טרופר בנזין ידני - קווים לדמותו
אוקיי חברים
השלב הבא במסע שלי לרכב קשוח יותר:
תזכורת קצרה – כיום נוהג על גרנד ויטרה 2008 ונהנה מאוד מהאמינות, הניהוג הסביר מאוד בכביש והעבירות המפתיעה לטובה. בעבר היה ג'ימני משופר במסגרת החוק שעשה כל מה שרציתי אך כיום הוא קטן מדי למשפחה.
עד כה נשקלו רקסטון, ליברטי, סמוראי משופר בכבדות במתכונת של הפרדת רשויות וטנדר בן כעשור
ועכשיו, המועמד הבא הוא נבלה. וכשאני אומר נבלה אני מתכוון ל-suv בן 20. וזאת במטרה להעפיל לגזרה של השטח הקשה לשם הויטרה לא שייכת. ולשמחתי יש כאן מבחר לא רע.
הכוונה היא להשתמש בו כרכב שני בבית – כ-20 ק"מ מדי יום + טיול שטח קצר פעם בשבוע ופעם בחודש טיול קצת יותר רציני של 2-3 ימים במדבר או ברמת הגולן.
עכשיו, ברור לי שיש להעדיף את הרכב המטופל ביותר והשמור ביותר ולא להינעל על דגם אחד. ואכן אני פוקח עין כרגע על כמה רכבים. אבל קוסם לי במיוחד הטרופר ורציתי לשמוע את חוות דעתכם.
מה שקוסם לי בטרופר הוא גלגל גדול בצירוף מהלך מתלה מרשים מאוד, שניתן להשיג אותו בשנתון מתקדם (2003-4) יחסית לפאג'רו Q למשל שגם הוא נראה לי אופציה מצוינת. ושהמחירון שלו נמוך בשל התקלות שאפיינו חלק מהדגמים והשפיעו על המחירון הכללי של הרכב. כולל דגמים אמינים יותר.
הדגם שמעניין אותי הוא בנזין 3.5 ידני. אפילו נתקלתי באקזמפלר אחד עם 160 אלף ק"מ שזה נשמע לא רע (הויטרה שלי כבר מתקרבת לק"מ כזה) מי שיכול לספר על הדגם הזה בהיבטים של אמינות, עבירות, אחזקה, זמינות ועלויות חלפים, מה לשים לב ברכישה, מחלות אופייניות וכו'.
בנוסף, מספר שאלות ממוקדות
1.אני יודע שבעבר אישרו לו ללא בעיה גלגל 31. אשמח לשמוע אם עדיין מאשרים או שמאשרים רק למי שכבר אושר בעבר או איפה זה עומד. גודל הגלגל חשוב לי מאוד
2.האם קיים קיט להנמכת יחסי העברה בטרנספר לדגם זה או שיש קומבינה אחרת עם סרנים שניתן לבצע?
3.האם יש נעילה לסרן האחורי מלבד ARB ואם כן מה העלויות
4.האם רכבים כאלה מתקשים לעבור טסט בגלל זיהום אוויר או מסיבות אחרות? אין לי בעיה לעשות 2 טסטים בשנה אבל אם כל טסט כזה זה סיפור מהפטרה לעבור זה לא בשבילי
5.האם ה-TOD נחשבת למערכת אמינה – על פניו שילוב הסרן הקדמי (או בעצם רק צירייה אחת אם הבנתי נכון) עם פיקוד חשמלי-פניאומטי בהסתמך על 12 חיישנים שמפוזרים בכל מיני מקומות ברכב נשמע לי כמו מתכון לצרות.
תודה לכולם על התגובות
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
תגובה: טרופר בנזין ידני - קווים לדמותו
אתה רץ מהר קדימה ....
ראשית תמצא את החד קרן הזה (בנזין 3.5 ידני).
המלצה, תבדוק טוב את רישיון הרכב.
בהצלחה
רענן
טרופר בנזין ידני בארץ? 99% שזו הסבה ואז זה יכול להיות טוב וגם יכול להיות חרא.
הבנתי שלאשר צמיג 31 זה כבר לא כזה קל.
אין נעילה אחורית פרט לשנתון 99 לדעתי (ואז מתחילות קומבינות).
אין יחסי העברה לטרנספר של הדגם הזה, יש לדגם עד 98.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
+1 לאלה מעליי.
ועוד דגש על הגיר, תחפור תימצא את כל הפרטים כאן.
אין בעיה לאשר 31', לפחות עד לפני חצי שנה +/-.
