-
1 קבצים מצורפים
תמונה יפה, זה לא גורם נזק לנסוע בעומק כזה ?
-
תגובה: תמונה יפה, זה לא גורם נזק לנסוע בעומק כזה ?
אחרי נסיעה כזו יש להחליף שמן סרנים וברכבים מסוימים גם גיר וטרנספר עקב חשש ליניקת מין/לכלוך לתוך מכלולים אלה. למנוע לא אמורה להיות בעיה במיוחד עם זה דיזל ויש שנורקל אם כי בריא זה בטוח לא.
אם נוסעים כך לעיתים קרובות רצוי להאריך את הנשמים של כל המכלולים כדי למנוע חדירת מים/לכלוך
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaki5500
אחרי נסיעה כזו יש להחליף שמן סרנים וברכבים מסוימים גם גיר וטרנספר עקב חשש ליניקת מין/לכלוך לתוך מכלולים אלה. למנוע לא אמורה להיות בעיה במיוחד עם זה דיזל ויש שנורקל אם כי בריא זה בטוח לא.
אם נוסעים כך לעיתים קרובות רצוי להאריך את הנשמים של כל המכלולים כדי למנוע חדירת מים/לכלוך
וואו זה חתכת מחיר, מעניין אם בעל הרכב היה מודע לזה. לדעתי החלפת שמן גיר ברכבים מסוימים זה כאב ראש שלא קל לעשות לבד.
-
אפשר גם להתעלם זה לא מתקלקל מיד אבל לאורך זמן בהחלט כן
-
מסוכן - מעל גובה מים מסויים הרכב מתחיל לצוף וזה מסוכן כי אין אחיזה ואין שליטה.
מזיק - לא בהכרח. נשמים מוגבהים ויניקת אויר מוגבהת זה בערך המקסימום שנדרש לרכב דיזל כזה.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaki5500
אפשר גם להתעלם זה לא מתקלקל מיד אבל לאורך זמן בהחלט כן
ודווקא בגלל זה אנשים לא מקשרים את הנזק לנסיעה במעברים מים. הרבה פעמים זה נופל במשמרת שלך לשפץ ביצה למרות שמי שהשתולל במים זה בעלים קודמים של הרכב.
אני מחליף נוזלים קומפלט כל שנתיים
ולאט לאט המודעות לנושא עולה
-
צודק לחלוטין.
החלפת נוזלים בכל המכללים כל 40000 קמ או כל שנתיים - מה שמוקדם - חובה בכל רכב שטח שנוסע בשטח. זה גם המים, גם השמן עצמו שמתפרק, וגם אבק שנכנס.
אסף.
-
שלא לדבר על חשמל/חיווט, אלטרנטור וכו'.
מיים בוציים שכל זה נידבק לרדיאטורים ומתייבש וסותם...
נסיעה יותר איטית טיפה אם מתאפשר יכול להיות שלא היה "מרים גל" כזה גדול בחזית.
-
הגל בחזית חשוב. נסיעה במהירות אפס ממש בלי ה'גל' גורמת לזה שהמים מציפים את תא המנוע. בנסיעה כזו לעומת זאת גובה המים בתוך תא המנוע נמוך ממפלס המים.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
הגל בחזית חשוב. נסיעה במהירות אפס ממש בלי ה'גל' גורמת לזה שהמים מציפים את תא המנוע. בנסיעה כזו לעומת זאת גובה המים בתוך תא המנוע נמוך ממפלס המים.
אסף.
זה מעניין, אתה טוען שעדיף לעשות גל מאשר להתקדם בניחותא?
אתה לא חושף כך יותר רכיבים בתא המנוע למים?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
edish
זה מעניין, אתה טוען שעדיף לעשות גל מאשר להתקדם בניחותא?
אתה לא חושף כך יותר רכיבים בתא המנוע למים?
אכן ידוע כי במהירות הנכונה נוצר גל קטן בקדמת הרכב מים אלה דוחפים את המים שמקדימה מהרכב והלאה וזו המהירות הנכונה לנסוע לא מהר יותר ולא לאט יותר
ועדיין הייתי דואג יותר מ המכלולים הנמוכים מאשר המנוע
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
מסוכן - מעל גובה מים מסויים הרכב מתחיל לצוף וזה מסוכן כי אין אחיזה ואין שליטה.
