מישהו ניסה?
Printable View
מישהו ניסה?
אני, מותקנת מאחור בגימני כבר כשנה וחצי. לא נמצאת בשימוש כבד, אבל בכל זאת כשנדרשת לא מאכזבת.
תקלה אחת עד כה, מתג הפעלה שבתוך התא נוסעים הפסיק להינעל (יש קפיץ שמחזיק אותו סגור כשלוחצים) הנעילה בכל מקרה עבדה, המתג הוחלף במסגרת אחריות (היתה לשנה). בכל מקרה המתגים בככככל הנעילות זה זבל סיני שמיוצר באותו מפעל, גם של המוצגים היקרים.
בסך הכל מרוצה, שנות אור מנעילה אוטומטית והמחיר היה מצוין.
לאילו כלי רכב היא זמינה?
סדר גודל של עלות?
תודה!
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
המתג זה שטויות...
השאלה אם מכנית הנעילה הזאת מחזיקה מעמד
לי יש אותה גם, בערך חודש. בינתיים אחלה.
אני חלקתי את נושא הכפתור רק לטובת הגילוי הנאות. בפועל מרוצה מאוד.
נוסע איתה כאמור שנה וחצי, הותקנה אצל אלירן Enl4x4,
השירות נהדר, כפתור הוחלף במיידי ללא דיבורים,
לטענת המתקין פעם יחידה שנתקל בזה והיה מחליף על חשבונו גם מחוץ לאחריות.
רק לפרוטוקול, הכפתור רק הפסיק להינעל במצב נעילה מופעלת, נסעתי ככה טיול שלם עם יד על הכפתור והכל עבד (:
למי שמעוניין אפשר להתארגן רק על נעילה ללא כל המסביב ולרכוש קומפוסטר וקיט מתגים של ARB,
עדיין יצא הרבה פחות מהעושק של הנפלד.
האם יש סיבה למה לא לקנות בחו״ל דרך האינטרנט (למשל jimnybits עבור סוזוקי)? שם המחיר של ARB הוא תחרותי מאוד. האם יש מכס משמעותי שפוסל את האופציה הזו?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...66adba1fcd.jpg
Suzuki Jimny Rear ARB Differential Locker 2019 on
Sent from my iPhone using Tapatalk
מניסיון דומה בעבר הרחוק זה יגיע למחיר של 6500 שח מינימום כשזה ינחת בארץ...
+1500₪ להתקנה
יש לאלירן שתי נעילות, האחת פניאומטית והשניה חשמלית בעלות של כמה שקלים יותר, על מה הייתם הולכים ולמה?
הפניאומטית עם שני מפסקים..
הי, אני לגמרי באותו סטטוס, להבין איזו נעילה מתאימה יותר.
לא נראה לי שעוד מפסק (להדליק את הקומפרסור רגע קודם) משנה, אלא האמינות וזמן פעולה לכל סוג נעילה. אם החשמלית צורכת הרבה זרם, זה יכול להיות שיקול, לעומת זאת, אם הפניאומטית רגישה לאבק (שיש המון במדבר) שיכול לגרום לסתימה של הפילטר לקומפרסור, זה שיקול אחר.
שיקול נוסף מבחינתי הוא שאין נעילה קדמית חשמלית במלאי, אם אתה מתכנן על נעילה כפולה.
פניאומטית קדמית יש לו? יכולות לעבוד ביחד על אותו מדחס?
לא חושב שחשמלית צורכת זרם משמעותי זה בטח סולנואיד כלשהו
הסלונואיד רק מאפשר להעביר זרם גבוה, מי שצורך את הזרם הוא הסליל הדוחף את דיסקת ההצמדה בדיפרנציאל.
מצד שני, גם קומפרסור צורך זרם, ומתחמם ויש לו את האמינות שלו. בגדול עדיף בלעדיו.
מצד שלישי, ARB התקינה נעילות אויר על אלפי ג’יפים באמינות מאוד גבוהה, גם באוסטרליה שם יש פודרה לא פחות מאצלנו.
הבעיה בפנאומטית זה בריחת אויר מהצנרת בדיוק כשאתה צריך אותה. החשמלית חדשה יחסית ואין הרבה התקנות, אם יש אחריות טובה הייתי הולך עליה, פחות נקודות כשל.
לא רק מהצנרת.
אם זה היה רק מהצנרת, ניחא. תיקון קטן וכסף קטן.
כשהאויר יברח לך מטבעת האטימה שבתוך הנעילה, אתה כבר תקלל (ותשלם) הרבה.... או שסתם תתגעגע לאוטומטית. שתמיד עובדת (גם כשלא צריך...).
לכל בעלי נעילה נשלטת, במיוחד קדמית: לעתים יעברו חודשים בין הפעלה להפעלה של המערכת.
כי בדרך כלל לא צריך ומשתמשים בזה רק לעתים רחוקות.
לפני טיול שאתם יודעים שיהיו בו אתגרים ותצטרכו את הנעילה - תפעילו ותשחררו כמה פעמים, תוודאו שהכל עובד ותקין!
כי נעילה נשלטת אוויר/חשמל זה משהו שלא תמיד אמין וכן אוהב להפתיע.
חשמלית.. כי יש פחות דברים להתקלקל.