אין בעיה עם TOD כל עוד טיפלו בו(החלפת שמן בזמן) ולא כיסחו, טיפ- תקלה(שאני ניתקלתי בה) בו תסתמן רק אחרי נסיעה של רבע שעה כשאתה משולב אם אין תקלה קריטית אחרת שגורמת לו לא להישתלב כלל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
אתה רץ מהר קדימה ....
ראשית תמצא את החד קרן הזה (בנזין 3.5 ידני).
המלצה, תבדוק טוב את רישיון הרכב.
בהצלחה
רענן
אני מבין מבין השורות שלשיטתך בנזין ידני זו הסבה מאוטומט שאולי כשל?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
+1 לאלה מעליי.
ועוד דגש על הגיר, תחפור תימצא את כל הפרטים כאן.
אין בעיה לאשר 31', לפחות עד לפני חצי שנה +/-.
אין בעיה עם TOD כל עוד טיפלו בו(החלפת שמן בזמן) ולא כיסחו, טיפ- תקלה(שאני ניתקלתי בה) בו תסתמן רק אחרי נסיעה של רבע שעה כשאתה משולב אם אין תקלה קריטית אחרת שגורמת לו לא להישתלב כלל.
קבלתי. אם אבדוק רכבים אקפיד לנסוע משולב כברת דרך מספיקה. תודה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaki5500
אני מבין מבין השורות שלשיטתך בנזין ידני זו הסבה מאוטומט שאולי כשל?
בדיוק. לא קיים בארץ דגם כזה מהמפעל.
כל מיני קומבינות מוזרות שבמקרה כשל לך תחפש/תייצר חלקי חילוף.
חפש כאן באתר את המילים גיר טרופר בנזין ותבין.
או שמישהו הביא ידני בייבוא אישי. לא הייתי פוסל על הסף בלי בדיקה..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
או שמישהו הביא ידני בייבוא אישי. לא הייתי פוסל על הסף בלי בדיקה..
יתכן אבל זה עדיין לא פותר את בעיית החלפים. אלא אם כן הגיר הידני של הדיזל הוא אותו גיר של הבנזין ואני לא בטוח שזה אכן כך
או שמישהו החליף מנוע מדיזל לבנזין....
טרופר בנזין 3.2/דיזל 3.1 יוצרו עד 97/8. לא ניתן לאשר 31" בצורה חוקית. היבואן לא מאשר. לא מתייחס למה שהיה ניתן לעשות עם חאפרים וקומבינות בעבר אלא למה שאפשר היום.
בנזין 3.5/דיזל 3 - ניתן להסב בקלות ל31" במכון רישוי.
יש מספר קטן מאוד של 3.2 ידניים מקוריים. לא ניתקלתי ב3.5 ידני מקורי, זה לא אומר שאין, זה רק אומר שאני לא ניתקלתי (גם לא ניתקלתי בחד קרן או בניקול קידמן ;) )
יש מספר מקומות בארץ שמסבים מגיר אוטומטי לידני. קיבלתי הצעות מחיר בין 9 ל13.
בדכ משתמשים בגיר ידני של דיזל, כיון שזה מה שזמין לפירוק בארץ. לפי מה שהבנתי מקריאה, עלולות להופיע בעיות עם הקלאץ ו/או הגלגל תנופה אם העבודה לא נעשתה כראוי (המחיר הוריד אותי מהרעיון, אז לא המשכתי להתעמק).
יש איזו חברה שמביאה נעילות אחוריות נשלטות שטוענים שיש גם לטרופר.
קדמית יש של לוקה.
דגמי 95-98 עם lsd מאחורה.
בדרך כלל אני לא טועה. כולם למחוא לי כפיים על הצניעות.
אבל אם אני לא טועה גם הפעם, נדמה לי שלא היה טרופר בנזין 3.5 ידני מקורי מאיסוזו גם בעולם.
בטח לא בישראל. ואם מצאת דבר כזה, אז בסבירות של 99.9% שזו הסבה.
אין לי כלום נגד הסבה שכזו בתנאי שבוצעה כמו שצריך ושהכל עובד ותקין, נהפוכו.
אבל למדינת ישראל יש הרבה נגד זה. כי מדובר בשנתונים שכבר החלו לציין ברשיון הרכב את סוג הגיר (ידני/אוט') ומבחינת המדינה הרקובה הזו ומנהיגיה שחובשים חתול על ראשם, ומגלים רוע, טיפשות, אווילות, חוסר אונים וחוסר מעש ועל כן גם נכשלים שוב ושוב בכל דבר שבאמת חשוב - אבל משקיעים אנרגיות ומשאבים בלתי נדלים באכיפת וברדיפת הציבור על שטויות כגון דא - הסבת גיר אוט' לידני ולהפך זה "שינוי מבנה" ועל כן אסור. (אסור אם לא התקבל אישור בכתב מרשות הרישוי)
אי לכך, מכיוון שאני משוכנע שמדובר בקומבינה (ושוב - לא נכנס אם זו קומבינה מוצלחת או לא) - חשוב לוודא שלפחות הניירת תואמת למה שיש באוטו בפועל. וכן - בודקים את זה.
