יש לי תקלה שמצריכה "מוסך גורו" למיצובישי (ואני לא נרתע מתשלום עבור דיאגנוסטיקה).
מיקום המוסך - רצוי בגוש דן. אבל מוכן להרחיק מעבר לגוש אם מדובר במומחה בין-גלקטי למכוניות מיצובישי מיושנות.
תודה מראש לממליצים!
Printable View
יש לי תקלה שמצריכה "מוסך גורו" למיצובישי (ואני לא נרתע מתשלום עבור דיאגנוסטיקה).
מיקום המוסך - רצוי בגוש דן. אבל מוכן להרחיק מעבר לגוש אם מדובר במומחה בין-גלקטי למכוניות מיצובישי מיושנות.
תודה מראש לממליצים!
איזה מיצובישי ומה שנת הייצור ומה הבעיה?
בברכה - רפי לין
לפחות תרשום את הדגם...
בכל אופן במרכז מומלץ דודו אמסלם - נמצא ביפו 0535405000
יש גם את
https://www.facebook.com/hosen.kedan
ואת
https://www.facebook.com/tarek.nasser.94
אני לא הכי זוכר איפה הם יושבים. זה בוודאות יותר צפונה. אישית טיפלתי רק אצל דודו.
קודם כל, תודה על ההמלצות!
דגם המכונית: קולט ידנית (רכב מיושן).
תסמין התקלה:
משלב לראשון לוחץ על הגז ועוזב לאט את הקלאץ' כל האוטו מקרטע (לא סוחב) ורועד. אם אני נותן הרבה גז לפני הרמת הקלאץ' אין בעיה.
הבעיה לא תלויית טמפרטורת סביבה.
היא מופיעה בעיקר לאחר התנעה ראשונה במהלך היום.
נשללה בעיית ממיר קטליטי (וגם לא נדלקת נורית check engine) במוסך אגזוזים\ממירים.
לא הוחלף מעולם מסנן דלק.
המכונית רעדה פחות לאחר החלפת מצתים אבל התסמין חוזר.
מתדלק בתחנת דלק מסודרת של Ten10.
המכונית מטופלת בקביעות במוסך מורשה מסודר ולא נחסך ממנה כל טיפול.
שוב תודה.
תשכח את מה שכתבתי לגבי דודו. או לפחות תצלצל לבדוק- תקף גם לשאר. אני כיוונתי לרכבי שטח תוצרת מיצובישי. טעות שלי.
העיקר הכוונה.
"שכחתי".:)
בכל מקרה, אני מעדיף מוסך מורשה.
נסה את המוסך של קובי בחדרה. אמין ומקצועי.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
תפסיק למלא דלק בתחנות TEN ומיד תראה הבדל גדול - מניסיון רע עם סולר .
מילוי מיכל סולר במשאית - מעל 200 ליטר , לאחר כמאה ק"מ התחילו דפיקות חזקות במנוע ( כאילו המנוע דופק ) .
ריקון מיכל הסולר ותידלוק בסולר איכותי מתחנה של ח"ב דלק - וראה זה פלא , נעלמה הדפיקה .
למי שלא יודע - רעשי דפיקה חזקים במנוע דיזל יכולים לנבוע גם מתקלה באחד המזרקים - זה נשמע ממש כמו מנוע גמור .
לאחר המקרה שמעתי עוד מקרים בנוגע לחברה הזאת .
נסה לתדלק דלק איכותי - הטוב ביותר ( מניסיון של שנים ) - ח'ב דלק .
אילן
לפי התיאור שלך יש לך בעייה בקפיצים שבפלטת הלחץ של המצמד.
קודם כל, תודה לכל מי שטרח וענה לי. זה לא מובן מאליו.
@ dmxmustfly
"א.י.המוסך של קובי בע"מ" הוא אכן מוסך מורשה אך לא מפרסם את עצמו ככזה שמתמחה במיצובישי.
@ יונימוג אדום
הבעיה קיימת כבר ארבע שנים, כך שניסיתי לתדלק באופן סדיר בתחנת דלק של חברת "דלק" (לא זכיין, אלא תחנה של החברה עצמה), כדי לשלול השפעה של איכות הדלק על הבעיה, ואכן נשללה השפעה כזו.
