אני מקווה שתמצא ערך בתיעוד הבא, לפני כשנה ליויתי חבר שקנה טרופר 3.1 שנת 1996 יד ראשונה עם מעט מאוד קמ שהיה שייך לאבא של חבר אחר, היה מטופל סביר, לא מלוקק ולא עבד קשה כל חייו, לא שטח למעט ירידה לפרדסים של הבעלים הראשון, חקלאי מבוגר.
הרכב נקנה לפני שנה לצורך עבודה יומיומית אם כי על ידי יד אוהבת שרצה רכב שיעלה לו חיוך על בוקר ולא טנדר עייף, כמעט לא נוסע בשטח.
להערכתי זה הרכב הכי קרוב לחד קרן שיכולתי למצוא לחבר, אין כאלו חמצוא בשוק, ועדיין צריך להתכונן:
אספתי לך את התיעוד מהחבר נכון להערב:
הטרופר עלה 15k.
ישור קו עלה 10-11k.
הטיפולים עד כה לא היו יקרים, בין 600-900 שח.
עשה שלשום טיפול שכלל החלפת רפידות מאחור, 700 שח.
אתמול קיבל הרבה הערות בטסט ולא עבר.
עוד לא יודע כמה יעלה.
נקנה ב-156000 קמ בערך, אולי קצת יותר.
היום יש 180000 ק"מ.
צריך להוסיף את הטסט והרישוי פעמיים בשנה.
1500 +- ועלות הטסט.
בסופו של דבר, עדיף להיות בריא ועשיר, מאשר עני וחולה.
אם היתה לו האפשרות, היה קונה רכב חדש יותר. איזה? זה כבר דיון אחר..
במסגרת התקציב והיכולות הבעלים החדש מרגיש שעשה עסקה נהדרת.
מעולה.
אך גם הוא חושב שרכב כזה, צריך להירכש כרכב פנאי לטיולים בסופש
ולא כרכב עיקרי.
מקווה שעזרתי.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
-
1. הוא ציין שזה יהיה רכב שלישי.
2. אני מנסה לחשוב.... איזה יישור קו הוא עשה ב 11k לרכב שעולה 15k (ועוד כזה שנישמע באמת מציאה) והכל בו פשוט ומכאני?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
2. אני מנסה לחשוב.... איזה יישור קו הוא עשה ב 11k לרכב שעולה 15k (ועוד כזה שנישמע באמת מציאה) והכל בו פשוט ומכאני?
++
ועוד נאמר שלא עבר טסט עם הרבה הערות..
-
זו הדוגמה שיש, אמנם לא רכב שלישי אבל עדיין נראית לי רלוונטית, כרכב 2 בבית...
ההתייחסות לא הייתה לרכב שעולה 15 ותחזוקה זולה, אלא רכב שיהפוך לרכב אמין שאפשר לבטוח בו ביומיום, וכך אכן היה, הבעלים הנוכחי מרוצה ונהנה ממנו, עמד לקנות נבלות ב 40 ואז מצאנו את הטרופר הזה שנראה קניה עדיפה, העדיף להשקיע ברכב הספציפי.
למיטב זכרוני יישור הקו במוסך בחודשיים הראשונים ולא ברצף:
מצבר
טיפול מלא כולל החלפת הנוזלים שיש.
אלטרנטור ואולי גם סטרטר
ראדיאטור
בולמים ואולי קפיצים
כנראה צמיגים ולא מהיקרים שבשוק.
לגבי אי מעבר טסט ראשון, מזה לא הייתי מסיק מסקנות על מצבו, אבל זה בהחלט מעיק פעמיים בשנה...
-
גם כשמדובר ברכב טיולים, עדיין רוב רובה של הנסיעה היא על כביש ושבילים. כן הייתי לוקח רקסטון, משפר אותו ונהנה מכל העולמות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
צריך להוסיף את הטסט והרישוי פעמיים בשנה.
1500 +- ועלות הטסט.
עלות הרישוי לא כפולה, היא מחולקת ל-2 הטסטים.
אתה כן משלם פעמיים לאישור רכב מיושן.
-
צודק, זו ההודעה מהבעלים שאכן שגה, אבל עלות האגרה היא רק חלק מהעלות בפועל בטסט...
לגבי עלות היישור קו והפליאה שעלתה כאן, אני לא ככ מבין מה הפליאה?
חלקים ושעות מוסך לא קשורים לערך הקנייה.
אם יש צורך ביישור קו במוסך הכולל עבודה וחלקים, אלו העלויות, בין אם הרכב עלה 15 או 50.
כדי להביא רכב ישן יחסית גם אם הרכב במצב טוב בבסיסו אך לא טופל בקפדנות, כרכב שכמעט לא נסע מספר שנים, למצב אמינות שניתן לסמוך עלין בשטח וביום יום, רשימת ותכולת יישור הקו בעיני הגיונית.
-
עד הצמיגים וקפיצים בולמים שזה כבר בחירות של הקונה מילא...
מצבר, סטרטר, אלטרנטור, רדיאטור וטיפול נוזלים לא עולים ברכב הזה מעל ל 5000 שח ועוד הגזמתי.
ועוד לא הזכיר חופשים, תפוחים, בוקסות משולשים וכו'.
-
אולי אתה צריך לשנות גישה ושרכב השטח יהיה מס'2 ולותר על 3, חסכון משמעותי בהוצאות וטרטורים ורכב משנתון גבוה יותר.
=
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב פולס
אחרי שאמרנו את כל זה,
אל תיגע בגלופר !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!