מערכת TOD - לא מכיר מספיק לעומק. כן זוכר ממבחני דרכים לטרופרים חדשים מהניילון מלפני 19-16 שנה... ה-TOD תמיד כשל. כמו שאמרת - כל מה שמבוסס על המוני חיישנים, קופסאות שחורות, כשפים ולחשים אלקטרוניים למיניהם ועכשיו גם ישן ושבע שנים וקילומטרים - הסבירות שאכן יתקלקל - ויתקלקל הרבה - היא יותר מאשר ריאלית. ייתכן ומומחי טרופר כאן יחלקו עלי אבל לעניות דעתי הבלתי מבינה כלום, מוטב לך לאמץ את הקו המנחה שקובע "פחות טכנולוגיה = יותר אמינות".
טסטים וכו' - ככל שהרכב יותר ישן, ככה מתקשה יותר לעבור טסט ומצבו לא משנה בכלל. אם הוא גם רכב שטח אז על אחת כמה וכמה. ואם אתה מאלה שצרות של אחרים מנחמות אותו במשהו - תגיד תודה שזה לא Jeep אמיתי. שם הטסט החצי שנתי הוא הגהינום בהתגלמותו.
רק שאלה, מדוע מחפש דווקא בנזין ידני?
מהשנתונים האחרונים שלו, דיזל אוטומט הוא הנפוץ ביותר ואם קצת סבלנות אפשר למצוא בו בנזין אוטומט.
למה דווקא לחפש חד קרן שכזה?
נשלח מהנייד
כי אנשים שאוהבים מכוניות וחלקם אוהבים ורוצים משהו מגניב ומיוחד שאין לאף אחד אחר.
רק צריך לקחת בחשבון בעיית חלפים ותיקונים אם יידרשו, ושכל תקלה תצריך פתרונות מחוץ לקופסה ויכולת אילתור.
דרור, לא יודע איזה תקלות היו אז באותו מבחן, אבל לגבי ה TOD טעות לחשוב שמדובר ב"המוני חיישנים" ומחשבים וכו', מערכת פשוטה ולא מסובכת.
לראיה- צמת המנוע והגיר(צמה משותפת) תואמות אחד לאחד בין טרופר רגיל וטרופר עם TOD, התוספת זה חיישן מהירות קידמי על הטרנספר ומחשב TOD שנמצא מתחת לכסא נוסע.
היתרון ב TOD שגם אם ה 4x4 high לא משתלב בגלל תקלה ה low תמיד ישתלב לך, בטרופר רגיל זה לא ככה כי יש התנייה של שילוב high קודם כל, אם הוא לא משתלב לא יהיה לך גם LOW.
עוד יתרון זה היחס של ה low ב tod נמוך יותר מהרגיל.
זה היה מזמן. אבל אני כן זוכר שהאוטו איבד הנעה קדמית בכלל. ב-High וב-Low.
וזה קרה שוב בטרופר אחר, אחר כך.
לא סומך על דברים כאלה, במיוחד כשהם מתיישנים. לטעמי מיותר לחלוטין.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
בדיוק. לא קיים בארץ דגם כזה מהמפעל.
כל מיני קומבינות מוזרות שבמקרה כשל לך תחפש/תייצר חלקי חילוף.
חפש כאן באתר את המילים גיר טרופר בנזין ותבין.
קיים - ייבוא אישי.
פגשתי שניים, אחד היה סיפור - של יפני שעבד בארץ, שקנה במיוחד ביפן רכב עם הגה שמאלי.
(בעצם אני מתחיל לחשוב אם זה היה 3.2 או 3.5)
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
רק שאלה, מדוע מחפש דווקא בנזין ידני?
מהשנתונים האחרונים שלו, דיזל אוטומט הוא הנפוץ ביותר ואם קצת סבלנות אפשר למצוא בו בנזין אוטומט.
למה דווקא לחפש חד קרן שכזה?
נשלח מהנייד
אני מעדיף ידני בשטח בזכות אמינות, הנאה, הילוך ראשון קצר יותר, כושר הנעה כשהמצבר מת, פשטות מכנית, והיעדר ממיר מומנט שבו הולך לאיבוד חלק מהכוח באוטומט
יחד עם זאת לא הייתי מודע לכך שמדובר ביצור נדיר וזה משנה את כללי המשחק. אם גיר ידני מכניס אותי לסכנה של השבתה ממושכת במקרה תקלה בשל חוסר בחלקי חילוף. אז אוטומט הופך להיות עדיף. לעומת זאת אם מדובר בגיר הידני של הדיזל אני פחות מודאג.