@ shmulikbg
עבורי, זוהי התגובה המעניינת ביותר, לא רק משום שהיא מקורית ולא מפנה אותי לבדיקה של מערכת הדלק או ההצתה, אלא בעיקר בגלל שהבעיה צצה לאחר החלפת קלאץ' (והמוח האנושי כמה לסיבתיות).
לפני כארבע שנים, ו-25,000 ק"מ הוחלף לראשונה קלאץ' ברכב, לאחר שהקלאץ' המקורי היה בשימוש לאורך כ-160,000 ק"מ.
תאור התיקון, כפי שהוא מופיע בחשבונית:
"..
עבודות
פירוק והרכבת קלאץ', מיסב, פלטה ומשאבה.
חלקים
1. משאבת מצמד תחתונה מיצובישי קולט מחודשת
2. סט קלאץ' מיצובישי קולט פלטה דיסק מיסב יפן
.."
מיד לאחר החלפת הקלאץ' חשתי בבעיה של קרטוע. נגשתי למוסך מספר חודשים מאוחר יותר, ובעל המוסך התקשה לשחזר את הבעיה. הבעיה כאמור, באה והלכה, אבל אפשרה שימוש במכונית, ולכן הזנחתי את העניין בחינניות והפסקתי לדווח על הבעיה. אלא שכעת יש החמרה בתסמינים, ומכאן הדחיפות היחסית.
תודה רבה על שחלקת מניסיונך!
אני אדווח מיד אם העניין ייפתר.
השטח של גלגל התנופה שלך לא ישר וכנראה היה צריך לעבור חריטה ולא עבר כשהחליפו לך קלאץ' וזה המקור לכל הרעידות שלך (השילוב של הקלאץ')
הדרך היחידה לפתור את הבעיה הזו היא להוריד גיר שוב ולשלוח את גלגל התנופה לחריטה (לעשות "שטח") ולהרכיב חזרה את סט הקלאץ' שלך במידה והוא תקין ואתה לא רוצה לשים חדש שוב. אתה לא צריך גורו מיצובישי לזה, יספיק מכונאי טוב שמכיר את הרכב.
תודה!
אין לי מושג מה כתבת למעלה, אבל רגע לפני שאני מפשיל שרוולים, ואם עוד נשארה לך תנופה, האם תוכל לענות על השאלות הבאות?
1. האם פרוק של כל מה שהותקן יראה באופן חזותי (אני מודע לכפילות) שאינו משתמע לשתי פנים את מקור הבעיה, אם מקורה אכן בקלאץ'?
2. האם החריטה הזו היא פעולה רוטינית בהחלפה של קלאץ' בכל המכוניות עם גיר ידני?
3. אם לא "מומחה מיצובישי", אז תוכל להצביע על " 'מומחה' מורשה" כלשהו שמסוגל לפתור את הבעיה תוך ביצוע תהליך דיאגנוסטיקה (סליחה. נפלט לי.) שלא יגרום לפשיטת רגל של המוסך ולפשיטת העור שלי?
אגב, ל"מכונאי טוב שמכיר את הרכב" קוראים בעברית גורו. (מה שמחזיר אותנו לשאלה הפותחת).
הרעידות שאתה מתאר בתחילת נסיעה ברגע שאתה מרים את הקלאץ' עד לשילוב מלא שלו מקורן באיזור הקלאץ' עם סבירות גבוהה מאוד ששטח גלגל התנופה - אותו חלק עליו דיסק הקלאץ' מחליק - אינו ישר, ולכן אתה מרגיש ויברציות כשאתה מרים את הדוושה ומתחיל נסיעה, מה שבמילים אחרות מחבר לך את המנוע לגיר ומתחיל להזיז את הרכב.
למרות זאת, לא לשכוח שכל הכתוב כאן זה אך ורק בהסתמך על הדברים שכתבת, ואתה עדין צריך שמישהו שמכיר רכבים/ מכונאי מנוסה יעשה עליו סיבוב קצר ויאשר לך את האבחנה הזאת.