מזיק - לא בהכרח. נשמים מוגבהים ויניקת אויר מוגבהת זה בערך המקסימום שנדרש לרכב דיזל כזה.
אסף.
ניחוש פרוע - 99.9% מבעלי רכבי השטח בארץ לא מגבהים נשמים, עדיף לשפץ סרן \ טראנספר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amirk
ניחוש פרוע - 99.9% מבעלי רכבי השטח בארץ לא מגבהים נשמים, עדיף לשפץ סרן \ טראנספר.
מה עוזרים הנשמים?? הם טובים רק לכניסה רגעית למים... אחרי זה תמיד תהיה חדירה וככל שנוסעים יותר במים כך חודרים יותר מים, גם אם החלפת אתמול מחזירי שמן. ואחכ אחרי נסיעה של 100 קמ זה הופך למישחה לבנה/חומה
דבר שני מחברים חשמליים, עד הקיץ ,קורוזיה /קצרים . מנסיון.
המנוע יסתדר אם יש שנורקל. רק המנוע במיוחד מפני שיש בו כל הזמן לחץ חיובי ,מה שאין בסרנים.
אבל ימשיכו לשים שנורקל בשביל הפוזה וה''אבק'' וימשיכו להתקע בשלוליות ולטחון דיפרנציאלים, הרי ''יש שנורקל ברכב,לא?'' . אחכ אתה קונה רכב ''שלא ראה שטח כמעט''
כל שנה אותו הויכוח על השנורקל,העיקר יש לי שנורקל...ורק בעלי המוסכים מחייכים בשקט במשרד.
-
1 קבצים מצורפים
אני צופה - לא פחות מ-6 עמודים.
קובץ מצורף 127034
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בןבן
מה עוזרים הנשמים?? הם טובים רק לכניסה רגעית למים... אחרי זה תמיד תהיה חדירה וככל שנוסעים יותר במים כך חודרים יותר מים, גם אם החלפת אתמול מחזירי שמן. ואחכ אחרי נסיעה של 100 קמ זה הופך למישחה לבנה/חומה
דבר שני מחברים חשמליים, עד הקיץ ,קורוזיה /קצרים . מנסיון.
המנוע יסתדר אם יש שנורקל. רק המנוע במיוחד מפני שיש בו כל הזמן לחץ חיובי ,מה שאין בסרנים.
אבל ימשיכו לשים שנורקל בשביל הפוזה וה''אבק'' וימשיכו להתקע בשלוליות ולטחון דיפרנציאלים, הרי ''יש שנורקל ברכב,לא?'' . אחכ אתה קונה רכב ''שלא ראה שטח כמעט''
כל שנה אותו הויכוח על השנורקל,העיקר יש לי שנורקל...ורק בעלי המוסכים מחייכים בשקט במשרד.
מת לדעת אם את כל זה ניסית בעצמך....
כי אני כן ניסיתי...
לפני בערך 12 שנה במעבר מים לא גבוה (כשמישהו שהיה לפני עבר כבר) אבל כזה שאתה ניכנס אליו "האף" של הרכב צולל ראשון... נחש מה? המנוע נתן שלוק ו..... נעילה הידרוסטטית.
מאז בכל רכב שהיה לי יהיה שנורקל.
לגבי נשמים ונסיעה במים, כל עוד אתה בתנועה סיכוי די נמוך שיכנסו מים אם כל המכלולים שלך תקינים(מוזמן לבוא לבדוק בעצמך), אם ניתקעת בתוך מים ואתה עומד זה כבר סיפור אחר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
אתה יותר מידי זמן בלי רכב שטח.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
לא אמרתי מהירות אפס, אלא טיפה פחות ממה שרואים בתמונה הנ"ל, כזאת שלא תרים את הגל לשמשה הקידמית.