דיזל אני לא רוצה ממגוון סיבות. מעדיף את הכוח הזמין ועלויות האחזקה של הבנזין חרף צריכת הדלק הגבוהה יותר.
בנוסף, מהמעט שקראתי הבנתי שהגיר האוטומטי בבנזין רגיש. אם כי ייתכן שקולר נפרד + שעון חום ייעודי פותר את הבעיה.
לגבי ה-tod, אין מידע רב ברשת אבל קראתי מבחן דרכים שם דובר על כך שהמערכת נסמכת על 12 חיישנים
אני משער שלפחות חלק מהחיישנים הם חיישני ABS וחיישן מהירות קראנק שקיימים ברכב בכל מקרה אבל עדיין מטרידה אותי העובדה ששילוב הסרן הקדמי נשען על ככ הרבה חיישנים + פיקוד חשמלי + מערכת פניאומטית. נשמע סיבוך אחו שלוקי מיותר לעומת ידית מיכנית כמו ברכב שטח מקביל מהתקופה
אני מצרף את המאמר שם קראתי על כך https://www.4x4.co.il/article/178
בכל מקרה תודה לכולם על התגובות. אני מקווה שברור לכל שאני מסביר את הרציונל שלי לא כדי לשכנע אתכם אלא להיפך - כדי שתתקפו אותו ותתקנו אותי או תוסיפו לי מידע שלדעתכם חסר לי
אשמח מאוד לשמוע עוד תובנות ובמיוחד אם יש פה אנשים שהחזיקו טרופר TOD או טרופר ידני לגבי החיים עם המכלולים הללו
חיפשתי פעם גם, בפזורה הבדואית יש לא מעט טרופרים בנזין אוטומט, ממה שהבנתי, חלקם עשו את העבודה בירדן ומאוד מרוצים מכך, כמובן שמבחינת החוק זו בעיה, אבל יש בעיות יותר רציניות מזו.
בכלל, כל המדיניות של משרד התחבורה שאוסרת על החלפת מנועים או גירים של אותו יצרן ואותו דגם שולחת מכוניות טובות לפח האשפה או את בעלי הרכב להוצאות כספיות ותסכול.
אם היה אפשר לדוגמה להרכיב לטרופר 2004 מנוע וגיר של הדיזלים הישנים עם הגיר הרגיל, אלה שייוצרו לפני 98, היה זה פתרון מצוין ופשוט.
אין 3.5 ידני מהמפעל.
היו לי כמה טרופרים בין היתר גם TOD.
המאמר שצירפת ישן ולא נכון, אין 12 חיישנים וה abs לא קשור בכלל, קרא תגובה קודמת שלי.
לגבי שילוב- בכל הטרופרים 99' ומעלה השילוב ע"י כפתור חשמלי שמפעיל את השילוב ע"י סולונואידים/וואקום+מזלג שילוב על הסרן הקידמי- shift on the fly, זה בגדול מאוד, בפורום איסוזו יש יש ספר להורדה תוריד ותבין איך זה עובד.
שילוב מכאני/ידית זה רק בטרופרים הישנים.
לעיניין הכוח הזמין, אל תצפה לאיזה מטוס קרב מהבנזין, בבנזין 99' ומעלה יחס העברה 4.10 ואם אתה מגדיל ל 31' זה כבר מורגש, לעומת הדיזלים שהם 4.3 ומסתדרים גם עם 33', הרבה לקחו יחסים של הדיזל ושתלו בבנזין 99' ומעלה זה בולט און בלי בעיה, אותם סרנים.
בטרופר הישן זה 4.56, יש כאלה שלקחו גם אותם ושתלו בחדש אבל זה כבר מצריך התאמות כי הסרנים אחרים ויש שטוענים שהסרנים והציריות של הישן "גבוליים" לחדש בגלל כל מיני שינויים שיש ביניהם, גם כאן החלקים כבר לא כאלה זמינים כמו שהיו, בכלל החלקים לבנזין הופכים להיות נדירים כי פשוט אין הרבה כאלה כמו ביחס לדיזלים.
זה בגדול.
עצה שלי- אם אתה לא רוצה הרפתקאות אל תחפש כאלה, או שתיקח רכב סידרתי ותעשה בעצמך מה שאתה מבין, או שתיקח רכב כזה ממוכר אמין שאתה מבין מה נעשה בו.