הודעה זו אינה ממצה עדיין את כל רזי הריתוך ב-CO2. גם כיוון שאינני יודע את כולם, וגם כיוון שעקב קוצר הזמן אין לי כמה שעות לחשוב על מדריך מסודר. עם זאת, אשמח לענות על שאלות כלליות או כאלו שילוו בתמונות האזטר הנגוע ו/או הריתוך.
רתכת CO2 נועדה לריתוכים עדינים יותר מאשר רתכת חשמלית, לכן ריתוכים המצריכים חוזק, של ברזל עבה, מעל 5 מ"מ עובי, אני אישית מעדיף לעשות עם רתכת חשמלית. ריתוכי פח של רכב, לעומת זאת, כמעט בלתי אפשרי לבצע עם רתכת חשמלית וגם שייראה נורמלי.
הריתוך ב-CO2 הוא ריתוך נקי ויפה יותר, ואין בו שלאקה, וגם קל יותר לביצוע עבודה מדוייקת שכן ניתן להניח את ראש הריתוך במקום המדוייק ורק אז ללחוץ על הדק הריתוך.
לרתכת בדרך כלל 3 כפתורי כיוון – מהירות חוט, זמן ריתוך, ואמפראז'.
כיוון מהירות החוט – כוון זה הוא ספציפי לחומר שאני מרתכים ולאמפראז'. יש לרתך ריתוך נסיון על חומר דומה, ולוודא שמהירות החוט שיוצא לא מהירה מדי, ואז מרגישים שהחוט דוחף אותנו אחורה מהמשטח המרותך, ולא איטית מדי שאז אנחנו ורמים נזק לראש הריתוך ולא מצליחים לרתך רצוף.
כיוון זמן הריתוך – ניתן לכוון כמה זמן ריתוך יהיה בכל לחיצה על ההדק. אישית אני מעדיף שזה יהיה מכוון על ריתוך רציף.
כיוון האמפראז' – לא תמיד מסומן באמפרים ממש, לחומר דק אמפראז' נמוך, כמובן, ולחומר עבה יותר אמפרא'ז גבוה יותר. הכיוון הוא כך שהחומרים צריכים להתמזג בקלות, שלא תווצר שריפה (חור) בחומר, וניתן לבדוק את כווני האמפראז' ע"י ריתוך פיקים ארוכים יחסית על החומר שאנו עומדים לרתך.
החזקת אקדח הריתוך – מתנה בסוג האקדח, ובסוג החומר המרותך. אבל – בריתוך פח של רכב לעיתים נוח יותר להניח את האקדח כך שהוא "שוכב" על כיסוי הראש בזוית חדה למשטח, ובדיוק בקו אחד עם הקו שרוצים לרתך, כך לררתכת נדמה כאילו החומר עבה יותר (אשתדל להוסיף תמונות בהמשך).
כשמרתכים פח של רכב עם רתכת CO כמו שצריך, לא צריך להווצר תפר עבה ובולט מפני השטח, אלא רק התמזגות של שניהפחים, וכמעט אין צורך לשייף.
את ההשחזה לאחר הריתוך עושים עם דיסק השחזה עדין, ולא עם דיסק חיתוך.
לא מרתכים על חלודה או בסביבתה, ריתוך על החלודה לא מחזיק מים, קשה יותר לביצוע, מחורר את הפח עודיותר, ויתפורר שוב עוד שנה.
חותכים את כל האזור הרקוב בפח הג'יפ 2-3 ס"מ מעבר לאזורהחלודה, בקו ישר. חותכים חתיכת פלטת מתכת בעובי 1.5 מ"מ, בגודל החור שיצרת, וקטנהממנה ב-1 מ"מ מכל כיוון. הסיבה לחיתוך בקווים ישרים היא רק להקלה בחיתוך, להקלה בהכנת הפח התחליפי, ולהקטנתאורך הריתוך.
מרתכים בפיק אחד חתיכת מסמר אל הפלטה החדשה, מחזיקים אותו ואיתומכוונים את הפלטה למקום המדוייק, כשהמישור החיצוני של הפלטה מקביל למישור החיצוני של פח הרכב.
נותנים פיקים ב-4 פינותכדי ההפלטה החדשה תחזיק, ועכשיו נותר למלא מסביב.
לא מרתכים במילוימסביב יותר מ-3-4 מ"מ אורך במכה אחת, והסיבה היא שכשהמתכת מתחממת מאד היא מתעוותתונוצרים גלים. עובדים במקביל על 3/4 השלמות כאלו, ועוברים מאחת לאחת ובכל פעם עלפינה אחרת.
לאחר שסיימנו את המילוי, משחיזים בעדינות עם דיסק ההשחזה, ומקבלים משטח אחד, ישר ויפה.