מכיר כמה כאלה שנסעו מהר מידי וביצאה מהשטח גילו שהמנוע מתחמם, פותחים בודקים- הכנפיים של הפאן קלאץ' נשרו(רכבים בני 10), כנראה היו מקוריים ויבשים, אבל עדיין, נסיעה מהירה בגובה כזה של מים לא עושה טוב, לדעתי.
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אתה יותר מידי זמן בלי רכב שטח.
קובץ מצורף 127037
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
מת לדעת אם את כל זה ניסית בעצמך....
כי אני כן ניסיתי...
לפני בערך 12 שנה במעבר מים לא גבוה (כשמישהו שהיה לפני עבר כבר) אבל כזה שאתה ניכנס אליו "האף" של הרכב צולל ראשון... נחש מה? המנוע נתן שלוק ו..... נעילה הידרוסטטית.
מאז בכל רכב שהיה לי יהיה שנורקל.
לגבי נשמים ונסיעה במים, כל עוד אתה בתנועה סיכוי די נמוך שיכנסו מים אם כל המכלולים שלך תקינים(מוזמן לבוא לבדוק בעצמך), אם ניתקעת בתוך מים ואתה עומד זה כבר סיפור אחר.
מעניין למה לדעתך מחז''ש מסתובב ,יותר אטום ממחז''ש עומד... ?
אני לא אכנס למים יותר מגובה חצי גלגל. בעבור זה אני מחזיק זוג מגפיים ברכב. עובר ברגל הלוך חזור כמה פעמים.
שום מעבר שלולית לא מצדיק את הזמן (בעיקר הזמן) והכסף ללכת למוסך להחליף שמן בסרנים. ועוד לא דיברתי על מחברי החשמל.
שנורקל זה דבר אחרון לשים ברכב, קודם נשמים קודם לאטום מחברים .מצטער לא שווה לי.
פעם אחרונה שעברתי עם פאגרו דיזל בגובה של קצת פחות מגלגל 31 , הנזק היה כמעט 5000 שח. שמנים בסרנים, חשמל המזגן קיצר ודפק את האלטרנטור ,נדפק מותחן אמנם לא חדש אבל היה סוחב עוד כמה אלפי קמ. ואם כבר אז החלפתי את כל ה3 אחרת היו הולכים גם השאר (עדיף לא להחליף מותחן אחד אם יש כמה קשורים) .
נסיון אישי. תהנו מהשלוליות , גם למוסכים מגיע להתפרנס. זה לא רע והאמת כנראה גם כייף. נכון,התחביב שלנו לא זול.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בןבן
מעניין למה לדעתך מחז''ש מסתובב ,יותר אטום ממחז''ש עומד... ?
אני לא חושב, אני יודע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בןבן
אני לא אכנס למים יותר מגובה חצי גלגל. בעבור זה אני מחזיק זוג מגפיים ברכב. עובר ברגל הלוך חזור כמה פעמים.
שום מעבר שלולית לא מצדיק את הזמן (בעיקר הזמן) והכסף ללכת למוסך להחליף שמן בסרנים. ועוד לא דיברתי על מחברי החשמל.
אשריך אם אחרי כל טבילה כזאת אתה מחליף הכל, לדעתי עברת כאן רבים וטובים ברמת התחזוקה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בןבן
שנורקל זה דבר אחרון לשים ברכב, קודם נשמים קודם לאטום מחברים .מצטער לא שווה לי.
לא דיברנו על סידרי עדיפויות, דיברנו מה כדאי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בןבן
פעם אחרונה שעברתי עם פאגרו דיזל בגובה של קצת פחות מגלגל 31 , הנזק היה כמעט 5000 שח. שמנים בסרנים, חשמל המזגן קיצר ודפק את האלטרנטור ,נדפק מותחן אמנם לא חדש אבל היה סוחב עוד כמה אלפי קמ. ואם כבר אז החלפתי את כל ה3 אחרת היו הולכים גם השאר (עדיף לא להחליף מותחן אחד אם יש כמה קשורים) .
נישמע כמו ביש מזל...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בןבן
נסיון אישי. תהנו מהשלוליות , גם למוסכים מגיע להתפרנס. זה לא רע והאמת כנראה גם כייף. נכון,התחביב שלנו לא זול.
+1.