מכונאי טוב שמכיר את הרכב זה לא גורו, הרכב הזה הוא רכב דיי סטנדרטי ואין בו דברים יוצאי דופן. כשאני אומר מכונאי שמכיר את הרכב אני מתכוון למכונאי שיצא לו לעבוד על רכבים דומים בעבר ולרובם יצא לכן הדגש על מכונאי טוב הוא הדגש העיקרי שנכון לכל רכב.
אני יודע שחלה עליך חובת הזהירות הכללית, אבל אולי בכל זאת תציין שם של מוסך מתאים שמעסיק "מכונאי טוב" שמכיר "מכוניות דומות"?
כל מוסך כללי יודע לפרק מצמד לשלוח גלגל תנופה להשחזה ולהרכיב חזרה.
זו אחת מפעולות המכונאטת השגרתיות ביותר.
אסף.
אם זה היה המצב, הייתי מגיע לשאול שאלה בפורום?
מזה שנים ארוכות, אני לקוח של מוסך מורשה, שעובד בו בעל מקצוע מעולה ואדם מצוין, אבל הוא מומחה במכוניות מתוצרת שונה ממיצובישי. ל-Know-How הספציפי ליצרן ולדגם יש משמעות גדולה כשמדובר בדיאגנוסטיקה במכונית ישנה. זו הסיבה שאני מחפש מוסך שמתמחה במיצובישי. מוסכים מורשי יבואן לא מעוניינים לטפל במכונית ישנה (דחייה טלפונית). מוסכים אחרים שמצהירים על מומחיות במיצובישי לא מעוניינים לטפל במכונית ישנה (דחייה טלפונית, וגם פנים אל פנים). אני לא מאשים אותם, כי מדובר בפרנסה, והרבה יותר קל לבצע פעולה רוטינית כמו טיפול תקופתי במכונית חדשה, מאשר להתעמק בדיאגנוסטיקה של רכב ישן. דיאגנוסטיקה אינה משתלמת. היא עוצרת את הסרט הנע ומאטה את פעולת הקופה הרושמת. כאמור, אני מוכן לשלם על דיאגנוסטיקה באשפוז המכונית במוסך לתקופה ארוכה ובכסף, וגם כעת אני לא מדיר את רגלי ממוסך שגובה ממני מחירים שאינם שונים ממחירי מוסך מרכזי\מורשה יבואן - שוב, אני לא ממצמץ ומשלם - אבל אני מבין שהתעמקות בבעיה שמתרחשת באופן לא סדיר וברכב שאינו נמצא בליבת פעילותו של המוסך אינה משתלמת למוסך.
אני מקווה שהבהרתי את הסיבה להתעקשות שלי.
התארכות השרשור הופכת אותי לסקפטי בעניין האפשרות למצוא מוסך מתאים.
מצד שני, ייתכן שעניתם לי כבר, ואני לא מצליח להבין את הסאבטקסט (וזו כבר לא בעיה לטיפול של מוסך).
זה לא בסאבטקסט.
יש לך ככל הנראה בעיית גלגל תנופה שדורשת הסרה והתקנה מחדש של המצמד.
זו עבודה שהכללי והפשוט במוסכים יודע לעשות.
זו לא דיאגנוסטיקה אלא עבודת פירוק והרכבה.
אסף.
יתכן שמדובר בתסמין של מכונית שננהגת בצורה מעודנת מדי.
זה יוצר נקודות של זיגוג על המצמד שגורמות להצמדה לא אחידה . אתה גם מתאר שזה לא עקבי ובעיקר שזה לא קורה כשאתה פחות עדין עם המצמד.
בקיצור, תן למצמד קצת בראש.
זו תופעה שנצפית לעתים גם בבלמים.
אפרופו, במשאיות עם ריטרדרים למיניהם, דוושת הבלם מפעילה קודם כל את הריטרדרים, ורק לאחר מכן את בלמי השירות, כדי להפחית שחיקה. זה יוצר מצב כפי שתיארתי ולכן פעם בעשר בלימות, המחשב מנטרל את הריטרדרים ומפעיל בלעדית את בלמי השירות.
גרנוויל קינג זצוק"ל, בספרו: "התנ"ך של הג'יפים" ממליץ בתסמין כנ"ל לקשור את הג'יפ לעמוד ולהחליק את המצמד עד שיוצא עשן.